Kattenbelevenissen van Izzy en Garley.
19 maart 2014 t/m 6 september 2014


19 maart 2014: Izzy opgeknapt en Garley groeit als kool
Izzy is gelukkig na het antibioticakuurtje weer aan het opknappen gegaan. Ze heeft haar stemmetje weer terug en heeft weer belangstelling voor alles om haar heen. We zijn hartstikke blij dat ze weer de oude is geworden. Je maakt je toch zorgen, als je huisdier ziek is. Tot grote vreugde van Garley wil Izzy weer van alles doen. Ze kunnen nu ook weer samen dollen. Toen Izzy niet lekker was hebben we Garley afgeleid met spelen zodat Izzy meer uurtjes kon slapen, om energie op te doen voor het opknappen.

Izzy pakt de ukkepuk nu af en toe best stevig aan. Zolang er niet echt gevochten wordt laten we dat rang bepalen toe, zonder dat we ingrijpen. Izzy hoort de baas te zijn en of ze dat blijft hangt af van wat er nu beslist wordt tussen hen.

Garley groeit als kool. Ik heb een groei grafiekje gemaakt van haar.

  

Het gaat hartstikke goed met onze kleine ukkepuk. Ze is nu 12 weken oud en ziet er prachtig uit. Ze begint al een behoorlijk kraagje te krijgen en haar staart lijkt ook pluiziger te worden. We dachten eerst dat ze een echte europeese korthaar staart had maar daar lijkt hij nu niet meer op. D'r zit nog steeds een gele streep op d'r staart, van toen ze hier net was en op d'r staart ging zitten tijdens het plassen. Dat zal moeten verharen want het gaat dus niet zomaar weg.

     

Het ene moment lijkt ze al best groot. Het volgende moment is het toch nog maar een ukkie. Ze is echt een heel leuk kitten. Op het moment vol kattekwaad en af en toe erg stout. Qua kittengedrag is ze net Mirre en qua spinnen hetzelfde als Knopie. Als ze rustig ligt en je praat tegen haar dan gaat ze keihard spinnen. Ze spint zo hard dat je het kan voelen, als je dan je hand op haar lijfje legt. Ze is inmiddels echt aangekomen in haar "ik plak je achter het behang" leeftijd. Ze is volop aan het ontdekken hoe ver ze kan gaan en weet eigenlijk al precies wat wij wel en niet tolereren. Maar horen en luisteren is een groot verschil! Als ze slaapt is ze zo lief. Ene moment heel lief en volgend moment heeft ze de kolder in d'r koppie en vliegt ze door de tent. Op de vensterbank staat een rechthoekige dikke glazen bak waar we wel eens van die nep-waxinelampjes van Phillips in laten branden. Dat bakje vindt ze helemaal geweldig. Ze rent ernaartoe en dan ploft ze erin in de waan dat ze daar helemaal veilig zit, omringd door glas.
Gisteravond tilde ik de bak op toen ze erin lag. Alleen de houten basis van de bak blijft dan staan maar het glazen bakje om haar heen is dan weg . Je zag d'r denken van "Huh, dit kan echt niet hoor, hier mijn bak!!Ze vindt alles interessant en wil alles uitproberen. Rennen over de tafel heen, klimmen in de hordeur en het gordijn is ook spannend. Het allerleukste is toch wel tot helemaal bovenin de hordeur klimmen en verdwijnen achter het rolgordijn. Garley..., nee!!
Na een paar keer "nee" krijgt ze een time-out in de kattenkamer. Na die detentie van een paar minuten is ze weer een poosje "poeslief".

Als ze trek in eten heeft dan komt ze naar me toe en gaat in mijn nek liggen sabbelen. Kittenbrokjes eten vind ze niet zo heel tof maar de tip van Marnix van het poezenforum om de brokjes een beetje nat te maken met een pietsie natvoer erdoorheen, doet meestal wonderen. Het liefste eet ze terwijl één van ons naast haar zit, maar ze zal toch alleen moeten gaan leren eten. Dat lukt soms ook al. We kunnen niet altijd naast haar blijven zitten.


20 maart2014: Ik luister niet en eet ook niet!
Garley is aangekomen in haar "ik plak je achter het behang" leeftijd. Als ze slaapt is ze zo lief. We geven d'r met barse stem op d'r kop, als ze iets doet wat niet mag en kijken dan meteen de andere kant uit zodat ze niet ziet dat we lol hebben. Ze kan je soms ERG ondeugend aankijken. Als je niet oppast, dan smelt je meteen weg van dat koppie. Wegsmelten en d'r meteen een aaitje/kriebeltje geven leert ze niks van.

Garley zit ineens in d'r "ik wil niet eten fase". Komt wel weer goed. We laten haar nu eten in de kattenkamer. Dat wordt ze minder snel afgeleid door van alles waar ze eigenlijk direct mee spelen wil. We hebben Hill's kitten en RC Kitten gehaald voor haar. Hill's kitten mocht ik gratis meenemen. Zak van 400gram brokjes en 2 zakjes natvoer. In een pakketje. Eens kijken of ze dat wel wil eten.

PS) RC Kitten vindt ze heerlijk.21 maart2014:
Houdini en samen met grote Izzy
Kittens kunnen echt door héél kleine gaatjes kruipen. Je staat er soms versteld van dat ze erdoor passen! Past het koppie, dan past de rest ook. Dan ook zomaar ineens, past het van de ene op de andere dag niet meer en dat verwachten ze dan niet.
We hebben op aardig wat plaatsen stukken karton staan/geplakt waar ze nu nog zoek kan raken, en straks niet meer.

Garley had van de week ineens een vies kontje door een ongelukje op de kattenbak. De viezigheid/klit bij Garley zat gelukkig aan het eind van een plukje haar, dus we hebben een beetje gewassen en een stukkie weggeknipt. Je ziet er niks meer van.

Vanavond vroegen we ons ineens af waar ze uithing. Nou... bovenop het klimmeubel dus.
Ze heeft vanavond ook ontdekt dat je heerlijk kunt slapen op de plank van mijn bureau, die boven mijn monitor zit. Een favoriete slaapplek van alle kattekids. Die plank is een klein beetje warm door de monitor en ze kan lekker languit gaan liggen. Dat is het enige plekje in huis waar ze wel mag komen, maar nog niet was geweest.

    

Samen op die plank liggen met Izzy is natuurlijk nog gezelliger.

Het duurde wel even voordat Izzy d'r staart stilhield. Als ze die zo wappert dan wil Garley daar uiteraard op af en dan komt er van slapen niks terecht!!22 maart2014:
Wauw wat een dikke vacht!
We zien nu dat Izzy af en toe Garley een likkie geeft en ook andersom krijgt Izzy soms een likkie van Garley. Leuk!!

Garley's vacht wordt echt mooi en dik en ook haar staart begint een enorme pluim te worden. Ik kam/borstel haar nog steeds elke dag. Dat vind ze soms goed en soms vindt ze dat maar niks. Ik moet er echt een momentje voor uitzoeken en haar een beetje afleiden bij het borstelen. Het gaat steeds beter en het kattensnoepje naderhand vindt ze natuurlijk prima. Met die dikke vacht van haar zullen we straks blij zijn, als ze aan het kammen gewend is. D'r buik kammen vind ze nog niet geweldig. Dan moet ik haar echt afleiden. Op mijn arm liggen, op d'r rug en dan kriebelen over haar buik, laat ze inmiddels van mij soms toe. Nog niet van Bugs. Dat komt ook wel langzamerhand.

Nog niet gekamd:Nu wel net gekamd:
   

 

26 maart2014: Het rangorde bepalen tussen de kattekids is begonnen.
Ons kattekiddie is gisteren inmiddels alweer 13 weken oud. Het gaat hartstikke goed met haar en ook haar relatie met Izzy is prima. We moeten wel oppassen dat we niet ingrijpen als ze rangorde dingetjes aan het bepalen zijn. We hebben nooit twee dollende katten gehad, dus da's voor ons ook een leerproces. Maar, Izzy is op het moment nog steeds de topcat dus dat is goed.

Samen op de vensterbank, genieten van het uitzicht:


Soms is Garley helemaal hieperdepiep en dan luistert ze voor geen meter. Dat duurt meestal maar eventjes. Gerelateerd aan haar leeftijd kijkt ze nog steeds hoe ver ze kan gaan. Ze is véél brutaler dan Izzy was, als kitten. Als ze dan helemaal moegespeeld op de plank boven mijn monitor ligt, of bij Bugs op het bureau, dan is ze zo cute!

28 maart 2014:
Behang afhalen is leuk!
Laat jullie niet verleiden door haar looks. Garley is met vlagen zo stout..., dat willen jullie niet weten! Ze zit dan soms ook aan het behang waar al drie kleine plekjes stuk waren. Ik heb die plekjes gerepareerd zodat losse stukjes niet wéér haar aandacht trekken. Ik heb één hoekje in de huiskamer met ritselende aluminium folie bedekt en die ingeveegd met een watje wat ik langs haar wangen heb gehaald. Haar feromonen zitten nu op die plek zodat markeren niet meer nodig is. Ik had die tip op internet gelezen en het lijkt te werken. Ze kijkt in ieder geval nu niet meer naar om naar die plek. Hopelijk blijft het zo! In de huiskamer staat het grote krabmeubel en nog twee krabpalen waar ze zich aan uit kan strekken, dus pootjes af van het behang! Meer spelen met haar en haar afleiden, dat helpt. Alles is spannend en ze is zo afgeleid. Dan ziet ze dit en dan ziet ze dat en dan hoppa er meteen op af.

Als ze iets doet wat hier in huis niet mag dan lijkt Izzy haar vanaf een afstandje redelijk verbijsterd aan te kijken met een look van:"Uk, dat mag echt niet niet hoor!". Als Garley dan gecorrigeerd wordt, kijkt ze gewoon toe.

Ze spelen nog steeds veel samen. Garley probeert de baas te worden maar heeft door de correcties van Izzy nog niet de overhand. Ze slapen bijna niet meer samen maar geven elkaar nog wel likjes over hun koppies. Dat bijna niet meer samen slapen komt denk ik omdat de favoriete plaatsen waar ze liggen, niet groot genoeg zijn voor twee katten. Heel soms liggen ze nog samen in het bovenste mandje van het klimmeubel. Dat ding is echt top. Ik kam Garley op een van de planken ervan. Dat is een plank die voor mij op werkhoogte zit.


03 April 2014: Lekker samen dollen!
Al met al is Garley echt een handvol op het moment maar tegelijkertijd zooooo lief. We zijn hartstikke blij dat het zo goed gaat met haar en Izzy. Ze moet nog veel leren maar we zijn zo blij met haar en hebben zo'n lol aan d'r. Ze is echt een vriendinnetje voor Izzy aan het worden. Op het filmpje hieronder dollen ze samen met het Iams tentje. Het tentje buigt inderdaad als ze erop springen. Als Izzy erop ploft, dan zakt ie onder haar gewicht in elkaar. Garley weegt natuurlijk veel minder. Als die erop springt dan buigt ie in en de whoopie....., wordt ze weggeschoten. Prachtig vindt ze dat.

 

We hebben op de plek waar ze aan het behang zat steviger karton gemaakt want ze had het folie toch stukgemaakt. Als ze er nu aan zit dan horen we dat beter. Ze zit er veel minder aan dus dat gaat hopelijk wel goed komen. Ze maakt uitgebreid gebruik van de krabpalen.

Ze is hard gegroeid. Weegt nu 1680 gram. Met eten is het een beetje een miepie. Ze eet RC-kitten gemengd met Hills-kitten. De ene keer eet ze het zo op en de andere keer eet ze maar de helft en wil ze pas verder eten als we haar de brokjes een voor een aanbieden. Ene keer eet ze liever Hills en andere keer RC. Ik weet niet goed wat we doen zullen daarmee. Je kunt moeilijk later steeds bij haar gaan zitten als ze gaat eten. Bij het eten zorgen we ervoor dat ze zo min mogelijk afgeleid wordt. Ze eet per dag wel wat ze volgens de verpakking hebben moet. 

Garley groeit prima. Ze is geen volbloed Maine Coon maar qua uiterlijk ziet ze er wel zo uit. Waarschijnlijk zal ze dus iets groter/zwaarder worden dan Izzy. Arend zei bij haar entingen dat ze kleiner was dan een volbloed Maine Coon van haar leeftijd. Ze was niet de kleinste uit het nestje. Haar broertjes waren net zo groot.Dinsdag was Garley 14 weken oud. Ze ziet er prima uit. Niet te dik en niet te dun. Door haar dikke vacht lijkt ze dikker dan ze is. Dat zie je goed als je haar met volle hand over haar lijfje aait. Dat vindt ze trouwens heerlijk.
We hebben er goed aan gedaan om snel een maatje te zoeken voor Izzy. Ze is nu veel actiever en heeft meestal echt plezier met Garley.

Met Garley's middagvoeding ging het vandaag al beter. Ze stopte weer met eten. Ik heb toen brokjes op het eetplateau gemikt. Ze snuffelde eraan en liep weg. Via een tip op poezenweetjes hebben we besloten om haar brokjes niet meer een voor een te geven als ze niet eten wil. Ze maakt daar een spelletje van en eet dus expres niet. We hebben haar "niet door willen eten" genegeerd, en ja hoor... Na een paar minuten heeft ze toch maar alles opgegeten, de floeperd! Nu haar langzaam wennen aan het feit dat we helemaal niks meer doen, anders dan het eten voor haar neerzetten. Kittens leren best snel.

Ze gaat nu echt steeds beter luisteren. Als we in de keuken zijn en we gaan daar weg dan doen we altijd de deur dicht omdat we niet willen dat ze op het aanrecht zitten. Bij Mirre en Izzy was een simpel woordje "kom!" genoeg om ze uit de ruimte te laten lopen. Garley kent dat woordje nu ook. Meestal gaat ze nu de ruimte uit, als we "Garley, kom!" zeggen. Handig!


07
April 2014: Het gaat hartstikke goed.
Ze zijn lekker aan het dollen op klimmeubel en met de speeltunnel. We hebben die speeltunnel jarenlang niet gebruikt omdat Mirre en Izzy er niets meer mee deden. Gelukkig hadden we hem nog. Nu komt hij weer van pas.

Ik heb vandaag even in Garley's bekkie gekeken omdat ik bij een gaap een mooie grote hoektand zag. Ze is aan het wisselen geweest. Alle grote poezen hoektanden zijn aanwezig. Ziet er keurig uit. Het eten gaat over het algemeen zonder problemen nu. Misschien had ze vorige week last van doorkomende tandjes, dat het eten wat lastiger ging?

Garley is nog steeds afwisselend héél lief en dan ineens weer een banjertje die aan het behang en aan de planten zit.
Vanmiddag had ze heel diep liggen slapen en hing d'r tong een heel eind uit d'r bekkie, toen ze wakker werd. Het was echt geen kijk. Ik heb er een foto van gemaakt en daar heb ik even toepasselijk gebruik van gemaakt.Het ene moment lijkt ze al zo groot maar het andere moment, zoals op de foto hieronder, is het ook weer een ukkie.Ze krijgt steeds grotere pluimen in d'r oortjes en aan d'r tenen en heeft een mooi kraagje.
  Miauwen als ze "praat" doet ze nog steeds niet. Haar bekkie maakt een miauw beweging maar er komt dan alleen een krprrrrrt geluidje uit. Net zoals Mirre dat kon doen. Dat komt misschien nog wel. Ze kan wel miauwen want dat laat ze goed horen als ze per ongeluk ergens opgesloten zit. Dat gebeurt nog wel eens want ze hobbelt overal achter ons aan. Waar wij zijn, daar is zij ook.

Van de week riep Bugs me en zei dat ik de camera mee moest nemen. Garley had de wasmachine ontdekt. Ze was zo druk bezit met kijken dat ze ons niet eens in de gaten had. :)

11 April 2014: Garley luistert steeds beter.
We hebben gemerkt dat ze beter reageert op "Garley, nee!" en "Garley, kom!" als je dat zacht tegen haar zegt zonder enige nadruk op de woorden. Dan luistert ze echt al héél goed.

Gisteren waren hier de vrienden die op de kattekids passen als wij op vakantie zijn. Ze hadden Garley 5,5 week niet gezien behalve wat online foto's. Ze waren helemaal gek met haar. Ze werd zo'n beetje plat geknuffeld. Izzy werd daarbij uiteraard niet vergeten. Die kreeg ook knuffels. Garley is totaal niet eenkennig. Ze hobbelt vrolijk op iedereen af en ligt ook zondermeer in ieders armen. Tis een allemansvriendje. Wel zo makkelijk. We hopen dat dit zo blijft. Izzy was net zo en ineens werd zij wel eenkennig.

     

Garley deed net weer een poging om in het glazen bakje op de vensterbank te komen. Je ziet haar denken: "Dat bakje krimpt steeds meer".

Let op de anti-graafdeksels op de planten. Ze denkt nog steeds naar Oceanië te kunnen graven via die planten.15
April 2014: Garley lijkt in doen en laten héél erg op Mirre
Als Garley iets heel graag wil hebben of doen dan gaat ze op d'r achterwerkie zitten, voorpootjes in de lucht en dan reikt/wuift ze met d'r pootjes naar hetgeen ze wil. Het is net een konijntje als ze zo zit. Ze ziet er dan zooooo lief uit. Ik probeer er steeds een filmpje van te maken maar het is tot nu toe nog niet gelukt. Ik ben steeds te laat.

Het karakter van Garley en Mirre komt behoorlijk overeen. We zien veel van Mirre terug in haar. Dat is erg leuk. Vaak doet ze iets of zit of ligt ze ergens op de typische Mirre manier en dan kijken we elkaar aan en zeggen:"Kijk dan, net Mirre." Het moeten missen van Mirre heeft intussen een plekkie gekregen in ons hart. We hebben leuke herinneringen aan dat beessie.

Garley wordt inmiddels al groot jôh. Ze is vrolijk, zit overal met d'r poezensnoet bij en is een knuffelbeertje. Ze vind het prima om "op ons te dweilen" maar kan zich ook zelf vermaken en ergens in huis slapen. Ze is meestal in de buurt waar wij zijn. Samen met Izzy gaat prima. Ze spelen samen en slapen soms samen. Izzy wil soms haar privacy en dat begrijpt Garley nog niet zo goed. Die wil altijd samen. Izzy behandeld haar over het algemeen nog steeds als kitten. Is verdraagzaam naar haar maar corrigeert haar soms wel tijdens het spelen. Toch denk ik dat Garley straks topcat gaat worden in huis. Dat is Izzy op het moment nog wel. Het gaat allemaal prima. Beter dan we ooit gehoopt hebben. Garley heeft haar plekkie in huis en in ons hart met rap tempo veroverd.

Gisteren werd er van zooplus een 4kg zak met Hills-kitten bezorgd. Ik heb van de doos een speelhuis gemaakt voor Garley en Izzy. Als de belangstelling voor de doos met een paar dagen daalt gooien we hem weg en maak ik van een andere doos ter zijner tijd wel weer een andere. Deze doos heeft twee deurtjes, een open dak en een paar kleine raampjes waar alleen pootjes doorheen kunnen graaien. Ze vermaken zich er prima mee.Ik vind het leuk om steeds andere speeldingen voor ze te maken. Ze hebben steeds wat anders, wat de uitdaging vasthoudt. Beter dan al die dure speelgoedspullen uit de dierenwinkel. De schoenendoos met gaten rondom blijft verrassend genoeg nog steeds interessant voor Garley en zelfs Izzy vindt het af en toe leuk om ermee te spelen.

Een doos op zijn kant leggen vinden onze kattekids ook leuk hoor, maar ik vind het leuk om een beetje te knutselen en er zo wat "spannends" van te maken. Garley roetsjt er aan de ene kant in en aan de andere kant weer uit. We hebben van een vriend van ons zo'n speelgoedplankje met een veer en een bolletje erop gekregen. Op de foto zie je die ook op het dak van de doos liggen. Hij ligt ondersteboven met de veer omlaag zodat hij binnen in het huisje heen en waar zwaait als ze er een mep tegenaan geeft. Dat vind ze helemaal geweldig.
 

We barsten hier van de muizen, balletjes etc... Alles ligt bij elkaar in een pitrieten hondenmand. De kattekids halen eruit waarmee ze spelen willen en 1x per dag gooien we alles weer terug erin. Garley speelt met alles! Ze speelt met muisjes waar zelfs onze kat van vroeger thuis en Knopie en Kruimel nog mee gespeeld hebben. Rammeldingen vind ze het leukste dus eitjes uit een surprise-ei met een rammeltje erin vind ze ook top. Leuk!28
April 2014: Heerlijk op bed liggen
Ik heb een behandeling aan mijn rug gehad en heb daar veel pijn van. Ik lig dus veel op bed omdat alle andere lichaamshoudingen teveel pijn doen. Bij wijze van uitzondering mogen de kattekids nu ook in de slaapkamer. We hebben een oud laken over onze dekbedden heen gelegd om kattenhaar op te vangen. Garley vindt het niet erg dat we de laatste dagen regelmatig op bed liggen. Die ligt heerlijk te soezen. Izzy komt alleen af en toe even buurten. Zij ligt liever op het bovenste mandje van het klimmeubel.

23 mei 2014: Samen spelen
Izzy is gelukkig weer helemaal in orde. Ze knapte langzaam op van de antibiotica.

Als ze stoeien en Garley gaat te ver dan corrigeert Izzy haar maar bij al het andere laat ze Garley voorgaan. Ze behandelt haar duidelijk nog steeds als een kitten. Als er een snoepje door de kamer gesmeten wordt gaan ze er beiden achteraan maar ziet Izzy dat Garley er ook voor gaat, dan houd Izzy in zodat Garley het snoepje kan pakken. Ook met spelen houd ze in om Garley voor te laten gaan. Waarschijnlijk is het een fase die wel over zal gaan. Izzy is haar verder nog wel steeds de baas. Als Garley op d'r lazer krijgt van Izzy dan rent ze snel weg of gaat ze ter overgave plat op de grond of op haar rug liggen. Ze respecteert Izzy dus wel anders doet ze dat niet.

Uitpuffen na spelen:


Het klimmeubel blijft gelukkig leuk!
  

Qua grootte verschillen beide dames nog behoorlijk. Garley is nu echt een halfwas poes. D'r korte pootjes die ze een poosje had zijn inmiddels in verhouding gegroeid.
Op het moment lijkt haar koppie weer klein bij de rest van haar lijfje.


Puberpoessie:


Beide dames volgen ons meestal in huis. Waar wij zijn, daar zijn zij ook. Izzy ligt 's avonds meestal vlak achter ons op het bovenste plankje van het klimmeubel.
Ze kan daar heel gelukkig op de zachte rand van het bedje zitten kneden en dan in een soort trance voor zich uitstaren.

Izzy op d'r troon:


Garley ligt 's avonds meestal naast me op de bovenste plank van mijn bureau. Zo zie ik haar dus een groot deel van de avond liggen, als ik opzij kijk. Daar kun je goed zien wat een enorme pluimstaart ze heeft gekregen.

Lekker slapen vlak bij het baasje én dus af en toe een knuffeltje krijgen:24 mei 2014: Krabpaal terug
Ons witte spookje zit aan het behang te krabbelen. Vooral op 1 plek in de huiskamer. We hadden dat afgedekt met tape en karton maar dat kan natuurlijk niet eeuwig zo blijven. Het was eigenlijk geen gezicht. Er heeft daar voordat Garley hier kwam wonen, altijd een krabpaal aan de muur gehangen. Die paal heb ik vandaag voorzien van een nieuwe kokosmat en weer op zijn plekkie gehangen. Het erop timmeren van de kokosmat is best een intensief klusje.

Kijken of Garley daar nu de krabpaal gebruikt in plaats van het behang. Ze hebben er allebei al aan zitten krabbelen. Beetje wazige foto maar zo is het prima te zien hoe de paal aan de muur hangt. Izzy is een muis aan het pakken die bovenop ligt.Madam zat gisteravond gewoon op de hoek van de muur te bijten in het beton. Nou ja zeg! Rest van de dag is ze verder van de muur afgebleven. Ze heeft elke avond vlak voor we naar bed gaan zo'n moment, dat ze als een malloot door de tent schiet en alles doet wat hier in huis niet mag. Toen zat ze dus ook aan de muur te knagen. Dom beessie. Straks breekt ze een tand. We gaan er denk ik maar een stuk plexiglas achter zetten met hoekprofiel stripjes. Es kijken of ons witte knaagkonijn daar ook mee aan de slag gaat.


26 mei 2014:
Duimen!!!!
Garley is al 24 uur niet aan het behang geweest. ....... Even afkloppen!!28 mei 2014:
Stoere Izzy
We zijn zoooooooo trots op Izzy. Ze zijn van de renovatie nog steeds bezig met kleine aanpassingen hier en daar. Onze flat was de eerste op rij van 4 die de renovatie kreeg dus kleine verbeteringen die al doorgevoerd zijn bij de andere flats, worden hier achteraf ook nog gedaan.
We hadden met de nieuwe balkonhekken soms een tikkend geluid door uitzetten/krimpen van het materiaal o.i.v. de zon. Daar hebben ze vanmorgen een aanpassing voor gedaan. Er stonden dus zomaar ineens twee mannen van Etro op ons balkon. Izzy was totaal niet bang. Die keek even naar de mannen en liep rustig rond in de kamer. Wat een verschil met een paar maanden geleden toen ze nog zo bang was voor al die renovatielui.
Izzy is zowiezo heel relaxed geworden sinds Garley hier is. Echt de wijze grote poes. Ze was relaxed als kitten en toen ging ineens die knop om waarmee ook dat eetprobleem begon. Ze was vanaf toen ook erg schrikkerig. Nu lijkt de knop weer teruggedraaid. Ze eet ook weer heel rustig.

Tegelijkertijd zijn we boos op Garley. Ze heeft een zak Catsan opengeknaagd die eventjes in de gang stond om opgeruimd te gaan worden. D'r lag dus een hele lading grit op de vloerbedekking in de gang. We bewaren de zakken al jaren de kattenkamer in de open kast. Dat kan dus niet meer. Madammeke heeft, zo blijkt nu, ook al een andere zak met grit opengebeten. Tis wel een slopertje hoor. Het is echt net Mirre in d'r jonge jaren! D'r waterbak keert ze ook om. Bedenk je dan wat voor zootje het in de kattenkamer wordt. Overal grit en dan de waterbak om. Dat grit moet wel nattigheid gaan opzuigen, maar geen drinkwater.29 mei 2014:
Waterballet
Garley mikt elke keer de waterbak in de kattenkamer om met als gevolg dat ze niets meer te drinken hebben. De waterbak met reservoir en het bijhorende plateau die we al gebruikten toen Mirre d'r water-omgooi-praktijken nog uitvoerde, heb ik goed schoongemaakt en ontkalkt. Het ziet er nu weer netjes uit. Garley kan deze waterbak niet omgooien. Zo weten we tenminste zeker dat ze 's nachts schoon water kunnen drinken als ze in de kattenkamer zitten.

Zo zit het bakje vast. Ik heb een gaatje geboord in plateau en bakje en daar een iets groter oogje ingedraaid zodat het klemt. Garley's voerbakje staat nu los maar da's niet zo erg. Ze eten hier hun bakje direct leeg.

  


Ohoh......, 2 Garley's is 2x kattenkwaad. Laten we dat maar niet doen. We hebben onze handen al vol aan één witte tornado!

02 juni 2014:
Aquarium
Garley heeft van de week het aquarium ontdekt. Daar kijkt ze graag naar. Izzy boeit het aquarium niet zo. Alleen in de winter ligt ze er graag op omdat de lamp van de bak ervoor zorgt dat het deksel lekker warm is.

Ik heb sinds kort een nieuwe camera met een goede zoomfunctie. Ik kan nu makkelijker foto's van de kattekids maken, zonder dat ze het door hebben. Vooral Izzy heeft er een hekel aan om op de foto te gaan. 

03 juni 2014: Wuiven
Nog geen filmpje, maar wel al een fotootje van Garley die op d'r achterwerkie zit te wuiven naar iets wat ze graag wil hebben. Dat is iets wat ze al doet zolang we d'r kennen. Ziet er héél lief uit.

07 juni 2014:
Oefenen met mijn nieuwe camera
Met m'n nieuwe camera moet ik natuurlijk oefenen en dat kan alleen door veel foto's maken. Izzy moet niet veel van de camera hebben maar Garley vind het wel best om model te staan.


Op deze foto lag ze na het eten lekker op d'r gemakkie te soezen, op de leuning van de bank. Ik vond die pootjes over elkaar zo leuk en d'r kraagje begint mooi te groeien.

     

Inzoomen op d'r oor en die enorme pluiken die daaruit komen. Camera goed stilhouden bij het inzoomen is lastig maar het gaat steeds beter. Deze foto is geen uitsnede maar gewoon inzoomen en afdrukken.
Wauw, wat kan die camera fijn inzoomen!


LOL,....... Izzy vindt het zoooooooo fijn dat ik een nieuwe camera heb.10 juni 2014:
Zoooo lief....als ze slaapt...
Soms lijkt ons ukkie al zo groot geworden maar soms ook (zoals daarnet) is het toch nog maar een heel klein poessie. Dan kijk ik opzij op de plank van mijn bureau en dan zie ik dit... Ik kan ernaar blijven kijken!!
D'r staart is een ontzettend mooie pluim en tussen d'r teentjes gaat ook steeds meer haar groeien.
Sinds de extra krabpaal weer aan de muur hangt in de huiskamer op de plek waar ze aan het behang zat, krabbelt ze daar gelukkig niet meer. Ze krabbelt nog wel op andere plekjes maar het wordt steeds minder. Gelukkig krabt ze niet een heel stuk aan flarden maar het is een irritant trekje van haar, dat behang gekrabbel. Er zijn krabpalen genoeg voor haar. Ze gebruikt ze ook allemaal.28 juni 2014:
Alles gaat zijn gangetje
Het gaat prima met onze meiden. Ze slapen soms even samen maar meestal dollen ze een aantal keer per dag samen en gaan ze verder ieder hun eigen gangetje. Garley kan heel druk bezig zijn met een speeltje/doos terwijl Izzy dan liever toekijkt of een dutje doet. We hebben heel wat met Garley te stellen gehad. Ze is zo ontzettend ondeugend! Precies Mirrepoes toen die klein was. In de hordeur klimmen, in het gordijn klimmen, behang slopen, bijten in van alles, kortom alles wat een poes van haar leeftijd doet.

Als ze na twee waarschuwingen nog niet luistert, dan krijgt ze een time-out. Dan wordt ze 10 min opgesloten in de kattenkamer. Dat vind ze niet leuk want ze is graag bij ons. Meestal is ze na zo'n time-out een poosje "poeslief". Vooral 's avond laat heeft ze een periode dat ze als een malloot tekeer gaat. Dan "scheurt" ze door de kamer heen. Dan is het kattenbedtijd.
 

Het gaat wel de goede kant op. Ze gaat inmiddels zowaar ook luisteren. Nog niet altijd maar vaak wel dus het begin is er. Met het woordje en gebaar "kom", komt ze ook meestal en ze begint eindelijk een beetje terug te mekkeren als je tegen haar praat. Echt een miauwert is ze niet. Ze maakt hele zachte geluidjes. Ze kan wel hard miauwen als ze ergens opgesloten zit en eruit wil maar als ze naar ons "praat" dan prrrrrt ze alleen wat. Heel zachtjes. Ze wuift nog steeds met haar pootjes naar iets wat ze heel graag hebben wil. Zo leuk is dat. Ik heb het nog steeds niet op een filmpje te pakken kunnen krijgen.

Je ziet steeds dat ze een groeispurtje maakt. Dan weer lijken d'r pootjes te kort en een weekje later lijken haar oren weer te groot voor haar koppie. Maar dat komt steeds weer goed. Ze groeit nog steeds en doet het hartstikke goed.

Izzy is nog steeds erg tolerant naar Garley. Ze is haar wel nog steeds de baas. Geen idee of dat zo zal blijven. We zijn in ieder geval heel blij dat het zo goed met hun saampjes gaat.

Hier halen de kattekids even een frisse neus voor de hordeur.Als we na het eten in de keuken de vaat weg aan het werken zijn, dan ligt/zit Garley altijd op de vensterbank te kijken naar wat wij aan het doen zijn.
Wat wordt ze al groot hé


 

Dan nog een close-up van ukkie. Een oogje hemelsblauw en andere oogje is lichtbruin.

12 juli 2014:
Borstelen is noodzaak
Garley ligt 's avonds nog steeds graag bovenop het bureau, vlak bij me. Ze past inmiddels niet meer helemaal op het zijplankje, waar ze vroeger als kitten lag. Ze heeft een oplossing gevonden ervoor.
Achterwerkie op d'r oude slaapplek en d'r bovenlijfje over het randje, met d'r koppie lekker zacht op de poot van de beer. Dat ligt heerlijk!
Vanavond ontdekte ik de eerste klit in madammeke d'r vacht. We hebben hem weggeknipt. Hij zat in d'r oksel. Ze liet ons rustig begaan. Daarna heb ik haar even uitgebreid geborsteld. Dat vindt ze nog steeds niet zo leuk. Ze wil liever met de borstel spelen. Ik geef haar dus een kam om mee te dollen en borstel haar intussen. Dan lukt het prima. Komt goed hoor dat kammen/borstelen van Garley. Ze laat al veel meer toe dan in het begin. Izzy was ook zo'n tiepje met borstelen. Een streekje met de borstel ging goed maar daarna begon ze te happen, net zoals Garley nu doet. Nu vind Izzy het meestal fijn om geborsteld te worden. Het heeft echt tijd en geduld nodig. Garley heeft veel langer haar, dus het moet af en toe echt even gebeuren. Zeker nu we nu al een klit bij haar vonden.


19 juli 2014:
Het is heet!!
Izzy weet dat ze rustig aan moet doen bij dit hete weer maar onze uk maakt dit voor het eerst mee. Gisteren was ze eerst evengoed aan het dollen maar toen kreeg ze het al snel zo warm dat ze begon te hijgen. Ze deed meteen rustiger aan en was snel weer op adem. Daar heeft ze dus kennelijk van geleerd want vandaag doet ze het rustiger aan. Ik ga zo even spelen met water met haar. Dat vind ze leuk. Garley vindt het helemaal geweldig om in de douche met het water te spelen. Ik heb weer net als vroeger met Mirre een plastic tas met water gevuld, die opgehangen aan de kraan en een klein gaatje in de tas geprikt zodat er een dun straaltje water uitkwam. Waar het water de grond raakte een bloempot gezet zodat het water daarin terecht kwam. Dat kletterde en spetterde goed. Ze vond het allemaal prachtig. Met d'r kop onder de straal, met d'r staart, met d'r lijfje, kletsnat was ze maar ze had er niks van. Ze koelt zo lekker af. Het is dat ik het zat was, anders had ze nog een tijd door kunnen spelen ermee. Morgen weer. Je doet haar echt plezier met water.

Izzy moet er niks van hebben. Water is om te drinken, en dat is het.


21 juli 2014: Mini
We hebben de bluetooth mini van batterijen voorzien, om te kijken hoe de katten erop reageren als we ermee rondrijden. De video is een beetje donker en niet helemaal scherp maar het is donker weer vandaag


Izzy zit op veilige afstand de boel te bekijken. Spannend maar eng. Garley vind het ook een beetje eng maar gaat er toch op af. Zelfs even tappen met d'r pootje. "hee, leef jij?"
We reden niet echt hard op haar af hoor. Het moet wel leuk blijven. Ze is niet snel bang voor iets. Kijkt even en dan eropaf. Net zoals onze Mirrepoes vroeger deed. Leuk!


24 juli 2014: Vliegenjacht
Qua gedrag en eigenzinnigheid konden Garley en Mirre zusjes zijn geweest. Allebei net zo eigenwijs en nieuwsgierig als wat. We kunnen bijvoorbeeld roepen wat we willen maar madammeke hangt elke avond toch zeker 5 keer in de hordeur op jacht naar mugjes. Izzy had na een paar keer klimmen door, dat klimmen in de hordeur niet gewaardeerd wordt maar Garley doet precies waar ze zin in heeft. Het is wel leuk om zoveel van Mirrepoes terug te zien in haar maar het is af en toe ook wel vermoeiend.

Gisteren ving Izzy een vlieg. Ik was even op het balkon geweest om de parasols op te zetten en prompt hadden we een vlieg binnen. Dat hebben we niet zo heel vaak, dus Izzy had 'm meteen in de gaten. Ze wachtte even op een juist moment, sprong toen bijna 2 meter de lucht in en mepte de vlieg richting raam. Die vloog half verdoofd tegen het raam op. Izzy sprong op de vensterbank en mepte de vlieg met één tik van het raam naar de vensterbank. Daar ging ze plat liggen ze beide voorpootjes over de spartelende vlieg heen. Ze deed d'r pootjes iets uit elkaar en toen de vlieg wilde ontsnappen pakte ze hem meteen in haar bek. Hap! Toen met vlieg in d'r bek van de vensterbank af, op de grond dat heerlijke (eeeeek) tussendoortje opeten.

Wat het hordeur en erin hangen van Garley betreft, tja dat voorkom je bijna niet. Die vliegjes triggeren haar jachtinstinct en in zo'n situatie gaan katten er praktisch met oogkleppen erop af. Alleen had Izzy als kitten vrij snel door dat we liever niet hadden dat ze erin klom en Garley is daar hardleerser in. De balkondeur dichthouden is de enige optie maar dan wordt het hier bloedheet in huis.


05 augustus 2014: Wuiven eindelijk op een filmpje!
Ik heb jullie al eerder verteld dat als Garley iets ziet wat ze héél graag wil hebben, bekijken of doen dat ze dan op d'r achterwerkie gaat zitten en met d'r voorpootjes wuift naar het geen ze wil hebben. Vaak heb ik geprobeerd om het op film te krijgen maar ik was steeds nét te laat. Tot vanmorgen.
Hoe meer ze het wil, hoe sneller ze wuift. Hoe dat eruit ziet zie je op ongeveer 32 sec van de start van dit filmpje. Hier ziet ze een lamp die er ze nog niet eerder opgemerkt had omdat die er pas kort staat.
Dit was nog heel zachtjes wuiven maar ze doet het soms echt héél snel. Ze doet dat al zo lang als we haar in huis hebben. Ziet er zoooooo lief uit!

14 augustus2014:
Afspraak voor sterilisatie Garley is gemaakt
Ukkie gaat de 21e van deze maand voor sterilisatie. Arend doet de operatie zelf. Fijn! Laat hij maar op onze kattekid letten, dan is ze in goede handen! Toch altijd 'n spannend moment als een kat voor het eerst onder narcose moet. Ik zal in ieder geval blij zijn als we haar weer thuis hebben. Ze krijgt van Arend de best mogelijke zorg, dat weet ik 200% zeker. D'r kraagje ligt al klaar. Dit keer willen we geen eigen hechting verwijder gedoe, zoals onze Izzy destijds deed. Die had de volgende dag de hechtingen eruit gebeten en zelfs een krammetje had ze er na een paar dagen zelf uitgehaald. Mal beessie. Dat moet toch zeer doen, zo'n krammetje eruit bijten. Zo van:"Dat hoort er niet, weg ermee!"


20 augustus 2014:
Spannend
Morgenochtend is het zover voor onze ukkepuk. Ze moet om 9:00u bij Arend zijn.
Ze mocht om 20:00u nog wat eten en daarna alleen nog maar water. Dat gaat ze gek vinden want zolang ze hier is heeft ze bij het naar bed gaan nog een maaltijd gehad. Dat gaat nu stoppen. Paar brokjes straks als snackje maar geen 3e maaltijd meer.
Ik zal blij zijn als ze weer thuis is.


21 augustus2014:
Operatiedag voor Garley

Ochtend:

We hebben haar om 9.00u afgegeven. Ze was als eerste aan de beurt. We zijn wat gaan eten met een bakkie koffie erbij. Daarna na ongeveer 45 min, terug naar Arend en binnen no-time was Garley al zover dat ze weer mee mocht met ons. Gelukkig ging alles goed. Zowel van binnen als van buiten is ze een mooi katje, zei Arend.

Ze is nog onzeker op de pootjes en erg duf. Ze wilde nog niet echt gaan slapen. Scharrelde een poosje wat rond maar ligt nu toch eindelijk te slapen.
Izzy is heel alert en houdt Garley strak in de gaten om te kijken of alles oké is met haar. Dat is erg aandoenlijk om te zien. We hebben Garley na een poosje toch het kapje opgegeven omdat ze toch aan d'r buikie ging wassen.
Da’s niet de bedoeling zolang er hechtingen zitten. Die zitten wel onderhuids maar dat was bij Izzy ook zo. Toch kreeg zij ze er toen uit.

We hebben haar ook meteen laten chippen. Kan ook maar gedaan zijn. Ze heeft een chip van "Backhomeclub"

Garley probeerde op haar favo plekkie op het plateau van het kleine krabpaaltje te springen maar dat lukte nog niet. Ik heb haar erop gelegd en eindelijk is ze in diepe slaap gevallen. Ze heeft al een pijnstiller en antibiotica gekregen.
Izzy slaapt niet. Die houdt alles in de gaten en is klaarwakker. Gaat steeds even kijken bij Garley of alles oke is. Zo lief!

       

Garley is naderhand toch weer van het krabpaaltje afgegaan en ligt nu al een poosje te slapen op het poezenbankje in hun kamertje. Het lopen met de kap op gaat prima. Ik heb de snugglesafe bij haar op het bankje gelegd en daar ligt ze nu lekker tegenaan. Ze lijkt meer ontspannen nu. Ze heeft daarstraks een klein beetje gespuugd. Alleen maar waterachtig spul want ze heeft al sinds gisteravond 20:00u niets meer gegeten. We gaan om beurten even bij haar kijken. Izzy slaapt nu wel af en toe maar als een van ons opstaat om even bij Garley te gaan kijken, dan is Izzy meteen weer alert en loopt met ons mee naar Garley.
We kijken straks wel even wat we met het eten doen. Misschien wil ze wat, misschien nog niet.


Middag:
Bugs heeft toch even een rompertje gehaald voor haar. De kap zat voor geen meter. Ze kan niet eens zelf drinken met dat ding op. Ze ziet er nog cute uit ook in haar Med-Pet-shirt
Zelfs in d'r stoeipakje is ze nog een knap poezenmeissie
 


We hebben de maat genomen die tussen volwassen kat en kitten in zit. Soort van jongvolwassen maat. Ze kan hem gemakkelijk aan. Zit niet strak om d'r lijfje wat mij prettiger lijkt zitten. Ze is nog geen "happy camper" maar dit is véél beter dan die rotkap. Terwijl Bugs het Med-Pet-shirt aan het halen was heb ik de kap al verwijderd. Ze ging meteen drinken en heeft ook een stuk of 6 brokjes gegeten. Ik ben bij haar op de grond blijven zitten en ze heeft zichzelf uitgebreid gewassen. Vooral haar ogen werden gepoetst want daar heeft zalf tegen het uitdrogen ingezeten tijdens haar narcose. Ze loopt nog een beetje raar door het kledingstuk maar dat zal wel snel wennen. Naar onze mening is dit shirtje 100x beter voor haar. Ze kon niet eens drinken met die kap op. Eerst dachten we het gaat er wel mee maar vlak erna later keken wij elkaar aan met een blik van :"Dat gaat hem niet worden". Met dit Med-Pet-shirt aan is ze veel rustiger, kan zich veel beter bewegen, kan gewoon ermee op de kattebak. Allemaal redenen om een kattekid van ons NOOIT meer een kap om te doen. Ze ligt heerlijk te slapen. Straks kijken we wel of ze misschien wat eten wil.

Avond:
Izzy heeft inmiddels haar rust ook weer gevonden. Ze weet nu dat het met Garley nu beter gaat en ligt nu zelf ook als een blok te slapen bovenop het klimmeubel. Het was voor haar ook een rare vermoeiende dag.

Het shirtje houdt Garley nog lekker warm ook. Na een narcose hebben ze het toch snel wat kouder. Morgen zal het allemaal een stuk beter gaan. Misschien weet ze dan ook dat ze met het shirt aan, gewoon kan lopen. Tis nu net Mw Wijdbeens (achterpootjes) met dressuur voorpootjes als ze loopt.
Ze sprong nu weer zelf op het plateau van het krabpaaltje, vlak voor het eten en ligt daar nu lekker te slapen. Eerder op de dag lukte dat springen niet. Strekken deed haar toch een beetje zeer. Af en toe kijken we even bij haar, en geven we haar een knuffeltje. Slapen is nu het belangrijkste voor haar.

Verder in de avond liep ze inmiddels al een stuk normaler en heeft ze ook wat gegeten. Ze went dus aan het dragen van het med-pet-shirtje. Ze is nog steeds behoorlijk slaperig. Lag vanavond steeds op plaatsen te slapen waar ze normaal nooit ligt.

We hebben in de kattenkamer op de grond van een oud 2 persoons-dekbed en een groot badlaken + snugglesafe een heerlijk groot zacht bed voor hun gemaakt. Misschien kruipt Izzy wel bij haar. Nu hoeft ze in ieder geval niet te springen voor een fijn zacht bed en slapen ze toch saampjes in de kattenkamer. Ik ben blij dat ze die kap niet meer opheeft. Ze is nu veel minder beperkt in haar bewegingen. We laten ze nu met een gerust hart samen slapen in hun kattenkamer. Zo heeft ze meteen de voor haar normale routine weer. Katten houden van routine.

 

22 augustus2014: Het gaat goed met ukkie

Ochtend:
Garley heeft heerlijk geslapen op het grote dekbed. We zijn tussendoor 1x wezen kijken of alles goed ging maar toen lag ze lekker languit erop. Ook vanmorgen toen de deur van de kattenkamer weer open ging lag ze erop. Dat lekkere zachte bed voor haar was een goed idee.
Ze loopt vandaag een heel stuk makkelijker dan gisteren. Ze voelt zich beter, dat zie je aan alles. Staartje weer omhoog en weer belangstelling voor haar omgeving. Het doet haar nog wel een beetje zeer. Uitstrekken naar de krabpaal doet ze nog niet maar ze krabbelt wel voorzichtig aan de onderkant. Ze heeft ook weer wat gegeten. Die scheurt binnenkort weer door het huis heen hoor!

We laten Garley zeker tot maandag rondlopen in het shirtje, zodat het wondje mooi kan genezen. Met haar voorpootjes is ze nog steeds net een dressuurpaardje bij het lopen. Met haar achterpootjes loopt ze nu volkomen normaal. Ze lijkt verder geen last te hebben van het shirtje. Misschien mag het tussendoor even uit zodat ze haar vacht kan verzorgen maar ze poetst nu ook al veel dus dat is waarschijnlijk niet nodig. Groot deel van haar vacht kan ze nu gewoon bij. Ik wil morgen wel even naar de operatieplek kijken. Het jeukt kennelijk nog niet want ze komt er totaal niet in de buurt om te krabbelen of zo. Ze heeft wel gegeten maar nog minder dan anders. Dat geeft niets, als ze maar wat eet.

Middag:
Het gaat steeds beter met ukkie. Ze ligt nu zelfs op het bovenste plankje van het krabmeubel. Daar is ze zelf opgesprongen. Ik heb haar wel geholpen met het eraf komen want dat is nog wel een hele sprong met een zere buik. Izzy vind het maar zozo dat ze daar ligt. Ze liggen daar allebei graag. Lekker hoog overzicht over de kamer.
Later op de dag lag ze weer op het lage krabpaaltje. De hoogste plek op het krabmeubel was kennelijk toch nog "te hoog gegerepen". Ze slaapt nog steeds wat meer dan anders maar da's niet erg.
 

24 augustus 2014: Med-pet-shirtje kan weer uit.
Sinds vanmorgen heeft ze haar pet-shirtje weer uit en dat gaat prima. Ze kan lekker weer alles doen zonder enige belemmering. Ik vraag me af of het echt nodig is om het shirtje nog aan te trekken. We zijn nu 3 dagen verder en de dierenartsassistente ze dat als de kap nodig zou zijn, dat 't dan voor 3 à 4 dagen zou zijn. Het wondje ziet er prima uit. Haar buikje is weer mooi strak en er begint alweer haar te groeien. Zou het nog zo erg zijn als de buitenhechtingen eruit gebeten worden bij het wassen van haar buikie?
 

25 augustus 2014: Duimen
Ukkie heeft goed geslapen. De hechtingen zitten nog op hun plekkie. Ze is weer helemaal de oude.
Garley wilde vanmorgen op mijn duim sabbelen maar dat kan even niet. Ik heb gisteren in mijn duim gesneden dus er zit een verbandje omheen. Mijn andere duim wil ze niet op sabbelen. Die is lang zo lekker niet. Dat vond ik als peutertje ook al.


27 augustus 2014: Snoeperds
Vandaag zijn de dames weer een paar uurtjes alleen los in huis geweest. Toen we thuiskwamen lag er het een en ander op de grond, waaronder het gister nét geopende doosje met Whiskas snoepjes. Dat doosje staat dus voortaan in de kast, als we even weg zijn. Garley heeft het zich goed laten smaken. Er was nog maar een bodempje snoepjes over. Misschien heeft Iz er ook nog iets van gegeten.
Allebei hebben ze niet zo'n trek in avondeten vanavond. Hoe zou dat nou komen..... Izzy sputtert tegen. Die zei dat ze snoepies van Garley heeft gekregen en dus onschuldig is.


06 september 2014:
Gewichtig
Er wordt als we weg zijn en de poezen alleen thuis zijn wel "veel ontdekt" en ook een en ander "verbouwd en omgegooid" maar dat hoort erbij als je poezen hebt. Garley is inmiddels ietsje rustiger. Ze eet nu de sterilized versie van het voer wat ze at. Toch is ze in een paar dagen tijd snel aangekomen.

31/07: 3114 gram
30/08: 3144 gram
04/09: 3210 gram ....... groeispurtje na d'r sterilisatie

Ze is nog lang niet te zwaar dus dat komt wel goed. We houden het in de gaten. Zoals Arend al zei is ze qua grootte geen Maine Coon maar ze heeft wel alle vachtkenmerken. We hebben dus gewoon een mini Maine Coon. Ze ziet er werkelijk prachtig uit. Verzorgt haar vacht zelf heel goed. Tussen haar teentjes zit inmiddels héél lang haar. Pluikjes van zeker 2 cm lang zijn geen uitzondering. Als ze slaapt ligt ze vaak op haar pluimstaart of legt ze die over haar koppie heen. Het haar op haar buikje is alweer een stuk aangegroeid sinds d'r sterilisatie. De hechtinkjes komen los. Ze blijft er vanaf dus dat komt wel goed.
 Garley wordt graag geknuffeld en vindt het helemaal geweldig als ze af en toe op mijn duim mag sabbelen. Soms heb ik daar even geen zin in. Dan zet ik haar weer op de grond en wijs naar haar sabbeltouw. Dat is gemaakt van een hele dikke in elkaar gevlochten veter. Als ik wijs naar het touwtje en zeg "daar!!" dan gaat ze verder sabbelen op het sabbeltouw. Slim meissie.

Tussen Izzy en Garley gaat het prima. We vinden het leuk als ze samen op het bovenste bedje van het krabmeubel liggen. Dat ziet er zo knus uit. Ik ga er na deze foto geen foto's meer van maken want steeds als ik dat doe dan gaan ze er allebei vanaf.
Garley ligt nog heel graag naast me op het plankje van het bureau. Omdat het nog een redelijk kleine poes is past ze daar nog prima. De boxjes die daar staan zijn wel wat naar de rand geschoven om madammeke wat ruimte te geven.Net als Knopie vroeger vindt ook Garley het heerlijk, als je aan haar teentjes friemelt.
Toen de poezen vroeger nog op bed sliepen, wilde Knopie altijd bij het in slaap vallen poot in hand liggen. Dan lag ze keihard te spinnen in het donker en als ik aan haar tenen friemelde dan ging ze turbo-snorren.
Turbo-snorren is als gewoon snorren overgaat in snorren op een hogere toonhoogte. Erg leuk om te horen. Garley kan ook turbo-snorren. Izzy snort heel zachtjes. Dat hoor je alleen als je je hoofd tegen haar aanlegt.

 


Vervolg   of   terug naar de dagboek overzicht pagina


Zie je aan de linkerkant van deze pagina géén ander frame met hyperlinks, ......... Klik dan hier!!
Je ziet dan maar een héél klein stukje van mijn homepage.