Ernstig beveiligingslek in Google Chrome + op chromium gebaseerde browsers

Gestart door Han, 20 april 2023, 02:43:19

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Google dringt er bij gebruikers op aan Chrome bij te werken om een ernstige zero-day-kwetsbaarheid aan te pakken
Google heeft Chrome-versie 112.0.5615.121 uitgebracht om een kwetsbaarheid aan te pakken waardoor schadelijke code kan worden uitgevoerd op Windows-, Mac- en Linux-systemen.

Chrome bijwerken doe je zo:
Om Chrome bij te werken, kunnen gebruikers op het overloopmenu (de drie puntjes boven elkaar) helemaal aan de rechterkant van de menubalk klikken en vervolgens naar Help en Over Google Chrome gaan. Chrome controleert automatisch op browserupdates en werkt de browser standaard bij. Zodra de update is voltooid, moeten gebruikers de browser opnieuw opstarten.

Hieronder de meest bekende op chromium gebaseerde browsers. Zorg ook dat je voor die die browsers de laatste versie geïnstalleerd hebt.
Niet al deze browsers hebben al een update op de markt gebracht waarmee het Zero-day lek verholpen wordt. Voor MS Edge is de update er bijvoorbeeld nog niet.
- Microsoft Edge.
- Opera.
- Epic Privacy Browser.
- Opera Neon.
- Opera GX.
- Brave Browser.


De term "zero-day kwetsbaarheid":
Meestal gaat het om een beveiligingslek in de software die nog niet of pas nét bij een softwarebedrijf bekend is, maar die wel uitgebreid bekend is bij hackers of anderen
die er misbruik van willen maken. De software maker moet dus eigenlijk meteen "nul dagen/zero days" een beveiligingspatch op de markt brengen om het beveiligingslek te patchen.


Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Josette

Wie geen fouten maakt, maakt gewoonlijk niets! Groetjes van Josette