Auteur Topic: Zone alarm lijkt niet te werken...  (gelezen 7643 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Zone alarm lijkt niet te werken...
« Gepost op: 30 december 2009, 16:54:00 »
Hallo!

Ik heb diverse keren geprobeerde de nieuwste versie van Zone-alarm te downloaden en installeren, maar dat lukt niet.
Of het loopt vast bij het downloaden zelf of bij het installeren.

Sindsdien staat wel het icoontje van Z(one-alarm) rechtsonderin, maar ik kan het niet openen. Als je met de re.muisknop op het icoontje komt, dan komt de boodschap: 'Protection is up, UI is initializing'.
Ook via programfiles kom ik niet in het programma.
En in configuratiescherm -> 'software' staat zone-alarm ertussen, maar... met de vermelding dat deze 'zelden' wordt gebruikt. 
(Huh??) tot een paar dagen geleden was ie nog vol in bedrijf.
En in 'Windows Taakbeheer' staat bij 'Processen': zlclient.exe, maar met
CPU: 00 (nul nul).

Hoe kan ik dit probleem oplossen zodat ik weer een firewall heb die werkt!   :)

Alvast bedankt voor een reactie.

groetjes
Pijltje

PS: ik zit pas weer na dit weekend op mijn eigen pc.

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #1 Gepost op: 31 december 2009, 12:08:20 »
Zonealarm is een vreselijk *** programma geworden de laatste jaren. Bij elke update/nieuwe versie zijn er wel problemen omdat er conflicten zijn met andere veelgebruikte programma's. Ik kan je alleen maar aanraden je ervaringen op het forum van de maker te zetten. Dan afwachten of je reactie krijgt.
Er zijn meer mensen met hetzelfde probleem: Protection is up, UI initializing

Forum: http://forums.zonealarm.com/index.php

Intussen programma verwijderen en of de oude versie erop of de windows firewall aanzetten.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #2 Gepost op: 02 januari 2010, 15:44:10 »
Hoi Han,

De Beste Wensen  :D

Bedankt voor je reactie. 

- Maar werkt Zone alarm nu wel of niet...
- Kan ik met systeemherstel terug naar de vorige versie?!
- Is er nog een ander alternatief (evt gratis) of is de Windows firewall voldoende?!

groetjes Pijltje

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #3 Gepost op: 02 januari 2010, 15:52:50 »
Hoi Han,

De Beste Wensen  :D

Bedankt voor je reactie. 

- Maar werkt Zone alarm nu wel of niet...
- Kan ik met systeemherstel terug naar de vorige versie?!
- Is er nog een ander alternatief (evt gratis) of is de Windows firewall voldoende?!
De Consumentenbond heeft de volgende:
Gratis firewalls
ZoneAlarm Free Firewall
Ashampoo Firewall Free
Agnitum Outpost Firewall Free
Comodo Firewall Pro Free
Sunbelt Personal Firewall

groetjes Pijltje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #4 Gepost op: 02 januari 2010, 17:00:30 »
* Of je ZoneAlarm werkt of niet kan ik hiervandaan niet zien  ;)
* Of je terug kunt naar de oude versie met systeemherstel zal je moeten uitproberen.
   Waarschijnlijk is verwijderen en een herinstallatie van de oude verie efficienter.

Wat betreft de lijst firewalls die je opsomt.... ik heb met geen ervan ervaring. Wij hebben in onze router een firewall zitten die aanstaat en op de pc's de windows firewall geactiveerd. Samen met Nod32 (virusscanner) en Windows Defender + Malwarebytes (spyware) en een recente Norton Ghost image vinden wij dat beveiliging genoeg. De pc's moeten wel werkbaar blijven. Ik kan niet voor jouw beslissen wat jij "genoeg vind".
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #5 Gepost op: 04 januari 2010, 09:48:05 »
Dankje voor je reactie.

Ik zou wel ZOne-alarm willen verwijderen en opnieuw de oude versie wil installeren; maar waar haal ik de oude versie vandaan?!

Als dat niet lukt, dan lijkt mij: Nod32 (virusscanner) en Windows Defender + Malwarebytes (spyware) en een recente Norton Ghost image, voldoende.
Maar die laatste 2 moet ik dan nog wel installeren.
Ik heb Malwarebytes heb ik gevonden,
maar Norton Ghost Image niet.  Heb je daar misschien een link van?!

Alvast bedankt!

groetjes Pijltje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #6 Gepost op: 04 januari 2010, 09:58:40 »
Norton Ghost is een programma. Dat is niet gratis.

Met "Ping" kun je hetzelfde bereiken. Dat programma is wel gratis.
Workshop Ping: http://www.computeridee.nl/workshops.jsp?rubriek=1620361&id=2314794
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #7 Gepost op: 07 januari 2010, 11:10:09 »
Hoi Han,

Ik heb Malwarebytes geinstalleerd en gedraaid.
Zonealarm heb ik verwijderd en ik heb
Comodo internet security geinstalleerd (http://personalfirewall.comodo.com/ gratis) en tot nu toe werkt dat prima!

Volgens mij kan topic gesloten worden.
Dankjewel weer voor je hulp!   :)

groetjes Pijltje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #8 Gepost op: 07 januari 2010, 14:23:09 »
Fijn. Laat ZoneAlarm maar voor wat het is.  :goed

topic closed :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken... - Aanvulling
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2010, 13:14:35 »
hoi Han,

Nog even een aanvulling op mijn installatie van de gratis firewall Comodo;
Ik werk nu ongeveer 2 weken met Comodo (ipv zonealarm).
Het werkt goed, maar heeft wel nog wat problemen gegeven, die nu zijn opgelost.

Comodo heeft meerdere onderdelen (firewall, anti-virus en 'Defense'); de anti-virus heb ik uitgezet en daarmee waren de problemen voorbij, dus ik vermoed dat deze in conflict ging met NOD32.

groetjes Pijltje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #10 Gepost op: 19 januari 2010, 12:47:00 »
Je vermoeden is juist. Nooit 2 virusscanners op 1 pc. Dat geeft narigheid.
Af en toe een online virusscan om je eigen virusscanner te ondersteunen kun je natuutlijk wel doen omdat er niet ťťn virusscanner betsaat die alles afvangt.

Topic kan afgesloten worden?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline pijltje

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Vrouw
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #11 Gepost op: 20 januari 2010, 13:02:18 »
ja zeker!

groetjes Pijltje

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,142
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Zone alarm lijkt niet te werken...
« Reactie #12 Gepost op: 20 januari 2010, 13:11:42 »
Okee  :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!