Auteur Topic: Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken  (gelezen 5802 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerry

 • Gast
Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Gepost op: 18 juli 2002, 15:13:36 »
Omdat ik ook een homepage wil gaan maken, heb ik gisteren homepage ruimte aangevraagd bij planet internet (25mb is gratis). Verder heb ik een cursus html taal gedownload en ben gaan oefenen, via het kladblok. Ik heb nu wat tekst staan en een gekleurde achtergrond.
Mijn vraag is:
Is er misschien een makkelijker manier om een homepag te maken?

ps Ik ben een leek.

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,672
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #1 Gepost op: 18 juli 2002, 16:14:28 »
D'r zijn tig manieren om een homepage te maken. Moeilijke manieren maar ook makkelijke manieren.

Het simpelste is denk ik om er eentje te maken met een WYSIWYG-programma. Die letters staan voor What You See Is What You Get.
Als je in een dergelijk programma een homepage bouwt dan zie je direct tijdens het maken hoe het eruit komt te zien als ie op internet staat. Voorbeelden van dergelijke toch wel prijzige programma's zijn Microsoft Frontpage, Microsoft Publisher. Je kan in Microsoft Word ook een homepage maken, waarin je meteen ziet hoe het eruit gaat zien.

Er zijn mensen die zweren bij niets anders dan het windows kladblok voor het maken van een homepage. Tja, dat kan wel zo zijn maar dan moet je wel behoorlijk wat HTML-codes uit je hoofd weten, wil je daar iets mee kunnen maken.

Mijn 1e homepage heb ik destijds in Publisher gemaakt en nu werk ik al weer een paar jaar met Frontpage97. Dat laatste programma bevalt me heel goed. Er zijn alweer nieuwe versies van maar ik kan goed overweg met deze versie, dus waarom zou ik upgraden?

Ik heb ook wel gestoeid en plezier gehad met het gratis te downloaden programma 1st Page. Dat programma kan je instellen op het nivo van je kennis. Weet je weinig dan zet je 'm op beginner. Je hebt dan niet zoveel knoppie en mogelijkheden dan wanneer je 'm hoger instelt.

Tegenwoordig zijn ook de vrij prijzige programma's van Macromedia zoals Dreamweaver en Flash vrij populair. Daarvoor zijn snelgidsen in de handel waarmee je redelijk snel het een en ander onder de knie hebt.

Op de PCN linkpagina staan behoorlijk wat linkjes waar je leesvoer zult vinden. Ook op de site van Jade staan veel linkjes waar je iets aan zult hebben.

Het maken van je homepage zal niet zonder slag of stoot gaan, maar da's nou ook juist de charme er weer van. Dan heb je iets om trots op te zijn!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Gerry

 • Gast
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #2 Gepost op: 18 juli 2002, 18:08:51 »
Harstikke bedankt, voor de snelle reactie van jullie 8)

Han ik heb inderdaad HP ruimte aangevraagd bij planet, maar als die andere makkelijker zijn, dan zeg ik planet gewoon weer op.
Ik dacht dat bij planet dan ook alleen abonnees kunnen kijken.

En die HTML taal wil ik toch wel leren.

Offline Zandman

 • PCN Erelid
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 2,264
 • Geslacht: Vrouw
  • Petra's Receptenpagina
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #3 Gepost op: 18 juli 2002, 19:55:39 »
Als je een homepage hebt bij planet kan gewoon iedereen kijken hoor gerrie niet alleen de leden.
een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.

devcon

 • Gast
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #4 Gepost op: 20 juli 2002, 18:58:58 »
Yooo,

Zoals reeds eerder gezegd door de admins en andere: er zijn vele manieren om een homepage te maken.

Je moet je niet te veel focussen op de pure HTML-code.  Wel belangrijk is dat je eerst een kleine cursus volgt zodat je de basisbeginselen van HTML wat begrijpt.  Zelf experts werken met WYSIWYG-software en vullen eventuele tekortkomingen dan aan met pure HTML-code.

Je kan natuurlijk sterk geÔnteresseerd zijn in HTML zelf en dan zou ik zeggen leer verder...je kan er heel wat van opsteken, maar geloof me vrij, een hele website in elkaar steken door enkel te programmeren zal je weken werk geven, terwijl je het heel eenvoudiger kan.  Trouwens HTML alleen is eigenlijk niet meer genoeg, om goed te zijn zou je eigenlijk ook nog Java, XML, DHTML, CSS, Perl, PHP,....moeten leren dus daar zou je een aantal jaartjes mee zoet zijn ::) ::) ::)

Dus nog es: Begin met een eenvoudig WYSIWYG-programma en een kleine beginnerscursus HTML.

Je kan het best beginnen met microsoft frontpage( zit standaard in het office pakket) en reeds daar kan je als je wil enkel in HTML werken.  In de meeste programma's heb je trouwens de keuze tussen werken in grafische vormgeving of HTML-forms, heel handig dus...

Je zal gauw merken dat frontpage wel mooie mogelijkheden biedt maar toch niet datgene wat je echt wil als je een spetterende site wil maken ;D, je kan dan misschien overstappen naar macromedia dreamwaver.  Ook dit programma is zeer goed te doen mits een handboek te lezen of een gratis cursus op internet.  Je zal er natuurlijk ook de prijs voor betalen,  (edit pcn-team)

In je website kan je ook leuke java-scripts verwerken die je gratis van het internet kan halen en gewoon moet plakken in je HTML-code.

Enkele interessante websites om kennis op te doen of java-scripts te vinden en andere web goodies

JAVASCRIPTS

http://javascript.internet.com/
http://webdeveloper.earthweb.com/webjs
http://www.free-javascripts.com/
http://www.javascript.com/

DHTML-TUTORIALS EN SCRIPTS
http://www.webreference.com/dhtml/
http://www.dynamicdrive.com/

FREE TUTORIALS
http://www.dynamicdeezign.com/
http://www.mijnhomepage.nl/htmlcursus/lessenoverzicht.php
http://websitehulp.tripod.com/cursussen/html/
http://home.tvd.be/sf15611/index1.htm

LEUKE GOODIES VOOR IN JE SITE

http://www.bravenet.com (als je je hier gratis registreert, kan je in je website een forum, gastenboek, chatprogramma, enquetes,....plaatsen.  Nadeel is wel dat wanneer bezoekers bijvoorbeeld je gastenboek of forum tekenen er soms pop ups verschijnen.  Tja, gratis is ook niet alles hť.  Anders moet je deze dingen zelf gaan maken in PHP of perl, maar dat vergt enige kennis natuurlijk

http://www.gigadesign.be/ (gratis webtools)


Op internet is zowat alles te vinden( druk gewoon maar es javascripts, xml, html, free webtools, freebies,...) in een zoekrobots en je vindt massa's gratis stuff!!

Dus samengevat:

-Kleine cursus HTML leren (wil je meer: javascript, perl, php, xml,.....)
-Begin met frontpage (zeer eenvoudig en al mooie sites mee te maken)
-Onthoud dat het niet noodzakelijk is om al deze programmeertalen te kennen, een grafisch programma schrijft de code in jouw plaats en je werkt in een aantrekkelijke omgeving waar je direct je site kan bewonderen en aanpassen
- Voor het echte werk kan je gaan werken met de programma's van macromedia: dreamwaver, fireworks, flash.  Flash is het spectaculairste maar je moet wel bereid zijn te leren en je een dik handboek te kopen...
ook dit zijn WYSIWYG programma's.
-  In je site kan je gratis scripts van het net plukken en plakken
- wees geduldig een wees bereid om te leren
-  de meeste programma's zijn wel duur (edit pcn-team)

Ik las ook dat je de gratis webruimte van je provider gebruikt om je site te plaatsen.  bezoekers zitten dan wel natuurlijk verveeld met allerlei vervelende reclame en pop-ups.  Om te beginnen is dit geen verkeerde keuze maar je kan natuurlijk ook ruimte gaan huren bij een andere webserver zonder reclame en meestal met een aantal leuke opties zoals een forum en gasteboek ter beschikking.

Voor een luttele 2000 BEF/jaar moet je al in staat zijn ongeveer 50 MB webruimte te huren.

Voila, een hele boterham zou ik zo zeggen
Veel succes!!!!
See yaaaaaaaaaaaaaaaaa

(Devcon er zijn twee stukjes in je bericht geedit .Het promoten van illegale software wordt als ongewenst beschouwd op pcn. Lees de punt 1 van de forumregels nog eens door. Het PCN-Team)

Gerry

 • Gast
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #5 Gepost op: 20 juli 2002, 19:51:37 »
Hallo Devcon,

Bedankt voor het geven van je informatie, over het maken van een homepage.
Ik wil zolang ik nog moet leren, een gratis homepageruimte.

Maar gaat het me lukken dan wil ik ook wel hp ruimte huren.

Gisteren heb ik homepages voor Frontpage gekocht. Ik dacht dat het frontpage was, toen ik het geinstalleerd had, kreeg de melding:  geen frontpage op Uw comp. gevonden. :( Dus moet ik frontpage nog aanschaffen, ga dus eerst uitzoeken wat het kost. :-\

devcon

 • Gast
Re:Is er misschien een makkelijker manier om een homepage te maken
« Reactie #6 Gepost op: 20 juli 2002, 20:01:20 »
Je blijft inderdaad best wel bij de gratis webruimte tot je meer wil...

Shit, ik dacht dat frontpage standaard mee kwam met office. Niet dus...Dan zal je wel een hele duit mogen betalen denk ik..; [edit PCN-Team]  


Devcon ook hier hebben we geedit in je bericht, om dezelfde reden als hierboven beschreven is.
Groet PCN-Team