Kattenbelevenissen van Mirre en Izzy.
11 juni 2007 t/m 29 december 2008


11 juni 2007: Izzy is er!!
We hebben Izzy vandaag opgehaald uit Gelderland. Izzy zat gedurende de ruim anderhalf uur durende autorit in haar kattenmandje op m`n schoot. De eerste 15 minuten vond ze de mand maar niks en probeerde ze eruit te komen. Het is ook niet niks, zomaar weggehaald worden van huis en haard! Na die 15 onrustige minuten is ze gaan liggen en in slaap gevallen. We vinden haar in het echt nog mooier dan op de foto. Hieronder twee foto's die ik onderweg met m'n telefoon heb gemaakt. Op de eerste foto nog alert en op de tweede lekker slapend. Ze heeft het grootste deel van de tijd dus lekker ontspannen geslapen. Ze is niet wagenziek geworden en heeft geen ongelukjes gehad.

Izzy-onderweg2.jpg (24641 bytes)   Izzy-onderweg1.jpg (26689 bytes)

Eenmaal thuis aangekomen was het even spannend. Hoe zou Mirre het vinden? Nou...., Mirre vond het helemaal niks!! Niet dat ze "naar" deed tegen Izzy. Ze heeft eerst even gesnuffeld aan Izzy. Izzy vond dat prima! Vlak daarop besloot Mirre dat ze het maar een eng ding vond. Op een afstandje ging ze naar Izzy zitten kijken en zat daarbij zelfs te hyperventileren. Dat is iets wat Mirre altijd doet als ze in een situatie komt die voor haar niet te overzien valt. Izzy liet zich niet intimideren en heeft eerst een flinke maaltijd genuttigd, de kattenbak geïnspecteerd en de boel een beetje verkend. De rest van de avond is ongeveer hetzelfde verlopen. Izzy zocht toenadering maar Mirre vond het nog té eng. Ze heeft Izzy een paar keer een tik gegeven. Izzy heeft ontzag voor Mirre maar is niet bang. Ze blaast gewoon terug.

   Izzy-spelen.jpg (39648 bytes)  Izzy-mirre.jpg (23095 bytes)

We zijn benieuwd hoe dat vannacht zal gaan, als beide dames gaan slapen in één kattenkamer.


12 juni 2007:
De eerste dag van Izzy en Mirre.
Wel apart. Vandaag is het precies een jaar geleden dat Knopie zo ziek werd. Vandaag is een veel fijnere dag!!
Het is de eerste dag dat Izzy hier rondhobbelt!

Ik was vanmorgen al om 7.30u wakker en ik was erg benieuwd hoe het vannacht was gegaan met de dames. Toen ik de deur van de kattenkamer opendeed zat Mirre aan de ene kant van de kamer op de krabpaal en Izzy zat aan de andere kant van de kamer. Mirre heeft waarschijnlijk niet veel geslapen. Izzy heeft wel geslapen want die stond op, rekte zich lekker uit en kwam naar me toelopen. Het lijkt wat beter te gaan tussen de twee. Mirre hyperventileert niet meer als Izzy dichterbij komt. Ze blaast alleen nog wel wat en geeft als het echt eng wordt een tik. Izzy heeft iets meer ontzag voor Mirre gekregen sinds vannacht maar lijkt niet bang voor haar. Als Mirre een tik geeft dan mept Izzy gewoon terug. Helemaal koek en ei is het dus nog niet tussen de dames maar er zit verbetering in. Ze vliegen elkaar in ieder geval niet in de haren.

Izzy blijkt een lief katje te zijn wat zich uitstekend zelf kan vermaken. Ze vind het ook hartstikke leuk om met ons te spelen. Mirre vind dat maar zozo. Ze moet nog leren dat ze haar spulletjes en aandacht nu moet delen. We letten er extra op dat Mirre net zoveel aandacht krijgt als Izzy.

Izzy-spelen.jpg (39648 bytes)  
Izzy-bovenaf.jpg (25974 bytes)

Izzy's opvoeding is inmiddels ook begonnen. Ze leert erg snel. Vanmorgen haalde ze nog met haar nageltjes een hoek van het behang los en krabbelde ze aan de vloerbedekking. Nu al weet ze dat we voor het scherpen van de nageltjes krabpalen in huis hebben. Ze maakt daar al gebruik van. Ik heb een deel van haar nageltjes geknipt. Vanmorgen d'r linker voorpoot en toen wilde madame niet meer stilzitten. Vanmiddag doe ik haar andere voorpoot. Achterpoot-nageltjes hoeven niet. Na het nageltjes knippen krijgt ze wat lekkers zodat ze die handeling met wat leuks gaat associëren.

De kattenbak is geen enkel probleem. Die weet ze te vinden. Ze heeft geen ongelukjes gehad.

Izzy eet en drinkt prima. Ze gaat steeds naar de kattenkamer voor een paar hapjes.
Mirre eet door alle consternatie niet zo goed. Dat zal wel verbeteren met een paar dagen.

Ze ligt nu al 1,5 uur heerlijk op de krabpaal te slapen.


Izzy-krabpaal.jpg (25459 bytes)


Ze krabbelt behoorlijk aan haar oren. Even goed in de gaten houden. Blijft dat zo dan gaat ze eerder dan volgende week naar Arend (de dierenarts).


13 juni 2007:
Het gaat steeds beter.
Izzy heeft vrij snel haar draai gevonden. Ze eet en drinkt prima en speelt en slaapt veel. Alles wat een kitten van haar leeftijd moet kunnen dat kan ze ook. Gisterochtend kon ze nog niet op de leren bank springen maar gistermiddag ineens wel. Gelukkig zonder met haar nageltjes op het leer te krassen! 
Het gaat steeds beter tussen Izzy en Mirre. Gisteravond hebben ze dus naast elkaar zitten eten en vanmorgen zaten ze samen naar buiten te kijken voor de hordeur. Mirre blaast alleen nog als Izzy haar staart wil pakken. Dat lijkt mij een logische reactie. Ze blaast niet meer als Izzy dichtbij komt. Het gaat wel goed komen met die twee.

Izzy-krabpaal.jpg (25459 bytes)

Miauwen kan Izzy nog niet goed. Je hoort een heel zacht piepje als ze "praat", een geluidje alsof er iets aanloopt.

15 juni 2007: Ze wennen steeds meer aan elkaar.
Izzy begint zich nu echt thuis te voelen. Ze voelt zich steeds vrijer en haalt wat meer kattekwaad uit. Ze speelt uitbundiger dan in het begin en kan al heel snel door de kamer rennen. Joh, ze is echt watervlug. Tussen Izzy en Mirre gaat het steeds beter. Ze kunnen nu vlak bij elkaar zitten zonder dat er geblazen wordt. In haar onschuld springt Izzy dan op Mirre om met haar te gaan dollen maar dát is Mirre nog nét even teveel. Mirre zoekt om te slapen hoge plekjes op waar Izzy nog niet bij kan. Dan krijgt ze toch haar rust.

Beide kattekids krijgen evenveel aandacht en knuffeltjes. Mirre hoeft niet jaloers te zijn. We zijn erg tevreden over het aanpassingsgedrag van Mirre. We vonden haar altijd nog zo'n "spring in 't veld" maar nu Izzy er is lijkt ze een oude wijze tante. Als Izzy zich druk maakt met een speelgoedmuis dan kijk Mirre van een afstandje toe en lijkt te denken:"Joh, maak je niet zo moe."
 
Of het nu het kittenvoer is of wat anders......, men wat kan die kleine Izzy stinken op de kattenbak zeg. Onze oude Kruimel kon ook zo stinken maar die valt er echt bij in het niet. Izzy's middlename is nu dus "Skunk"!! Hopelijk gaat het wat beter als ze van het kittenvoer af is. Dat duurt nog even. Knijpers!!!

We hebben de afgelopen dagen met de digitale camera een paar filmpjes van Izzy en Mirre geschoten. Het filmpje van de allereerste kennismaking tussen Izzy en Mirre zit er ook bij. Die is in het begin wat donker. Het zijn vijf filmpjes ingepakt in 'n bestand wat Izzy-filmpjes.rar heet en 63mb groot is. De vijf filmpjes zijn gecomprimeerd met Divx-4 om ze zo klein mogelijk te maken.

* Klik op de link hiernaast : Izzy-filmpjes.rar
* De download opent een nieuwe pagina.
* Klk onderaan de pagina op de knop "Free"
* Vul in het midden van de pagina de code in die naast het vakje staat
* klik daarnaast op de knop "download............"18 juni 2007: Voor het eerst naar de dierenarts.
Izzy is zoals verwacht kerngezond. Arend vond haar een mooi en prima verzorgd katje. Ze is van top tot teen nagekeken, nog een keer ontwormd, gevaccineerd en kreeg wat in haar oortjes voor verwijderen van wat oorsmeer. Dat spul in d'r oren vond ze maar niks. Tis geen gezicht zoals ze nu haar oren houd. Ze lagen eerst plat op d'r koppie alsof ze nog een baby-poes was maar ze komen nu weer iets omhoog. De prik voor de vaccinatie was even vervelend maar dat was ze zo weer vergeten.

Ik ben zoooo zielig....., maar wel kerngezond

Ze heeft ook een prachtig europees paspoort gekregen. Die ziet er veel mooier uit dan het paspoort wat ik destijds voor de andere katten kreeg.

In de auto in haar reismandje was ze alleen op de heenweg de eerste 10 minuten wat onrustig. Daarna ging ze weer lekker liggen. Terug had ze het te druk met haar oren. Ze was drukker bezig met het spul wat Arend erin gegoten had eruit te schudden dan bezig met haar omgeving.

Ze ligt nu lekker te slapen, om bij te komen van alle gebeurtenissen.


Izzy moet nog even doorgroeien!
21 juni 2007:
Izzy voelt zich inmiddels helemaal thuis.
Izzy begint terug begint te mekkeren/piepen/miauwen als we tegen haar praten. Ze "praat dus terug", net als Mirre. Leuk!!
Ze wordt inmiddels wel wat ontdeugender. Je moet soms wel 5x zeggen dat iets niet mag en dan nog doet madame of ze je niet begrijpt. Nou, ze begrijpt ons dondersgoed maar heeft geen zin om te luisteren. Dat moet ze dus nog even leren.
Ze is een erg sociaal katje. Van de week hadden we de huiskamer vol met vrienden en familie die onze nieuw kattekid kwamen bewonderen. Verlegen was Izzy beslist niet. Net als Mirre kwam ze er gewoon bij zitten. "Hé.., gezellig!!" Soms nemen ze wat voor haar mee. Van m'n broer en schoonzus kreeg Izzy een overweldigende berg speelmuizen. Tja, lijkt ze te denken....., met welke moet ik nou spelen? Ze zijn allemaal mooi....moeilijk.

Wow, wat een muizen!!

Tussen Mirre en Izzy, gaat het steeds beter. Ze gaan soms al een klein beetje samen spelen. Izzy is alleen vaak nog wat te hardhandig. Dan springt ze in haar enthousiastme bovenop Mirre. Die reageert daar steeds weer anders op. Ze blijft soms heel onverstoorbaar voor zich uitkijken en reageert verder niet. Izzy vindt het dan niet leuk meer en gaat wat anders doen. Soms is Mirre het gespring zat en geeft ze Izzy gewoon een mep en een andere keer zit ze vol belangstelling te kijken wat Izzy nou weer aan het doen is. Izzy moet nog leren dat ze wat respect moet hebben voor de oude garde, maar dat gaat zo langzamerhand steeds beter. Ik vind dat Mirre een compliment verdient voor haar tolerante gedrag. Ze krijgt veel knuffels.

Samen spelen, met de baas!!


28 juni 2007: Izzy groeit als kool.
Izzy groeit werkelijk als kool. Gaatjes waar ze vorige week nog door kon en onderdoor kon, kan ze nu ineens niet meer in. Dat levert soms komische situaties op! Begin van de week was ze net een kikker, zo liep ze te springen door het huis. Ze is haar achterpootspieren aan het oefenen en alles wat in de buurt komt wordt beslopen en besprongen. Alles is op het moment een prooi, ook de arme Mirre. Izzy leert inmiddels wel haar naam kennen doordat we consequent "Izzy, nee" zeggen als ze iets doet wat niet mag. Ze is behoorlijk hardleers. Als ze voor "een vergrijp" een keer of vijf een waarschuwing heeft gehad en dan nog haar zin doet dan pak ik d'r in d'r nekvel. Dan luistert ze even. Af en toe reageert ze nu ook al op "Nee!!". Ze is op het moment wat lastig in toom te houden maar ja, de wereld is zo vol mooie nieuwe dingen dat ze snel afgeleid is. Komt allemaal wel goed maar voor Mirre is het op het moment niet leuk. Die zoekt hoge plekjes op om ongestoord te kunnen slapen.

Izzy op jacht naar een pluisje, in de hal.

Izzy miauwt nog steeds niet. Ze kan wel hard piepen om duidelijk te maken dat ze wat wil en "praat" steeds meer terug als je tegen haar praat. Ik ben benieuwd hoe het met haar nestgenootjes gaat. Zouden die ook zo ontdeugend zijn en kunnen die wel miauwen? Spinnen doet ze wel af en toe. Van de week zat ze zonder te knokken op m'n schoot en kriebelde ik haar wangetjes. Dat vond onze wildebras toch wel prettig
Izzy is absoluut geen schootkat of vasthoudkat. Daar heeft ze het veel te druk voor. Komt misschien nog als ze wat ouder is en wat meer rust heeft. Nu moet alles nog bevochten en ontdekt worden!

13 juli 2007: Nog steeds geen maatjes.
Afgelopen vrijdag is Izzy voor haar 2e vaccinatie naar Arend geweest. Hij heeft haar ook nogmaals van kop tot teen nagekeken. Izzy kan inmiddels wel miauwen. Het is nog een erg zachte miauw, maar het begin is er. Ze groeit nog steeds als kool. Ze besloot dat "whiskas junior" vies is en eet nu dus gewoon met de pot mee. Dat gaat goed!! Ze ziet er erg mooi uit. Heeft een enorme pluim als staart en kleine mini pluimpjes aan d'r oortjes. Ze is een erg mooi en vooral apart katje om te zien. Ze vind het sinds een paar dagen ook leuk om op m'n schoot te springen voor een knuffeltje. Luisteren is nog steeds erg moeilijk voor haar. Ze doet acht van de tien keer precies wat zij wil. De plantenspuit maakt dus soms overuren. Als ze die ziet dan schiet ze er al vandoor. Ze wéét wel wat wel en niet mag maar reageert precies zoals zij dat wil. Wij corrigeren dan weer met, "Izzy nee" en zij denkt "joepieeeeee we gaan dollen!!".

izzy-juli-2007-1.jpg (24021 bytes)    izzy-juli-2007-2.jpg (26524 bytes)
Wat wordt ze al groot hé. Ze kon een paar weken terug nog onder Bobby doorlopen. Nu past dat echt niet meer.

In haar relatie met Mirre is er eigenlijk weinig veranderd. Izzy wil spelen en springt te pas en te onpas bovenop Mirre. Mirre is daar meestal niet van gediend en geeft Izzy dan een mep. Soms lijkt het alsof Mirre expres de confrontatie opzoekt. Zou ze dan toch wat willen spelen? Als ze stoeien dan loopt Izzy naderhand met een hele hap Mirre-haar in d'r snoet. Het is dan net of ze een grijze sinterklaasbaard heeft.

En hoe vinden jullie m'n Mirre-baard?


Mirre is eigenlijk alleen veilig als ze slaapplekjes zoekt die hogerop liggen. Izzy springt ongeveer 50cm hoog en hoger komt ze nog niet. Er is niks mis met haar pootjes, dat hebben we na laten kijken. Ze is gewoon niet zo'n springer. Voor Mirre is dat wel fijn. Dan kan die toch nog af en toe rustig een lange, rustige en veilige tuk doen.
Izzy laat Mirre wat meer met rust als wij meer met haar spelen. Dat doen we nu dus regelmatig. Ze houd van ruwe en snelle spelletjes.


28 Augustus 2007:
Mirre is jarig geweest en Izzy gaat op dieet.
Mirre is 18 augustus alweer 13 jaar geworden. We hebben het gevierd met een bakje runderpoulet. Dat vonden beide dames heerlijk. Izzy prikte zo'n stukje poulet aan haar nagel, schudde dan met d'r poot en ging vervolgens achter het wegschietende stukje vlees aan. Tja, zo kun je ook eten.

Mirre's verjaardag verliep dit jaar een stuk relaxter dan vorig jaar. Vorig jaar zijn we precies op die dag verhuisd naar de nieuwe flat en dat was voor Mirre behoorlijk stressvol. Dit jaar heeft ze op haar verjaardag rustig rondgelopen en tukjes gedaan.

Mirre 13 jaar oud!!  Samen het verjaardagmaal van Mirre opeten.  

Izzy zat steeds aan de planten te knagen en waarschuwen en straffen hielp niet. De dames hebben nu hun eigen kattengrasplant staan. Toen ie nog aan het groeien was stond ie nog in de huiskamer maar inmiddels is hij verhuisd naar hun eigen kamer. Sinds het kattengras er is blijft Izzy af van de rest van de planten. De plant is inmiddels zo'n 20 cm hoog.

Samen kijken hoe het gras groeit

Izzy krijgt vanaf vandaag minder eten. Gisteren zag ik ineens dat ze wat aan de stevige kant aan het worden is. De katten kregen vroeger met zijn drietjes 'n blik eten over de dag verspreid. Nu kregen Izzy en Mirre samen een blik waarvan het overgrote deel in Izzy's buik verdween. Izzy is nu wel door haar groeispurt heen. Ze is nu 4 maanden, krijgt al een buikie en na 10 min spelen loopt ze te hijgen. Eerst maar eens kijken of wat minder eten helpt tegen het conditieprobleem.
Izzy heeft van kitten af aan al een snelle ademhaling (had Kruimel ook) en ze is altijd al behoorlijk warm geweest. Ik denk dat het hijgen kwam doordat ze het even te warm had. We hebben haar even rustig gehouden en naar de kattenkamer gebracht. Daar ligt zeil op de grond waardoor ze sneller afkoelt. We houden scherp in de gaten of ze niet steeds sneller gaat lopen hijgen na het spelen. Lijkt dat zo, dan gaat ze a.s.a.p. naar de dierenarts.2 Oktober 2007:
Izzy en haar eten,.....meer,....meer,....meer!!
Ik weet niet wat er met Izzy aan de hand is. Het speelt nu een week of drie. Als we haar eten geven heeft ze haar bakje met 1,5 minuut schoon leeg en dan krijgt Mirre echt een optater omdat Izzy dat ook Mirre's eten op wil gaan eten. Izzy krijgt een ruime portie, dus tekort komt ze echt niet. Ze eet werkelijk als een dokwerker maar valt niet af. Ze komt aan zoals verwacht mag worden van een jonge kat. Ze weegt nu 3,5 kg en is even groot als Mirre en ziet er uiterlijk gezond uit. Niet te dik en niet te dun. We kunnen echt niets eetbaars meer laten staan want ze valt erop aan alsof ze al dagen niets gehad heeft. Zelfs droog brood en sla met azijn erop wordt door haar opgegeten alsof het een malse biefstuk is. Komen we eraan met het etensblikje om vleesbrokjes in hun etensbakjes te doen, dan mept ze gewoon het blik uit onze handen omdat we niet snel genoeg eten in het bakje doen! Gisteravond met het kroelen en aaien voelde ik ineens een kleine verdikking in haar keeltje. Ik heb ook even ter vergelijking bij Mirre gevoeld. De verdikking zit er bij Mirre ook maar bij Izzy is het wat dikker. Ik verdenk Izzy van een schildklierprobleem. We herkennen de symptomen omdat Kruimel ook schildklierproblemen heeft gehad. Die was net zo gefocussed op eten als Izzy nu is. We hebben deze week geen tijd om met haar bij de dierenarts langs te gaan maar in de loop van de volgende week laten we haar zeker even onderzoeken. Hij moet maar even bloed afnemen om haar schildklierwaarden te bepalen. Het is echt niet normaal zoals ze op eten reageert.


20 oktober 2007:
Rantsoenering en gedragscorrectie
We hebben telefonisch overlegd met de dierenarts over Izzy. Volgens hem komt het zelden of nooit voor dat katten op zo'n jonge leeftijd iets aan hun schildklier mankeren. Het is dus zaak om Izzy stevig en steeds weer te corrigeren in haar dominante eetgedrag. Ze moet van Arend op rantsoen zodat ze niet teveel eten krijgt en dan moddervet zou worden. Dat rantsoeneren deden we al, dus we gaan op dezelfde voet verder. Mirre krijgt al een poosje apart van Izzy haar eten, zodat zij rustig haar maaltijd kan nuttigen. Als Izzy's eten op is dan is het ook op en krijgt ze niks meer totdat het tijd is voor de volgende maaltijd.
Izzy is verder een hele leuke, grappige en actieve kat. We zijn erg blij met haar. Tussen haar en Mirre botert het nog altijd niet zo. Mirre heeft haar eigen hoge en veilige plekjes in huis die voor Izzy verboden terrein zijn. Zodra Mirre een voet op de grond zet hangt Izzy bij wijze van spreken al om haar nek. Voor Izzy is dat alleen maar spelen maar Mirre vind het duidelijk irritant en kijkt hulpeloos naar ons. Gaf ze Izzy maar eens een flinke optater, dan zou het over zijn maar dat doet ze om de een of andere reden niet.


17 November 2007:
Eindelijk een mooie foto van Izzy zoals ze er nu uitziet
Izzy is echt moeilijk te fotograferen. Haar vacht is zo donker dat je zonder flits te gebruiken eigenlijk alleen haar contouren ziet op de foto. Gebruik je de flits wel dan is de foto weer overbelicht omdat haar vachtje zo glimt. Vanmiddag lag ze op de vensterbank die lekker warm was omdat de verwarming eronder aanstond. Het licht van buiten was eindelijk zo dat er zonder flits een redelijke foto gemaakt kon worden. Met Paint Shop Pro iets bewerkt en voila....daar is madame

Izzy-op-de-vensterbank.jpg (53900 bytes) Izzy op de vensterbank


10 December 2007: Met Izzy naar de dierenarts
Het eetgedragprobleem met Izzy waarover ik op 2 oktober voor het eerst schreef, speelt nog steeds. Het is eigenlijk alleen maar erger geworden.  Echt alles wat maar enigszins eetbaar is wordt verslonden alsof ze in geen weken eten heeft gehad. We kunnen ook ons eigen eten niet even onbeheerd laten staan want ook daar heeft ze het op voorzien. Als we haar eten geven dan is ze zo hyper dat ze ons openkrabt omdat we haar bakje niet snel genoeg op de voerplaats neerzetten. Ze duikt echt met haar hele kop in het bakje en met een paar schrokken eet ze het hele bakje leeg. Ze gaat met zoveel geweld tekeer dat haar hele koppie dan inmiddels onder het eten zit. Behalve het eetprobleem is Izzy ook steeds vaker onzindelijk. Eerst af en toe een plas her en der in huis maar de afgelopen dagen poept ze ook regelmatig op de vloerbedekking.

Hoog tijd dus voor een bezoek aan de dierenarts.

Izzy zat heel zoet op de behandeltafel en liet zich rustig onderzoeken. Arend, onze eigen dierenarts was er helaas niet. De dierenarts van vandaag zou alleen even bloed afnemen en dan gaat de rest van de behandeling weer naar Arend. Deze dierenarts wist niet goed raad met Izzy's klachten. Izzy ziet er kerngezond uit. Lichamelijk onderzoek toonde geen afwijkingen. Misschien uitgebreid bloedonderzoek wel? Er zijn een aantal dingen die lichamelijk mis kunnen zijn maar het kan ook "tussen d'r oren" zitten.
Toen er bloed afgenomen moest worden kwam verzette Izzy zich hevig. Dat wilde ze echt niet!! De dierenarts wilde bloed opzuigen uit haar halsje. We moesten haar met 4 man vasthouden terwijl de dierenarts bloed te pakken probeerde te krijgen. Dat lukte helaas niet. Later nam de andere dierenarts bloed af uit haar poot en dat ging wel. Het bloed wordt normaal voor de standaard zaken in de praktijk gecontroleerd maar er worden op Izzy's bloed wat extra bepalingen gedaan. Daarvoor moet het bloed naar een laboratorium. De uitslag krijgen we morgen in de loop van de dag via de telefoon. Dat wachten we dus maar eerst af.
Eigenlijk hopen we maar dat ze in haar bloed iets vinden, wat behandelbaar is.


Izzy komt intussen wat bij van haar avontuur van vanmorgen. Ze ligt lekker in het zonnetje op de bank.


19 December 2007:
Izzy lijkt weer zindelijk.
Izzy's bloed was helemaal goed. Er lijkt medisch dus niets met haar aan de hand. Ze is dus een kat met een eettic.
We hebben er 9 dagen geleden een kattenbak bijgezet in de hoop dat Izzy die zou gaan gebruiken, en gelukkig doet ze dat ook. Sindsdien vinden we geen uitwerpselen van haar meer in huis. Ze komt af en toe zelfs melden als ze op de bak is geweest. Misschien heeft de tweede kattenbak een knoppie omgezet in haar brein? We zijn er in ieder geval erg blij mee.
De fixatie op eten is er nog steeds. We hebben niet de illusie dat dat nog weggaat. Als we eten op tafel hebben staan dan wordt Izzy gewoon even opgesloten in de kattenkamer. Dat kan niet anders want ze jat het eten zo van tafel, wat er ook te eten staat. Sterker nog, heb je een bord eten voor je neus dan schiet ze in een flits onder je arm door en neemt een grote hap van je eten en gaat ervandoor. Dat kan natuurlijk niet.


29 December 2007: Izzy nog steeds zindelijk + second opinion dierenarts.
Met de tweede bak erbij is Izzy gelukkig nog steeds zindelijk. Het probleem rondom het eten is er nog wel steeds.
We hebben via een poezen-internetforum het adres gekregen van Dierenarts Frits Lambert (www.dapbladelhapert.nl). Hij is een expert op het gebied van katten. Omdat het te ver is om vanuit Haarlem met Izzy naar Hapert (Brabant) te rijden hebben we een mailconsult gedaan. We hebben Meneer Lambert vlak voor Kerst het probleem met Izzy en haar eten voorgelegd.
Ik heb vandaag via de post een uitgebreide brief gehad van Dierenarts Lamberts. Hij beschrijft een aantal mogelijke aandoeningen en daarbij tips voor onze dierenarts om nog een aantal testen te gaan doen. Ik ga zorgen dat onze dierenarts deze brief te lezen krijgt en van daaruit gaan we dan weer verder.

Meneer Lamberts denkt na het lezen van Izzy's verhaal in allereerste instantie aan een ziekte die "Inflammatory Bowel Disease" heet. Dat zou betekenen dat Izzy door een voedselallergie een chronische ontsteking in haar ingewandjes heeft, waardoor ze haar voedsel niet goed op kan nemen. Tja, dan kan ik me goed voorstellen dat ze steeds honger heeft, al snap ik dan niet dat ze niet mager wordt. Ze eet immers normale porties.
Hij heeft in de brief dan een aantal testmogelijkheden beschreven wat voor onze dierenarts van belang is. Verder stelt hij voor dat voordat er intensieve onderzoeken worden gedaan, dat we Izzy eerst twee weken uitsluitend paardenvlees of struisvogelvlees te eten geven. ±200gr per dag, licht geblancheerd of evt rauw. Geeft dit enige verbetering in haar gedrag (minder honger), dan over op Hill's Z/D. Dat is speciaal voer voor voedselallergie wat bij de dierenarts te koop is. Bij geen effect een testbehandeling van 14 dagen starten met prednisolon 1-2mg/kg. Bij goed effect, afbouwen en alternerend gaan doseren op effect.

We kunnen dus aan de slag. Van de week kijken of ik paardenvlees of struisvogelvlees kan vinden voor haar.


Vervolg of
Terug naar de dagboek overzichtpagina


Zie je aan de linkerkant van deze pagina géén ander frame met hyperlinks, ......... Klik dan hier!!
Je ziet dan maar een héél klein stukje van mijn homepage.