Kattenbelevenissen van Izzy en Garley.
20 februari 2014 t/m 14 maart 2014

20 februari 2014: Onze nieuwe kattekid is er, en haar naam is Garley
Gisteravond hebben we een heleboel namen overwogen en uiteindelijk gekozen voor Garley. Later op de avond twijfelden we weer en besloten we het lijstje namen opzij te schuiven en eerst te kijken of het katje wel met ons mee zou komen en dan daarna kijken welke naam het beste bij haar zou passen. Gisteravond hebben we de bench neergezet en vanmorgen heb ik daar een kattenbakje en water en een bedje ingelegd. We hadden om 11.00u afgesproken in Waarder. Dat is ongeveer een uurtje rijden hiervandaan. Toen we Garley voor het eerst zagen was ze lekker aan het stoeien met haar broertjes. De klik was er direct dus ze mocht met ons mee! Toen we haar voor het eerst zagen waren we het er meteen over eens dat Garley toch de perfecte naam voor haar zou zijn. We kregen haar vaccinatieboekje, een pipetje Stronghold, wat voer om te mengen met wat ze bij ons gaat eten en een dekentje met nestgeur mee. Garley werd in de poezenmand gedaan en kreeg een handje brokjes mee in haar reismand voor onderweg. Veel heeft ze niet meegekregen van het afscheid want toen we de deur uitliepen met haar was ze lekker aan het eten.

In de auto was ze heel even aan het miauwen maar al snel werd ze rustig doordat ik zacht tegen haar praatte en haar aaide. De rest van de weg naar huis heeft ze geslapen. Thuis aangekomen werd ze wakker toen we de auto uitgingen.


Garley op weg naar huis

De introductie ging prima. Garley was niet bang voor Izzy. We hebben Izzy eerst uitgebreid aan het dekentje van Garley laten snuffelen en daar wat brokjes op gelegd. Toen hebben we Garley met reismandje en al in de huiskamer gezet waar zij en Izzy neus aan neus hebben gesnuffeld. Even later hebben we het kitten in de bench gedaan met de deur dicht. Daar heeft ze vrijwel meteen een plas gedaan op de kattenbak, wat gedronken en een paar kittenbrokjes gegeten. Izzy zat in de buurt naar haar te kijken en heeft de reismand besnuffeld. Izzy had tot dan toe alleen even naar Garley geblazen en liet even een diep grommetje horen. Izzy liet zich ook makkelijk oppakken om knuffels van ons te krijgen.

Het ging zo goed dat we de bench daarna meteen open hebben gezet. Garley is de boel aan het verkennen gegaan en liep regelrecht naar de kattenkamer. Ze rende inmiddels door het huis heen. Ze ziet er werkelijk prachtig uit. Ze heeft de mand met speeltjes ook al gevonden.
Na het verkennen is Garley moe van alle indrukken onder mijn bureau in slaap gevallen. Ik heb onder mijn bureau een traagfoam kussentje waar ik mijn voeten altijd op zet. Daar ligt ze nu steeds op te slapen. Izzy was vrij rustig. Die is vooral aan het snuffelen. Het is nogal wat zo'n nieuwe huisgenoot in je territorium. Ze is nog gewend om ruimte en spulletjes te delen omdat Mirrepoes nog niet zo lang geleden weggevallen is. Ik denk dat het goed is geweest om snel een nieuw maatje voor haar te regelen. Ik ben benieuwd hoe hun relatie zich verder zal ontwikkelen.

Garley kan onwijs hard snorren als je haar aait! Da's zo lief!!


Garley aan het spelen met speeltjes uit de poezenmand:Wat later op de dag:
Izzy ligt op haar vertrouwde plekkie op de vensterbank boven de CV en Garley ligt nog steeds te slapen op het traagfoam kussen onder mijn bureau. Ze is net zo lui als Knopie was als kitten. Maar als ze wakker is en speelt dan zit ze boordevol energie....en dan...gaat ineens weer d'r lampje uit. De bench staat open in de huiskamer en Garley gaat daar regelmatig in om te spelen, wat te drinken en ze gaat er op de kattenbak. Ze vind het leuk om met de krabpaal te spelen en met een plankje waarop zo'n veer met een balletje zit. Een rammelspeelmuis en de brede verpakkingsstrips zijn ook erg leuk. Ze maakt een gelukkige indruk. Eet goed, drinkt goed en doet haar behoeftes netjes op de bak. Ik heb haar net een beetje gekamd. Met die mooie vacht van haar moet ze eraan wennen dat we regelmatig gaan borstelen. Ze is nu na het kammen nog mooier geworden. Ze is zooooo zacht.

Izzy is duidelijk nog niet op d'r gemak. Beetje gespannen maar niet echt gestressed. Ze laat zich nog makkelijk oppakken voor een knuffel. Als Garley naar haar toe rent dan blaast Izzy nog naar haar. Garley pikt de waarschuwing op, gaat dan plat op de grond liggen, draait zich voorzichtig om en gaat dan weer verder weg weer haar gangetje. Izzy zit op ongeveer 3 á 4 meter afstand naar haar te kijken. Als het te eng wordt gaat Izzy in de gang zitten en steekt ze haar koppie om de hoek van de deur om toch te kijken wat dat poessie allemaal aan het doen is. We praten uiteraard ook tegen Izzy en ze krijgt haar knuffeltjes en snoepies. Als Izzy té indringend naar het kitten kijkt dan vind Garley dat eng. Ze kijkt dan als eerste weg. Het heeft wat tijd nodig. Het zal wel wennen.

Garley blijkt een echt klimmertje te zijn. We hebben bovenop de bench een grote handdoek neergelegd en mevouwtje sprong zonder met haar nageltjes te krassen op de bank en liep via de leuningen naar de tafel ernaast. Daarvandaan op de bench om daar als een blok in slaap gevallen. Een moment later bleek ze toch weer verhuisd naar de tafel want daarop ligt mijn badjas nog en dat is een nog fijnere slaapplaats. Ik heb haar lekker ingepakt in een holletje in de badjas en de niet te warme snuggle onder haar gelegd. Jongens, snorren dat ze deed! Ze ligt nu heerlijk te slapen. Izzy draait een beetje om haar heen.We hebben een rieten hondemandje met daarin allemaal speeltjes. Garley heeft de mand ontdekt. Balletjes, strips en andere kattenspulletjes, er ligt van alles in. De poezen kiezen daaruit waarmee ze willen dollen. Eind van de dag gooien we alle balletjes en zo weer in die mand. Izzy kijkt op een afstandje toe. We zijn bij ze op de grond gaan zitten. Bugs met Izzy en een balletje en ik met Garley. Balletjes over de grond rollen en als een witte sneeuwbal schoot Garley er achteraan. Tweepotig perfect de pingpongbal manoeuvrerend door de kamer en hoppa zo voetballend om Izzy heen. Die vergat van schrik te blazen want ze schoot er zo langs. Ze is blijven zitten waar ze zat. Goed van d'r. Ik ben trots op Izzy. Soms vind ze de kleine een beetje eng want ze is zo snel!!

We houden de bench nog even aan als verblijf voor haar spulletjes in de huiskamer. Dan heeft ze alles bij de hand als ze overdag daar is. Ik heb van traagfoam ook daar een bedje voor haar gemaakt voor in de bench.

Jongens, wat lijkt Izzy nu ineens groot. Ze was altijd de jongste hier in huis en nu is ze ineens de oudste.


21
februari 2014: De kattekids wennen aan elkaar
Izzy is gisteren bijna de hele dag alert geweest en heeft weinig geslapen. We hebben het dus anders gedaan, dan we in eerste instantie gepland hadden. We hebben Izzy lekker rustig laten slapen in haar kattenkamer. Ze heeft daar lekker de hele nacht onverstoord kunnen slapen en bijtanken. Garley heeft in haar bench in haar nieuw gemaakte traagfoam bedje geslapen met een snugglesafe erbij en een harig speeltje waar ze lekker tegenaan kon kruipen. Dat ging prima. We hebben haar maar 1 keertje gehoord. Toen Bugs uit bed ging lag mevrouw nog heerlijk te slapen. Hij heeft de bench meteen open gedaan. Ze volgde Bugs meteen toen hij naar de keuken ging.

Izzy heeft zoals altijd eten gehad in haar kattenkamer en Garley op het plateau wat in de huiskamer staat. We hebben een grote dik badlaken over de bench gelegd. Garley voelt zich daar prettig bij. Ze heeft nu de bench als huisje in de grote huiskamer. In en om de bench vermaakt het beessie zich prima. Ze is sociaal naar ons toe, en speelt met alles. Waar wij zijn, daar zijn beide kattekids ook. De toenadering tussen de twee gaat vandaag veel beter. Izzy zit véél dichterbij en lijkt het gespeel van Garley wel interessant te vinden. Af en toen komen ze echt dichtbij elkaar. Izzy maakt dan nog een geluid dat klinkt als het rommelen van je maag die leeg is. Af en toe doet de kleine een charge naar een speeltje vlak bij Izzy en dat vindt Izzy nog erg eng. Dan blaast ze nog. Fijn dat het beter gaat. We kijken nog wat we vanavond gaan doen met slapen. Van uur tot uur gaat het beter tussen de katten. Langzaamaan went Izzy aan het feit dat er een soortgenootje bij is gekomen.

Rammelspeeltjes vindt ze hélemaal geweldig!

   Hier was madam aan het spelen en riepen we haar. Ze komt dan meteen.

We schieten nog steeds af en toe vol met verdriet over Mirre, wat niet zo vreemd is. Vooral als Garley dingetjes doet die Mirre typeerden. Onze Izzy snort héél zachtjes. Dat hoor je als je haar in je armen neemt. Mirre kon hard spinnen maar Garley is net een ronkende motorboot. Mirre kon hard miauwen maar maakte ook soms een miauwbeweging met haar bekkie, zonder dat ze daarbij geluid maakte. Wij zeiden dan altijd tegen haar:"Mirre, je mute staat aan!" Garley kan al een beetje miauwen maar zij "mute" ook af en toe.

Wat later op de dag:
Izzy komt steeds dichterbij de spelende Garley. Het is nog best een beetje eng allemaal maar ze ziet er steeds iets meer ontspannen uit. We geven beiden evenveel aandacht en Izzy lijkt nu te begrijpen dat er geen reden is om jaloers te zijn. We knuffelen beiden en spelen met beiden. Vanavond zijn er vrienden op bezoek geweest om Garley te bekijken. Ze waren meteen weg van haar. Garley was zich enorm aan het uitsloven en deed van alles wat niet mag. Dat leverde mooie gesprekken op met regelmatig een "Garley nee!!" ertussendoor en één van ons die naar Garley toeging om haar te corrigeren. We leken wel een stel ouders met jonge kinderen. Ondanks de barricade met kussens wist ze zich toch achter de bank te wurmen. Het gat wat hiervoor gebruikt werd is nu ook dicht. Zo'n ieniemini katje kan echt overal in en tussendoor. Op een paar plekken waar we haar liever niet hebben en waar ze straks niet meer door kan hebben we tijdelijk kartonnen plaatjes gemaakt.
Vannacht gunnen we Izzy nog één nachtje de kattenkamer in haar eentje zodat ze goed slapen kan en Garley slaapt in de bench. Een uitgeruste Izzy is denk ik toleranter dan een Izzy die geen oog dicht doet. Slapen in de bench gaat prima met Garley. Morgen gaan ze echt samen slapen in de kattenkamer.

Garley heeft heerlijk bij Bugs op schoot liggen slapen. Genieten als je ziet met hoeveel vertrouwen ze dat doet.
22 februari 2014: Prima geslapen en elkaar leren kennen
Garley heeft vannacht weer heerlijk geslapen in de bench. We horen haar amper. Ze heeft daar haar natje en droogje. Toen we vanmorgen wakker waren en we door een kiertje van de slaapkamerdeur naar de bench gluurden was ze wel wakker maar lag lekker op haar foambedje met snugglesafe erin, rond te kijken. Toen we de huiskamer binnenkwamen kwam ze rekkend en strekkend overeind en hopte ze meteen de bench uit, toen we die open deden. Bugs ging eten pakken voor haar en ik ging eten pakken voor Izzy. Garley eet en drinkt goed en haar darmpjes hebben geen moeite met de overgang naar ander kittenvoer. Izzy gaat door met verkennen waar ze gisteren gebleven is. Meer en meer toenadering richting Garley en weer meer op haar gemak richting ons. Vanmorgen heeft Izzy weer eens vrij ontspannen op mijn schoot/schouder gelegen. Ik hoorde haar voor het eerst weer snorren.

Garley is vandaag vooral bezig met het ontdekken van de kattenkamer. Toen we net gingen kijken of alles oké was lag Izzy in de kast in haar eigen slaapdoos en had Garley een fijn plekje gevonden het bankje in de kattenkamer. De lag daar keihard te snorren. Ik denk dat de kattekids er klaar voor zijn, om vannacht samen in de kattenkamer te slapen.

Wat later op de dag:
We laten ze toch nog maar niet samen in de kattenkamer slapen want met het stofkammen heb ik op Garley een vlo gevonden. Een kleintje en erg sloom maar toch een vlo. Ik kam haar nu regelmatig en we overleggen morgen met de dierenarts wat we het beste kunnen doen. Garley is immers al behandeld met Stronghold dus we weten niet of dat voldoende is. We weten ook niet wat ze nog meer mag hebben op haar leeftijd. Naar wat we begrepen hebben dood Stronghold alleen de levende vlo en pakt het geen eitjes aan of zorgt het voor onvruchtbaarheid van vlooien die nog uitkomen.

Het gaat goed verder met de kleine meid. We hebben haar gewogen en ze is aangekomen t.o.v. haar eerste dierenartsbezoek op de 18e van deze maand. Ze vind het heerlijk om samen te spelen maar kan zich ook prima alleen vermaken. Na het eten gaat ze zich zitten poetsen. We hebben de nageltjes van haar voorpootjes geknipt. Een heel klein puntje eraf. Ze zijn scheermesjes scherp. Ze kan wel spelen zonder nageltjes maar soms vergist ze zich nog. Dat komt wel goed.
Gisteravond heeft ze bij Bugs op het bureau gelegen, terwijl hij aan het gamen was. Dat deed Mirre ook altijd en daarvoor deden Knopie en Kruimel dat ook soms. Garley zag er zo vreselijk lief uit!


Izzy kan inmiddels weer relaxed een tukkie doen. De rust keert een heel klein beetje weer in ons huis. Totdat de kleine weer wakker wordt. 

23 februari 2014: Het gaat steeds beter samen met de kattekids
Het gaat met de kleine poes en Izzy. Izzy komt steeds dichterbij en ligt steeds te kijken wat ze aan het doen is. Soms komt Garley in d'r spel ineens heel dicht bij Izzy en dan gaat ze plat op de grond liggen en draait zich vliegensvlug om en gaat verder met spelen. Izzy claimt soms spulletjes en laat dan merken dat het van haar is. Duidelijk gedrag om te laten merken dat zij de baas is. Garley zit dat dan te bekijken en zit te overwegen om mee te gaan spelen. Een dezer dagen gaat dat gebeuren.

Ik kam Garley nu een paar keer per dag met een stofkam. Ze went al aan het kammen en spint als ik haar aan het kammen ben. Ze speelt intussen met de borstel die ik erbij heb liggen. Ik heb tot nu toe geen vlooien meer gevonden maar wel een klein beetje vlooienpoep. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat er meer gaan komen. Morgen bellen we dus dierenarts even erover om te vragen wat het beste plan is.

Garley is zindelijk en eet/drinkt nog steeds prima. Omdat we het probleempje met de ontdekte vlo eerst onder controle willen hebben heeft ze nog in de bench geslapen. Ze slaapt daar prima met d'r snuggle.
Ik denk dat ze vannacht op haar staartje geplast heeft want daar zit een geel vlekje op. Hoe krijgen we dat nou weer schoon.

Ze vind de computer helemaal geweldig en wat er op het scherm gebeurt met gamen is ook helemaal leuk. Ze heeft vandaag met d'r kontje een World of Warcraft character bestuurd. Doe dat maar eens na!Ze ligt nu weer op de mousepad te slapen die we voor haar neergelegd hebben. Bugs vind het prima dat ze daar slaapt en Garley vind het lichamelijke contact prettig.


24
februari 2014: Izzy begint zachtjes met opvoeden.
Het gaat steeds beter tussen de twee. Als Garley springend op 4 pootjes (ploink ploink) op Izzy afkomt, dan blaast Izzy meestal niet eens meer. Izzy d'r staart begint voor Garley heel interessant te worden. Het enige waar Izzy nog echt moeite heeft is met het delen van de krabpalen maar dat had ze ook als Mirre daar lekker aan het krabbelen was. Ze zetten natuurlijk hun geur af bij het krabbelen. Garley trekt zich er niks van aan en krabbelt veel en vaak aan de krabpalen. Het is zo fijn om ze samen te zien. Af en toe wordt er heel voorzichtig, kort en aarzelend samen gespeeld. Ik ben echt trots op onze Izzy. Ze is erg toegeeflijk als de kleine haar benaderd. Ze rent meestal niet meer weg maar blijft zitten waar ze zit. Is Garley te druk dan krijgt ze een corrigerende tik of Izzy blaast even héél kort. Kattencommunicatie die Garley feilloos oppikt. Ze luistert ook steeds beter naar haar naam. Wat een beessie. We zijn zo blij met haar!

Garley is helemaal gek op Bugs. Hij is nu even naar de kapper en ze snapt niet goed waar hij gebleven is. Ze is nu op zijn badjas gaan liggen. Bugs, waar ben je nou??

Ik kam de kleine regelmatig. Geen vlo meer gevonden (klop klop). Izzy krijgt vanavond ook een pipetje Stronghold. Dan kan dat vannacht intrekken en kunnen de kattekids morgen weer samen verder hun relatie opbouwen. Morgenavond gaan de kattekids dan samen in de kattenkamer voor de nacht.

Na het eten gaat moet er gepoetst worden.

Wat later op de dag:
We hebben zo'n lol gehad bij het avondeten. We eten altijd op de bank bij de TV en Izzy zit dan meestal onder de salontafel of op de leuning van de bank. Ze zat dus vanavond op de leuning. Garley zat ook op die leuning vlak achter Izzy en tapte met haar voorpootje op Iz d'r rug. Izzy bleef onverstoorbaar recht vooruit kijken met d'r "ik bedel echt niet look", in de hoop toch een klein stukje rookworst te krijgen. Tap, tap, tap...., hee grote bruine,......, voel je me niet.......tap, tap, tap,......, hallo!!....... tap, tap, tap. Izzy reageerde niet op haar en heeft toen Garley het opgaf, d'r stukkie rookworst gekregen. Stoere grote meid van ons. Het gaat echt heel goed. Izzy laat zich niet op de kast jagen.


25 februari 2014: Garley luistert naar haar naam
We hebben bij Garley geen vlooien meer gevonden bij het kammen. Izzy heeft gisteravond vlak voor ze naar de kattenkamer ging een pipetje Stronghold in haar nek gekregen. Better safe than sorry! We hadden verwacht dat Izzy tegen zou stribbelen maar ze vond het helemaal niet erg. Het whiskas kattenstaafje daarna vond ze uiteraard helemaal prima. Garley hebben we dus nog één nachtje in de bench gedaan zodat de Stronghold in Izzy's nek de tijd gehad om in te trekken en niet gevaarlijk meer is voor Garley. Ze kon er zéker niet aan likken.

Toen we vanmorgen in de huiskamer kwamen, liep onze mini Houdini los en het deurtje van de bench was nog dicht!! Vanmorgen rond zessen heb ik haar nog in de bench zien liggen in haar slaapdoos. Ze heeft zich dus uit de bench gewurmd. Gelukkig waren we toch al van plan om ze vanaf komende nacht bij elkaar te laten slapen want Izzy is nu ook beschermd door Stronghold. Eng idee dat ze zich door de kooi naar buiten heeft kunnen werken. Moet er niet aan denken dat ze klem zou hebben gezeten zonder dat wij er voor haar waren. Brrrr

Ze begint echt te luisteren naar haar naam. Ze reageert als je haar roept. Ook als je "Garley, kom" zegt dan komt ze naar je toe. "Garley, Nee!" begrijpt ze ook al heel goed.

Ze ligt nog steeds héél graag bij Bugs op zijn bureau. Ze zoekt duidelijk zijn gezelschap op. Kan dan enorm hard liggen spinnen. Ze heeft het duidelijk naar haar zin.

   

 

26 februari 2014: Misverstandje met de Stronghold
Ojee, twee misverstandjes hier wat betreft de toediening van Stronghold:
 
1. Ik heb net de mevrouw gesproken waar Garley geboren is. Ik dacht dat ze op 18 februari nog Stronghold had gehad maar dat was met een leeftijd van 4 weken. Het pipetje wat we meekregen hebben had ze dus meteen moeten krijgen bij ons thuis. Vandaar dat we nu vlooitjes zien. Ze heeft het pipetje meteen vanmorgen gehad.

2. Ik heb op dat dopje van het pipetje geduwd om het pipetje te ontsluiten en dacht dat je het dan toe kon dienen maar dat dopje blijkt dicht en moet er dus af. Wist ik veel. :shock: Ik vond al wel dat je erg hard in dat tubetje moest knijpen. Izzy is dus onbeschermd geweest. Oops. Ze heeft nu alsnog d'r stronghold gekregen.

Behalve wat charges van Garley richting Izzy is er dichtbij nog geen lichamelijk contact tussen de kattekids, dus we hebben ze met hun verse pipet-nekkies dus gewoon loslopen. Het spul is nu aan het intrekken.

Ik heb toen Knopie en Kruimel kittens waren in 1988 een huis vol vlooien gehad. Echt vreselijk was het. Ene moment niks en volgende moment zaten ze eronder, en ons huis ook. Eeeeek. Ik ben zelf allergisch voor vlooienbeten. Zo'n plek jeukt dagenlang zo erg dat je het open wil krabben. Maar goed, genoeg over vlooien hier. Je krijgt al jeuk als je het erover hebt!!


26
februari 2014: De kattekids hebben voor het eerst samen geslapen
Het is prima gegaan met de kattekids vannacht. Toen we de deur open deden zat Izzy zoals altijd rustig achter de deur te wachten tot ze eruit mocht en zagen we Garley nog nét uit de kast springen. Die lag in de Coolblue doos. Geen idee of ze samen geslapen hebben maar ze waren beide rustig. Izzy heeft eten gekregen in de kattenkamer en Garley op het plateau in de huiskamer. Het ochtendritueel ging eigenlijk identiek aan vroeger, alleen rende er nu een witte pluizebol naar het eetplateau in de huiskamer in plaats van onze Mirrepoes.

 Filmpje van vanmorgen:
 

We zijn het grootste deel van de middag weggeweest. We hebben de kattekids toch maar in hun kattenkamertje gedaan omdat we Garley nog niet zonder toezicht in de huiskamer willen laten lopen. Toen we thuis kwamen en ze weer uit de kamer lieten werden we uitgebreid begroet. Garley had reuze trek in eten en Izzy lustte ook wel een hapje. We hebben eerst onder grote belangstelling het Himalaya XXL krabmeubel opgebouwd wat we voor ze gekocht hebben. Hij wordt uitgebreid besnuffeld en gemarkeerd met kopjes.  
Ze hebben er eerst samen op gespeeld en ze sliepen voor het eerst vlak bij elkaar, op één van de planken.
Zoals de naam al doet vermoeden is het meubel hoog. Hij is net even hoger dan 2 meter. Het opbouwen van het klimmeubel werd door beiden kattekids op de voet gevolgd. Het klimparadijs staat werkelijk als een huis. Hij is zo zwaar dat het zelfs moeite kost om hem te verschuiven. Izzy sprong er vanavond met een vaartje vanaf en het meubel bewoon niet eens. Ze maken er uitgebreid gebruik van.
27 februari 2014: Spelen, spelen spelen en dan zzzzzzzzzz
Het gaat steeds beter tussen de kattekids. Ze spelen veel samen en Izzy laat de kleine middels een tik of een grommetje merken als ze te ver gaat. Garley pikt die signalen feilloos op. Izzy slaapt alleen als de kleine ook slaapt. Verder is ze steeds aan het kijken wat Garley aan het doen is of ze speelt mee. Ze houdt Garley duidelijk in de gaten.

We merken goed dat Garley meer gaat waarnemen om zich heen. Haar blikveld verruimt zich. Izzy sprong daarnet weer als vanouds even op mijn schoot voor een ouderwetse knuffel waarbij ze half over mijn borst/schouder ligt. Ze was hard aan het spinnen. Helemaal op d'r gemakkie. Garley zag ons knuffelen en kwam meteen aandacht opeisen. Dat heb ik genegeerd. Het was Izzy's knuffelmoment. Dat moet Garley nog even leren.

Garley woont vandaag alweer een week bij ons. We zijn hartstikke blij met haar. Izzy moest even wennen maar die lijkt nu ook happy ermee.
We zien dat Garley groter geworden is. Ze ziet er prachtig uit en blaakt van gezondheid. Ze is in de afgelopen week 177 gram aangekomen. Het gaat goed met ons kleine dametje.


28 februari 2014: We zijn trots op onze tolerante Izzy
Het ging al goed tussen de katten maar toen we de krabpaal in elkaar aan het zetten waren en beide kattekids vol belangstelling de hele procedure volgden, is er nog meer verbroedering (eigenlijk verzustering) ontstaan. Er is weinig wat Izzy niet tolereert. Maar soms is het genoeg en krijgt Garley een corrigerend tikkie van haar. Precies zoals het hoort. We zijn zo trots op Izzy!

Ik ben daarnet wel weer even creatief met karton geweest. Kleine hoekjes waar Garley in weg kan kruipen, wat we liever niet hebben. Straks kan dat karton weer weg want dan past Garley er niet meer tussen.

Garley raakt steeds meer thuis in huis en ze kan ook steeds meer. Sprongetjes die ze van de week nog niet kon of durfde te maken doet ze nu schijnbaar zonder nadenken. Ze kan haar sprongtechnieken goed oefenen op het nieuwe klimmeubel. Ze is alweer 8 dagen bij ons. Het gaat boven verwachting goed met onze meissies. We zien goed dat Garley aan het groeien is.

Garley ligt nog steeds graag bij Bugs op de mousepad/catpadMaar tegen Izzy aanliggen is natuurlijk ook tof. Dat deed ze vanavond voor het eerst.

        

De komst van Garley heeft ons allemaal geholpen. Het helpt Izzy omdat ze nu voor het eerst sinds haar nestperiode een soortgenootje heeft om mee te spelen en te slapen. Het heeft ons geholpen omdat Garley's komst het hevige verdriet om het verlies van Mirrepoes verzacht heeft.

Izzy en Garley spelen nu volop samen. Soms gaat het best behoorlijk hardhandig. We hebben nooit twee dollende katten in huis gehad dus het is voor ons ook even wennen. Knopie en Kruimel speelden wel maar nooit ruw. Zij waren geboren in één huis en kwamen als kitten tegelijk mij mij in een huis, waar geen andere katten waren. Rangbepalen was dus niet nodig. Mirrepoes probeerde als kitten topcat te worden maar Knopie liet dat niet toe. Na een paar tikken gaf Mirre het op en bleef Knopie de baas. Verder speelde ze speelde alleen met ons.

Garley is duidelijk haar grenzen aan het verkennen en Izzy geeft haar af en toe als ze te ver gaat een stevige naar wat wij denken corrigerende tik. Soms grijpt Izzy haar echt in de houtgreep met haar voorpoten. We zeggen daar dan wat van in de vorm van "Izzy zachtjes!" en dan laat ze Garley weer los. In overleg met het poezenforum waar Bugs en ik lid van zijn, grijpen we alleen nog zachtjes in als Izzy de kleine in een houtgreep neemt en niet loslaat als Garley piept. Dat is nog niet gebeurd.


1 maart 2014: Het gaat goed met de kattekids
Eigenlijk valt er niet zo heel veel meer te zeggen, het gaat prima met de kattekids. Hun relatie verdiept zich meer en meer. Garley verlegt elke keer haar grenzen en kan steeds meer. Ze daagt Izzy ook steeds uit. Dat resulteert in spelen en soms best wild dollen. Als Garley heel druk is, dan spelen we een poosje met haar tot ze moe is. Ze springt dan op Bugs zijn bureau, ploft neer op de mousepad en ligt te snorren als een motorboot als je haar even kroelt. Izzy krijgt op die momenten ook even rust en gaat in de kattenkamer liggen slapen. Is het tukkie bij beiden weer gedaan dan wordt er uitgebreid gespeeld op het klimmeubel. We zijn heel blij met dat ding en de poezen denk ik nog meer.

Het ochtendritueel heeft zich inmiddels weer genormaliseerd. Ze slapen samen in de kattenkamer met de deur dicht. We willen geen poezen op bed hebben. 'S morgens maken we eten voor beiden klaar in de keuken en zetten we het eten voor Garley in de huiskamer op het plateau klaar. Dan lopen we naar de kattenkamer en doen de deur op een kiertje open. De kattekids zitten dan al te wachten op hun ontbijt. We houden Izzy een beetje tegen, met één voet. Garley schiet onder de voet door en rent naar haar plateau in de huiskamer en gaat ontbijten. Izzy loopt mee naar haar plateau in de kattenkamer. De deur van kattenkamer blijft nog 10 minuutjes dicht, waarna beide kattekids hun ontbijt op hebben. Dan gaat de kattenkamerdeur ook weer open. Zo is het hier al jarenlang gegaan in de morgen en zo gaat het nu weer. Garley heeft nu alleen de plaats van Mirrepoes overgenomen.

 

2 maart 2014: Garley zoekt de grenzen van wat mag en niet mag
Garley is sinds gisteravond af en toe vreselijk druk. Ze haalt allemaal kattekwaad uit en Izzy is ook de pineut. In tegenstelling tot Mirre corrigeert Izzy de kleine wel. Vanmorgen was Garley even zo vervelend aan het doen naar Izzy en Izzy's correcties hielpen ook niet. Ik heb de kleine toen in d'r kladden gegrepen en met barse stem toegesproken. Izzy bleef rustig liggen toen de kleine door mij gecorrigeerd werd. Je zag haar bijna grijnzen. Zo van:"Jaja dat gebeurt er als je het té bont maakt!." Sindsdien heeft Garley weer meer respect voor Izzy. Garley heeft donders goed door dat ze te ver is gegaan.

Ik heb voor haar een Garley Activity Center gemaakt van een oude schoenendoos. Gaatjes erin waar alleen pootjes doorheen kunnen en rammeldingetjes in de doos. Zo kan ze haar energie een beetje kwijt zonder dat ze Izzy of ons daarvoor nodig. Het werkt! Ze heeft er een hele poos mee gespeeld en ligt nu weer bij Bugs op de mousepad te slapen. Opladen voor de volgende ronde!
Izzy vind het ook wel een geinig speeltje. Die was er ook even mee aan het spelen en haar geur eraan aan het afzetten.We krijgen onze handen vol aan de kleine. Mirre was ook zo'n druktemakertje. Die scheurde ook door het huis heen. Izzy was wat rustiger. Die kon zich ook heel goed even zelf vermaken met speelmuisjes.


3 maart 2014: Izzy als reddingskat
Garley had zich op de een of andere manier toch achter de bank weten te wurmen waar ze niet zelf weg kon komen. Izzy kwam ons waarschuwen dat er wat mis was. Geweldig!!
Ze spelen inmiddels volop samen. Als het Izzy wat teveel wordt dan nemen we het spelen van haar over tot de kleine moe is een een tukkie gaat doen.

Gisteravond zat Garley ineens op het bovenste plateau van het klimmeubel. Daar is een zacht bedje. Tot nu toe lag alleen Izzy daar maar nu Garley dus ook. Izzy vond het maar niks dat de kleine daar lag.Vanavond zijn Hans en Irma naar onze nieuwe kattekid komen kijken. Zij zijn vrienden van ons en ook de oppas baasjes van onze katten. Als wij op vakantie gaan dan zorgen zij voor de kattekids. We vonden het erg leuk om Garley aan hun te laten zien. Izzy werd daarbij ook niet vergeten. Ze hebben allebei een speelmuis van ze gekregen. Ze vonden Garley prachtig en ze vonden het nieuwe krabmeubel mooi maar erg groot. Dat is ie ook maar de katten vermaken zich prima erop.


4
maart 2014: Oops, een kattenbak ongelukje
Het leek dat Garley wat dunne ontlasting had gehad. Ze had een flinke klodder poep aan haar haartjes bij haar achterwerkie. Schoonmaken dus. Dat vond mevrouw niet fijn. Bugs hield haar eerst vast zodat ik kon wassen maar ze wurmde zich los en krabbelde Bugs open.
Ik heb haar toen op d'r rug op mijn arm gelegd en met mijn hand d'r onderlijfje goed vastgehouden. Toen rap wassen met een washand, met mijn andere hand.

Een kattenbakinspectie wees uit, dat er van Garley alleen mooie vaste drolletjes lagen. Izzy heeft al een paar dagen wat dunnere ontlasting. Ze heeft van de week een beetje voer uit een gourmetblikje gehad en daar kan ze kennelijk niet tegen. We hebben nog tig blikjes over van Mirre en dachten dat we dat wel aan haar konden geven. Dus niet..... Ze zijn nog heel lang goed dus misschien lust Garley ze over een half jaartje.
Garley is waarschijnlijk nét na Izzy op de kattenbak gegaan en zat precies op de dunnere ontlasting van Izzy. Jeetje hebben we 3 kattenbakken en precies op die bak en daar gaat ze zitten.
Het is nu schoon maar een paar haartjes bij d'r billen zijn ook na de tweede was-sessie nog lichtbruin. Hoe krijgen we dat nou weer schoon. Ze ging niet uitgebreid zitten poetsen na onze wasbeurt. Ze rent weer gewoon spelend rond. Als ze straks slaapt als een blok dan kijken we nog wel even goed en kam ik d'r haartjes bij haar onderbuik. Het ziet er in ieder geval alweer schoner uit. Tja wit en langharig dan krijg je zulke ongelukjes. Knopie had dat als ukkie ook wel eens. Straks als ze groter is, zit ze wat hoger op de bak en heb je dat niet meer.

We gaan vandaag de bench weghalen uit de kattenkamer. De spulletjes uit de bench laten we daar nog wel even staan en langzamerhand laten we die verdwijnen. Garley maakt ook al gebruik van de grote kattenbakken dus dat komt wel goed.


Vanmiddag:
Speciaal moment! De "slag om het bedje bovenop het krabmeubel is beslecht", in beider voordeel.Garley ligt met d'r achterpoot gewoon op Izzy. Izzy is wakker en vind het best. Izzy kan niet echt hard snorren maar als ze dat doet maakt ze een een specifiek geluidje. Dat hoor ik haar nu doen. Garley ligt ook te snorren.
Beide kattekids zijn happy. Wij ook!! 


5 maart 2014: Op Bugs zijn bureau slaapt het overdag het beste
Het gaat prima met ons ukkie. Ze is vandaag alweer 2 weken bij ons in huis. Ze groeit als kool!

Garleys gewicht in grammen
18/02 - 780 gram
22/02 - 872 gram
24/02 - 900 gram
27/02 - 957 gram
03/03 - 1098 gram

Nog even een filmpje spammen van Garley. Beetje lang filmpje maar stop maar eens met filmen als je zo'n beessie voor je lens hebt.
8 maart 2014: Voor controle naar de dierenarts geweest.
Op weg naar Arend ging het prima. Garley is nu een stuk groter en zich veel bewuster van haar omgeving. Het voelde wel raar om op zaterdag naar Arend te gaan. Precies 3 weken geleden brachten we Mirre weg. Nu is het gelukkig een veel beter bezoek aan hem. We vinden het leuk om Garley te laten zien aan hem. Hoe meer we Izzy en Garley samen zien spelen en dollen hoe meer we ervan overtuigd zijn dat we er goed aan hebben gedaan, om snel een vriendinnetje voor Izzy te zoeken. Het klikt wonderbaarlijk goed. Maar Mirrepoes..., die wordt héél erg gemist. Ons nieuwe kattekiddie verzacht de pijn een beetje.

Het ging goed bij Arend. We konden ruim voor het spreekuur naar hem toe, dus we hoefden niet te wachten. Ons kattekiddie oogste weer veel bewondering met d'r knappe bekkie, wat ons trotser en trotser maakte.
Ze is kerngezond. Heeft d'r vaccinatie gehad en wat ontwormingspasta en is van top tot teen nagekeken. Alles voelt prima en ziet er goed uit, zei hij. Ze is ook goed op gewicht. Ze blijft volgens Arend kleiner dan een volbloed Maine Coon want een coon kitten van haar leeftijd is al groter dan dat Garley nu is. Voordat ze de prik kreeg zei Arend dat ze even een piepje kon gaan geven. Bij de prik zelf deed ze niets maar bij het eruit halen van het naaldje, gaf ze weer net zo'n kreet als van de week. Arend moest erom lachen. Hij zei nog:"Ik dacht eerst dat ze zo stoer was.........". Nou niet dus, ze is net zo'n watje als Mirre was de eerste tijd van haar leven. Die kon ook al een krijs geven, als je maar een haartje raakte.


Lekker aan het slapen op weg naar huis. Moe van alle indrukken.


Thuisgekomen kwam Izzy meteen bij haar kijken. Izzy heeft zelfs in de reiskooi gezeten voor een snuffel inspectie. Maar dat was kennelijk allemaal oké. We hebben de reiskooi weer in de kattenkamer gezet als slaapmand en toen was alles weer als vanouds. Mirre kon heel naar doen naar een poes die een dierenartsluchtje over zich heen had. Izzy doet dat gelukkig niet. We zijn echt beretrots op onze Izzy. Ze is een goede surrogaat mamma.

Ze heeft vandaag voor het eerst een hele poos totaal ontspannen in mijn armen liggen slapen. Het is niet echt een schootkatje, dus ik vond dat wel bijzonder.


9 maart 2014: Garley verkent de boel
Het was vandaag prachtig weer dus we hebben de balkondeur open gehad. Het enige wat de kattenkids scheidt van de buitenwereld is de hordeur. Garley had van de week al een paar keer in de hordeur gehangen en was daarvoor terechtgewezen. Zou ze het doorhebben dat we dat liever niet hebben? Ze had vandaag totaal geen belangstelling voor de open deur.


Voor het eerst op de vensterbank gezeten. Wauw, daar is nog veel meer te zien!

Ze zit op het moment overal op en in en we zijn haar al een paar keer kwijt geweest. Vaak vonden we haar dan achter de bank waar ze niet meer zelf vandaan kon komen. Vonden we haar, dan begon ze keihard te spinnen, zo van "Nu is het weer goed!". We hebben de bank nu iets naar voren gezet zodat ze er makkelijk achterlangs kan en ook weer weg kan komen. Op de grond achter de bank over de luidsprekersnoeren heen en met ducktape aan de plint vastgemaakt kartonnen plaatjes zodat ze daar niet met de snoertjes kan rotzooien. Straks als ze groter is kan dat allemaal weer weg want dan past ze er niet meer tussen.

Ik kon het niet nalaten om even deze foto te schieten van de oude en nieuwe generatie kattekid, bij het houten stoofje. Wat is er veel gebeurd in tussentijd!


 

12 maart 2014: Izzy een beetje ziekjes
Afgelopen zaterdagmorgen had Izzy ineens een hele andere klank in haar miauwtje. Verder was er niks aan haar te merken. Ze at goed, dronk goed en verder niets anders dan anders. In de loop dan de week werd ze steeds meer schor. Dinsdag heb ik de dierenarts gebeld voor advies. Die zei dat we even af konden wachten hoe het zich ontwikkelde omdat ze behalve een schor stemmetje nog oké was. Woensdag klonk ze haar miauwen als het geluid van kikker en vaak maakte ze wel een miauwbeweging met d'r bekkie maar produceerde ze geen geluid. Op internet hebben we gelezen dat een schorre kat keelontsteking kan hebben en dat die kwaal met medicatie snel op te lossen is. Tijd voor actie dus. We besloten niet verder af te wachten en zijn met Izzy naar de het open spreekuur van onze dierenarts geweest. We moesten vrij lang wachten. We zijn in de achterste wachtkamer gaan zitten omdat in de voorste wachtkamer allemaal mensen met honden zaten. Izzy was al van slag en we wilden haar niet nog meer van slag maken. Een van de honden in de wachtkamer zat steeds onwijs schel en hard te blaffen. Haar baasje vond het alleen maar leuk en corrigeerde het dier niet. Erg irritant.
Na ongeveer een half uur was Izzy aan de beurt. Arend was er niet, wel een erg aardige vrouwelijke dierenarts. Izzy was erg rustig en liet zich rustig onderzoeken. De dierenarts prees haar daarvoor. Zelfs met haar bekkie helemaal open en toen de dierenarts haar tong omlaag duwde om haar keel goed te zien, bleef ze rustig dicht tegen mij aanzitten.
Izzy heeft geen koorts, een beetje opgezette keelamandelen en een lichte keelontsteking. De dierenarts denkt dat ze dit van Garley opgepikt heeft. Die heeft immers vaccinaties gehad. Izzy heeft een antibiotica injectie gekregen en we hebben voor 3 dagen 'n tabletje Onsior 6mg meegekregen. Da's een ontstekingsremmer en pijnstiller voor weke delen van het lichaam die 24 uur werkt. Gisteravond had ze echt moeite met slikken. Ze heeft voordat ze ging slapen een mixje gehad van geweekte iams/nat voer. Dat at ze heel bedachtzaam op. Gisteravond laat at zonder kokhalzen wat vroeg in de avond nog niet het geval was. Er zit dus al verbetering in.

Donderdagmorgen moest ze voor het eerst d'r Onsior tabletje. We hebben haar die gegeven in een heel klein beetje leverworst. Dat ruikt sterk. Mirre kreeg zo ook d'r medicatie. We zagen al allemaal beren op de weg bij het toedienen maar......
We zetten het stukkie leverworst met pil erin voor haar neus en binnen 2 sec was het weg en keek ze verwachtingsvol naar ons zo van:"Waar is de rest van mijn ontbijt."
 
We hebben haar toen maar d'r gewone iams brokken gegeven. Dan heeft ze naast de Onsior ook wat goeds in d'r maagje en op Iams reageren haar darmen niet overactief. We denken dat het nu wel goed komt en zijn zo blij dat we gister naar ons gevoel hebben geluisterd en naar de dierenarts zijn gegaan met haar! Ze at rustig haar brokken op. Rustiger dan anders, maar ze at zonder kokhalzen. Ze heeft driekwart van haar normale portie opgegeten. Straks als de pijnstiller werkt krijgt ze de rest. We hebben er vertrouwen in dat het nu goed gaat komen.


14 maart 2014:
Izzy nog steeds niet oké
Izzy is nog steeds niet de oude. We hebben overlegd met de dierenarts, die haar nogmaals wilde beoordelen. Ze stribbelde erg tegen bij het thuis in de reismand stoppen en ook in de wachtkamer was ze het niet eens met het onderzoek. Haar keeltje is nog steeds rood en d'r amandeltjes zijn opgezet. Ze heeft geen koorts maar zit daar wel tegenaan. De injectie die ze woensdag gekregen heeft blijkt geen antibiotica te zijn geweest, maar alleen een ontstekingsremmer/pijnstiller. Ze dacht dat dit samen met de Onsior in tabletvorm voldoende zou zijn, om het probleem op te lossen. Niet dus.
We hebben nu een antibioticakuurtje meegekregen voor haar (Clavubactin 50mg) en nog voor een aantal dagen Onsior voor pijnstilling. De antibiotica is 2x daags een tabletje en de Onsior 1x daags. De eerst dosis antibiotica heeft ze op. Dat ging prima. Ze had daarna ook trek in eten. Natvoer gaat goed. Brokjes wil ze niet eten, dat zal wel zeer doen.

We gaan nu wel geruster met haar het weekeinde in. Mocht ze zich echt ziek gaan gedragen of helemaal niet willen eten dan moeten we meteen weer terug naar de dierenarts maar dat verwacht ik niet. Ik denk dat ze nu wel gaat opknappen. Echt heel ziek is ze nu ook niet. Ze is rustiger dan normaal het geval is en ze smakt af en toe. Je ziet echt dat ze last heeft met slikken. Zou kunnen dat ze wat last heeft van d'r darmen of maagje gaat krijgen van de antibiotica. Even afwachten maar.


Met Garley gaat alles prima. Ze slaapt nu al wat minder overdag en heeft dus meer de tijd om kattenkwaad uit te halen, wat ze ook volop doet. Ze begint zo langzamerhand wel steeds beter te luisteren. Komt goed met ons kattekiddie. Het allemaal erg spannend om op ontdekkingsreis te gaan in huis en luisteren naar de baasjes dat schiet er dan soms even bij in..


Vervolg   of   terug naar de dagboek overzicht pagina


Zie je aan de linkerkant van deze pagina géén ander frame met hyperlinks, ......... Klik dan hier!!
Je ziet dan maar een héél klein stukje van mijn homepage.