Mappen openen bij dubbelklikken

Gestart door Patrick M, 24 oktober 2006, 00:23:41

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Patrick M

Sinds ik IE 7 heb geïnstalleerd op mijn (Nederlandstalige) WIN XP (SP2), kan ik geen bestandsmappen die ik onder "Mijn documenten" aanmaakte, meer openen door erop te dubbelklikken. Ik moet steeds via rechtermuisknop en dan "openen" kiezen.
Wat ik al geprobeerd heb is om via het register in de Shell-directory de standaardwaarde op "none" te zetten. Ook via Mapopties en Map heb ik al geprobeerd om zowel 'explorer' als 'openen' in de standaard te zetten. Helaas is dit alles voorlopig zonder succes geweest! Is er iemand die me wat goede raad kan geven zodat ik opnieuw mijn mapjes kan openen door er simpelweg op te dubbelklikken? Alvast bedankt!

Han

Ik heb geen idee hoe dit op te lossen is, Patrick. Misschien systeemherstel terug naar IE6 en dan wachten tot de definitieve IE7 er in het NL is?

Dit is dus wat ik bedoelde in het topicMicrosoft brengt definitieve versie IE7 uit. Als je engelstalige software op een NL-talig besturingssysteem installeert weet je nooit wat voor rare dingen er gebeuren. IE heeft kennelijk een setting aangepast in je register.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Patrick M

Hé Han,
Alvast bedankt voor je reactie. Ik weet het hoor: heel wat mensen hebben me al gezegd dat het vrij onvoorzichtig is geweest om IE 7 te installeren op mijn Nederlandstalige besturingssysteem. Ik had de upgrade echter nodig om online enkele aanpassingen te kunnen maken op onze website (via CMS).
Via een vriend van me hebben we na een tijdje zoeken de oplossing gevonden! Via Mapopties moest ik het bestandstype "Bestandsmap" kiezen ipv gewoon "Map". Daar kon ik dan via de functie "Geavanceerd" de standaard die ingesteld stond op "find" vervangen door "explorer".
Dit probleem mag als "opgelost" gemarkeerd worden.
Groetjes,
Patrick

Han

Fijn dat je een oplossing hebt gevonden én die ook hier neer hebt gezet  :)

Ik sluit het topic hiermee af.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!