Kapotte harde schijf?

Gestart door Willem, 13 april 2006, 10:15:06

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Willem

Hi,

Eergisteren ben ik de trotse eigenaar geworden van een Maxtor Diamond 10 300GB 16mb SATA. Echter, het installeren ging vanaf punt een al mis. Tijdens de eerste poging herkende het installatieprogramma van Windows XP de schijf als een 279GB ongeformatteerde, onbekende schijf. So far so good dus...

Helaas bleef het hierbij. Na het kiezen van de optie formatteren ging de schijf aan de slag en verscheen al snel de eerste BSOD. Opnieuw opgestart ( op m'n oude schijf) nieuwe driversdisk gemaakt en weer opnieuw geprobeerd. Nu herkende XP mijn ongeformatteerde schijf als eentje met een grote van 131 GB?! En wederom eindigde het installeren in een BSOD.

Vervolgens heb ik m'n bios ge-update, wellicht dat daar iets fout zat. M'n oude XP versie opgestart en de schijf onder schijfbeheer aangemeld. Deze vond een ongeformatteerde schijf te grootte van 279Gb. Weer een kleine glimlach. Vervolgens heb ik opdracht gegeven deze schijf te formatteren. Tot 99% ging dat goed, toen haperde hij en kreeg ik een Windows foutmelding, gewone standaard pop-up, windows kon het formatteren niet voltooien. Ik heb vervolgens getracht de schijf te controleren met Powermax. (dank voor de heldere uitleg overigens) Maar omdat ik een Asus A7V600 bezit, welke gebruik maakt van RAID controllers, kan deze de schijf, geen enkele trouwens, vinden. Andere programma's als disktest en chkdsk /r geven geen fout melding, terwijl de schijf dus niet geformatteerd is. 

Ik bgrijp er niets meer van. Hij lijkt me kapot, maar als ik alle clusters controleer krijg ik geen fout meldingen. Is er een programma als Powermax voor raid, mijn moederbord, wel de schijf kan testen? Ik heb hem online besteld, dus terug sturen kost weer een hoop tijd. En ben bang dat me oude schijf vandaag of morgen de geest geeft.

System specs:

MoBo:      Asus A7V600 (bios versie 1008)
CPU:       AMD Athlon 2600+ ~2.4gh
HDD:      Maxtor diamond 10 300GB 16 MB gelimiteerd op 1,5 Gb/s
      Maxtor ?    120MB

Alvast bedankt voor jullie tijd.

Han

Hoi Willem, welkom op PCN. Man wat een gedoe heb je met die harddisk. Balen is dat he als je wat nieuws hebt en het wil niet werken. Ik heb je verhaal gelezen en ik heb nog een paar vraagjes nodig ter verduidelijking.

1) Ik heb de specs van jou mobo opgezocht en ik zie daar dat je mobo sata ondersteund. Heb je al geprobeerd om 'm gewoon aan te sluiten op de sata aansluiting om dan te kijken of het formatteren wel lukt zonder RAID te gebruiken?

2) Als je nou eens via de WinXP diskmanager niet de hele schijf formatteert maar eerst de schijf in 2 partities verdeelt en dan formatteert. Gaat dat wel?

3) Heb je misschien nog een PC in huis waar je 'm in kunt formatteren en/of testen met de powermax tool? Dan kan je uitsluiten of de harddisk defect is of dat het een ander probleem is.

Je vraag of er ook een powermaxtool is voor jouw mobo met raid kun je denk ik het beste even stellen op het forum van ASUS. Je kunt daar ook rondkijken of en misschien meer mensen zijn die jou probleem melden en in ieder geval je probleem daar ook posten. Ik heb er al rondgekeken en heb nog niets kunnen vinden maar twee zien meer dan een.

Welke versie van de A7V600 Raid driver gebruik je : Hier staat versie 2.20D
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Willem

Hartelijk dank voor je reactie.

Ik heb inderdaad gisteren mijn schijf bij een maat van me wel aan de praat gekregen. Zelfde systeem alleen heeft hij een andere kast. Windows geïnstalleerd en weer naar huis gegaan. Daar is hij precies 1 maal opgestart,... Heeft een BSOD gegeven en toen weer niet. Hij miste de ntrd, geloof dat het deze was.

Ik denk dat mijn kast te weinig stroom geeft om het te kunnen handelen, eerst maar een nieuwe kast aanschaffen.

In ieder geval bedankt voor je hulp!

Groet,
Mx.

Han

Via deze site kun je berekenen hoeveel watt voeding je nodig hebt, om je systeem goed draaiend te houden.
Kies wel even de goede processor. Pas ook op dat je geen voeding koopt met geluidsoverlast. Sommige goedkopere voedingen lijken wel een stofzuiger, als je die aanzet.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Willem

Oke,..

Dank je voor de site. Momenteel heb ik 300watt en volgens de calculator heb ik 303 nodig. :(
Dus gaan shoppen voor een nieuwe kast. Mischien gelijk een 400w voor de toekomst.

Bedankt voor je info!

Gr. Mx.

Willem

PS:

Misschien een vreemde vraag: Zou het helpen als ik een aantal fan's en een cd-writer ontkoppel? Ben nu toch benieuwd of hij het doet.... en het niet aan m'n mobo ligt.

Wellicht heb jij of iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Gr. Mx.

Han

Je hoeft geen nieuwe kast te kopen, alleen een nieuwe voeding (of je moet je kast zat zijn).

Een CD-RW verbruikt (bij gebruik) zo'n 20 watt dus zou je moeten kunnen testen als je die loskoppelt.
Om de marge wat ruimer te maken kun je misschien je dvd/cd speler ook even loskoppelen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Eroxnox

Citaat van: Willem op 14 april 2006, 13:45:21
Oke,..

Dank je voor de site. Momenteel heb ik 300watt en volgens de calculator heb ik 303 nodig. :(
Dus gaan shoppen voor een nieuwe kast. Mischien gelijk een 400w voor de toekomst.

Bedankt voor je info!

Gr. Mx.


het is natuurlijk wel zo dat goedkopere voedingen niet altijd het aantal watage leveren van wat er op staat.....

de duurdere merken (zalman, tagan, antec, enermax, ocz) leveren dat wel.
het zou zo kunnen zijn dat met een zalman 300w voeding alles wel trekt.....
maar het is toch wel aan te raden om meer dan een 300 te nemen voor het geval als je later nog weer eens wilt uitbereiden
De wijzen komen uut 't oosten, moar de slimsten komen uut den achterhoek

Willem

Update:

Oke, ik heb nu geloof ik alles geprobeerd. Heb beide optische drives los gemaakt. Al m'n fans, pc terug gezet op de orginele cpu. Niets is meer aangesloten of OC. Maar nog steeds niets. Begin te twijfelen of het wel aan de stroom ligt.

Het volgende gebeurd: Als ik mijn twee schijven aansluit kom ik tot het windows start scherm. (die met dat 'lopende' balkje) Vervolgens reboot mijn PC automatisch. Frustrerend allemaal. Iemand nog een idee om te kijken of het aan m'n voeding ligt? Heb momenteel niet echt de ruimte om veel geld aan een voeding uit te geven. Kan wel, maar liever niet....

Oh ja, als ik alleen de SATA schijf aansluit krijg ik: NTLDR ontbreekt. Even gegoogled,.. Zou met XP installatie disk een reparatie uit kunnen. Zou kunnen... want zodra ik van cdboot gaat hij de hardware cobfiguratie testen en vervolgens gebeurt er, weer, niets meer...

Snapt iemand het? Dan hoor ik het graag.

M.v.g.
Mx.

Han

Wat je nu beschrijft is een softwareprobleem.
Wordt de harddisk dan nu wel herkend en kan je er een schone installatie van Windows op installeren?

Als je van CD boot dan heb je w.s. weer tekort watt's tot je beschikking.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Eroxnox

ik heb eens even op het forum van tweakers gezocht, en er zijn meer mensen die problemen hebben met sata schijven en het moederbord wat ur heeft.

bij deze link kunt u een X aantal topics vinden die hier over gaan....kijk eens misschien heeft u dr wat aan
De wijzen komen uut 't oosten, moar de slimsten komen uut den achterhoek

Han

Hoe is het met dit probleem, Willem?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Willem

Hartelijk dank voor jullie interesse.

De schijf heb ik niet meer aan de praat gekregen. Ik verwacht ook niet meer dat het gaat gebeuren. Op een gegeven moment had ik alles losgekoppeld wat er niet nodig was, m'n oude Grafka er in gezet en nog steeds niet. Toen ben ik voor de laatste keer gaan kijken of het aan de kabels lag. Na het wisselen van de stroom converter kwam er rook. Rook uit het aansluit punt van mijn harde schijf en mijn pc kapte er mee....

De pc doet het nu weer, niets aan de hand, maar de schijf gaat terug naar de fabriek. Nog maar eens proberen met een nieuwe. En een nieuwe voeding.

In iedergeval hertelijk dank voor jullie meedenken en hulp. Wellicht tot mijn nieuwe harde schijf :)

M.v.g.

Marnix

Han

Nou dan weet je in ieder geval nu zeker dat ie kaduuk is  ;)

Ik sluit het topic hiermee af.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!