INFO : Windows-bug veroorzaakt sneller leeglopen notebookbatterij

Gestart door Han, 19 februari 2006, 21:08:28

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.zdnet.nl

Windows-bug veroorzaakt sneller leeglopen notebookbatterij
Microsoft heeft eindelijk toegegeven dat een fout in Windows XP in sommige gevallen de batterij van een notebook sneller leeg laat lopen. Dit probleem treft met name het nieuwe en zuinige Core Duo-platform.

Technologiesite Tom's Hardware maakte twee weken geleden melding van Core Duo-notebooks die met een lege batterij geconfronteerd werden. De site ontdekte dat het probleem optrad als een USB2.0-toestel werd aangesloten. Het nieuws was een streep door de rekening van Intel; het onlangs gelanceerde Core Duo-platform wordt juist in de markt gezet als een energiezuinig alternatief dat een lang batterijleven mogelijk maakt.

Tom's Hardware speculeerde dat de oorzaak van de snel leeglopende batterijen te maken had met een stuurprogramma van Windows XP. Het maakte namelijk niet uit welk USB2.0-toestel aan het notebook is gekoppeld. Microsoft wilde geen reactie geven.

Twee weken later geeft Microsoft echter toch toe dat er inderdaad een probleem is met de USB2.0-drivers. Als er extern toestel aan de notebook hangt, verhindert het stuurprogramma dat de processor 'terugschakelt' naar een zuinigere modus. De cpu blijft hierdoor maximaal stroom verbruiken, waardoor de batterij sneller opraakt.

Het blijkt bovendien dat Microsoft al langer van dit probleem op de hoogte is. Al in augustus vorig jaar verscheen een technische nota over deze kwestie op Microsofts Knowledge Base. Deze informatie was echter alleen voor partners en pc-bouwers beschikbaar.

Spijtig voor genoeg voor Intel treft het probleem hun nieuw chipplatform. Nochtans hebben ook oudere Pentium M-machines er last van. Dat komt omdat de Core Duo een 'diepere' slaapstand kent - dus nog harder terugschakelt - dan zijn voorganger, waardoor de kloof tussen het maximale en minimale verbruik dus groter is.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Op webwereld wordt er ook over dit probleem gesproken. Een van de bezoekers plaatste daar een oplossing voor dit probleem. Let wel...., ik heb de oplossing alleen gekopieerd daarvandaan. Het uitproberen ervan is op eigen risico!!

Oplossing:
# Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
# Locate, and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\USB

Note: If the USB subkey does not exist, create it. To do this, follow these steps:
a. Select the Services key. On the Edit menu, point to New, and then click Key.
b. Type USB in the New Key #1 box to name the new key "USB."

# Right-click USB, point to New, and then click DWORD Value.
# In the New Value #1 box that appears, type EnIdleEndpointSupport, and then press ENTER.
# Right-click EnIdleEndpointSupport, and then click Modify.
# In the Value data box, type 1, leave the Hexadecimal option selected, and then click OK.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!