Auteur Topic: Special : Hoe Werkt het programma Winzip-9  (gelezen 28113 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 29,823
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Special : Hoe Werkt het programma Winzip-9
« Gepost op: 01 oktober 2002, 21:34:47 »
Deze special is al redelijk verouderd. Winzip is inmiddels alweer een paar versienummers verder.
De werking van het programma is eigenlijk hetzelfde gebleven dus als je dit doorleest dan kom je er ook uit bij de nieuwere versies.


Hoe Werkt het programma Winzip-9 : (door Zandman)

Deze special legt uit hoe je zip bestanden uitpakt en inpakt

Winzip is een programma dat bestanden of mappen comprimeert (= inpakt). Hierdoor ontstaat een veel kleiner bestand, wat makkelijker kan worden verstuurd via de email of bijvoorbeeld op een homepage kan worden gezet om laten te downloaden.
Winzip is als shareware te downloaden. Dit houdt in, dat je het programma 21 dagen gratis mag uitproberen. Daarna wordt er van je verwacht het programma koopt (gaat registeren) als je het wilt blijven gebruiken. Een niet geregistreerd Winzip programma blijft wl werken.
Alleen moet je dan iedere keer als je het wil gebruiken bevestigen dat je akkoord gaat met de voorwaarden door op 'I Agree' te drukken.


Een zipbestand Uitpakken

Klik dubbel op het bestand wat je wil uitpakken .In het volgende scherm kun je aangeven waar de uitgepakte bestanden naar toe geplaatst moeten worden. Standaard zet WinZip ze in 'C:\Unzipped\bestandsnaam', maar via de gele map kunt naast het "extract to - venster" kun je zelf aangeven waar de bestanden geplaatst moeten worden.Klik nu op "extract" en de map waar je de bestanden wil hebben opent zich. Klik dan op OK en Close.
De bestanden zijn nu uitgepakt in een map met dezelfde naam als de naam van het ZIP-bestand.


Een bestand inpakken als zip-bestand.

Klik met de rechter muisknop op n van de geselecteerde bestanden of mappen.Kies voor "Add to Zip" en WinZip wordt gestart. In het venster "Add" kun je de naam en locatie van het archiefbestand opgeven. Klik pp "Add" om het bestand in te pakken of aan het Zip-bestand toe te voegen. (Het orgineel blijft gewoon zoals het was.)
Je kunt hier meerdere instellingen kiezen, die je later eens uit kunt proberen.


Een Zip-bestand maken op meerdere diskettes.Start WinZip en klik op "next". Kies "create a new zip file" en klik op "next".
Bij "Choose zip Name" type je de naam van het zip-bestand dat jij wil
maken (bijvoorbeeld A:\foto.zip) Klik nogmaals op "next". Je kunt dit alleen doen naar een beschrijfbaar medium als bijvoorbeeld je harddisk, diskettes of herschrijfbare CD`s.
Als je herschijfbare cd's  gebruikt komt in plaats van de A: de letter van de cd writer te staan. Sleep de C:\foto map van Windows Explorer naar "select files" of klik op "add Folders" en selecteer de map handmatig.Bij "Compression" staat op het plaatje op de setting "normal". Dat wil zeggen dat het oorspronkelijke bestand normaal ingepakt wordt. Zet je die setting op maximum dan pakt winzip nog meer in, met als eindresultaat 'n nog kleiner zip-bestand.

Klik op "zip now" om het zip-bestand te maken. Als er meer dan n diskette nodig is dan zal WinZip hier automatisch om vragen. Vervang het volgeschreven medium dan voor een leeg medium en klik op "OK". Je zip bestand staat nu op de diskettes of op cd-rw.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!