Kattenbelevenissen van Izzy, Garley en Abby.
24 juni 2021 t/m 06 juli 2021


24 juni 2021: We hebben een nieuw kitten en haar naam is ................. Abby
We hebben een enerverende dag achter de rug. Mijn man is met de auto naar Den Ham gereden om ons nieuwe kitten op te halen. Intussen ben ik thuis nog even gaan opruimen en stofzuigen en ik heb de laatste dingetjes gedaan om het huis kittenproof te maken. Er staan nu hier en daar nu dus kartonnen barrières.
De rit van ons huis naar Abby's geboorteplaats Den Ham is een rit van 2 uur. Doordat de navigatie van slag raakte werd het op de heenweg zelfs 2,5 uur. Toen hij daar aangekomen was werd hij daar hartelijk ontvangen door Simone en haar moeder. Ze vertelden van alles over de dieren die daar woonden en gewoond hebben. Mijn man voelde zich erg welkom. Ik kon door coronasituatie niet mee om haar op te halen maar door middel van videobellen was ik er toch eventjes bij!
Garley en Izzy hebben door alle voorbereidingen goed in de gaten dat er wat te gebeuren staat. Ze zijn nieuwsgierig en blijven in de buurt van de bench die uiteraard ook al klaar staat. We gebruiken de bench voor de eerste introductie en in de bench staat een klein kattenbakje, een slaapplek en kittenvoer. Vanuit die plek kan het nieuwe kitten haar nieuwe wereld gaan ontdekken en heeft ze alles bij de hand wat ze nodig heeft. We hebben dat met Garley ook zo gedaan.Onderweg naar huis was Abby alleen aan het miauwen op de bijwegen. Veel bochten maken met de auto vindt ze maar niks. Eenmaal op de snelweg heeft ze eerst en hele poos naar mijn man zitten staren. "Waar breng jij mij naar toe?" Ze is daarna met het matrasje van de reiskooi in de weer geweest. Uiteindelijk is m'n man gestopt want hij maakte zich zorgen omdat hij haar niet meer hoorde. Hij heeft het matrasje uit de reiskooi gehaald en alleen de handdoek erin gelaten. Toen is Abby in slaap gevallen totdat er weer bijwegen kwamen vlak bij ons huis. Ik kon terwijl hij onderweg was steeds via lokatie op google maps zien waar hij reed. Ik heb ze de straat in zien rijden en kon niet wachten tot ik haar in het echt kon zien.

Onderweg naar huis. Hier staat de reiskooi nog helemaal scheef maar die is goedgezet zodra ze gingen rijden.

 

Abby had een doek mee met nestgeur. Die doek heb ik met snoepjes erop in de kattenkamer gelegd. Izzy doet alles voor eten en nieuwe geur gecombineerd met snoepjes geeft misschien een klik. Dat lukte bij toen Garley als kitten binnenkwam ook goed. De handdoek van de belangrijkste slaapplek van Garley en Izzy heb ik opgevouwen in het slaapmandje in de bench gelegd. Op die manier was er direct uitwisseling ven geuren.

Izzy en Garley vinden het vooralsnog maar helemaal niks. Er wordt over en weer geblazen en ukkepuk Abby gromt zelfs en zet een hoge rug en dikke staart op. Ze slaan niet naar elkaar maar blijven op voor hun gevoel gepaste afstand. Abby heeft nog geen respect voor de oude garde, maar dat gaat wel komen. Dat heeft echt wat tijd nodig. Izzy heeft uiteindelijk wel avondeten gegeten maar Garley wilde niet eten. Beiden zijn heel even de kattenkamer uit geweest om te kijken maar gingen snel weer terug. Ze zijn duidelijk erg van slag. Garley meer dan Izzy.
Abby hobbelt onbevangen rond, verkent de boel en heeft gewoon veel aandacht nodig. D'r brokjes wil ze niet echt eten en water drinkt ze ook niet. Natvoer gaat er wel in. Dat leng ik aan met water zodat ze ook voldoende vocht binnenkrijgt. Het is echt een droppie. Is gek op knuffelen. Spelen met de kattenspulletjes doet ze eigenlijk nog niet. Ze krijgt zo ontzettend veel nieuwe info te verwerken dat ze snel afgeleid is en weer naar wat nieuws op zoek gaat. Ze is zindelijk. Doet alles netjes op de bak. Wij zijn tevreden over het verloop van de introductie.25 j
uni 2021: Het gaat langzaamaan beter maar we maken ons zorgen om Garley.
Abby heeft vannacht geslapen in de bench met het deurtje daarvan dicht. Samen met en knuffel om tegenaan te kruipen en de doek met nestgeur ging dat prima. We hebben haar twee keer horen miauwen maar dat was maar kort.

Izzy heeft in de huiskamer uitgebreid aan de bench gesnuffeld. De bench staat bijna de hele tijd open. Gaat alleen echt dicht gedurende de nacht en vanmiddag toen we even weg moesten omdat wij onze 1e covid-vaccinatie gingen krijgen.
 

 
Izzy maakt kennis. Poging 1......, jeetje wa's dat nou!

 
Izzy maakt kennis. Poging 2. Even ietsje beter kijken.


We moeten Izzy goed in de gaten houden want het kittenvoer is onweerstaanbaar voor haar. Ik moest even wat bedenken om dat probleem op te lossen. Abby moet altijd kunnen eten en Izzy moet er helemaal niet meer bij kunnen.
We hebben de deur nu op een kleine kier staan en zo gefixeerd. Izzy kan nu de bench niet meer in om al dat lekkers weg te pikken. Dat was haar al 2x gelukt!  Garley maakt kennis. Da's eng zeg!!


Met Abby gaat alles prima. Is zindelijk, eet goed. Drinkt alleen geen water dus krijgt ze natvoer aangelengd met water en dat lust ze wel. Brokjes wilde ze eerst niet eten. Izzy heeft in de huiskamer uitgebreid aan de bench gesnuffeld. De bench staat bijna de hele tijd op een kier. Gaat alleen dicht gedurende de nacht en gaat even gaat dicht als de oudere kattekids eten. 
Garley en Izzy komen niet uitgebreid naar Abby toen maar Abby heeft inmiddels wel de kattenkamer ontdekt nadat mijn man haar op zijn arm rondgeleid had.
In hun kattenkamer zijn veel slaapplekjes en Abby gebruikt daar ook de kattenbakken. Izzy en Garley kijken van een afstandje vanaf hoge plekjes toe hoe Abby de kattenkamer ontdekt. Abby ligt daar nu ook te slapen. Gaat prima zo!
Izzy en Garley eten van de stress niet best. Garley heeft gisterochtend voor het laatst gegeten en Izzy gisteravond. Gelukkig heeft Garley daarnet wat aarzelend een paar brokjes gegeten. We maken ons wel wat zorgen over Garley. Ze is echt geen happy kattekid op het moment. Izzy is al wat aan het bijdraaien. Misschien komt het toch allemaal op tijd aan. We wachten rustig af en houden goed in de gaten dat de oudere kattekids iets naar binnen krijgen. Al is het alleen maar een kattenstaafje of wat snoep of een paar kattenbrokjes. Iets is beter dan niets. Komt wel weer goed als 't stresslevel van ze wat daalt, na een paar dagen.

Gisteravond best een doorbraak. Izzy kwam de kattenkamer uit en wil weer spelen! Bij de interactie met Abby werd er wel iets geblazen maar veel minder heftig. Ze liepen wat heen en weer en Izzy kreeg het voor elkaar om zonder de kleine aan te raken toch te laten merken dat zij de baas is in huis. Abby toont nu meer respect voor de grote Izzy. Izzy kwam daarna regelmatig buurten in de huiskamer en ging dan weer terug naar de kattenkamer. Uiteindelijk heeft Izzy op haar standaard avondplek op de kast boven onze bureaus liggen slapen. Jongens, dat voelde zo goed!
Garley is ook veel minder "on edge". Laat zich weer aaien, snort weer wat en ze eet weer wat brokjes. Zij blijft nog wel uit zichzelf in de kattenkamer maar kan gaan en staan waar ze wil. Zij heeft wat meer tijd nodig maar dat gaat goed komen.26 juni 2021: Het gaat steeds beter
Abby heeft vannacht weer prima geslapen in haar bench. We hebben haar helemaal niet gehoord totdat we uit bed waren. Toen lekker knuffelen en eten. Met Abby nog een paar nachten in de bench kunnen Garley en Izzy lekker slapen. Als die twee ook goed uitgerust zijn en gegeten hebben dan gaat het verder aan elkaar wennen ook beter. Abby vind het prima om zo te slapen dus hebben we een win-win situatie zo.

Tussen Izzy en Abby gaat het steeds beter. Er wordt meestal niet meer geblazen. Ze komen soms al best dicht bij elkaar.
Tussen Garley en Abby blijft het nog moeilijk. Kittens bewegen snel en Garley is een kat die altijd al snel schrikt. Nu er "iets vreemds" is schrikt ze nog sneller.
Vanmiddag raapte Garley al haar moed bij elkaar, voor kennismakingspoging nummer twee! Dat ging op zich best wel goed alleen bleef het daarbij voor de rest van de dag. Toch zijn we trots op haar.

Vandaag begon Abby ineens te spelen met de spulletjes die voor haar klaarliggen.
Abby vind de rollerbaan wel leuk maar ze snapt het nog niet helemaal dat ze het balletje een mep moet geven. Maar muisjes erin verstoppen of middenin een pingpongbal is wel erg leuk.
Ze vind het ook leuk om met mijn voeten/tenen te spelen. Ik vind het minder leuk als ze in mijn tenen bijt met d'r scherpe melktandjes. Dat gaan we d'r dus even afleren.
Ik heb vanmorgen ook nog een filmpje gemaakt van de aanpassingen die ik gedaan heb aan de bench om te voorkomen dat al het kittenvoer een prooi wordt voor Izzy.
We hadden onder de bak van de bench al 'n kartonnen rand gemaakt om de grote onderste gaten dicht te maken. Toen Garley een kitten was is ze daardoor uit de bench ontsnapt.
Die gaten in de bench lijken niet groot maar zijn kennelijk groot voor een klein katje. Je moet er niet een denken wat er gebeurt als het diertje klem komt te zitten. Dus... dichtmaken!
Je ziet dat op het filmpje als de blauwe rand onderin de bench. De binnenbak klemt het karton strak tegen de zijkanten zodat er van ontsnappen geen sprake meer is.Vanavond wel een protestdrolletje van Garley in een hoek van de huiskamer. Dat is haar manier van zeggen dat ze het ergens niet mee eens is. Meestal is dat maar eenmalig. Komt goed.
Ze stonden met zijn drietjes in de kattenkamer daarnet, zonder te blazen. Yes!!


27 juni 2021: Alleen de interactie tussen Garley en Abby gaat nog stroef
Abby heeft weer prima geslapen in de bench. Ze vindt het niks als het deurtje dichtgaat maar als ze ziet dat wij aanstalten maken om naar bed te gaan en het licht gaat uit dan gaat ze lekker in haar mandje liggen en gaat ze slapen.
Onze slaapkamerdeur is op ongeveer 3 meter afstand van de bench waar Abby in slaapt, dus we kunnen haar in de gaten houden.
Abby schrikt van alles maar gaat ook dapper overal op af. Ze is heel sociaal naar ons toe, "kletst terug" en wil vooral ontdekken. Ze speelt met van alles tegelijk. Korte aandacht voor alles. Door.... door...... door om nog meer te ontdekken. :)
Na al het ontdekken kan ze wel ruim een uur slapen om de nieuwe info allemaal te verwerken. Daarna honger!! Ze eet nu behalve natvoer ook d'r droge brokjes van Prins op.
Garley begint ook ietsje te ontdooien nu Izzy dat durft. Maar acceptatie gaat Bij Garley veel en veel langzamer. We halen haar steeds even op uit de kattenkamer. Ze loopt dan mee, kijkt even maar gaat dan toch weer terug.
Komt wel goed. Heeft tijd nodig. We zijn al blij dat ze weer goed eet, snort als je d'r aait en dat ze relaxed durft te slapen.

Mijn zus heeft sinds gisteren ook twee kittens in huis. Kyra en Thainy zijn 8,5 en 9 weken oud en hebben allebei een andere mamma maar hebben gezoogd bij elkaars moeder omdat die in hetzelfde huis wonen.
We waren vanmorgen filmpjes aan het uitwisselen en toen heb ik deze nog van Abby gemaakt. Aan het eind van het filmpje hoor je duidelijk een whattsapp bericht binnenkomen van mijn zus. :)Izzy en Abby hebben samen met de rollerbaan gespeeld vanmorgen. Izzy heeft laten zien hoe je het balletje erin een mep moet verkopen zodat het balletje rondgaat.
Nu weet Abby hoe dat werkt! Het was zo leuk om ze samen te zien spelen. Helaas geen beelden of foto ervan.


28 juni 2021: Vooruitgang tussen Garley en Abby!
We hebben inmiddels een soort van ochtendritueel met de katten. Abby is heel blij en hyper als we 's morgens de slaapkamer uitkomen. De bench gaat dan open en we spelen en knuffelen met haar. Na zo'n 10 minuten ga ik de bench opruimen en gaan we eten maken voor alle katten. Abby krijgt eten en valt meteen daarop aan. De bench gaat dan even dicht en ondertussen krijgen ook Garley (in de kattenkamer) en Izzy (in de huiskamer) hun brokken. Na het eten gaat de bench open voor de rest van de dag.

Als de kattenkamer open gaat dan loopt Garley normaal altijd eerst naar de voerbak van Izzy om daar de restjes op te eten wat meestal bijna niks is. Dan drinkt ze water. Daarna doet ze een soort van inspectieronde om te kijken of alles nog net zo staat als gisteren. Een piepkleine verandering ziet ze binnen no-time en wordt uitgebreid besnuffeld. Alles wordt "opgenomen in de blueprint in haar koppie". Wat vandaag nieuw was, is morgen normaal. Vandaag deed ze voor het eerst sinds Abby er is weer een deel van haar normale routine inclusief 'n kleine inspectieronde. Vooruitgang!

Rest van de dag is Garley regelmatig komen buurten in de huiskamer. Ze wilde nog niet te dicht bij Abby komen maar ze is weer veel meer ontspannen. Izzy en Abby komen steeds dichter bij elkaar.
Vanavond een echt grote doorbraak. Na haar avondeten heeft Abby een hele poos geslapen. Daarna was ze vol energie aan het spelen met de rollerbaan. Het geluid daarvan triggerde Garley. Ze kwam kijken en ze zaten zonder te blazen naar elkaar een poosje vlak bij elkaar. Allebei voorzichtig snuffelend. Toen Abby weer vol overgave ging spelen met de rollerbaan keek Garley op een afstand van 2m toe. We zijn hartstikke blij met deze ontwikkeling.


  Voor het eerst zo dicht bij elkaar!


29 j
uni 2021: Het gaat prima!
We hebben een probleempje met het wegen van Abby. Ik gebruikte voor een kitten altijd de grammenweegschaal met daarop een doosje. Kitten erin en wegen maar. Bij Izzy en Garley ging dat prima maar Abby blijft niet stilzitten waardoor er geen vast gewicht verschijnt op het display maar waarden die steeds wisselen.Hoe weeg ik een beweeglijk kitten? Ze eet/drinkt en poept/plast ook goed dus nemen we aan dat haar gewicht ook wel goed is. Ze ziet er prima uit en is lekker aan het groeien. Niet alleen d'r lijfje groeit maar ook haar zelfvertrouwen. Ze is inmiddels echt helemaal thuis. Dat zie je goed aan haar slaaphoudingen. Lekker relaxed languit of op d'r ruggetje. Top om te zien dat ze zo relaxed is. Contact met de andere kattekids gaat beter en beter.


  Relaxed languit slapen.


30 juni 2021: Zwemmen is leuk!
Abby is af en toe net een elastiekje wat wegschiet. Man wat kat die kat snel rennen!!
We hebben een paar waterbakken staan en dus ook een in de huiskamer. Je ziet de waterbak staan op de foto van 28/6. Die staat daar al jaren. De kattekids maken er dagelijks gebruik van. Vanmorgen tijdens het rondrennen stapte Abby met beide achterpoten in de bak, plons er weer uit en kletsnat rende ze gewoon weer door. Mijn man heeft de bak en ook de vloerbedekking weer drooggemaakt. Hij had de waterbak net weer teruggezet toen onze harige schoonzwemster weer voorbij sjeesde en dit keer vol met d'r hele achterkant in de waterbak verdween. Abby had er niks van, die waste even een beetje en sjeesde weer door. M'n man begon weer van voren af aan. Hij heeft de waterbak toch maar op een andere plek neergezet, iets uit de route van Abby.
Abby is gek op voetballen met een pingpongballetje. We zijn het zat om steeds dat ene favoriete balletje te zoeken dus hebben we bij Amazon een set nieuwe besteld. Die dingen kosten bijna niks. Ze komen vanmiddag aan......., een doosje van 48 stuks!


01 juli 2021: Oei ik groei!!!
Abby is tot nu toe een makkelijk katje. Ze is echt volgzaam en pikt leerprocessen heel snel op. Ze luistert inmiddels redelijk naar haar naam en begint de commando's  "Abby kom!" en "Abby nee!" te herkennen, In de nacht slaapt ze nog steeds in de bench. Dat houden we zo totdat het overdag helemaal goed gaat tussen de kattekids. De kattekids zijn hier gewend dat ze voordat we gaan slapen nog wat brokjes krijgen. Na die laatste maaltijd gaan de oudere twee kattekids naar de kattenkamer en blijft Abby in de bench. Na het eten kruipt ze in haar mandje tegen de knuffel en de doek met nestgeur aan. Zodra het licht uitgaat hoor je haar niet meer. Als een van ons even naar het toilet moet, dan zit ze even rechtop maar zegt niks. Gaan we de slaapkamer weer in dan gaat ze weer liggen om ook verder te slapen. Als het in de morgen tijd is om de bench open te maken dan is ze helemaal blij en wil ze rondrennen en uitgebreid knuffelen. Pas als ze uitgeraasd is krijgt ze haar ontbijt nog even in een gesloten bench. Ook de andere kattekids krijgen dan eten. Als Garley en Izzy klaar zijn met eten dan mag de bench open voor de rest van de dag. Het deurtje is nog steeds gefixeerd op kittenbreedte om ervoor te zorgen dat Izzy geen kittenvoer opeet. Ze aast daar echt op. Abby ziet de bench als een fijne veilige plek. Ook als de deur open is ligt ze overdag vaak in het mandje te slapen. Andere favoriete slaapplek is de 2e plank van het krabmeubel. Ze heeft ook de krabpaal aan de muur ontdekt. Eerst vond ze die maar eng maar nu niet meer nadat ze er 2x ingeraasd is op jacht naar een laserpoint. Die laser gebruiken we niet zo vaak maar nu was het dè oplossing om haar over de angst voor die krabpaal heen te zetten.
We gaan vanaf vandaag proberen om meer brokjes te voeren en minder natvoer. Natvoer moet een traktatie worden. Even kijken hoe dat gaat. Abby is vandaag 9 weken oud. Je kunt goed zien dat ze gegroeid is. Ze eet als een dokwerker! Ze wordt steeds zelfverzekerder en is nu op de leeftijd dat ze begint met het uitdagen van de oudere kattekids. Ze speelt ook volop met al het kattenspeelgoed wat er ligt. We hebben een hondenmandje staan met daarin allemaal spulletjes. Balletjes, muisjes etc. Abby is regelmatig in die mand aan het struinen of ze wat leuks vind. Een zwart muisje, pingpongballetjes en beide rollerbanen zijn op het moment favoriet.
Garley is sinds gisteren veel zekerder geworden. Ze corrigeert Abby als die het te bont maakt. Dat deed ze eerder niet, dan rende ze weg. Langzaamaan gaat het steeds beter tussen de kattekids.


02 juli 2021: Naar de dierenarts.
Abby is vanmorgen voor het eerst naar de dierenarts geweest voor haar eerste checkup en haar 1e vaccinatie. Ze is helemaal gezond verklaard. We hebben een schema meegekregen voor het ontwormen en ontvlooien. Ik heb nog geen parasieten op haar kunnen ontdekken. Niet in haar vacht en ook niet in haar poep maar we houden ons maar aan het schema wat de dierenarts gaf. Over drie weken moet ze de 2e vaccinatie hebben. Zo fijn dat alles helemaal goed is met haar!
We hebben vandaag nog een goede ontwikkeling gezien. Ik kon Abby niet vinden. Overal gekeken maar ik vond haar uiteindelijk terug in de kattenkamer waar ze heerlijk lag te slapen in één van de grote slaapdozen. Izzy en Garley lagen allebei in de huiskamer te slapen. Dat is 'n beetje apart want normaal doen die twee hun middagdutje altijd in de kattenkamer. Het is kennelijk nog steeds wennen voor ze maar er zit goed vooruitgang in. Abby vind inmiddels slaapplekken in de kattenkamer en is daar ook al op beide kattenbakken geweest.
We hebben nieuwe extra grote kattenbakken gekocht maar die gaan we pas in gebruik nemen als alle drie de katten helemaal relaxed zijn met elkaar. Niet teveel veranderingen tegelijkertijd. Vooral Garley is daar gevoelig voor. We willen niet dat ze van slag raakt daardoor.


 
Even piepen voordat het licht uitgaat vlak voor het slapen gaan. Vlak daarna slaapt ze als een blok!


03 juli 2021: Spelen en kijken naar spelen.
Abby is veel aan het dollen met de rollerbanen, propjes papier, pingpongballetjes, d'r zwarte speelgoedmuis, de kong en met meer klein grut. Ze is echt een blij katje met een lief karakter. Ze komt steeds knuffels halen. Ze luistert heel goed. Je merkt dat ze zich thuisvoelt.
Izzy en Garley komen steeds dichter bij Abby in de buurt. Dat gaat nu over het algemeen zonder blazen. Abby en Izzy hebben zelfs al neus aan neus gestaan om te snuffelen. Garley is iets gereserveerder maar ook zij laat Abby al veel dichterbij en ze zoekt de spelende Abby op en gaat vlak bij haar zitten als die aan het spelen is. De grote kattekids hebben ineens ook weer belangstelling voor propjes papier en papieren pijltjes. Erg leuk om te zien!04 j
uli 2021: Het vaccin doet zijn werk.
Abby is vandaag een beetje hangerig van de vaccinatie. Eet matig, drinkt een beetje en slaapt veel in d'r mandje in de bench. Ze kan daar gewoon uit maar blijft lekker liggen.
Af en toe komt ze eruit, slobbert een beetje in haar etensbakje en speelt wat en gaat dan weer lekker uitrusten in haar mandje. We geven haar wat extra water door het natvoer gemengd, dat vind ze lekker. Het vaccin is duidelijk aan het werken in d'r lijfje. Ze heeft 1x geniest. Ik hoop dat ze zich snel weer helemaal fit voelt. Toen Garley haar 1e vaccinatie had gekregen kreeg Izzy een keelontsteking. We houden de oudere kattekids dus goed in de gaten.

  Nu even wakker maar verder lekker veel slapen en het vaccin z'n werk laten doen.


05 juli 2021: Is er iets mis met Abby?
Mijn man is met Abby terug naar de dierenarts. Misschien heeft ze last van haar vaccinatie maar sinds zaterdag slaapt ze extreem veel, eet/drinkt veel minder. D'r poep is ziet er gewoon uit en ze plast nog wel. Abby lag net op schoot bij hem en lag helemaal te trillen. We vertrouwen het niet. Dierenarts gebeld, we konden meteen komen. Zekere voor het onzekere met 't hummeltje. We maken ons best zorgen. Misschien toch te weinig gedronken?

M'n man is net terug van de dierenarts. Abby heeft hoge koorts. De dierenarts zei dat het goed was dat we zo snel gekomen zijn. Oorzaak niet echt duidelijk maar omdat het na de vaccinatie begon, hebben wij het vermoeden dat het daarvan is. Voor de vaccinatie was er namelijk helemaal niks aan de hand. Ze is niet uitgedroogd. Heeft een antibiotica injectie gekregen en moet vandaag nog twee maal een halve tablet "Tolfedine". Dat is een combimedicijn (pijnstilling, ontstekingsremmer, koortsremmer). Ze heeft bij thuiskomst gegeten van haar Hills kittenvoer waar ik extra water bijgedaan heb. Ze is niet lusteloos, speelt nu druk met een propje papier bij de rollerbaan. Als we met haar gaan spelen dan vind ze dat ook leuk. Ze slaapt alleen veel langer dan we van kittens gewend zijn en dat trillen deed de alarmbellen direct afgaan.
De dierenarts verwacht dat ze binnen korte tijd weer oke is. Zometeen zal ze wel weer als een blok in slaap vallen. We moeten morgen met de dierenarts bellen over hoe het met haar gaat.

Ze heeft een hele poos gespeeld. Was waarschijnlijk nog hyper van het uitstapje naar de dierenarts. Hou een kitten wat wil spelen maar eens rustig. We besloten om haar te laten doen wat ze zelf wilde. Ze heeft nog een keer natvoer gegeten en is nu eindelijk gaan slapen op het krabpaaltje/plankje in de kattenkamer. Ze is tieriger dan de laatste dagen.
De kattenkamer weet ze prima te vinden. Ze gaat er ook op de kattebak en ligt daar vaak te slapen. De kattenkamer heeft kennelijk een goede vibe voor alle kattekids. Nog even en de bench is niet meer nodig. Hij blijft nog staan totdat alle katten helemaal oké zijn met elkaar. Abby voelt zich lekker erin en ligt graag in het mandje. De deur staat nog steeds vast op een kier waar Abby wel door kan en de grote kattekids niet. Het kittenvoer ruikt ERG lekker.

 
Na druk spelen neemt ze eindelijk wat rust!


06 j
uli 2021: Alles weer okidokie?
Abby rent rond en doet of er gisteren helemaal niks gebeurd is. Ze heeft nu nog wel medicatie in d'r lijfje. Vanavond en morgenochtend nog een half tabletje daarvan. Het geven van het pilletje gaat erg makkelijk.
Mijn man houd Abby met d'r achterwerkie in zit positie en ik doe d'r koppie omhoog, pop het pilletje in haar keeltje. Dan bekkie dicht, koppie iets omhoog en over haar keeltje strijken voor een slikreflex en hoppa 't pilletje is weg!
Daarna krijgt ze direct wat lekkers en is alles weer goed. Ze heeft ons gisteren flink laten schrikken. Ze lag ineens zo erg te rillen. Hopelijk blijft het goed gaan als de medicatie gegeven is zoals afgesproken met de dierenarts.

Het krabmeubel heeft even tijdelijk een fix gekregen. Abby kan wel op het één na bovenste plankje klimmen (doet daar graag een tukkie) maar durft dan niet meer omlaag. Pieeeeep...., help klinkt het steeds!!
Nu kan ze omlaag via het witte krabpaaltje wat ik er tijdelijk aan vast heb gemaakt. Dat gaat prima! Over ongeveer twee weken kan ze de afstand waarschijnlijk wel springen. Nu vindt ze het nog te eng.
Het is een beetje rommeltje in de huiskamer op het moment. Overal speeldingetjes. We vinden het allemaal best. Garley en Izzy hebben ook ineens weer veel zin om mee te spelen. Echt leuk!

We hebben jarenlang twee kattenbakken gehad in de kattenkamer, een grote en een kleinere bak. De grote bak was al aan vervanging toe. We hebben dus twee hele grote bakken gekocht. Nu de rust wat weergekeerd is én de kattenbakken toch ook verschoond moesten worden, hebben we de nieuwe bakken neergezet. Ze hebben nu lekker de ruimte in hun bak. Zal in het begin even wennen zijn maar dat komt wel goed. Eén van hun oude kattenbakken staat er immers ook nog.


 Even wennen......,


De nieuwe kattenbakken zijn overigens in gebruik genomen. Wel apart om te zien dat Abby erop zat. Zo'n enorme bak en dan zo'n klein katje erin zag er lief uit!We gaan verder op dagboekpagina 15


 


terug naar de dagboek overzicht pagina


Zie je aan de linkerkant van deze pagina géén ander frame met hyperlinks, ......... Klik dan hier!!
Je ziet dan maar een héél klein stukje van mijn homepage.