Auteur Topic: Microsoft versimpelt overstap van Vista naar XP voor oem-klanten  (gelezen 14376 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 30,199
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Omdat deze informatie zowel betrekking heeft op Vista als op XP staat het in beide forumonderdelen.
Omdat het uiteindelijk een downgrade naar XP betreft lijkt het me zinnig om de verdere discussie erover in het topic in het XP-Forumonderdeel voort te zetten. Dit topic is gesloten voor reacties.


Bron: www.tweakers.net + www.zdnet.com

Microsoft versimpelt overstap van Vista naar XP voor oem-klanten

Microsoft gaat het voor zijn belangrijkste oem-partners eenvoudiger maken om het besturingssysteem van verkochte computers te downgraden van Vista naar XP. Een bredere groep partners moet in een later stadium aan de beurt komen.

Volgens de Vista-licentie is het toegestaan XP te gebruiken op een computer waarop door de fabrikant Vista Ultimate of Vista Business voorge´nstalleerd is. De leveranciers van deze pcĺs waren gedwongen voor het aanvragen van XP een omslachtige procedure volgen: voor iedere pc moest afzonderlijk een downgradeverzoek worden ingediend. Microsoft heeft nu bekend gemaakt deze procedure te gaan wijzigen. De belangrijkste 170 oem-partners kunnen online voor grote hoeveelheden machines tegelijkertijd de downgrade aanvragen. Het bedrijf uit Redmond is bezig om de vereenvoudigde procedure voor alle oem-partners beschikbaar te maken, maar kan nog geen mededelingen doen over een datum wanneer de nieuwe methode voor iedereen beschikbaar is.

John Ball, directeur van de U.S. Systems Group binnen Microsoft, benadrukt dat de hoeveelheid verzoeken om terug te mogen stappen naar XP niet gezien wordt als een stem tegen Vista. Het bedrijf blijft zijn nieuwste besturingssysteem aanprijzen bij zijn partners, bijvoorbeeld op de Worldwide Partner Conference die volgende maand in Denver wordt gehouden. Microsoft zal daar onder meer de nadruk leggen op het aantal supportaanvragen dat een vijfde onder dat van Windows XP ligt, de vijf ontdekte beveiligingsproblemen van Vista ten opzichte van de achttien die in de eerste 90 dagen in XP werden aangetroffen, en de verkoopcijfers van Vista: het nieuwe besturingsysteem is ge´nstalleerd op 90 procent van de momenteel verkochte Windows-pc's.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!