17 december 2018, 02:02:33

Auteur Topic: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken  (gelezen 5950 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline averheijden

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Is er nog leven na de PC!
    • DOXFORD, Opposed Piston Oil Engine
Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Gepost op: 17 april 2009, 16:08:41 »
Geacht Forum;

Onlangs kwam ik er achter dat ik op mijn PC van websites die ik op het Web plaats de BRON CODE niet meer kan wijzigen
Dat ziet er heel anders uit als vroeger waar je gemakkelijk de broncode kon overtypen
Waar kan dat aan liggen?

Ik heb Vista en gebruik Explorer 8

Mvg
Alfons
AV

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,413
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #1 Gepost op: 17 april 2009, 17:32:14 »
In de opdrachtbalk van IE8 zit een optie "Bron weergeven"
Die opent de pagina standaard in kladblok waarin ie te bewerken is.

Hieronder te zien:

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline averheijden

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Is er nog leven na de PC!
    • DOXFORD, Opposed Piston Oil Engine
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #2 Gepost op: 17 april 2009, 20:00:38 »
Han,

Klopt zit dus ook in Pagina - Bron weergeven en ook in BEELD-Bron waar ik altijd mee werkte;
Maar beden geven hetzelfde resultaat en bron waar ik niets mee kan
Kan hooguit een regel aanduiden, via Bewerken- Regel,  maar die regel wordt dan blauw wat hier geel is, maar er is niets aan te veranderen


Alfons
AV

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,413
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #3 Gepost op: 17 april 2009, 20:51:26 »
Is dat kladblok?

Maar......, de bron van een pagina weergeven is heel wat anders dan die pagina bewerken toch?
Je kunt de bron van een pagina bekijken, kopieren naar kladblok en dan bewerken of de pagina openen in een html editor en daarin bewerken.

Check eens via je menubalk van IE8 bij: Extra - Internetopties - Tabblad Programma's
Wat staat daar als programma om te gebruiken als HTML editor.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline averheijden

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Is er nog leven na de PC!
    • DOXFORD, Opposed Piston Oil Engine
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #4 Gepost op: 18 april 2009, 11:57:46 »
Han,

Stond bij mij op WORD en heb het nu op KLADBLOK gezet, PC zelfs opnieuw opgestart maar het blijft hetzelfde beeld in de BRON, dus met die nummers vooraan, wat vroeger niet was.

Daar kan ik geen veranderingen in aanbrengen
Terwijl dat moet kunnen omdat ik werk op een kopie site die op MIJN PC staat en niet op Internet waar natuurlijk niets aan te veranderen is.

En of ik nu werk op mijn Laptop met XP of op mijn Desktop met Vista, maakt geen verschil
Ra ra?

Mvg
Alfons
AV

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,413
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2009, 19:13:44 »
Heb even op m'n Vista laptop gekeken en Kladblok ziet er in Vista inderdaad zo uit met pagina nummering. 
Da's nieuw in Vista. Handig wel, vind ik :)

Zoals ik eerder al zei kun je via die knop "Bron weergeven" alleen de bron bekijken. Een pagina bewerken gaat zo niet.
Je kunt aan de menubalk wel een knop toevoegen die "bewerken" heet.
* Klik met je rechter muisknop op een lege plek op de menubalk in IE8
* Kies "aanpassen" en dan "Opdrachten toevoegen of verwijderen"
* selecteer aan de linkerkant bij de beschikbare werkbalkknoppen "bewerken"
* Klik op "Toevoegen" en dan op "Sluiten"

Klik je nu op de knop bewerken die erbij gekomen is dan opent de pagina in het programma wat jij ingesteld hebt bij "HTML bewerken" in de internetopties van IE8.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline averheijden

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 183
  • Geslacht: Man
  • Is er nog leven na de PC!
    • DOXFORD, Opposed Piston Oil Engine
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #6 Gepost op: 18 april 2009, 20:03:10 »
Mijn dank Han.

Er is nu inderdaad een knop bijgekomen "Bewerken in Kladblok" en het werkt!!

Wat mij betreft is dit nu opgelost

Mvg
Alfons
AV

Offline Han

  • Admin
  • Super Member
  • *****
  • Berichten: 28,413
  • Geslacht: Vrouw
  • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
    • Han's Kattekids
Re: Kan in de BRON geen aanpassingen meer maken
« Reactie #7 Gepost op: 18 april 2009, 22:13:44 »
Je kunt ook instellen dat je meteen wilt bewerken in Word hŤ  ;)

Fijn dat het nu weer okee is. Ik sluit je topic hiermee af :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!