Digitale fietskaart (Fietsnavigatie)

Gestart door Mr WIM, 05 januari 2008, 21:43:56

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mr WIM

Ik zoek een digitale fietskaart?
Op mijn fiets heb ik een garmin GPSmap 60Cx,een geweldig apparaat maar het beeldscherm is te klein.
Bij mijn meerdaagse fietstochten moet ik mijn laptop meenemen om de gerede route te bekijken en opslaan en om een nieuwe route te maken .
Er is mij geadviseerd om een UPMC laptopje aan te schaffen ,maar de welke moet ik nemen?
Daarom hier een beschrijving waar zo'n laptopje voor mij aan moet voldoen.
Er moet een GPS in zitten (of de mogelijkheid om mijn GPS er op aan te sluiten.)
De mogelijkheid om mijn software van Mapsource te instaleren, of een dergelijk programma moet er op zitten/kunnen.
Het apparaat moet door weer en wind voorop de fiets, dus het moet water-stoot-stof bestendig zijn.(of in een omhulsel met deze eigenschappen)
Het moet zuinig in energieverbruik zijn en werken op accu of batterijen.
Kortom, ik heb een helderbeeld van een dergelijk apparaat ,de vraag is bestaat zoiets?

Han

Hoi Mr. Wim. Welkom op PCN. Ik zag dat je je vraag ook op PChelper hebt geplaatst maar dat er geen reacties zijn daar. Misschien dat we je hier wel een beetje op weg kunnen helpen.
Uit mijn eigen ervaring kan ik in dit geval niet putten want ik bezit niet eens een fiets  ;)

Een UMPC laptopje kan je denk ik vergeten voor dit doel. De hardware die ik vond is z├ęker niet weerbestendig en al helemaal niet shockproof.

Ik ben even via google gaan zoeken op fietsnavigatie en kwam in eerste instantie uit op gpsshop voor fietsnavigatie. De garmin 60Cx staat daar ook tussen en die heeft inderdaad een klein scherm maar er zijn nog meer Garmin's met een wat groter scherm. Ik heb begrepen dat Garmin marktleider is op het gebied van fietsnavigatie dus daar kun je moeilijk omheen.
Op deze url staat een weblog van iemand die ook met fietsnavigatie werkt. Hij heeft getest met PDA's met een groter scherm. Na testen met PDA's komt ook hij tot de conclusie: Voorlopig kan de conclusie luiden, dat de TomTom nog niet geschikt is voor fietsers en de MIO-PDA's ook nog niet. In feite nog geen enkele PDA. Alleen de Garmin-apparaten - die speciaal en alleen voor fietsen en wandelen zijn gemaakt - blijven dus geschikt. Maar de markt is wel volop in ontwikkeling!

Nog meer info:
* Homepage - Gebruikerservaringen met GPS navigatiesystemen en -software op de fiets
* Navigeren op de fiets met gps
* Het GPS forum - forumonderdeel fietsen en wandelen...., tja daar zouden ze het zeker moeten weten  ;)

Ik heb bij de anwb ook fietsnavigatiespullen gezien. Misschien de moeite waard om eens een anwb-winkel binnen te stappen en er eens rond te kijken. Vind je daar wat en ben je anwb-lid dan krijg je nog korting op de aanschafprijs ook!

Succes!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Mr WIM

Bedankt voor de reactie,ik heb inderdaad op verschillende plaatsen dezelfde vraag gesteld,ik krijg, of geen antwoord,of men zegt dat het er niet is, of dat dit niet kan .
Dit vind ik vreemd, want technisch gezien is het gewoon mogelijk is mij  verteld.
Dus ik denk dat het probleem blijft bestaan als er geen fietsende computertechneuten zijn.
Dit is erg jammer want volgens mij is het een gat in de markt ,ik fiets veel en ontmoet veel mensen ,en die vinden het allemaal een goed idee.
Maar hoop doet leven .
:goed

Han

Citaat van: Mr WIM op 05 januari 2008, 21:43:56
Er is mij geadviseerd om een UPMC laptopje aan te schaffen

Citaat van: Mr WIM op 07 januari 2008, 21:18:27
Dit vind ik vreemd, want technisch gezien is het gewoon mogelijk is mij verteld.

Ik heb gisteren ruim een uur op internet gezocht naar hetgeen jij graag wilt hebben en mijn conclusie is ook dat deze markt volop in ontwikkeling is maar dat het er op dit moment gewoon nog niet is. Als je op meerdere fora de vraag gesteld hebt en ook op specialistische fora hierover, waarom denk je dan nog steeds dat het er wel is?
Misschien kan diegene die jou deze zeer waarschijnlijk misleidende informatie geeft dan uitleggen welk apparaat je aanschaffen moet?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Mr WIM

wederom bedankt voor je reactie,het doet mij goed te weten dat er iemand mee zoekt.
inmiddels weet ik, dat wat ik zoek er gewoon nog niet is,maar dat is voor mij geen rede om het zoeken te staken.
Ik ben nu ook tevreden met het beste alternatief ,maar misschien dat door deze topic er mensen op het idee komen om iets in deze richting te ontwikkelen.
Er is mij verteld dat het technisch mogelijk moet zijn om zo'n apparaat te maken,er is mij niet verteld dat zo'n apparaat er al is.
ik ben een computerkluns dus verwacht geen technische hoogstandjes van mij.
Maar een digitale fietskaart zou volgens mij een buitenkant moeten hebben zoals mijn garmin gps die is absoluut water-stof-stoot bestendig,dit weet ik zeker omdat ik er mee door weer en wind gefietst heb zelfs een ruig mountainbike parcours en ik heb hem een keer in het water laten vallen,en hij werkt nog steeds perfect.
Het kwetsbare binnenwerk moet ook aangepast kunnen worden,ik heb eens een test gezien van een laptop die speciaal was ontworpen voor outdoor activiteiten,tijdens die test gooide ze met de laptop??
kom heren computer techneuten aan de gang en knutsel een leuke digitale fietskaart in elkaar,de lente staat voor de deur.

Han

Info in de krant van vandaag

In 2009 landelijke TomTom voor fiets
UTRECHT -  De Fietsersbond wil volgend jaar alle provincies hebben aangesloten op de fietsrouteplanner. Dat zei een woordvoerster van de bond donderdag.
De routeplanner staat op de website van de fietsersbond en bevat op dit moment alle fietsroutes in de provincie Utrecht. Sitebezoekers kunnen verschillende profielen invoeren, onder meer voor de kortste, snelste of autoluwste route. Vervolgens kunnen ze die printen of downloaden naar een zakcomputer.

In de aanloop naar de Fiets- en Wandelbeurs (2 en 3 februari) kreeg de Fietsersbond donderdag in Utrecht een trofee uitgereikt voor de planner. De jury van de beursorganisatie omschrijft het initiatief als ,,zeer vernieuwend".

Info op de site van de fietsersbond
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Format Arie

Interresant, die laatste link. Ik verdwaal ook altijd met mijn snorscoorter, als ik ergens ver weg heen wil. Voordeel is wel dat ik zo menig mooi klein plaatsje tegen ben gekomen. Als straks iedere provincie meedoet EN die routeplanners ook elkaar overlappen, zou wel top zijn. Anders moet je nog, als je de grenzen van de provincie overgaat, div. routes plannen.

Han

De planning is dat het in 2009 voor elkaar moet zijn voor alle provincies dus komt denk ik er in de loop der tijd steeds eentje bij die het voor elkaar heeft totdat het voor elkaar is.  :)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ik zie dat Mr Wim langs is geweest maar verder reageren kennelijk onnodig vond.

Dan gaat het topic op slot :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!