Manieren van het beveilgen van je LAN poorten

Gestart door dre2007, 22 oktober 2012, 13:57:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dre2007

Beste forumleden,
Graag zou ik willen weten welke methodieken er zijn om je lokale netwerk te beveiligen.
Hiermee bedoel ik je LAN poorten en niet je WLAN. Ik heb zelf zitten denken aan een RADIUS server. Wat ik uiteindelijk wil bereiken is dat mensen niet zomeer hun laptop in 1 van mijn LAN poorten kan stoppen en op het netwerk komt maar dus eerst door een beveiligingscheck komt. Weten jullie hier manieren voor zoals Poort security en Radius?

Hoor graag van jullie.

Han

Ik begrijp weinig van je vraag.  Heb je het over beveiliging van een router thuis of in een bedrijf?

Om te voorkomen dat mensen zomaar toegang krijgen tot je netwerk hoef je in je router alleen maar te beveiligen op mac-adres. Heeft een laptop een mac adres wat niet voorkomt in de list met mac adressen die toegang hebben, dan kunnen ze proberen te connecten maar krijgen ze geen toegang.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

dre2007

Het maakt niet uit of het in een bedrijf omgeving is om thuis. Het gaat mij om het principe dat niemand op je netwerk kan komen door middel van het inpluggen van een netwerkkabel in je wall outlet ( RJ45 ). Dat beveiligen op MAC adres is niet veilig genoeg omdat men dat kan spoofen. Het gaat er mij meer om welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zoals aangegeven moet men denken aan idd, MAC adres filtering ( poort security ), Radius etc. Nu wil ik weten welke mogelijkheden er nog meer zijn. Bijvoorbeeld, is er een mogelijkheid dat men een wachtwoord moet invullen als ze ze hun laptop op het netwerk zetten door middel van een utp kabel? Hoor graag jullie gedachte gang hierover.

Han

Geen idee verder.  Het maakt overigens wel degelijk uit wat voor soort netwerk het betreft.

Vraag het eens op tweakers.net. Daar zitten o.a. netwerkspecialisten.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Bugs

De nieuwsgierigheid naar onze gedachtengang van de topicstarter is kennelijk weggeëbd. Slotje dan maar. :locked
Groetjes van Bugs