Auteur Topic: Veel webshops niet goed beveiligd  (gelezen 15948 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bugs@work

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 121
Veel webshops niet goed beveiligd
« Gepost op: 18 november 2009, 11:18:08 »
Het overgrote deel van de webwinkels waar via iDEAL kan worden betaald, is onvoldoende beveiligd. Dat blijkt uit onderzoek van internetbeveiliger Networking4all. Van de ruim 13.000 webwinkels in Nederland, heeft volgens de internetbeveiliger 12 procent de beveiliging op orde.

De uitkomsten van het onderzoek zijn vandaag door het bedrijf gepubliceerd. Volgens het internetbedrijf groeit het aantal niet goed beveiligde sites sneller dan het aantal dat de zaakjes wel op orde heeft.

Onderzoekers bekeken sites waar met de betaalmethode iDEAL kan worden afgerekend. Laatstgenoemde bedrijf ligt volgens Networking4all niet wakker van de resultaten en zegt "dat is niet onze taak". Op zich is de betaalmethode van iDEAL beveiligd. Het probleem ligt volgens Networking4all op de sites van de webshops waar de handelingen niet compleet beveiligd zijn en kwaadwillenden persoonsgegevens kunnen aftappen.

De onderzoekers noemen de sites van de NS, reisorganisatie Kras en Madurodam als voorbeelden van niet goed afgeschermde sites.

Bron: fok.nl


Volledig rapport kijk hier.

Controleer of de site waar je zaken mee wilt doen hier.
Werken is een hinderlijke onderbreking van je vrije tijd