Systeemherstel werkt niet.

Gestart door habasoft, 14 mei 2006, 16:54:52

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

habasoft

Hallo:  Ik had even geen internetverbinding, en met de servicedesk van @home gebeld. Die kwamen er niet uit, maar op laast zeiden ze dat ik dan maar een systeemherstel moetst maken.
Daar zit het nu net. Wat voor Vetgedrukte data ik ook aanklik, het geeft wel aan wat er op die datum gebeurt is, en gaat de computer na herstart ook wel weer opstarten, maar geeft daarna telkens aan dat er geen systeemherstel heeft plaats gevonden. Tevens kan ik (computer in februari gekocht) ook niet naar een vorige maand, om evt een datum te prikken voor systeemherstel
Is dit een installatiefout, of iets anders :-[
vr gr Hans.
In de regel is het zo geregeld dat de regel geregeld dient te worden in de regel die dat regelt

Han

Als systeemherstel niet werkt terwijl de optie wel aanstaat, dan kan dat op 2 dingen duiden:

1. Je hebt een virus opgelopen wat systeemherstel belemmert
Laat je PC checken door een aantal online virusscanners. Rechtsbovenin, derde van boven op m'n startpagina staan een aantal online scanners.

2. Windows heeft een beschadiging opgelopen waardoor systeemherstel uitstaat
Soms gaat systeemherstel spontaan weer werken als je de functie uitzet, de PC uitzet en weer aanzet en dan systeemherstel weer aanzet.

Via google met zoekopdracht systeemherstel werkt niet kom je ook goede tips tegen
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

habasoft

Diverse online scanners gebruikt, maal allemaal geen virus kunnen vinden. Mijn eigen virusscanner Norton Internet Security ziet niets. Tevens je tweede idee enkele malen gebruikt zonder resultaat. Na het aanzetten van de systeemherstel, even op systeemherstel zelf gekeken, maar ik heb nu geen één systeemhersteldatum meer. Ik zit wel te denken aan windows er nieuw op te zetten, maar daar gaat de evt virus niet mee weg, toch?
vr gr Hans.
In de regel is het zo geregeld dat de regel geregeld dient te worden in de regel die dat regelt

Han

Als het geen bootsectorvirus is en dit wordt veroorzaakt door een ander virus wat je niet kunt vinden dan kun je het oplossen met een nieuwe installatie.

Als je intensief gezocht hebt met diverse online scanners en geen virussen kunt vinden dan lijkt het me eerder een beschadiging in windows zelf. Een herinstallatie waarmee alles vers op je schijf komt doet dan wonderen. Je PC wordt er ook weer lekker snel van.

Aanvullend:
Je kunt de aanschaf van een programma zoals Norton Ghost overwegen. Daarmee maak je een image van een partitie of schijf en gaat er wat mis dan zet je zo de image terug. Je bent dan niet meer afhankelijk van systeemherstel. Er zijn meer bedrijven die dergelijke software op de markt brengen. Ik gebruik zelf al jaren Ghost, dus vandaar dat ik deze hier opnoem.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

habasoft

ja ik denk dat windows en N.I.S weer opnieuw ga installeren, en dan maar hopen ophet beste. Tevens zal ik norton Ghost gaan kopen, en die dan maar ga gebruiken. Dit kan nog wel even duren ivm met vakantie, maar het lijkt mij verstandig dat ik pas na de vakantie weer contact op ga nemen,
vr gr Hans.




Het is inmiddels 1 juli 2006. Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd allang opgelost is, anders was de topicstarter er wel op teruggekomen. Dit topic gaat dicht. De topicstarter kan het topic zo nodig laten heropenen middels een PM aan een van de teamleden.
In de regel is het zo geregeld dat de regel geregeld dient te worden in de regel die dat regelt