Auteur Topic: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws  (gelezen 16956 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws
« Gepost op: 30 januari 2007, 17:44:12 »
Bron: Redactie www.tweakers.net

Microsoft lanceert Vista en Office 2007 - dinsdag 30 januari 2007
De consumentenedities van Windows Vista en Office 2007 zijn vandaag officieel gelanceerd. De met veel bombarie gepresenteerde software luidt volgens Microsoft een nieuw tijdperk in, maar niet alle critici zijn even enthousiast.

De meeste aandacht ging uit naar Windows Vista, dat net als de nieuwe Office-suite nu officieel voor iedereen te koop is. Hoewel een enkele webwinkel zich niet kon inhouden en het pakket vorige week al uitleverde, werd vandaag het startschot voor de 'The Wow Is Now'-campagne gegeven, waarmee het grote publiek op het nieuwe besturingssysteem geattendeerd moet worden. Het enthousiasme voor de lancering - die, geheel in stijl, een half uur vertraging opliep - was niet overdonderend. 'Een paar irritante drummers, een borderline insane-praatje van Steve Ballmer en wat lullige video'tjes van oem-fabrikanten', mokte Engadget. Ook de marketingcampagne voor Vista is niet onomstreden. ZDnet-blogger Mitch Ratcliffe spreekt van een 'half miljard over de balk gegooide dollars': de doelgroep bestaat volgens hem vrijwel uitsluitend uit mensen die vijf jaar geleden voor Windows kozen en die te zijner tijd toch wel zullen overstappen.

De Wow-campagne heeft dan ook vooral tot doel om voor naamsbekendheid van het nieuwe OS te zorgen: de retailpakketten zullen maar een zeer beperkt deel van de omzet voor hun rekening nemen. De upgradelicenties en vooral de gebundelde verkoop met nieuwe pc's zullen het leeuwendeel uitmaken, zo bevestigde Microsoft-topman Ballmer. Deze liet verder wel weten dat Vista niet, zoals de onderzoekers van Gartner beweerden, de laatste versie uit de Windows-serie zal worden: 'Er zit nog heel wat in het vat. Onze technici hebben een lange lijst plannen, en onze klanten hebben een wensenlijst die minstens even lang is.' Ballmer wilde desondanks niks zeggen over het eerste servicepack voor Vista: 'Dat komt er als het nodig is.' Algemeen wordt echter verwacht dat het besturingssysteem pas vanaf het verschijnen van een servicepack echt gaat verkopen, omdat klanten erop rekenen dat daarmee het tijdperk van kinderziektes zal zijn afgesloten. Microsoft zag zich bijvoorbeeld gisteren genoodzaakt om zes hotfixes voor het nieuwe OS te publiceren. Om daar nog enigszins een feestelijk tintje aan te geven werd tegelijkertijd een Texas Hold'em-pokerprogramma voor Ultimate-bezitters uitgerold.

 Met anderhalf miljoen ondersteunde devices (waarvan er 2500 gecertificeerd zijn) en 31.000 drivers kan het pakket volgens Microsoft op meer verschillende hardware draaien dan enig ander besturingssysteem, maar de softwareondersteuning zou nog te wensen overlaten. ZDnet denkt zelfs dat Office 2007 het enige programma is dat de features van het nieuwe OS volledig gebruikt. Het nieuwe kantoorpakket is echter wel degelijk makkelijker in het gebruik en het levert fraaiere resultaten, en de nieuwe bestandsformaten zijn een vooruitgang: zowel de crashbestendigheid als de filegrootte is erop vooruitgegaan, en de beveiliging is simpeler en beter te regelen. Hoewel niet alle features als een verbetering worden gezien, maakt Microsoft ook hier een gedegen stap voorwaarts. Het belangrijkste kritiekpunt op beide pakketten is het gebrek aan noodzaak: wie tevreden is met XP en Office 2003, kan daar prima mee blijven werken, aldus menig criticus. Alle bezwaren ten spijt is nu de eindgebruiker aan het woord: alleen die kan bepalen hoe succesvol de nieuwe software werkelijk wordt.


Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista
« Reactie #1 Gepost op: 31 januari 2007, 15:15:56 »
Bron : www.webwereld.nl

Microsoft past Vista aan volgens EU-normen - Woensdag 31 januari 2007
Op aandrang van de Europese Commissie gaat Microsoft met service pack 1 voor Windows Vista een aantal aanpassingen doorvoeren.

Microsoft is akkoord gegaan met een aantal veranderingen aan Vista, zo heeft de softwarefabrikant dinsdag laten weten. Drie functies in het besturingssysteem, te weten beveiliging, zoeken en het xps-bestandsformaat, zullen worden aangepast om aan alle eisen van de Europese Unie te voldoen.

Concurrenten van Microsoft hebben bij de Europese Unie geklaagd over Microsoft die met koppelingen tussen programma's in Vista concurrenten zou benadelen. Om hier tegemoet aan te komen zullen er nieuwe api's (application programming interfaces) ontwikkeld worden voor service pack 1 (SP1).

De eerste aanpassing is voor het Windows Security Center (WSC), dat eruit ziet als een dashboard. Dit onderdeel geeft een gebruiker onder meer een overzicht van welke beveiligingssoftware er draait.

De aanpassingen aan het WSC moeten het mogelijk maken voor beveiligingssoftware van derden om de waarschuwingen van WSC uit te schakelen. SP1 voor Vista moet later dit jaar uitkomen.

Ook past Microsoft het onderdeel Patchguard aan. Dit beschermt de kernel van de 64-bits versie van Vista. Microsoft brengt nieuwe api's uit die andere beveiligingssoftwarefabrikanten toegang geeft tot de kernel van Vista.

Wat zoeken betreft heeft Microsoft wijzigingen doorgevoerd in Internet Explorer 7 en Vista. Er is voor gezorgd dat de standaardinstellingen aangepast worden zodat het voor gebruikers duidelijk is dat dit naar eigen voorkeur aangepast kan worden.

Tot slot heeft Microsoft ingestemd met aanpassingen aan het xps fixed document format. Microsoft stelde eerder softwareontwikkelaars in staat om programma's te maken die documenten kunnen opslaan in xps-formaat of andere formaten zoals pdf. Dit vond de EU-commissaris Neelie Kroes niet ver genoeg gaan.

Daarom heeft Microsoft ingestemd met het implementeren van xps in een open-source-businessmodel. Dit is iets dat Microsoft al eerder deed met het open xml-formaat.

En om aan de Europese eisen van maart 2004 te voldoen brengt Microsoft ook een versie zonder Media Player. Deze versie zal Windows Vista N gaan heten, refererend aan 'no media player', aldus Microsoft. 
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista
« Reactie #2 Gepost op: 19 februari 2007, 17:16:58 »
Bron: www.webwereld.nl

Vier maal langer werken met Vista zonder productactivatie - 17 februari 2007
 
Windows Vista kan 120 dagen gebruikt worden, zonder dat de gebruiker akkoord gaat met de productactivatie. Microsoft heeft dit vrijdag bevestigd. In eerste instantie liet Microsoft gebruikers geloven dat zij slechts dertig dagen gebruik konden maken van Vista zonder zich te registreren.

Nadat Vista geďntroduceerd werd doken vrijwel meteen berichten op over hacks om de antikopieerbeveiliging van het besturingssysteem te omzeilen.

Zo stelde Windows-expert Brian Livingston dat met het commando 'slmgr -rearm' de activatie deadline van Vista dertig dagen verschoven wordt. Een Microsoft woordvoerster bevestigde dit vrijdag. "Met het rearm-commando kan de validatie tot drie keer toe met dertig dagen uitgesteld worden", aldus de woordvoerster in een e-mail. Hoe gebruikers dit kunnen doen staat uitgelegd op de Vista Volume Activation-site.

"Het op deze manier verlengen van de dertig-dagen-periode is niet in strijd met de Vista End User License Agreement", stelt de woordvoerster.
Gebruikers die hun versie van Vista niet binnen de gestelde deadline laten valideren, krijgen een beperkte versie van het besturingssysteem voorgeschoteld. Zo kunnen ze nog maar een uur over het web surfen.   
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Service Pack 1 voor Vista in 2008
« Reactie #3 Gepost op: 30 augustus 2007, 12:31:02 »
Microsoft: Service Pack 1 voor Vista in 2008 - donderdag 30 augustus 2007
Bron: CNet

Na maanden van geruchten heeft Microsoft zich eindelijk officieel uitgelaten over zijn plannen voor de eerste grote update voor Windows Vista. SP1 zal in het eerste kwartaal van volgend jaar verschijnen.

De komende weken zal de softwaremaker starten met het testen van Service Pack 1. Vooralsnog wordt de bčtaversie van de software alleen verstrekt aan een groep van 10.000 'geselecteerde' testers. In een later stadium kan Microsoft deze groep mogelijk uitbreiden, zo bericht CNet. Ook de bčta van het langverwachte nieuwe service pack voor XP zal binnenkort worden gepubliceerd. Dat wordt de derde update sinds het besturingssysteem in oktober 2001 werd uitgebracht.

De Vista-update zal voornamelijk bestaan uit al bestaande fixes en tweaks die het systeem stabieler en betrouwbaarder moeten maken. 'Het is geen manier om veel nieuwe functionaliteit uit te rollen', zei Shanen Boettcher van de Windows-groep tegen CNet. De meeste veranderingen zullen dan ook weinig ingrijpend zijn.

De opvallendste vernieuwing van SP1 zal de mogelijkheid zijn om partities met Bitlocker te versleutelen. Ook wordt er ondersteuning toegevoegd voor het nieuwe bestandssysteem exfat en de bios-vervanger efi. De meest uitgebreide versie van SP1 voor Vista is ongeveer 1GB groot. Tijdens de installatie wordt ongeveer 7GB van de beschikbare hardeschijfruimte opgeëist. Het merendeel hiervan wordt weer vrijgegeven als de monsterupdate eenmaal is geďnstalleerd.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista
« Reactie #4 Gepost op: 15 november 2007, 23:57:49 »
Bron: www.webwereld.nl

Eerste servicepack voor Vista nadert voltooiing
Woensdagnacht 14-11-2007 is de eerste 'release candidate' van Windows Vista SP1 beschikbaar gekomen. Microsoft blijft benadrukken dat het 'maar een gewone update is'.

Microsoft heeft alle testers van servicepack 1 voor Windows Vista opgeroepen over te schakelen op de nieuwste versie. Deze is vannacht beschikbaar gekomen via de Microsoft Connect website en is de eerste testversie die als 'release candidate' wordt aangemerkt.

Microsoft wil de eerste servicepack voor Vista, begin 2008 uitbrengen. Hoewel vooral ook veel bedrijven met smart wachten op deze eerste grote servicebeurt voor het besturingssysteem, blijft Microsoft telkens maar herhalen dat het vooral een samenvatting is van alle updates die eerder ook al los verschenen zijn. Nog op TechEd, de conferentie voor IT professionals in Barcelona, herhaalde Product Manager voor Vista, David Zipkin 'dat er geen reden is om niet nu al op Vista over te schakelen'.

Microsoft heeft last dat veel bedrijven vooral de upgrade naar Vista uitstellen in afwachting van betere compatibiliteit en prestaties van het besturingssysteem. Zipkin beloofde de conferentiebezoekers dan ook dat bij het testen van de servicepack extra veel aandacht wordt geschonken aan de diverse migratiescenario's, zowel vanaf XP naar Vista met SP1 als van Vista naar Vista met SP1. Hij beloofde daarbij een 'zachte overgang' zonder nieuwe compatibiliteitsproblemen.

Volgens Zipkin zijn de 50 meest gebruikte zakelijke toepassingen inmiddels allemaal compatibel met Vista.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista
« Reactie #5 Gepost op: 16 januari 2008, 13:21:09 »
Bron: www.webwereld.nl

Beta Vista SP1 breed beschikbaar - Dinsdag 15 januari 2008
 
Microsoft biedt release candidate SP1 RC Refresh nu aan het publiek aan, zodat de software grondig getest kan worden vóór de officiële release. Vista Service Pack 1 RC Refresh kan worden gedownload op Microsofts website.
Alle geďnteresseerden kunnen de testversie installeren via Windows Update. Voor de zekerheid verstrekt Microsoft een stappenplan dat belangstellenden moeten volgen om problemen te voorkomen.

Feedback
Op 9 januari was de RC Refresh nog voorbehouden aan een testgroep van zo'n 15.000 bedrijven, consumenten, softwareverkopers en anderen, vertelt een Microsoft woordvoerder. Een dag later besloot de softwaregigant toch om de testversie voor iedereen beschikbaar te stellen via de TechNet-site. Zo zal de software de breedst mogelijke feedback krijgen vóór de officiële uitgave van Vista SP1. Microsoft wil SP1 het liefst gereed hebben bij de verschijning van Windows Server 2008, dat op 27 februari moet worden gepresenteerd.

Penetratie
De ervaring leert dat veel bedrijven eerst de SP1-versies van Microsoft-producten afwachten voordat zij de software aanschaffen. De penetratie van Vista binnen het bedrijfsleven gaat relatief langzaam; veel organisaties gebruiken voorganger XP en hebben weinig zin om hun systemen over te zetten.

Het nieuws over de publieke release candidate volgt op nieuwe resultaten van het onderzoek van Walker Information en CDW naar de populariteit van Vista op de zakelijke markt. Inmiddels gebruikt of overweegt 48 procent van de respondenten het besturingssysteem, waar dat een jaar geleden nog 29 procent was.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #6 Gepost op: 25 januari 2008, 16:16:06 »
Bron: www.webwereld.nl

Release Vista SP1 binnen nu en drie weken - Vrijdag 25 januari 2008
 
Bronnen dichtbij Microsoft hebben laten weten dat het eerste servicepack van Windows Vista al op vijftien februari zou kunnen worden uitgebracht.
Microsoft liet al eerder weten dat het langverwachte servicepack uit zou komen in het eerste kwartaal van dit jaar, maar volgens de bronnen zou dit wel eens in de komende paar weken kunnen gebeuren, meer dan een maand voordat het eerste kwartaal eindigt, meldt PC World.

Morgen
Een Taiwanese nieuwsbron publiceerde woensdag een artikel waarin stond dat Vista SP1 op 15 februari zou worden uitgebracht, maar zelfs die datum zou nog wel eens onderschat kunnen zijn volgens Michael Cherry, analist bij onderzoeksbedrijf Directions on Microsoft: "Het is net zo goed mogelijk dat Microsoft besluit om het servicepack morgen al uit te brengen."

Microsoft: geen commentaar
Microsoft wilde niet op de genoemde datum reageren, anders dan de uitspraak die ze al eerder deed dat de software zal worden uitgebracht in het eerste kwartaal van 2008. Chris Swenson hoofd software industry analysis voor de NPD Group bevestigt dat analisten de datum 15 februari meer dan eens hebben horen vallen als releasedatum voor SP1, maar dat Microsoft dit nooit officieel zal bevestigen omdat het misschien nog aanpassingen wil doen als de feedback negatief blijkt te zijn.

Migratiegolf
Verschillende partners van Microsoft hebben laten weten dat ze de datum niet kunnen bevestigen maar dat ze wel verwachten dat de software op zeer korte termijn zal worden uitgebracht. Verwacht wordt dat SP1 zal zorgen voor een grote migratiegolf van XP naar Vista, vooral onder zakelijke gebruikers.

Volgens Cherry is het in ieder geval vrijwel uitgesloten dat Microsoft SP1 zal uitbrengen op dinsdag 12 februari, de dag die geldt als een Patch Tuesday: "Het is te hopen en te verwachten dat Microsoft de release van maandelijkse patches gescheiden houdt van de release van een servicepack." 
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #7 Gepost op: 04 februari 2008, 17:45:51 »
Bron: www.webwereld.nl

Microsoft geeft Vista SP1 vrij - Maandag 4 februari 2008
Microsoft heeft service pack 1 voor Windows Vista gepubliceerd. De laatste twijfel over het besturingssysteem moet nu zijn weggenomen, voorspelt Microsoft. Service pack 1 bundelt vooral patches en verbeteringen die Microsoft het afgelopen jaar heeft uitgebracht voor Windows Vista. Daarnaast zal de servicepack een aantal wijzigingen bij de software doorvoeren die de snelheid, betrouwbaarheid en beveiliging moeten verbeteren.

Zo biedt de Windows Vista na installatie van de service pack ondersteuning voor Europese certificaten, een speciaal systeem waaraan gebruikers kunnen herkennen dat een website door de EU is gepubliceerd. Ook moet het kopiëren van bestanden in de toekomst zo'n 50 procent sneller verlopen, voorspelt Olivier van Noort, Windows Client Marketing manager bij Microsoft Nederland.

Nu beschikbaar
Vanaf volgende maand zal de update automatisch worden verspreid via Windows Update. Volgens Microsoft Nederland kunnen particulieren en bedrijven de service pack al eerder ophalen in het Download Centrum van Vista. Voor bedrijven heeft Microsoft speciale software uitgebracht waarmee zij installatie van de update tijdelijk kunnen tegenhouden.

Van Noort adviseert particulieren om de service pack zo snel mogelijk te installeren. Bedrijven doen er goed aan de software eerst te testen op mogelijke compatibiliteitsproblemen met interne bedrijfssoftware.

Volwassen
De publicatie van Service Pack 1 is een belangrijke stap voor Windows Vista omdat de software dan volwassen zou zijn. Diverse bedrijven, waaronder bijvoorbeeld Intel, hebben gewacht met het overstappen naar Vista tot de publicatie van de update.

"Vista is een gedegen getest besturingssysteem dat volwassen was op het moment dat het uitgebracht werd. Anders was het niet gereleased," zegt Van Noort tegenover Webwereld. "We zullen niet geheel ontkennen dat er dingen zijn die beter hadden gekund. Met service pack 1 zorgen we ervoor dat dat op het juiste niveau komt."

Van Noort wijst erop dat diverse grote bedrijven al wel zijn overgestapt op Windows Vista. De firma verwacht dan ook niet dat SP1 een sprong in de softwareverkopen zal opleveren.


* Vista Download Center staat nu nog de SP1-RC (Release Candidate) versie van december 2007. Nog even wachten dus.

Op de site van Microsoft is een kleine verandering sinds 17.15u. Er staat nu:
 "Vista SP1 kan in maart via het downloadcentrum gedownload worden"
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #8 Gepost op: 05 februari 2008, 00:42:16 »
Wil je Servicepack 1 om de een of andere reden niet installeren dan staat bij microsoft een Windows Service Pack Blocker Tool Kit om de installatie maximaal 12 maanden uit te stellen.

Deze blocker-tool zal voornamelijk gebruikt gaan worden door bedrijven die eerst de compatibiliteit van hun bedrijfssoftware uitgebreid willen toetsen voordat ze in het hele bedrijf SP1 installeren. Zo is er minder risico op het niet goed werken van hun computersystemen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #9 Gepost op: 25 februari 2008, 11:08:24 »
Bron: www.techworld.nl

Vista SP1 maakt software onklaar
Bepaalde programma's waaronder antivirus software zullen niet meer goed werken na de installatie van Windows Vista Service Pack 1, waarschuwt Microsoft. De software-ontwikkelaar heeft een lijst vrijgegeven met programma's die mogelijkerwijs niet meer werken na het installeren van de SP1-update. De meeste software in deze lijst is bedoeld om gebruikers van Windows te beschermen tegen virussen, trojans en schadelijke internetpagina's. De omstreden update zal halverwege maart van dit jaar worden uitgebracht.

De lijst van programma's die door SP1 worden gehinderd is grofweg in te delen in drie categorieën: programma's die worden geblokkeerd na de update, programma's die niet meer willen starten na de update en programma's die enkele functies verliezen na de update.

In de lijst met programma's bevinden zich titels als BitDefender AV, Zone Alarm Security Suite en Novell ZCM Agent. Van de twaalf programma die in deze lijst worden genoemd, vallen zes onder de categorie beveiliging.

Microsoft waarschuwde bij het vrijgeven van de lijst dat deze lijst nog niet alle getroffen programma's omvat, maar raadt gebruikers aan alvast contact op te nemen met de ontwikkelaar van eventuele software die ze gebruiken die nu al in de lijst te vinden is. Hoewel SP1 pas in maart publiekelijk wordt uitgegeven, heeft de zakelijke markt al vanaf februari beschikking over de update.

* Lijst met programma's die mogelijkerwijs niet meer werken na het installeren van de SP1
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #10 Gepost op: 17 maart 2008, 23:05:38 »
Bron: www.webwereld.nl

'Vista SP1 deze week breed beschikbaar'- Maandag 17 maart 2008
Het langverwachte Vista SP1 zal vanaf woensdag voor het grote publiek beschikbaar zijn, zo blijkt uit productinformatie van webwinkel Amazon. Ook XP SP3 wordt deze week verwacht. De verschijningsdatum van Vista Service Pack (SP) 1 is eveneens bevestigd, meldt www.TechARP.com.
Microsoft zelf blijft het houden op 'medio maart'. "Dan zal Windows Vista SP1 beschikbaar zijn via Windows Update en het downloadcenter op microsoft.com", aldus een woordvoerster. Halverwege april zal SP1 beschikbaar zijn voor alle Vista-gebruikers die automatische updates ontvangen.
Driver-problemen
Sinds februari is de update slechts aan een beperkte groep testers verstrekt. Microsoft heeft de uitgave voor het grote publiek bewust uitgesteld, omdat een klein aantal hardwaredrivers niet meer goed functioneerde na de upgrade. De softwaregigant zei extra tijd nodig te hebben om de fouten te achterhalen en ervoor te zorgen dat mensen met die drivers op hun pc SP1 niet zouden ontvangen.

Kopers van de nieuwe Vista-versie zouden geen driver-problemen hebben, meent Microsoft. Uit de gegevens op Amazon blijkt dat het besturingssysteem in de VS zo'n 15 tot 20 procent goedkoper is geworden.

Volgens Technet staat SP1 voor Vista morgen al op de windows update sites. Niet als automatische update maar als optie. We wachten maar af.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #11 Gepost op: 20 maart 2008, 00:17:57 »
De Nederlandse versie van Vista SP1 pas na half april!!
Lees goed het stukje waarin vermeld staat dat pc's met drivers van sommige fabrikanten tijdelijk SP1 nog niet kunnen downloaden omdat er problemen zijn met die drivers. Wacht dus rustig af tot SP1 via windows update aangeboden wordt. Pas dan is het driverprobleem opgelost. Tot die tijd houdt een script in Windows update SP1 voor je tegen.
Bron: www.techworld.nl -

SP1 inderdaad breed beschikbaar - woensdag 19 maart 2008

De geruchten klopten: Het eerste Service Pack voor het besturingssysteem Windows Vista is sinds dinsdagavond te downloaden van de site van Microsoft. Vista SP1 is voor sommige gebruikers al beschikbaar via de Windows Update-functie in Vista. Anderen kunnen het servicepack ook los downloaden via het Download Center op Microsoft.com. Daarnaast heeft Microsoft handleidingen online gezet voor ict-professionals.

Volgens een bericht op de weblog van het Windows-team kunnen gebruikers met sommige drivers 'tijdelijk' SP1 niet ontvangen. Het gaat om enkele drivers van onder meer RealTek, Intel, SigmaTel, Creative Audigy, Conexant, Sierra Wireless en Symantec, die voor problemen kunnen zorgen. 'We denken dat we dit probleem grotendeels hebben overwonnen door automatische updates voor die gebruikers tijdelijk uit te schakelen en een kleine wijziging in Windows Update', schrijft product manager Nick White.

Persbureau Associated Press meldt dat Microsoft een klein aantal programma's om 'betrouwbaarheidsredenen' blokkeert. Op deze lijst staan onder meer BitDefender Antivirus and Internet Security versie 10, twee versies van Jiangmin KV Antivirus en de Zone Alarm Security Suite van Check Point Technologies. Ook een klein aantal andere programma's start niet meer onder SP1 of werkt niet meer goed.

Vertraging:
De uitgave van het service pack werd door Microsoft uitgesteld nadat een aantal hardwaredrivers niet meer goed functioneerde na de upgrade. Het softwarebedrijf had tijd nodig fouten te achterhalen en ervoor te zorgen dat pc's met de bewuste drivers SP1 niet zullen ontvangen.

De meeste updates in het service pack zijn overigens al via de maandelijkse updates verstrekt. Een van de verbeteringen is dat het kopiëren van bestanden over een netwerk weer even snel moet gaan als onder Windows XP.

Vista SP1 is in eerste instantie beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Duits en Japans. De Nederlandse versie volgt na half april. Webwinkel Amazon.com verkoopt dozen Windows Vista met SP1 vanaf vandaag.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #12 Gepost op: 21 maart 2008, 19:56:39 »
Bron: www.telegraaf.nl

Klachten over problemen met SP1 Vista
Op het officiële blog van Microsoft zijn over het nieuwe besturingssysteem Vista zijn behoorlijk wat klachten te vinden van mensen over het Service Pack 1 (SP1).

Een aantal mensen klaagt over problemen met het downloaden van SP1 zelf, terwijl anderen klagen over niet goed werkende onderdelen na de installatie. Het merendeel van de reacties op het blog betreft klachten. Het gaat daarbij om uiteenlopende problemen, vooral die met drivers springen er in negatieve zin uit. Een andere groep gebruikers meldt moeilijkheden met internetverbindingen. Veel klachten gaan ook over het opnieuw moeten activeren van Vista, vooral bij computers waarop Vista bij aankoop al voorgeïnstalleerd aanwezig was. Verder blijken er wat problemen te zijn met Outlook en een enkeling beklaagt zich over het verdwijnen van de accu-indicator in de werkbalk.

Microsoft zal blij zijn dat er naast de negatieve ervaringen ook enkele positieve reacties op de blog zijn binnengekomen. Deze gebruikers zeggen dat hun computer met SP1 sneller en stabieler is geworden.

Toch is het raadzaam om voor het installeren van SP1 eerst de lijst met mogelijke problemen die Microsoft openbaar gemaakt heeft, waaronder veel problemen met drivers, door te nemen. De lijst met mogelijk optredende problemen is hier te vinden.Voor het eerst ben ik blij dat de NL versie er nog niet is ;)
Tegen de tijd dat die er is (half april) dan zullen de drivers ook wel in orde zijn.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 nieuws
« Reactie #13 Gepost op: 22 maart 2008, 22:46:14 »
bron: www.webwereld.nl

Vista-gebruikers boos over problemen met SP1 - Zaterdag 22 maart 2008
Microsoft krijgt een stroom kritiek over zich heen van gebruikers vanwege de (on)mogelijkheden om Service Pack 1 te downloaden en installeren.
Afgelopen dinsdag bracht Microsoft Vista SP1 uit via Windows Update, hetgeen gebruikers de mogelijkheid gaf om de update te downloaden en installeren. Bij deze release liet het bedrijf echter ook weten dat er problemen zijn die ervoor kunnen zorgen dat de download van SP1 bij bepaalde gebruikers geblokkeerd wordt.

Driverproblemen
Geïnstalleerde taalpakketten en potentiële problemen met drivers vormen de belangrijke oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat een gebruiker SP1 niet aantreft binnen Windows Update, meldt ComputerWorld.
Zo wordt het Service Pack niet aangeboden aan machines waar één of meer drivers op geïnstalleerd staan die op de gepubliceerde lijst voorkomen, omdat: "deze stuurprogramma's problematisch zijn voor computers met Windows Vista, wanneer de update naar Windows Vista SP1 wordt uitgevoerd."

Klachten
Een en ander leidt tot veel verwarring en frustratie. De officiële Vista Blog van Microsoft wordt dan ook overspoeld met klachten op het gebied van drivers.

Een gebruiker genaamd 'markheath' klaagt dat het hem volstrekt onduidelijk is waarom hij SP1 niet mag downloaden: "Ik heb een gloednieuwe Dell XPS M1530 laptop en krijg niet de mogelijkheid om SP1 te installeren. Zover ik kan zien zijn er problemen met twee hardware-onderdelen die ik heb, maar op het gebied van drivers zou er geen probleem moeten zijn. Mijn vraag is of er een manier is om te ontdekken waarom ik SP1 niet mag downloaden?"

Een andere gebruiker, 'snoopy' was minder vriendelijk: "Ik heb net 2 uur verspild met het zoeken naar de reden waarom ik SP1 niet kan downloaden. De reden blijkt een driver te zijn die niet compatible is. SP1 wordt mij niet aangeboden, een nieuwe driver evenmin. Ik vind dat een verschrikkelijk slechte klantervaring en ik vind het verspilling van mijn tijd!"

Gebrekkige testprocedure
De problemen roepen veel vraagtekens op bij analisten, zoals Michael Cherry van Directions on Microsoft: "Toen Microsoft liet weten dat er problemen waren met de drivers, ging ik er van uit dat het ging om drivers voor een afwijkende scanner, camera of antieke printer. Maar toen ik de lijst met drivers zag, begon ik me af te vragen hoe Microsoft haar drivers test."
"Het bedrijf zegt keer op keer dat er een groot ecosysteem aan drivers is, maar er is maar een zeer kleine groep drivers die betrouwbaar is en goed getest. Want als de drivers op de lijst van Microsoft eerder met succes getest waren, vraag ik me af hoe die testprocedure in elkaar steekt", aldus Cherry.

Gratis ondersteuning
Hoewel Microsoft veel verweten kan worden op dit gebied, toont het bedrijf zich in ieder geval van z'n goede kant door gratis ondersteuning aan te bieden aan iedere gebruiker die problemen heeft met Vista SP1.

In een groot aantal berichten plaatste Microsoft-medewerker Brandon LeBlanc een reactie om mensen te verwijzen naar de gratis website ter ondersteuning van SP1: "Er zijn verschillende opties voor ondersteuning te kiezen, en je hoeft nergens voor te betalen. Ik herhaal, ondersteuning voor SP1 zal je géén geld kosten, mits je de juiste optie voor ondersteuning kiest."  De gratis hulp voor Vista waarnaar gerefereerd wordt (www.windowsvistaservice.nl) in bovenstaand artikel blijkt alleen gratis te zijn voor mensen die een losse versie van Vista hebben gekocht. Heb je een OEM versie gekocht die bij je PC hoort dan zul je bij problemen contact op moeten nemen met de leverancier van je PC. Zo is de service meteen een stuk minder netjes geregeld want de meeste mensen draaien OEM-versies.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws
« Reactie #14 Gepost op: 19 oktober 2008, 13:38:37 »
bron: www.tweakers.net

Eerste Vista SP2-bčta binnen vier weken - zondag 19 oktober 2008
Microsoft zal de eerste bčta-versies van Vista SP2 en Server 2008 SP2 waarschijnlijk binnen vier weken uitbrengen, zo weet Neowin te melden. Een selecte groep van testers heeft inmiddels al een testversie van SP2 ontvangen.

Vista SP2 zal volgens Neowin onder meer betere ondersteuning krijgen voor bluetooth, waaronder bugfixes voor bluetooth 2.1, en is ondersteuning toegevoegd voor Via's nieuwe Nano-cpu. Tevens zal Microsoft Windows Search 4 toevoegen aan Vista SP2 en wordt de softwarecompatibiliteit verhoogd.

Het tweede service pack voor Server 2008 zal onder meer backwards compatibel zijn met de licentiecodes van Terminal Services, verbeterde beheerfuncties bieden voor het repliceren van bestanden en voor Storage Resource Manager, en een snelheidsverbetering laten zien op het gebied van de printserver- en spooler-functionaliteit.

Volgens Mary-Jo Foley van Zdnet is Microsoft er alles aan gelegen om vaart te maken met de uitrol van Vista SP2, omdat Windows 7 naar verluidt al eind 2009 uit moet komen. Microsoft wil de uiteindelijke versies van de twee SP2's uitbrengen voordat Windows 7 verschijnt om 'verwarring' bij de consument te voorkomen.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws
« Reactie #15 Gepost op: 22 januari 2009, 16:20:58 »
Bron: www.tweakers.net

Microsoft stelt Service Pack 2 voor Vista uit - donderdag 22 januari 2009
De release van Service Pack 2 voor Vista heeft vertraging opgelopen. Microsoft wil naar verluidt nog een extra ronde voor het opsporen van bugs inlassen, en zal de definitieve versie van het pakket nu 'in het tweede kwartaal' uitbrengen.

Volgens eerdere berichten zou de release candidate van Vista SP2 in februari dit jaar worden uitgebracht, in april gevolgd door de rtm-versie van het tweede service pack. Volgens Tech ARP wordt de publicatie van de rc tot maart uitgesteld, terwijl de release van de rtm-versie van SP2 nu 'in het tweede kwartaal' zal plaatsvinden. De release zal in twee fasen plaatsvinden. In de tweede fase, die Wave 1 is genoemd, zullen waarschijnlijk taalversies worden uitgerold die niet in de eerste golf worden meegenomen.

Microsoft heeft nog geen concrete datum voor het beschikbaar komen van de Vista-updates bekendgemaakt, maar het bedrijf is er veel aan gelegen om Vista SP2 uit te brengen voordat Windows 7 begin 2010 verschijnt. Overigens zijn oem's niet verplicht om Vista SP2 op nieuwe systemen te installeren. Dat zou te veel werk met zich meebrengen op het gebied van testen, implementatie en logistiek.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws
« Reactie #16 Gepost op: 29 april 2009, 17:50:00 »
Bron: www.Technet.nl

SP2 voor Vista klaar voor gebruik
Door: Michiel van Blommestein
 
De tweede Service Pack voor Windows Vista is af, en de RTM-versie beschikbaar voor MSDN-abonnees. Wanneer Windows Vista SP2 uitkomen, is nog niet duidelijk. Veel specifieker dan 'tweede kwartaal 2009' wil Microsoft nog niet worden. Zoals we bij de service packs gewend zijn, worden alle gedane bugfixes en patches bij elkaar gebundeld, en is ondersteuning van soft- en hardware uitgebreid.

Vista krijgt een nieuwe versie van Windows Search (4.0) onder de leden, het maximum aan toegestane openstaande tcp-verbindingen is in te stellen, Bluetooth 2.1 en 64-bits VIA-processoren worden ondersteund, het herverbinden van WiFi na hibernation is verbeterd en er kan worden opgenomen op blu-ray. Minder voordelig voor Vista-gebruikers, maar fijn voor aanbieders van televisie, is dat contentbeveiliging op WMC verder is uitgebreid.

Technet-gebruikers kunnen de RTM-versie gebruiken om een eventuele uitrol te testen. Microsoft zal nog met blockingtools komen waarmee beheerders een automatische update kunnen tegenhouden. De blockingtools voor SP1 zijn vanaf gisteravond niet meer te krijgen, dat is een week later dan verwacht.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 30,199
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Informatie over Windows Vista - met o.a. SP1 + SP2 nieuws
« Reactie #17 Gepost op: 31 juli 2009, 00:42:47 »
Bron: www.msminded.nl  (microsoft weblog)

Service Pack 2 voor Windows Vista is via windows Update binnen te halen
Het langverwachte tweede service pack voor Windows Vista is begin deze maand officieel door Microsoft wereldkundig gemaakt. Terwijl MSDN en TechNet abonnementhouders sinds 30 april toegang hadden tot de bits, zijn deze nu voor iedereen binnen het Download Center en Windows Update weg te trekken.

Geen cumulative update
Windows Vista Service Pack 2 is geen cumulative update. Dit betekent dat niet alle updates van voorgaande Service Packs geďntegreerd zijn in het updatepakket en dat computergebruikers die Service Pack 2 op Windows Vista willen installeren, eerst Service Pack 1 dienen te installeren.

Pleisters en vulmiddelen
Omdat geen enkel softwareproduct tot op vandaag lekvrij blijkt te zijn, bevat Windows Vista Service Pack 2 een berg hotfixes en security updates. Voor een complete lijst met alle pleisters en vulmiddelen voor dit Service Pack (dat ook geldt voor Windows Server 2008) kun je  hier een kijkje nemen.

Nieuwe functionaliteit
Microsoft pakt met Windows Vista Service Pack 2 niet zo groot uit als met Windows Vista Service Pack 1. Dat is ook uit beveiligings-, prestatie- en betrouwbaarheidsperspectief niet nodig. Service Pack 2 introduceert echter wel weer wat leuke nieuwe functionaliteit:

•Ondersteuning voor Bluetooth 2.1
•Windows Search 4.0
•Windows Connect Now (WCN) Wi-Fi Configuratie
•Verbeterede Wi-Fi prestaties na ontwaken uit de slaapstand
•Uitbreiding van het exFAT file system met UTC timestamps
•Ondersteuning voor de ICCD en CCID form factors
•Verbeterde prestaties van Windows gadgets (vooral de RSS feeds gadget)
•Ondersteuning om data te branden op Blu-Ray schijfjes
•Verbeteringen in Media Center (Content protection for TV)
•Verbeteringen in Applicatie compatibiliteit
•Verbeteringen in betrouwbaarheid
•Ondersteuning voor de nieuwe 64bit VIA processoren
•Verwijdering van de bovengrens van 10 open uitgaande TCP connecties
•Verbeterd stroombeheer
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!