informatie nieuwe systeem!?

Gestart door fito, 06 juni 2008, 09:39:16

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

fito

Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het samenstellen van een pc. Tot nu toe heb ik de volgende onderdelen in gedachten:

- Asus P5KC http://www.asus.com.tw/products.aspx...11&l3=534&l4=0)
- Intel Quad Core Q6600
- ASUS EAH3870/TOP/G/HTDI,512M http://www.asus.com/products.aspx?l1...80&modelmenu=1)
- Samsung Spinpoint F1 HD502IJ 500GB
- 2048MB DDRII/800 takeMS CL
- Thermaltake Matrix VD2000BNS behuizing
- PSU XILENCE SPS-XP480 480W ATX voeding http://www.xilence-lab.de/News-Detai...370ca54.0.html)

Ik zou graag willen weten of dit zo een goede systeem is voor o.a. Games (vegas 2, Crysis, UEFA 2008 enz..)

Ik zit te twijfelen of het noodzakelijk is om een aparte processorkoeler te nemen. Ook zou ik hierover meer informatie willen (welke model?)

Als ik nog iets moet veranderen dan hoor ik dat ook graag.

Alvast bedankt..

Groetjess.. Fito

Han

PCN is niet echt een gamersforum. Over prestaties van hardware om te gamen kun je beter je vraag stellen op een specifiek gamers forum. Er bestaan zelfs forums specifiek voor crysis zag ik in google. Bij Electronic Arts hebben ze zelfs een eigen Crysis forum. Daar moeten ze je vraag zeker uitgebreid kunnen beantwoorden wat betreft de keuze van een videokaart.

Ik zag bij je vraag op PCM web dat je erbij schreef dat je budget tussen de 500 en de 600 euro ligt en dat je geen ECHTE gamer bent. Tja voor dat budget kun je een game PC die lekker Crysis speelt natuurlijk wel op je buik schrijven. Je kunt niet voor een duppie op de eerste rang zitten, maar dat weet je zelf toch eigenlijk ook wel. Je zal of door moeten sparen of minder eisen moeten stellen.

Lees qua voeding even de PSU FAQ op tweakers door. Bezuinig niet op je voeding. Je loopt dan de kans dat je er een aanschaft die je systeem onstabiel maakt of een die lawaai maakt als een stofzuiger. In die FAQ vind je ook nog andere linkjes om je wattage te berekenen.Ik zou als ik jou was uitgaan van minstens 2 harddisks in het systeem. Dan is je voeding voorbereid op de toekomst. Jammer toch als je er een zwaardere voeding in moet gaan zetten als je alleen maar iets erbij wilt gaan zetten. Een beetje knappe videokaart om te gamen gebruikt niet alleen spanning uit het slot waar hij inzit, maar ook nog externe voeding. Hou daar ook rekening mee.

Wat de samsung harddisk betreft, ik ben zelf zeer tevreden dit merk harddisks. We hebben er hier drie in huis. Ze zijn lekker snel en een stuk stiller dan de maxtor's die we hiervoor hadden.

Wat bedoel je met een aparte processor cooler. In je rijtje hardware staat nog helemaal geen cooler genoemd. Welke heb je zelf op het ook dan?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Afgesloten, na dat er geen reactie meer kwam maar een nieuwe vraag over dit onderwerp

:locked
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!