PC-Navigator Forum

Besturingssystemen => Oude besturingssystemen => Windows XP => Topic gestart door: Han op 10 mei 2004, 14:47:29

Titel: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 10 mei 2004, 14:47:29
Bron : www.tweakers.net

Windows XP SP2 voor legale én illegale gebruikers

Microsofts toegenomen betrokkenheid ten aanzien van veiligheid heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf heeft besloten (http://computertimes.asia1.com.sg/news/story/0,5104,2292,00.html) om het tweede service pack voor Windows XP gratis aan iedereen ter beschikking te stellen: gebruikers met een licentie én gebruikers zonder licentie. Volgens Barry Goffe, productmanager bij Microsoft, zijn er in dit nieuwe service pack geen maatregelen toegevoegd om het installeren op een illegale Windows XP-installatie onmogelijk te maken. Dit in tegenstelling tot service pack 1, waarin wel dat soort features aanwezig waren. Het was voor Microsoft geen eenvoudige beslissing om SP2 aan iedereen beschikbaar te stellen. De afweging ging tussen de veiligheid van klanten en andere internetgebruikers enerzijds, en het feit dat Microsoft omzet binnen moet krijgen om te overleven en daarom illegale gebruikers zoveel mogelijk wil weren anderzijds. Uiteindelijk heeft het softwarebedrijf besloten om de veiligheid te laten prevaleren omdat de negatieve gevolgen van onbeveiligde computers onwenselijker zouden zijn dan een misgelopen omzet door het illegale gebruik van Windows XP.

Update:
Een forumbezoeker van Flexbeta heeft recent build 2120 van service pack 2 voor Windows XP geïnstalleerd (http://www.flexbeta.net/forums/index.php?act=ST&f=3&t=3156), hoewel hij geen officiële betatester is. Nadat hij dat gedaan had werd zijn systeem gelocked en moest hij zijn exemplaar opnieuw activeren. Uit onderzoek bleek dat dit kwam doordat in SP2 een groot aantal corporate keys zijn geblokkeerd. Dit is opvallend omdat Microsoft bij monde van Barry Goffe, productmanager van Windows bij Microsoft, had laten weten geen keys te gaan blokkeren in dit service pack. Het is dus op dit moment nog onduidelijk of er nu wel of geen keycheck in de officiële versie van service pack 2 aanwezig gaat zijn. Wanneer het product ID, dat is te controleren via System Properties, een groep van drie getallen bevat én deze cijfers zijn 64x, dan zal SP2 er op dit moment voor zorgen dat je systeem gelocked wordt en hernieuwd activeren zal dan noodzakelijk zijn. Als deze groep getallen 640 is, is er echter niets aan de hand en kan het service pack normaal geïnstalleerd worden.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 11 mei 2004, 20:14:00
Tweede servicepack XP werkt toch niet bij illegale versies

http://www.zdnet.nl/News.cfm?id=36303&mxp=28
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 11 mei 2004, 23:31:00
Heer Gates heeft wat ons betreft weinig te klagen. Hier in huis zijn 4 licenties voor WinXP. Drie voor XP-pro en eentje van XP home. Dan hebben we het nog niet eens over de licenties van Win95, WinME, Win98 en Win98(SE) die we hier hebben liggen.
Ik vind het belachelijk dat er geen Netwerk/huis-licentie o.i.d. zijn.
Ik vind het niet gek dat er zoveel kopietjes van gemaakt worden. M$ werkt dit zelf in de hand.




Bron www.tweakers.net

Tweakers bericht er ook weer over :

Windows XP SP2 toch niet geschikt voor illegale versies - 11-5-2004
Afgelopen maandag schreven wij (tweakers net) dat Windows XP service pack 2 te installeren zou zijn op legale en illegale Windows XP-installaties. Al snel bleek echter dat er weldegelijk code aanwezig was waardoor bepaalde keyranges werden uitgesloten. Microsoft UK heeft bevestigd dat SP2 op legale en illegale XP-installaties zal draaien, maar uit Redmond, waar het hoofdkantoor van Microsoft zit, komen andere berichten. Zo zouden er weldegelijk controles op illegale keys in het service pack verwerkt zijn. Het is echter de bedoeling dat alleen een aantal bekende illegale keys geblokkeerd gaan worden. Als er een illegale key wordt aangetroffen zal de installatie van het service pack worden afgebroken. Andere maatregelen zullen niet aanwezig zijn omdat Microsoft het service pack op zoveel mogelijk computers geïnstalleerd wil krijgen in het kader van de veiligheid.

De tweede release candidate van het service pack wordt deze maand nog verwacht; de final versie zal in juli uitkomen als alles volgens plan verloopt. Tegelijk met de introductie van dit service pack zal een marketingcampagne starten, onder de codenaam Windows XP Reloaded (http://www.tweakers.net/nieuws/31300), om dit tweede service pack van Windows XP onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat veel mensen het pakket updates zullen gaan installeren. Om dit te bereiken zullen er bij verschillende winkels gratis cd's te halen zijn met daarop het service pack en ook zal het weer mogelijk zijn het SP te bestellen op cd bij Microsoft; of dit mogelijk verzendkosten gaat kosten is nog onbekend. Hoe dit allemaal precies in elkaar gaat zitten zal over enkele weken bekend gemaakt worden.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 23 mei 2004, 00:31:28
Nog wat nieuws over SP2 van www.breekpunt.nl :

Service Pack 2 Windows XP klein verpakt
Nieuwe feitjes en bevestiging Nieuws van zelfde datum:
De Sydney Morning Herald had een interview met Windows-poductmanager voor Australië Danny Beck en daarbij vielen toch wat nieuwe feitjes rondom het langverwachte Service Pack 2 voor Windows XP te noteren:

• in Engeland zal SP2 ook gratis verkrijgbaar zijn in winkels
• in Australië wordt SP2 via download en CD verspreid; de CD-versie wordt binnen 2-4 weken afgerond
• winkelverspreiding kan in meer gebieden van toepassing zijn, maar Microsoft bekijkt dat per regio
• over de wijze van beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend en ook in dit interview komt het niet aan de orde
• gevraagd naar eventuele plannen om SP2 ook te kunnen bestellen ten behoeve van een zo groot mogelijke verkrijgbaarheid bij de verspreiding en dan voor de afhandeling en verzending kosten te berekenen, zei Beck dat er nog geen afgeronde plannen in die richting zijn ("no plans have been finalised at all")
• de omvang van SP2 zal bij de definitieve vrijgave zijn teruggebracht tot 80 MB en dat is fors minder dan de huidige verwachtingen, die oplopen tot 300 MB.

Verder bevestigt Microsoft ook in dit interview dat Service Pack 2 zich niet op illegale Windows-versies laat installeren.

Zoals bekend komt Service Pack 2 voor Windows XP medio juli op de markt, na een Release Candidate op 26 mei.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 24 juni 2004, 14:17:29
Vandaag in Tips en Trucs een hele boterham erover.
Nog niet de helft ervan gelezen.

Je kan hem op cd bestellen dat wel. ;)

Josette 8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 24 juni 2004, 16:35:52
Ik zag het op de voorkant staan. Zal 'm eens snel uit z'n plasticje halen en kijken waar ik 'm kan bestellen.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Hans op 27 juni 2004, 11:22:44
Bij mij gaat het lampje nu echt uit hoor... ::)
Is het nu verstandig om SP2 wel of niet te installeren?
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 27 juni 2004, 13:34:58
Ik ga 'm voor de bugfixes zeker wel installeren maar bij de vraag of ik XP door microsoft laat updaten kies ik voor de optie "zelf beheren".
Als je dat niet doet (zo heb ik gelezen) dan gaat er op de achtergrobnd een heleboel automatisch en dat heb ik liever zelf in de hand. Als je je PC uit zet gaat ie onder andere naar windows updates zoeken. Ik bepaal graag zelf wanneer ie dat doet.

Ik voorzie ook wat problemen met de meer uitgebreide interne XP-firewall. Die gaat behalve je internetverbinding ook je lokale netwerk beveiligen. Daar komt narigheid van als mensen instellingen gaan doen en niet precies weten wat dat doet.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 13 juli 2004, 08:45:25
Zojuist van tweakers geplukt:

Slechts een paar dagen nadat we met het bericht kwamen dat SP2 voor Windows XP binnen enkele weken de finale status zou bereiken, komt News.com met het bericht dat Microsoft de update in augustus zal uitbrengen. Dit is niet de eerste keer dat het langverwachte Service Pack wordt uitgesteld. De planning van Microsoft was initieel om in juni klaar te zijn. Dit werd uitgesteld tot juli en nu tot augustus. Ondertussen zijn er geruchten geweest dat SP2 pas in september uit zou komen, of bijna klaar zou zijn. Wat wél duidelijk is, is dat het vele werk aan SP2 ten koste van Longhorn is gegaan, die dan ook later zal verschijnen.

Over het verschuiven van SP2:
Link 1
(http://www.tweakers.net/nieuws/33293)

Over de gevolgen voor Longhorn:
Link 2 (http://www.tweakers.net/nieuws/31819)


En zoals Han al zei word het een zooitje met die firewall, gelukkig is Norton het met haar eens:
Link 3 (http://www.tweakers.net/nieuws/33279)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Zandman op 06 augustus 2004, 07:04:25
bron webwereld (http://www.webwereld.nl)
Update voor Windows XP opnieuw uitgesteld

Donderdag, 5 augustus 2004 - Softwaremaker Microsoft heeft de lancering van service pack 2 (SP2) voor Windows XP opnieuw uitgesteld.


De update die gebruikers van Windows XP onder meer beter moet beschermen tegen virussen en inbrekers, is al herhaaldelijk uitgesteld. Aanvankelijk zou SP2 in juni uitkomen. Die datum werd echter niet gehaald.

Eerder had Microsoft aangekondigd deze week de laatste hand aan SP2 te willen leggen, maar ook die deadline haalt de softwaremaker niet. Microsoft verwacht nu dat het nieuwe service pack later deze maand zal worden uitgebracht, zo meldt CNet.

Service pack 2 bevat een aantal nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder een verbeterde firewall. De vernieuwingen kunnen echter problemen geven met bestaande functies. Zo waarschuwt Microsoft dat gebruikers van zijn crm-pakket (customer relations management) problemen kunnen ondervinden na installatie van SP2. Op zijn site heeft Microsoft reeds een patch (reparatiesoftware) gepubliceerd om dit probleem te ondervangen.

In SP2 neemt Microsoft ook Internet Explorer onder handen. De browser zal worden uitgerust met een pop-up killer. Diverse andere browsermakers, zoals Opera en Firefox, bieden die mogelijkheid al langer. Ook zijn er al diverse losstaande programma's te verkrijgen om pop-ups tegen te houden.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 06 augustus 2004, 14:02:02
Op www.breekpunt.nl staat waarom SP2 weer uitgesteld is.
het CRM pakket ondervind geen hinder van SP2, het werkt gewoon helemaal niet meer...... foutje bedankt!!

Ik heb ernstig m'n twijfels of ik dat SP2 wel zal gaan gebruiken. Ik installeer het eerst op een machine waarop ik het kan testen.

Toch weer uitstel voor Service Pack 2. Nieuwe datum nog niet bekend
Gisteren gonsde het overal van de geruchten over de release van Service Pack 2 voor Windows XP. Vandaag, donderdag 5 augustus 2004, zou dit lang verwachte updatepakket dan eindelijk beschikbaar komen. De versie die vandaag had moeten verschijnen is wat een Release To Manufacturing (RTM) versie genoemd wordt. Een versie die klaar is voor productie dus maar nog niet bedoeld voor de eindgebruiker thuis.

Een woordvoerder van Microsoft heeft laten weten dat deze RTM-versie nu dus is uitgesteld. Er is nog geen nieuwe datum genoemd waarop Service Pack 2 dan wel beschikbaar zal komen.

Een reden voor het uitstel kan zijn dat de CRM-software "Microsoft CRM" na installatie van Service Pack 2 niet meer werkt. Hiervoor is weliswaar al een patch beschikbaar maar die lijkt nog niet in Service Pack 2 te zijn opgenomen.

• Patch voor Microsoft CRM (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=95ed89d0-8b99-4458-b798-90ad5400923e)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 07 augustus 2004, 01:45:19
Bron : tweakers net (http://www.tweakers.net/nieuws/33731)

Windows XP Service Pack 2 bereikt RTM-status 6/8/2004 22:27u
(RTM = Released To Manufacturing )

Het langverwachte Windows XP Service Pack 2 heeft volgens verschillende bronnen eindelijk de RTM-status bereikt. Buildnummer 2180 wordt op dit moment verspreid onder betatesters en systeembouwers, en zal begin volgende week ter download aangeboden worden via de website van Microsoft (http://www.microsoft.com/downloads/search.aspx?displaylang=en&categoryid=7). Binnen twee weken moeten de eerste systemen waar standaard al SP2 opstaat al geleverd worden. Iets later zal een 80MB wegende versie van de update ook via Windows Update beschikbaar komen. De complete release voor alle smaken van XP die op dit moment circuleert is 266MB groot. Retaildozen voorzien van de nieuwste update zullen naar schatting eind september of begin oktober op de schappen terecht komen, maar wie alleen het Service Pack wil hebben kan al eerder een gratis cd toegestuurd krijgen van Microsoft. Neowin (http://www.neowin.net/comments.php?id=23102&category=main) meldt overigens dat illegale keys gewoon werken, ondanks het feit dat hele series sleutels in de release kandidates werden buitengesloten.

Naast alle updates van SP1, tientallen (al dan niet kritieke) patches die de afgelopen anderhalf jaar zijn uitgebracht en de laatste versies van DirectX, Windows Media Player, het .NET Framework en andere toepassingen, bevat de update een groot aantal tweaks en nieuwe features op het gebied van beveiliging. Microsoft heeft zich niet alleen als doel gesteld om een computer die recht uit de doos komt beter dan ooit bestand te maken tegen virussen en malware, maar ook om de gebruiker de mogelijkheid te geven om de beveiliging op een eenvoudige manier in de gaten te houden.

Update: Microsoft heeft inmiddels een persbericht uitgegeven (http://www.microsoft.com/presspass/press/2004/aug04/08-06WinXPSP2LaunchPR.asp) waarin het bedrijf de RTM-status van het tweede service pack voor Windows XP bevestigt. De voornaamste verbeteringen in dit service pack zijn gericht op het veiliger maken van Windows XP-computers. Zo is onder meer het Windows Security Center nieuw. Op deze centrale plek kunnen allerlei instellingen op het gebied van veiligheid, firewalls, antivirusprogramma's enzovoort veranderd worden. Nieuw in SP2 is ook de uitgebreide firewall. Deze is qua functies en uitgebreidheid opgeschoven richting gratis beschikbare tools, zoals ZoneAlarm. Verder zijn er in Internet Explorer (IE) een aantal securityupdates doorgevoerd. Ook zijn er enkele kleine features toegevoegd, zoals een pop-upblocker en opties voor het beheer van plug-ins. De core van IE is echter niet aangepast, dit zal pas in latere versies gebeuren. Ten slotte staat de messenger service vanaf heden standaard uit en is het niet meer mogelijk om anonieme RPC-requests te doen. Ook op het gebied van geheugenmanagement zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd, waardoor Windows XP SP2 minder last zou moeten hebben van buffer overruns.



Ik denk dat we op de NL release nog even moeten wachten.
Dat vind ik nergens terug.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 07 augustus 2004, 06:26:36
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo heel erg vind dat de nederlandse versie waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, zo kunnen we mooi aankijken wat er allemaal misgaat.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 07 augustus 2004, 14:56:58
bij de xp update's staat dat je de automatiese update moet inschakelen voor sp2 zodat het geactiveerd kan worden  :uhhh
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 07 augustus 2004, 16:57:00
Bij windows update staat idd een mededeling.

Wat kunt u nu doen om er zeker van te zijn dat u Windows XP Service Pack 2 in uw bezit krijgt?
U kunt Windows XP Service Pack 2 het best in uw bezit krijgen met de functie Automatische updates in Windows XP. Ga naar de site Beveilig uw computer beter zodat wij deze voor u kunnen inschakelen (http://protect.microsoft.com/security/protect/WSA/en/default.asp) of volg drie handmatige stappen (http://www.microsoft.com/athome/security/protect/windowsxp/updates.aspx). Welke manier u ook kiest, u ontvangt Service Pack 2 automatisch zodra deze bij Microsoft beschikbaar is. Als u Automatische updates vandaag nog inschakelt, kunt u meteen beginnen met het automatisch downloaden van belangrijke updates, inclusief de nieuwste versie van Windows Update. Bovendien bent u zo ook zeker van toekomstige updates, zoals Service Pack 2.


Ik schakel hier mooi helemaal niks in, en wacht eerst zoals martijn al schreef eventjes af.  ;)
Het zit er dik in dat je SP2 op CD kunt krijgen. Dat scheelt een hoop downloaden.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 augustus 2004, 10:51:28
Op www.tweakers.net wat uitgebreider info over SP2

Windows XP Service Pack 2
Service Pack 2 is het eerste servicepack voor Windows XP wat uitgebracht is na de zogenaamde Slammer worm (zie: o.a. http://www.f-secure.com/v-descs/mssqlm.shtml) en is uniek in het feit dat het grote veranderingen aanbrengt in de architectuur van Windows XP.
Service Pack 2 zal naar verwachting het meest ingrijpende service pack zijn dat ooit door Microsoft uitgebracht is met een groot aandachtspunt op het beveiligen van de PC voor virussen, wormen en andere malware.

Grote veranderingen aanbrengen in de architectuur is iets wat tot nu toe voorbehouden bleef aan grote Windows releases, in dit service pack is dat anders en dit heeft dan ook bijgedragen aan het steeds verlaten van de release date, iets wat we ook gewend zijn bij grote Windows releases

De veranderingen in Service Pack 2 zijn terug te vinden op een groot aantal fronten, zichtbaar aan de oppervlakte en niet zichtbaar in de 'core' van Windows.

Windows Security Center
Het eerste wat opvalt als je inlogt op Windows is de popupballon rechts onder 'Your computer might be at risk' is de dramatische boodschap.

Er op clickend zal je een van de nieuwe features van Service Pack  "het Windows Security Center" zien.
Het Security Center geeft je in één oogopslag de status van de beveiliging van je PC – staat je firewall aan, update je je Windows wel automatisch, en draait je virusscanner wel actief mee.

Als je een virusscanner geinstalleerd hebt (en hij wordt herkend door Windows) zal je in het Security Center de status ervan terug kunnen zien. Zo lang je Windows niet 'beveiligd is', dat wil zeggen zolang er een van deze drie punten rood blijft zal je in je systemtray een rood schildje houden. Het kan zo zijn dat je virusscanner niet ondersteunt wordt – je kan hier dan ook kiezen voor 'I have an anti-virus program that i'll monitor myself' waardoor je virusscanner genegeerd zal worden in deze controle.

Windows Firewall
Een van de nieuwe features in Service Pack 2 is de Windows Firewall – grotendeels herzien sinds de vorige versie die nog bekend stond onder ICF (Internet Connection Firewall) bied het veel meer mogelijkheden en is het wat meer opgeschoven richting populaire 3rd party firewalls zoals ZoneAlarm.

Het configureren van de firewall bestaat uit niet meer dan het 'aan zetten' van de firewall in het Security Center danwel via de properties van een netwerk adapter (onder eigenschappen -> geavanceerd -> Windows Firewall, Settings en dan 'aan') – op dat moment filtert het alle connecties die geinitieerd worden naar je PC.
Om te voorkomen dat mensen uit gemak de firewall uitzetten, kan je op vrij eenvoudige manier excepties aanmaken voor bepaalde programma's die wel connecties mogen ontvangen.

Daarnaast biedt de firewall een aantal mogelijkheden om bijvoorbeeld een IP range uit te sluiten van blokkade wat handig is in een klein thuis netwerk, dit vereist echter wel wat kennis van je eigen netwerk.

Internet Explorer
Ook Internet Explorer heeft een aantal veranderingen ondergaan – helaas is het geen volwaardige Internet Explorer update maar zijn het 'maar' security problemen die aangepakt zijn, maar ik kan me voorstellen dat het Internet Explorer team daar z'n handen aan vol had voor deze release.

Een verandering die meteen in het oog springt is het blokkeren van downloads van programma's– als je bijvoorbeeld ICQ probeert te downloaden krijg je boven je menu bar een gele popup regel te zien met uitleg – enkel door hier op te clicken en alsnog voor 'Download' te kiezen kan je de file downloaden. Per ongeluk een executable downloaden lijkt hiermee in ieder geval verleden tijd te zijn.

Een andere belangrijke verbeterde optie is 'Manage Add-ons' (te vinden onder de Internet opties -> Programma's) deze presenteert je een lijst met geinstalleerde toolbars en andere browserhelpers. Je kan ze hier ook op een simpele manier disablen of enablen.

Verder zijn er nog een aantal kleinere maar ook belangrijke features toegevoegd: een popup blocker, het blokkeren van automatisch geinitieerde downloads, een 'Never trust'-optie als aanvullen op de 'Always trust'-optie bij het uitvoeren van ActiveX scripts, Internet Explorer vensters kunnen niet meer geopend worden op een manier waarbij de statusbar of de addressbar buiten beeld valt.

Messenger service
Niet te verwarren met de Windows Messenger (het chat programma) is in Service Pack 2 de "Messenger" service standaard disabled, in mijn ogen een beetje een jammere keuze aangezien de Windows Firewall een vele serieuzere manier is om dit soort zaken aan te pakken.

RPC Interface Restriction
Remote Procedure Call is na de blaster worm een technology geworden die veel mensen wel iets zegt, helaas voornamelijk negatief. De mensen die de "RPC" service disabled hebben (en hiermee hun PC bijna onbruikbaar maakte) weten echter hoe belangrijk RPC is voor Windows – het is het protocol waarmee veel Windows componenten zowel intern het systeem als met andere computers communiceren.

Een belangrijke wijziging die doorgevoerd is in Service Pack 2 is het blokkeren van anonieme RPC connecties. Het gebruik van anonieme RPC over een netwerk is sowieso twijfelachtig – RPC voorziet dan ook in een authenticatie methode, maar dit werd niet afgedwongen door Windows zelf. In Service Pack 2 wordt dit wel gedaan, het is dan ook vergelijkbaar met het verbieden van een leeg password voor een user account maar dan voor applicaties.



Bron : www.tweakers.net , bovenstaande review is van een user die elevator heet.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 augustus 2004, 10:54:51
Tja eerst de kat even uit de boom kijken en uiteindelijk zullen we het toch moeten installeren. Ik verwacht dat het net zo gaat als bij SP1. Heb je het servicepack niet geinstalleerd, dan kan je windows update niet meer optimaal gebruiken  :-\
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 09 augustus 2004, 01:35:59
Het lijkt allemaal redelijk, 2 dingen vallen me op:

1: IE is nog steeds niet optimaal, lapmiddel dus
2: Firewall, ik voorzie problemen met bestaande firewalls

maar ik kijk idd eerst nog maar eens flink de kat uit de boom, nederlandse versie is toch nog niet uit.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 09 augustus 2004, 01:49:28
De Windows firewall kan je uitzetten. Als je een van de bekende firewall's draait, dan wordt die gewoon gezien door het Windows Security Center.  Als je zo'n merkloos geval draait, dan kun je de Windows firewall ook uitzetten en aangeven dat windows geen meldingen geeft over het afwezig zijn (niet kunnen zien) van je merkloze firewall. Je externe firewall doet dan gewoon zijn werk zoals je nu al gewend bent.

Ik voorzie alleen problemen als mensen de Windows Firewall gaan gebruiken.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 09 augustus 2004, 05:04:46
 >:( Hoezo ik heb die altijd aan staan, en nog nooit problemen gehad.
Heb er wel géén andere opstaan, en mijn poorten zijn allemaal goed.

Josette  ::)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 09 augustus 2004, 10:47:32
We hebben het over de uitgebreide firewall die meekomt met SP2  ;)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 09 augustus 2004, 13:02:39
Op www.webwereld.nl vandaag weer een heel artikel over SP2, waarin eigenlijk weinig nieuws staat :
Nog deze week verschijnt de Engelstalige versie van SP2 op de site van Microsoft. De software zal in stappen ook in 24 andere talen, waaronder het Nederlands, verschijnen. Dit zal in ieder geval binnen twee maanden gebeuren, verzekert Microsoft








Titel: Microsoft introduceert software voor beveiliging XP
Bericht door: Format Arie op 09 augustus 2004, 16:29:54
Bron:www.rtlz.nl

Microsoft introduceert software voor beveiliging XP
 
Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft begint deze week met de verspreiding van gratis software die de beveiliging van het besturingsprogramma Windows XP moet verbeteren.

Virussen
De software, Service Pack 2 (SP2), is een antwoord op de vele schadelijke virussen die het afgelopen jaar via Windows zijn verspreid.

Belangrijk voor klanten en voor Microsoft
Het gaat om het belangrijkste stukje Microsoft-software sinds XP in 2001 is geïntroduceerd. De ontwikkeling van 80 tot 100 megabytes aan programmeertaal heeft er zelfs toe geleid dat Microsoft andere softwareprojecten, zoals de opvolger van XP, moest vertragen. Er is het concern veel aan gelegen om van zijn negatieve imago van onbedoelde virusverspreider af te komen.

Door SP2 worden computergebruikers er onder meer actief op geattendeerd of hun firewall tegen computerinbrekers nog wel aanstaat en of hun antivirussoftware nog afdoende is.

Grote zakelijke klanten kunnen als eerste over SP2 beschikken, maar consumenten zullen snel volgen. Microsoft verwacht zo'n 100 miljoen pc's van de nieuwe software te voorzien.
 

Titel: Ervaringen Win XP SP2
Bericht door: themasteronline op 11 augustus 2004, 16:55:36
Misschien dat dit draadje op de verkeerde plek staat maar dan moet  een mod maar even dit draadje verhuizen, ik wilde in ieder geval mijn ervaringen (tot nu toe)delen over het instaleren en werking van de fonkelnieuwe SP2 . Ik heb de RTM versie
(Release To Manufacturer) 2180 wat dus een final version is die naar de fabrikanten word gestuurd.

Ik heb de SP2 geslipstreamed met mijn orginele cd  (wat zoveel betekend dat de service pack verweven is met de instalatie bestanden) en daar dus even een nieuwe cd van gebakken, dus met een schone instalatie begonnen .

Dat ging op zich prima  er is 1 klein dingetje veranderd  en dat is na het instellen van de namen of je de Updates  automatisch wilt laten uitvoeren ik heb dit dus niet gedaan omdat je soms updates gaat downloaden die je misschien niet nodig hebt, en in mijn geval wil ik dat zelf in de hand hebben, maar voor de meeste mensen is het handiger om het op auto te zetten dan kun je de belangrijke dingen niet vergeten wat  weer ten goede komt  in de strijd tegen virussen en ander ongedierte op je pc.

Na dit wilde ik gaan activeren  en dit lukte dus niet , ik heb een legale versie dus ik kon mooi het gratis 0800 nummer gaan bellen  om alsnog met de hand te gaan activeren  ik was hier wel een minuut of 15 mee zoet  maar goed het lukte uiteindelijk wel . Ik vroeg aan de aardige meneer van Microsoft hoe dit kon want normaal gesproken hoef je alleen handmatig te activeren als je andere hardware in je pc hebt gestopt, hij moest me het antwoord schuldig blijven  ik vroeg hem ook of dit met SP2 te maken had  "misschien" zei hij. Ik heb een OEM licentie  misschien moeten die wel allemaal opnieuw geactiveerd worden  maar dat zal de tijd wel leren denk ik.

Verder heb ik op mijn systeem een hardwarematige firewall (draytek vigor 2600)
en die heeft tot nu toe geen problemen gemaakt met de ingebakken firewall van de SP2
ook de popup stopper werkt prima en heb tot zover geen problemen gezien .

Als je een driver gaat updaten dan vraagt windows nu eerst of hij moet zoeken bij de windowsupdate als je nee zegt gaat hij gewoon de pc af om te gaan zoeken anders word er met het internet contact gezocht.  voor de rest viel het me op dat ik gewoon gelijk het web op kon zonder dat de ingebouwde Firewall begon te pruttelen.

ik ga nog ff lekker verder rommelen en als ik andere dingen tegen kom dan meld ik dat gelijk, ik hoop vooral ook recties van anderen te lezen op de nieuwe SP2 zowel positief als negatief zodat ik gauw kan besluiten om er definitief gebruik van te maken of dat we nog even moeten wachten op een verbeterde versie.. ;D

In ieder geval ik ben tot nu toe gematigd positief
grtjs Marco
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 16 augustus 2004, 18:36:01
Bron : www.tweakers.net

Microsoft publiceert lijst met probleemprogramma's XP SP2
Microsoft heeft een lijst openbaar gemaakt met applicaties van zowel de Redmondse softwareproducent zelf als van derden, die nog problemen geven met de firewall van Windows XP SP2. Dit meldt (http://www.eweek.com/article2/0,1759,1636075,00.asp) eWeek. Onder de programma's die niet meer goed werken na de installatie van het Service Pack bevinden zich webservers, remote desktops, p2p-applicaties, ftp-clients, en multimediaprogramma's.
"After you install Windows XP SP2, client applications may not successfully receive data from a server," zo erkent (http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242) Microsoft de problemen in het betreffende artikel uit zijn Knowledge Base. Enkele maanden geleden waarschuwde (http://www.tweakers.net/nieuws/31437) Microsoft softwareontwikkelaars er al voor dat hun programma's wellicht niet meer zouden functioneren met het Service Pack. Bovendien maakte men er toen al melding van dat SQL Server 2000, Microsoft CRM 1.2 en Microsoft Baseline Security Analyzer 1.2 aanpassingen nodig zouden hebben voor een goede werking met XP SP2.

Voor het gebruik van Visual Studio .Net ontwikkeltools en Systems Management Server 2003 zouden gebruikers handmatig poorten moeten openen in de firewall. Datzelfde is het geval bij Macromedia's ColdFusion MX Server Edition 6 en AntiVirus Corporate Edition 8.0 van Symantec. Hoewel Microsoft de installatie van het Service Pack als een kritieke upgrade ziet, zullen deze moeilijkheden waarschijnlijk een algemene steun ervoor vertragen. Dat is ook de reden dat de softwarereus afgelopen week al een toolkit vrijgaf (http://www.tweakers.net/nieuws/33813) waarmee systeembeheerders kunnen voorkomen dat pc's van gebruikers automatisch van de update voorzien worden. Deze toolkit geeft hen de tijd om eerst te testen of er geen bedrijfsprogrammatuur gestoord wordt door de aangescherpte beveiliging in het Service Pack.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 20 augustus 2004, 01:09:08
Bron : www.webwereld.nl : door Laurens Verhagen

SP2 toch niet zo veilig als gedacht : Do 19-08-2004
SP2 zou het ultieme antwoord moeten zijn op alle veiligheidsproblemen voor Windows XP. Dat blijkt niet het geval te zijn: de eerste scheurtjes zijn zichtbaar.

Woensdag was de grote dag. Microsoft stelde eindelijk het Service Pack 2 voor Windows XP beschikbaar via zijn automatische update-functie. Eigenaars van Windows XP Pro moeten overigens nog iets langer wachten.

Volgens de Duitse site Heise Security (http://www.heise.de/security/) is er nog altijd een aantal veiligheidsproblemen met SP2. Een daarvan zit in de component cmd. Deze zou onvoldoende controle doen wat de herkomst van een bepaald programma is en deze zonder waarschuwing starten. Virusauteurs zouden in theorie kunnen gebruikmaken van dit probleem.

Een ander probleem zit volgens Heise in Internet Explorer. Onder bepaalde omstandigheden zou de bladeraar van Microsoft nieuwe informatie niet correct in zijn cache aanpassen. De Duitse veiligheidssite heeft Microsoft naar eigen zeggen op 12 augustus op de hoogte gebrachte van het probleem.

Ondertussen blijkt de site Flexbeta (http://www.flexbeta.net/main/articles.php?action=show&id=76) niet volledig onder de indruk van de verbeterde firewall, die in SP2 standaard aan staat. Weliswaar wordt het inkomende verkeer goed gecontroleerd, dit is volgens de testers niet het geval met het uitgaande verkeer.

Flexbeta raadt gebruikers van Windows XP aan de firewall toch weer uit te zetten en zich in plaats daarvan te verlaten op ZoneAlarm of Sygate Personal Firewall.
 
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Format Arie op 26 augustus 2004, 23:09:35
Ik begrijp van anderen dat mensen met een niet al te legale versie van XP (voorlopig?) beter niet het SP2 pakket moeten downloaden, omdat dit wel eens problemen kan gaan geven, met de werking van XP. Als dat zo is, is het handig lijkt me om de automatisch updates binnenhalen opties  dus uit te schakelen.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 26 augustus 2004, 23:23:40
Leuke omschrijving "niet al te legale versie"  ;D

Voor zover ik weet kun je SP2 niet eens installeren als je een illegale versie van XP draait. Dat was met SP1 destijds ook zo. Je kon SP1 het wel downloaden maar als je dan ging installeren dan kreeg je een foutmelding.

Op den duur zul je toch SP2 moeten hebben omdat je anders de updates daarna niet kunt installeren. Vereisten daarvoor is namelijk weer dat SP2 geinstalleerd is. Zonder SP2 kun je dus niet meer updaten in de nabije toekomst. Dat lijkt me helemaal niks met al die beveiligingslekken van tegenwoordig.  ::)

Ik ben blij dat ik via m'n werk voor lage kosten aan legale WinXP versies kon komen. We draaien hier met 4 legale XP versies. Ome Bill zou trots op ons zijn  :-[
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Format Arie op 27 augustus 2004, 16:45:00
We doen hier op forum toch niet aan illegale zaken? Dus noem ik het maar zo. Hij vraagt wel vanzelf of je de updates automatisch  wil laten downloaden. Zelf een keer specifiek mbt  winxp sp2 voor als het zover is. Dus lijkt me dat het wel kan. Ik heb altijd begrepen dat in het begin de sp1 versie ook niet kon/werkte, tot nadat wat "wizzkids" ook hiervoor een oplossing hadden gevonden. Dus het zal wel nodig zijn/moeten, maar met die verhalen die rondgaan kun je volgens deze leek  in die niet al te legale situatie beter even wachten, tot er wat meer ervaringen ermee bekend zijn.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 27 augustus 2004, 17:01:11
Zoals je al schrijft doen we op PCN niet aan illegale zaken. Daarmee begeven we ons op glad ijs. Als je een niet al te legale versie van WinXP hebt dan zal je dus elders moeten informeren wat je moet doen om SP2 erop te krijgen.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 31 augustus 2004, 15:46:41
ik heb gelezen dat de hollandse update op 14 september vrijgegeven word
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 31 augustus 2004, 17:22:46
Ik ben best wel benieuwd. Eerst maar es installeren op de laptop. Als het nog niks is, dan is de ghost-image vlot teruggezet  ;)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 01 september 2004, 12:04:19
goed idee dat probeer ik ook eerst eens  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 02 september 2004, 15:04:53
Geweldig die Firewall in SP2  :ssssst
Het zit er dik in dat meer virusmakers hun pijlen gaan richten op de standaard Firewall van XP-SP2. Ik hou liever m'n ZoneAlarm Pro. Ook dan blijft het belangrijk om verstandig om te gaan met je mail.


Firewall SP2 machteloos tegen Trojaans paard : bron www.webwereld.nl
Experts waarschuwen voor een nieuw Trojaans paard dat de firewall in Windows XP met service pack 2 uitschakelt.

Het Trojaans paard BagleDI.A komt per mail binnen en is verstopt in een bijlage met de naam foto.zip of fotos.zip. Het is in staat om de firewall die service pack 2 in Windows XP activeert, weer uit te schakelen.
Wie de bijlage opent, activeert een html-bestand dat elke zes uur kwaadaardige software van een lijst met websites probeert te downloaden. Deze lijst bevat meer dan 130 voornamelijk West-Europese sites.
Wie er achter het Trojaanse paard zit, is vooralsnog niet duidelijk. Vermoed wordt dat de auteur van de Bagle-worm de maker is.

Internetters wordt aangeraden om niet zomaar e-mailbijlagen te openen en pc's te voorzien van een aparte firewall en antivirussoftware.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 02 september 2004, 15:10:12
Nederlandse SP2 Windows snel beschikbaar : bron www.webwereld.nl

De Nederlandse versie van het service pack 2 voor Windows XP kan over enkele dagen worden gedownload. De cd's volgen later.

Wie al weken popelend zit te wachten op de omvangrijke veiligheidsupdate voor een Nederlandse versie Windows XP, wordt door Microsoft op zijn wenken bediend. Vanaf 6 september kan de software handmatig worden gedownload.

In principe zou het pakket zo'n 80 MB groot moeten zijn, maar Microsoft waarschuwt dat dit kan oplopen tot maar liefst 250 MB. "Een hele uitdaging voor mensen met een inbelverbinding", zo zegt Michel van der Bel, directeur van Microsoft Nederland, met de nodige ironie.

Deze omvang geldt voor mensen die nooit eerder een update hebben geïnstalleerd. Microsoft Nederland denkt dat zo'n 65 procent van alle Nederlandse gebruikers van XP het service pack gaan installeren. De Engelstalige update is overigens al langer beschikbaar.

Later deze maand komt de software ook beschikbaar via de automatische update en via cd's. Deze kunnen via de site van Microsoft worden besteld en worden meegeleverd met diverse bladen.

Volgens de Canadese firma AssetMetrix heeft maar liefst 10 procent van alle zakelijke computers problemen met de update. Zo draaien sommige applicaties niet goed. Dit kan uiteraard ook met pc's van particulieren gebeuren, zo geeft Van der Bel toe. Microsoft Nederland richt daarom een gratis support-dienst in.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: themasteronline op 02 september 2004, 17:41:09
Even weer een klein vervolg berichtje op mijn vorige epistel elders in dit draadje:

SP2  (jawel de Engelse versie) draait nu een kleine 4 weekjes en nog steeds naar tevredenheid het is wel even wennen dat je een popup blokker hebt die standaard zit ingebakken en nog wat wat meer van die dingen. dit betekend in de praktijk dat je als je wat instaleerd  of wat veranderd  dat je wat meer waarschuwingen krijgt  ik heb tot nu toe aardig wat dingen geinstaleerd  en heb nog geen mega crashes gehad of andere rare dingen gezien ik moet er wel nog even bij zeggen dat ik de firewall heb uitstaan omdat ik reeds een hardwarematige heb draaien  maar buiten dat is de firewall wel helemaal af te stemmen op je eigen behoefte dus in de meeste gevallen voor de huis tuin en keuken gebruiker hoeft er weinig te worden ingesteld. ik kan me wel voorstellen dat een onervaren pc gebruiker er geen gat in ziet om hier wat te gaan lopen veranderen  maar helaas door alle vuiligheid die er op het web is (virussen spyware trojans enz ) is tegenwoordig een must een firewall een virus scanner en adaware op je pc te hebben  in iedergeval hoef je voor een fire wall nu de deur niet meer uit omdat ie er nu zit ingebakken. Er zal vast wel weer een hoop kritiek komen op deze firewall van de firma MS maar uit eigen ervaring weet ik dat een programma zoals zonealarm ook niet helemaal perfect is. In ieder geval heb ik de firewall ff aangehad en mijn andere uit om te kijken wat er op mijn Netwerk allemaal goed of fout ging en ik zelf heb weinig problemen ondervonden wat ik bijvoorbeeld zelf tegen kwam is dat ik geen remote desktop kon doen naar mijn server toe (ik dacht dat remote desktop in de nederlandse versie van windows  "bureablad op afstand" was), in het startmenu onder communicatie, in ieder geval was  dit met een vinkje zetten zo weer opgelost  verder stond Upnp ook standaard uit dat moest ik ook nog even aanzetten. Verder ben ik even gaan testen met een Sniffer en wat andere hackers software o.a wat trojans op een test pc (lees mijn laptop buiten mijn netwerk om) ik kwam tot de conclusie dat de firewall bij mijn eigen testomgeving keurig de deuren dichtgooid. (let wel dit zijn geen profesionele lab testen dus ook niet waterdicht ) ik probeer alleen mijn ervaringen met jullie te delen en schrijf dit ook omdat ik al links en rechts in de pers en op het web  negatieve klanken hoor. En ik zelf "nog" steeds redelijk positief blijf

Verder vertelde ik dat ik wat problemen had met het activeren van windows  welnu dit mysterie is opgelost  ik was even vergeten ::) dat ik een nieuwe DVD brander in mijn PC had gezet en aangezien dat een hardware change is moet je dus handmatig gaan activeren.
Ik heb eigenlijk nu nog niemand op het forum gehoord die ook al SP2 heeft geinstaleerd. Ik heb toch begrepen dat er enkele IT experts hier zitten op het forum maar volgens mij kijkt iedereen de kat nog even uit de boom ....

Om even af te sluiten: SP2 heeft in iedergeval  voor mij als voordeel dat je niet meer als je net een verse windows hebt geinstaleerd je nog eens een uurtje updates en patches moet gaan downloaden bij Microsoft . Omdat voor elkaar te krijgen moet je natuurlijk wel SP2 in je instalatie cd gaan slipstreamen (lees Integreren)  zodat ie er bij de instalatie gelijk opkomt te staan. Voor de mensen die dit ook willen  ga `s googlen en tik de woorden "MSFN" of "autostreamer" `s in je komt dan vanzelf bij de goede sites terecht  met stap voor stap handleidingen (ook in het nederlands) hoe je zoiets moet aanvangen  Let wel!! enige basis kennis is wel vereist.  als je de betreffende sites niet kunt vinden stuur me dan even een PM

grtjs marco :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 02 september 2004, 22:31:27
Leuk om je ervaringen te lezen, Marco  :)
Ik ben best benieuwd naar SP2 maar omdat we hier in huis 4 nederlandstalige XP's draaien is het wachten op de NL versie.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 05 september 2004, 01:51:19
Bron : Breekpunt.nl (http://www.breekpunt.nl/nieuwsbericht.asp?id=9668)

WinXp Sp2 NL vanaf maandag 6 sept. beschikbaar

Tijd om de automatische updatefunctie van Windows XP in te schakelen!!
Volgens planning van Microsoft zal de Nederlandse versie van het tweede Service Pack voor Microsoft Windows XP (SP2) vanaf maandag 6 september a.s. beschikbaar komen. De beschikbaarheid is gefaseerd (zie onderstaand schema) om beter gebruik te maken van de downloadcapaciteit en om lange downloadtijden zoveel mogelijk te voorkomen. SP2 is een belangrijk onderdeel van Microsofts Trustworthy Computing-initiatief om gebruikers en organisaties te helpen bij het optimaal beveiligen van hun computersystemen.

De planning voor Windows XP Service Pack 2 NL versie ziet er als volgt uit:

* Geplande datum 06-09-2004 : Zelf downloaden via het Microsoft Download Center (http://www.microsoft.com/netherlands/  en daarna klikken op Downloads)

* Geplande datum 14-09-2004 : Beschikbaar via Windows Update als Critical Update (Inschakelen van de Windows Update functie door de gebruikers zelf; max 2,5 miljoen downloads per dag)

* Geplande datum 14-09-2004 : Eerste dag dat de gratis CD besteld kan worden op www.microsoft.nl/beveiliging;  levering circa 22 dagen daarna

* Geplande datum 21-09-2004 : Start distributie als critical update via Automatic Update (max 2,5 miljoen downloads per dag)

Windows XP-gebruikers die eerder geen updates hebben geïnstalleerd en Service Pack 2 via Internet willen downloaden moeten rekening houden met een bestandsomvang die kan oplopen tot 250 MB

Vanaf 14 september wordt er speciaal voor Windows XP Service Pack 2 telefonische ondersteuning gegeven via nummer 0900 - 040 0070. Het nummer is bereikbaar van maandag tot zondag van 09.00 - 22.00 uur. Via dit nummer kunnen gebruikers gratis ondersteuning krijgen (afgezien van de interlokale telefoonkosten) als zij problemen ondervinden met de Nederlandse of de Engelse versie van SP2. Ook kunnen zij informatie aanvragen over SP2 en SP2 op cd-rom bestellen. Naast deze bestellingen verwacht Microsoft nog ruim 700.000 cd-roms met SP2 te verspreiden als bijlage bij computerbladen.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 05 september 2004, 01:59:36
Op deze site van Microsoft (http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130) een lijst van programma's die problemen gaan geven als je SP2 installeert.

Voor mij staat daar NAV2003. Prettig te weten wat je te wachten staat  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 05 september 2004, 05:58:55
En weet je daar krijg ik allemaal de stuipen en de schrik van!

brrrr,

Josette  :-X
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 05 september 2004, 19:04:38
Maar zo weet je wel wat je te wachten staat. Als je in de lijst ziet dat een bepaalde versie van software een probleem geeft dan kan je op de site van de software-maker kijken of er al een update is. Reken maar dat die updates er snel zullen zijn.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 05 september 2004, 21:08:34
Zone alarm 4.5 staat ook op het lijstje, ook een manier om je concurenten uit te schakelen...............
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 05 september 2004, 21:12:50
Och de meest recente versie van ZA is al een poos 5.1.011.000
Daarmee is geen centje pijn te verwachten. Kwestie van regelmatig je programma's updaten.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 05 september 2004, 21:13:27
ah, ok, dan loop ik achter :blozen
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 07 september 2004, 14:31:23
oke eerste reactie over sp2 van mij
ik heb het nu 24 uur geleden geinstaleerd en verder niets biezonders gebeurd alleen als ik ad-aware wil updaten moet ik de firewall uitschakelen voor ik kan updaten
en de popupblokker in ie werkt ook prima dat heb ik ook ff uitgeprobeerd

groetjes bertus
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 07 september 2004, 22:40:56
Ik heb vanavond SP2 geinstalleerd op één PC in m'n netwerk. Het betreft een PentiumIII, 350Mhz met 265Mb RAM. Qua belangrijke software stond er voor de update WinXP-SP1 en NAV2002 op en geen firewall. Hij wordt beschermd door de firewall op de hoofd PC (ZoneAlarm Pro).

De installatie duurt wel even maar verloopt geheel automatisch. Je hoeft nergens een keuze te maken totdat je de PC na de installatie opnieuw opstart. Ik heb na het opstarten gekozen voor "Automatische updates nu NIET inschakelen".
Later heb ik dat gewijzigd in "updates weergeven maar alleen downloaden/installeren als ik dat wil". Zou hou ik zelf de controle. Direct na installatie stond de nieuwe firewall van XP aan. Ik heb er totaal geen last van. Ik kan internetten en over m'n netwerk browsen zoals voorheen. Bij internetprogramma's vraagt ie netjes of dat proggie het internet op mag. Al doet ie dat niet bij elk programma. De webupdate van Adaware gaat gewoon zoals eerst. De firewall vraagt geen toestemming. Da's eigenlijk een beetje raar. Voor ICQ wordt wél toestemming gevraagd. IE en Outlook Express sjezen weer zomaar zonder toestemming het internet op. Ik begrijp dat niet echt (foutje ontdekt??)

De popupkiller die nu in IE zit is reuze makkelijk. Geen irri popups meer.
Wil je ze wel, dan kan je dat per site instellen.
Het smilievenster van PCN wordt niet als popup gezien en werkt gewoon.  8)

Het beveiligingscenter ziet wél dat NAV2002 geinstalleerd is maar geeft aan dat er een beveiligingsrisico is (het is versie 2002). Ik heb er dus voor gekozen om de virusbescherming niet te laten controleren door windows omdat ik anders steeds een irri icon zie in m'n systray wat erop duid dat er iets mis is. Dat is niet zo want NAV2002 werkt prima!!

Dat was het voor nu zo'n beetje. Ik denk dat ik het binnenkort ook maar op m'n gewone PC zet.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 05:36:13
Tof Han,

dat hij het doet. 8)

Maar nu wat kan ik het beste doen want ik wil er die natuurlijk ook op!


Ben eens op zoek gegaan en hier in het Nederlands gevonden:
dus nog eventjes wachten. :-\

http://www.microsoft.com/netherlands/windowsxp/sp2/default.aspx

Josette  ::)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 08:33:31
Tja, wat jij het beste kunt doen hangt helemaal af van de software die jij draait.
Ik wist vooraf dat NAV 2002 "een probleem" zou gaan geven. Een minimaal probleem maar toch. Zo kan jij op de lijst die een pagina terug staat ook inventariseren welke probleemprogramma's je hebt staan.

Na de installatie moest ik Nero Burning Rom ook updaten.
Ik had versie "Nero v6.3.1.17" en ik moest updaten naar "Nero 6.3.1.20". Toen ik dat nog niet gedaan had kreeg ik een popup van windows dat de versie van het programma wat ik wilde gebruiken bekend stond voor het veroorzaken van problemen in deze versie van windows. Na het updaten was alles okee.

Er zullen meer programma's gaan komen met zo'n update.  :-X
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 09:15:22
zo, SP2 staat er hier ook op, uiteraard eerst een systeemherstelpunt gemaakt, nieuwe ZA er op gezet, en ook de virusscanner gemoderniseerd.

Het installeren duurt net zoals bij SP1 wel even.

Nero doet het hier prima met v6.3.1.17, dus dat is dan iets wat per pc verschilt mischien ?

De popupblokker werkt prima, en niet alleen in IE maar ook in mijn (afwijkende) Crazy Browser.

het enige wat mij stoort is de manier waarop ze proberen de xp firewall aan te zetten, ik weet dat za aanstaat (en windows ook) en toch staat er bij de nieuwe firewall dat het veiliger is om de windows firewall aan te zetten, maar goed, het is en blijft een commercieel bedrijf en zo vaak kom je ook niet op dat tabblad.

nog iets wat me opvalt, bij het handmatig updaten van nav begint windows te piepen, of ik zeker weet dat het veilig is, maar eens snuffellen of ik dat ergens uit kan schakelen.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 10:03:31
Martijn,

waar neem je die download en is dat de Nederlandse?

Josette  :-X
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 10:06:37
Ik heb de download hier (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&displaylang=nl) vandaan, en dat is idd de nederlandse :yessss

Nog iets irritants (klein maar toch) ik heb op eens weer geluidjes in Windows (terwijl ik die voor SP 2 toch echt uit had staan.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 10:08:27
Die had ik gelezen maar daar staat bij voor: IT-specialisten en ontwerpers.
Is die ook goed dan?

Schrikscheet hé. :-X

Josette
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 10:12:41
hihi, had ik ook hoor, maar toen ik las ik "Dit installatiepakket is bedoeld voor IT-specialisten en ontwerpers die op meerdere computers in een netwerk downloaden en installeren." en had zoiets van hatseflats, ik heb meerdere computers in een netwerk, downloaden die hap.

Maar om je gerust te stellen installatie stelt niets voor, wel even zorgen dat je programma's up to date zijn en dat er geen programma's geinstalleerd zijn die op de lijst (http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=884130) van MS voorkomen, ik heb voor de zekerheid ook een systeemherstelpunt aangemaakt.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 10:15:17
Oké, ik ga eraan beginnen.
Tot vlg jaar misschien.

Josette  :-[
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 11:05:46
Ik ben er weer: tijd begonnen om 1020 uur tot 10.54 uur.
Toch eventjes geduld hebben.

Bij het opstarten alleen Norton opnieuw live up-date moeten doen.
En bij MSN explorer dat deed hij zelf.

Outlook Express doet mijn script ook. ;D

En nu testen.


Oooooo, nog een vraagje moet ik die nu ook op de desktop doen?

Josette  8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 11:41:04
Desktop ?, ik snap even niet wat je bedoelt Josette.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 11:47:01
Op Webwereld.nl (http://www.webwereld.nl/nieuws/19432.phtml) is het volgende artikel te vinden:

De Nederlandse vestiging van het Microsoft wist het vorige week nog zeker: vanaf maandag 6 september kon het service pack handmatig worden gedownload via de site van Microsoft. Dit lijkt niet het geval te zijn.

Weliswaar is er een ruim 250 MB tellend SP2 in het Nederlands beschikbaar, maar deze is nadrukkelijk alleen bedoeld voor it-specialisten en ontwikkelaars. "Klik niet op Downloaden als u slechts één computer bijwerkt: binnenkort is er bij Windows Update een kleinere, geschiktere download beschikbaar", zo is te lezen.

Microsoft Nederland stelt in een reactie dat er sprake is van een misverstand. "De software is wel degelijk bedoeld voor thuisgebruikers. Dit is de versie die iedereen kan gebruiken, ook als je hem op de pc van je moeder installeert", zo zegt Ruud de Jonge, beveiligingswoordvoerder van Microsoft.

Door alle verwarring is het service pack slechts 'enkele duizenden keren' gedownload.

Uit ervaringen van gebruikers uit andere landen is overigens gebleken dat de installatie niet altijd van een leien dakje gaat. Sommige applicaties blijken na installatie niet goed te werken. Volgens Microsoft kunnen verreweg de meeste problemen eenvoudig worden verholpen.

Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 13:22:26
Citaat van: Martijn op 08 september 2004, 11:41:04Desktop ?, ik snap even niet wat je bedoelt Josette.

Dit was op mijn lapje. De andere computer. >:(

Josette
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 13:36:39
oww, zo  ;D

ik heb het zelf hier eerst op 1 computer geinstalleerd, kijken hoe het bevalt enz. als het over een paar dagen nog steeds allemaal lekker draait word sp2 ook op het andere systeem gezet.

maar dat is zoals ik het doe, het staat je natuurlijk vrij het op een andere manier te doen  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 13:37:56
Alles werkt hier pefect op deze. 8) 8)

Dus ik ga er maar aan beginnen op de andere,
dat geduld weer opbrengen hé.

Bedankt,
Josette  :-[ :-[
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 13:45:41
graag gedaan  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 14:59:24
Ik ga 'm nu ook installeren op de PC die ons netwerk met het internet verbind.  
Maar......, uit voorzorg eerst een verse ghost-image  :yessss
Ik merkte net dat er voor NAV2004 programma-updates zijn die er gisteren nog niet waren. Dat moet haast wel iets met SP2 te maken hebben  ;)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 15:27:44
dank je wel voor de tip, ff kijken naar nav
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 08 september 2004, 15:33:35
De zaakjes ook net geinstalleert en geen problemen, alleen net als bij Han nav 2002. Zone alarm pro geeft ook geen problemen net als nero 5.5.
Alleen zag ik net bij configuratiescherm/windowsfirewall/uitzonderingen enkele vinkjes staan  :uhhh. Kunnen we daar eens naar kijken?
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 16:33:00
De update naar SP2 op de centrale PC is ook achter de rug. Alles lijkt okee  :)
NAV2004 en de laatste versie van ZAP worden keurig herkend door het beveiligingscenter.
De standaard Windows firewall staart hier dus uit want ZAP regelt dat. Het duurde eventjes voordat de computer van Bugs weer via het netwerk het internet op kon, maar ook internet delen gaat nu weer als vanouds.

Ik heb de firewall van windows dus uitstaan maar op het blad met uitzonderingen die Gert noemt staat "hulp op afstand" en "Bestands en printerdeling" standaard aangevinkt. De rest staat uit. Dat was gister ook zo op m'n andere PC die de SP2 update heeft gekregen. Ik heb "Hulp op afstand" toch uitgezet want die optie gebruik ik zowieso niet.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 16:41:28
Ik had dus ook wat moeite om sonja's pc weer op het internet te krijgen, alles stond zoals het hoorde, pas na een aantal keer met de "nat gateway (?)" geklooid te hebben ging het in eens goed, lijkt me dus eerder een ZA fout dan SP2
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 16:47:24
Hieperdepiep, nergens last van gehad. 8) 8)

Hulp op afstand heb ik ook uitgedaan. ;)

Firewall staat aan, en nu moet ik die wel niet meer uitzetten om naar de andere te kunnen gaan, goed hé.

Josette  :-[
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 16:49:25
Mooi dat alles goed is gegaan Josette  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 16:53:29
Citaat van: Josette op 08 september 2004, 16:47:24
Firewall staat aan, en nu moet ik die wel niet meer uitzetten om naar de andere te kunnen gaan, goed hé.

Dat komt doordat je dat vinkje in de firewall bij "bestands en printerdeling" aan hebt staan.
Makkelijk hé  :)


Citaat van: Martijn op 08 september 2004, 16:41:28
Ik had dus ook wat moeite om sonja's pc weer op het internet te krijgen, alles stond zoals het hoorde, pas na een aantal keer met de "nat gateway (?)" geklooid te hebben ging het in eens goed, lijkt me dus eerder een ZA fout dan SP2
Ik heb binnen ZAP 1x uitgezet en daarna meteen weer aangezet dat dit een PC is die een ICS gateway is en daarna was het in orde.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 16:56:59
Ojeeeeeeee, zo simpel, als je het weet.
Bedankt.

Josette  8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 08 september 2004, 17:20:00
Ben ook al mijn hotfix( kb huppelepup) in het softwaremenu kwijt en tijdends de boot is de kleur van de voortgangbalk blauw geworden ( Home versie)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 september 2004, 17:38:30
helemaal boven aan de software lijst staat een vakje met daarvoor de tekst Updates weergeven, maar als je daar een vinkje zet worden ze alsnog niet weergegeven (niet dat ik ze mis, maar dat terzijde)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 08 september 2004, 18:04:09
ik heb dat vinkje daar gezet, en dan krijg ik wel mijn Office update's te zien.

Josette
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 08 september 2004, 18:34:45
Heb nu toch nog iets gevonden, mijn live update van Norton 2002 werkt niet meer, ben er nog niet zeker van of het aan sp2 ligt want de supportpage van symantec ligt er hier uit.
Ben opzoek naar het lusetup-lt.exe bestand.

(http://members.home.nl/ghuisken/Diversen/Norton.gif)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 19:19:03
Lifeupdate op de hoofd PC van NAV2004 (NL) werkt gewoon.

Op de PentiumIII staat hier ook NAV2002 (NL)  .
Ik kan daar gewoon updaten. Het probleem wat jij ervaart lijkt me dus niet iets van NAV2002.
Hoe kan ik zien welke versie van lifeupdate ik daar draai?
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 08 september 2004, 19:19:18
Nog even een tip : Defragmenteer even na de installatie  de harde schijf is een behoorlijke gatenkaas geworden  ;)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 08 september 2004, 19:42:00
Citaat van: Han op 08 september 2004, 19:19:03Lifeupdate op de hoofd PC van NAV2004 (NL) werkt gewoon.

Op de PentiumIII staat hier ook NAV2002 (NL)  .
Ik kan daar gewoon updaten. Het probleem wat jij ervaart lijkt me dus niet iets van NAV2002.
Hoe kan ik zien welke versie van lifeupdate ik daar draai?

ZAP programmcontrol

(http://members.home.nl/ghuisken/Diversen/zap.gif)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 08 september 2004, 23:52:11
Er staat op die PC geen ZAP, Gert. Dus kan ik daar de versie van liveupdate ook niet vinden.
Heb je lusetup-lt.exe inmiddels al gevonden? Zo ja, lost dat het probleem bij jou op?

Defragmentatie valt heel erg mee hier. Die is maar 2%. Ik zal vannacht Diskkeeper toch even laten draaien voor de defrag.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 09 september 2004, 05:23:46
Hoi,

mijn Norton op de dekstop is er ook een van 2002 wel ieder jaar aangepast, geen probleem.  ;)

Defragmentatie had ik ook gedaan op de laptop, was inderdaad niet veel. ;)

Maar opgeruimd staat netjes.

Nu de andere nog degrafmenteren.

Josette  ;D
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 09 september 2004, 08:46:04
Net even aan aanvaring gehad met de bank. >:(
Maar is weer oké. :-[
Die stomme bank geeft altijd een popup venstertje, en toen dat niet kwam kon ik ook niet verder.

Maar ik ben er geraakt.

Josette  ::)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 09 september 2004, 11:10:30
Citaat van: Han op 08 september 2004, 23:52:11Heb je lusetup-lt.exe inmiddels al gevonden? Zo ja, lost dat het probleem bij jou op?



Heb het al wel gevonden maar de server ligt er nog steeds uit.
http://www.symantec.com/techsupp/files/lu/lu.html
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 09 september 2004, 11:45:34
Nog iets ondekt, weet niet of het alleen bij mij is.

Voor SP2 stond er Windows Xp en dan eronder Proffesional, nu staat er bij het opstarten alleen nog maar Windows XP
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 09 september 2004, 14:12:19
Linksonderin in dat XP pro opstartscherm staat nu dit :  

(http://www.xs4all.nl/~hterwijn/forum_plaatjes/foto/patentxp.jpg)

Ik kan me herinneren dat daar ook het jaartal 2001 bijstond.


Ik heb ook ontdekt dat m'n progrtamma "StyleXP" niet goed meer functioneerde. No problem want na een update werkte het weer.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 10 september 2004, 07:30:28
Ik heb ook nog iets,  :-\

grrrrrrrrr, bij mijn desktop brandde vanmorgen de lampjes van mijn toetsenbord weer.
Weet niet meer hoe ik dat kan uitzetten? >:(

Geen last van scripts en bijlages.

Josette
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 10 september 2004, 13:35:09
Als dat zo'n speciaal toetsenbord is met allemaal toeters en bellen dan is er misschien een softwareupdate voor.


Ik wil jullie vragen om bij storingen met software of hardware toch een apart topic aan te maken daarvoor. Dat deden we eerst niet maar nu komen de storingen en ervaringen met winXP sp2 in een topic terecht en da's niet echt overzichtelijk.
Laten we in dit topic alleen vermelden wat onze ervaringen zijn met WinXP en evt tips om iets ermee te doen.

Zandman had al een topic aangemaakt voor haar probleem met IE, dus de berichtjes die er in dit topic over stonden zijn nu weg.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 10 september 2004, 21:19:50
Ik draai SP2 nu even en ik merk eigenlijk geen verschil met toen het er nog niet op stond. Het lijkt allemaal iets sneller te gaan maar dat kan ook inbeelding zijn.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 11 september 2004, 00:26:52
Nou daar kreeg ik ook meteen al de indruk van Han. Ook voor diskeeper al  ;).
Heb nu ook al mijn oude herstelpunten eruit gegooit. Wel natuurlijk een ghostje gemaakt.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 11 september 2004, 00:38:05
Daar zeg je wat, zeg !! Ik moet ook nog een nieuwe image maken en de oude herstelpunten eruit gooien. Zou toch zonde zijn als ik door een systeemherstel weer terug ging naar SP1  ::)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 12 september 2004, 13:08:09
een paar berichtjes hierboven heb ik dit gevraagd : Ik wil jullie vragen om bij storingen met software of hardware toch een apart topic aan te maken daarvoor. Dat deden we eerst niet maar nu komen de storingen en ervaringen met winXP sp2 in een topic terecht en da's niet echt overzichtelijk.
Laten we in dit topic alleen vermelden wat onze ervaringen zijn met WinXP en evt tips om iets ermee te doen.



Ik heb de vraag van thea1966 dus verplaatst daar een eigen topic. Link staat hieronder.
NAV2002 niet herkend in beveiligingscenter van XP(SP2) (http://www.pcnavigator.nl/yabbse/index.php?board=11;action=display;threadid=81882)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Gert op 14 september 2004, 21:28:50
Citaat van: Han op 08 september 2004, 23:52:11
Er staat op die PC geen ZAP, Gert. Dus kan ik daar de versie van liveupdate ook niet vinden.
Heb je lusetup-lt.exe inmiddels al gevonden? Zo ja, lost dat het probleem bij jou op?
.

Ja de nieuwste versie (http://members.home.nl/ghuisken/Diversen/lu%20setup.gif) geeft geen problemen meer met het ophalen van programma updates. NAV 2004 pro

(http://members.home.nl/ghuisken/Diversen/symantec%20lu.gif)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 september 2004, 21:52:39
Mooi  :)

Hoe bevalt SP2 jou?
Wij hebben het hier nu geinstalleerd op 3 van de 4 XP bakken. Draait als een zonnetje. De herstelpuntjes en images zijn gemaakt.  :)
Vooral op de laptop kon ik merken dat SP2 de boel versnelt.
De toegang tot m'n harddisk lijkt korter dan eerst.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 21 september 2004, 07:16:41
Heb tot nu toe geen problemen ermee. ;)
Maar wie wil dit eens gaan lezen?
Is weer Engels? >:(

http://www.netties.be/nieuws.htm
Eerste onderwerp.

Josette  :-X
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 22 september 2004, 14:55:05
De cd is er je kan ze bestellen.

http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/cdorder/en_us/default.mspx

Josette  8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 22 september 2004, 15:48:23
Mooi dat heb ik meteen even gedaan en Bugs ook.  :)
Misschien krijgen we er eentje.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 26 september 2004, 15:17:21
Mooi linkje : Alles over WinXP(SP2) op een rij (http://www.windows-2003.nl/default.asp?id=54).
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 26 september 2004, 17:02:33
Inderdaad Han,

hier nog eentje:

http://www.symantec.com/region/nl/techsupp/sp2/faq.html

Josette 8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 26 september 2004, 17:48:33
Yep, die had ik ook al op m'n startpagina gezet.  :)

Intussen werkt SP2 hier nog steeds naar alle tevredenheid. Enige wat ik ervan merk is de veranderingen in Internet Explorer. Die blokt nu popups en ActiveX besturingselementen. Eigenlijk vind ik dat wel prettig. Zo kan je zelf bepalen wat je wel en niet wil zien.

Op sommige sites waar veel popups zijn moet ik wel eens lachen. Dat geluidje (klikje) van het blokkeren van een popup klinkt dan zovaak achter elkaar dat het wel een paard in draf lijkt ...
klik klik ..... klik klik ..... klik klik ...... etc  ;D
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 26 september 2004, 18:05:15
Ja ik ben er ook tevreden over.
Het downloadvenstertje is ook anders geworden. ;)

Josette  8)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 26 september 2004, 18:08:34
Yep da's waar. Maar die zie ik niet meer omdat ik een downloadmanager gebruik. Die neemt de windows-download functie over.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 26 september 2004, 20:09:13
ik heb gelijk toen ik het had geprobeerd het laten intrigeren in mijn windows xp cd en heb nu een goeie windows xp sp2 cd  :)
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 30 september 2004, 13:47:01
even een luchtig sp2 linkje, iemand vulde 150 (http://www.kingstoncomputerplanet.com/forum/viewtopic.php?t=6479) keer het bestelformulier voor de cd van sp2 in, en kreeg die ook nog  ;D
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 30 september 2004, 13:53:03
Ik las het. Aan de ene kant wel grappig maar aan de andere kant... zulke gasten verzieken het, dat we in de toekomst update-cd's voor niks krijgen van Microsoft.
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Bugs op 30 september 2004, 14:36:41
Ik moest er ook wel om lachen eerst, maar heb op dat forum toch maar even commentaar geleverd. Als je het hele topic leest, het zijn net pubers. Heb ik ook zo ongeveer geschreven daar.

Een Duitser had er 117 besteld, en kreeg er "slechts" 99.
Belachelijk. Wat een kleutermentaliteit.  :boos
Titel: Re:INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 30 september 2004, 15:53:57
 :hamer Onnozelaars, ja.

Josette
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 08 oktober 2004, 14:02:15
Zo, goeie service/reclame van microsoft en computer idee, bij de nieuwe CID zit een keurige Microsoft cd met daarop SP 2
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: polle op 08 oktober 2004, 15:06:01
Hallo,
Heb servicepack2 nederlands geinstaleerd en géén enkel probleem tot nu toe
draaid vanaf de eerste dag dat hij beschikbaar was perfeckt
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 12 oktober 2004, 11:38:45
Vandaag de cd ontvangen.

Josette  :klappen.gif
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 12 oktober 2004, 11:46:28
hier ook  :shades
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 12 oktober 2004, 17:37:53
Bugs en ik hebben er ook allebei een met de post gekregen vandaag. Samen met die van de ComputerIdee hebben we er nu 3.
Het zit er dik in dat er straks bij de "PCActive" en bij de "Tips & Trucks" ook eentje zit  :)
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Helen op 12 oktober 2004, 18:12:33
Dat was dan een giga-zending, want ook hier viel ie in de bus vandaag  ;)
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 12 oktober 2004, 19:56:01
Wel netjes verpakt hé, in zo'n kartonnen mapje  :)
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Martijn op 12 oktober 2004, 20:06:00
jeps, makkelijk op te bergen, zijn toch best wel stevig die kartonnetjes als je bedenkt wat een brief allemaal moet doorstaan.
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Zandman op 12 oktober 2004, 20:28:26
Hier zit hij ook in het mapje altijd handig  ;)
Volgens mij zit in sp2 ook alle updates van sp1 idd
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Josette op 13 oktober 2004, 08:25:01
Er waren 2 up- dates vanmorgen.

Josette  :D
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Zandman op 13 oktober 2004, 08:48:20
Ik had ze hier ook dit staat erover op breekpunt
(http://www.breekpunt.net/nieuwsbericht.asp?id=9826)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nieuwe update voor Windows XP Service Pack 2
Windows Installer kan voor problemen zorgen Nieuws van vandaag:

Microsoft heeft een nieuwe patch uitgebracht voor gebruikers van Windows XP die Service Pack 2 geïnstalleerd hebben.

Volgens Microsoft kan het onder bepaalde omstandigheden gebeuren dat de Windows Installer, een onderdeel van Windows XP dat standaard wordt gebruikt voor het installeren van programma's, zichzelf ophangt waardoor het werken in Windows XP niet meer mogelijk is.

De reden waarom de Windows Installer kan crashen is dat dit onderdeel van Windows XP soms hardware foutief of helemaal niet herkent.

Microsoft geeft iedere gebruiker van Windows XP in combinatie met Service Pack 2 het advies om de update te downloaden en zo snel mogelijk te installeren.

doen dus...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Hans op 14 oktober 2004, 18:35:27
Ik had eerst zo mijn bedenkingen, heb ook eerst een beetje zitten griepen over de helpfunctie enzo, (er deugde helemaal niets van).
Tot slot heb ik maar een zelfmoordactie (computergewijs dan) ondernomen, en Sp2 geinstalleerd. :-\

Maar wat schetst mijn verbazing? HET GING VLEKKELOOS!  :D (of is het vlekkenloos?)
Nu draai ik Xp SP2 volkomen probleemloos!

Jipyyyy  :D ;D
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 oktober 2004, 18:37:44
Je kan er wel tegenaan hikken maar je moet er toch aan geloven. Op den duur zal je updates gaan missen als je SP1 blijft draaien.

Vanmiddag viel hier SP2 CD nummer 4 in de bus. Deze zat bij de PC-Active  :)
Ach..., je kan maar een reserve cd-tje hebben, nietwaar  ;)
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Bugs op 14 oktober 2004, 21:06:01
We hebben er nu 4:
2 van Microsoft (Han en ik ieder 1)
1 van Computer Idee
1 van PC Active

Meer hebben we er echt niet nodig.
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 oktober 2004, 21:33:59
D'r komt er nog eentje (denk ik). Van "Tips & Trucks"  :tureluurs
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: hopeless op 13 december 2004, 22:33:21
hoi hoi

ik heb net 7 blz van deze topic gelezen omdat ik meer over die sp2 wou weten,maar des de meer ik lees des de minder ik er nog van begrijp :-[

ik wou dus die sp2 via updates van windows doen,...
maar wou dus weten of ik dit misschien in de veilige module zou kunnen doen,en of het nut heeft, omdat het mij namelijk niet lukt hem te downloaden, tenminste het installeren mislukt!!

maar nu ik hier lees zie ik dat jullie iets via de post krijgen,....moet ik die sp2 anders krijgen dan????.dus kun je mij dit aub even uitleggen
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 december 2004, 01:52:36
Het is vrij simpel. Als je een legale versie van Windows XP (Home of Pro) in je bezit hebt, dan kon je een CD met SP2 erop bij microsoft bestellen. Dat kon via deze pagina (http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/sp2/cdorder/en_us/default.mspx). Geen idee of dat nu nog steeds kan. Bij de meeste computerbladen zat een paar maanden geleden ook de SP2 CDrom omdat Microsoft de verspreiding ervan groots aangepakt heeft. Heb je geen SP2 CDrom kunnen bemachtigen dan heb je 2 opties :
- Of om je heen vragen of iemand die cd wel heeft
- Of SP2 downloaden en installeren via Windows update

Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 14 december 2004, 09:45:50
hier (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&displaylang=nl) kun je die ook los downloaden
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 december 2004, 14:54:54
Da's toch de versie die de meesten van ons al geinstalleerd hadden voordat hij uitkwam op CD, Bertus?
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 14 december 2004, 16:12:08
geloof het wel maar die is wel goed hoor
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 14 december 2004, 23:55:06
Yep, die draait hier ook goed. Deze SP2-versie staat op een van de PC's hier in het netwerk.
Op de andere PC's is de versie van de Microsoft SP2 cd gezet.
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 15 december 2004, 01:43:08
hier ook  ;)
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: hopeless op 16 december 2004, 13:38:04
ik kan hem gewoon niet downloaden, zolang sp2 bestaat heb ik het dikwijls geprobeerd,
alles gaat goed tot ik hem ok geef en dan zegt ie dat het mislukt is en dat ik contact met verkoper moet opnemen en bla bla bla,....

ik heb deze pc gekocht en er zit wel een goede windows op, maar die "dief"wist dat ik er toen geen verstand van had, dus hield de cd voor zichzelf,......


ik heb de cd wel aangevraagd, maar ja ik weet dus niet of dit dan wel gaat lukken,...
maar omdat ik alles heb geprobeerd maar nooit in de veilige modules dacht ik dat dit misschien nog een optie was,.......
vandaar dat ik wou weten of het kwaad kon, of dat het wel verschil zou maken,...
ik hoor zoveel mensen al problemen met die sp2 hebben nadat ze hem downloaden dat ik dit liever ff vraag,........
anderen moesten opnw installeren en daar waag ik me liever niet aan,....
zou niet eens weten hoe ik van alles een back =up moet maken  :-[

groetjessssssss
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: Han op 16 december 2004, 16:43:57
Als je vermoed dat je opgelicht bent dan moet je contact opnemen met Microsoft.
Je kunt SP2 alleen direct installeren op een PC waarvan het serienummer correct is en dat lijkt (afgaande op wat je beschrijft) niet zo te zijn.

Dit is eigenlijk een aparte vraag die niet thuishoort in dit topic. Dit topic is alleen voor het uitwisselen van ervaringen als SP2 geinstalleerd is. Wil je proberen om dit op te lossen open daar dan eventueel een nieuw topic voor.
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: hopeless op 23 december 2004, 20:59:52
ow okay ,
ik heb nu de cd binnen van sp2, maar wou dus weten of het wel goed is om te doen, want je hoort er zoveel over ::)

maar ik kijk dan wel ff verders

thanks
Titel: Re: INFO + Ervaringen met : WinXP SP2
Bericht door: bjo op 24 december 2004, 01:16:24
aan sp2 mankeert niets hoor ik heb het er al een hele tijd opstaan maar nog geen problemen gehad