XP sluit heel erg traag af

Gestart door yann, 09 juni 2005, 22:47:07

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

yann

Mijn pc (XP_home) sluit heel erg traag af. Als ik op afsluiten klik, gebeurt er een hele tijd niets, voordat het keuzeschermpje verschijnt en vervolgens duurt het nog een tijd, voordat de machine uitschakelt. Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen op dit te verhelpen?
YANN

Zandman

Wanneer is dit probleem met het trage afsluiten begonnen ?
Heb je nieuwe software of iets hardwarematigs veranderd aan de computer waarna dit is ontstaan?
een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.

yann

ik heb geprobeerd norton internet security te instaleren, (netjes gekocht/gedownload) maar tijdens de installatie werkte het niet meer. Darom norton verwijderd (Ik hoop volledig, maar je weet het met Norton nooit!?) en toen avprogramma NOD32 geinstallerd. Dat loopt perfect. Hetzelfde gold voor SpySWeeper, kreeg ik ook niet goed geinstalleerd.
YANN

Han

Heb je je PC recentelijk gecontroleerd op aanwezigheid van spyware?

Heb je misschien een Logitec multimedia toetsenbord?
De software daarvan kan bij afsluiten ook erg vertragend werken.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

yann

Ik heb met Spybot gescand en er werden inderdaad 5 files gevonden, enkele met de mededeling: register. Ik durf ze niet goed te verwijderen/repareren
YANN

Han

Volg even de procedure die hier beschreven staat : [INFO] Hulp vragen via PCN, voor het verwijderen van spyware.

Frank is onze AntiSpyware-man hier op PCN. Hij is een kei in het helpen verwijderen van spyware. Op zijn site staan een aantal stappen die je even door moet lopen. Daarna even een logje plaatsen volgens de hier geldende afspraken (staat allemaal beschreven) en dan komt het vast weer in orde.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

yann

Ik moest afbreken, vanwege een oproep van m'n werk. Vandaag opnieuw gescand; nu wordt er maar één spy gevonden: een volgens spybot onschuldige trackingcookie. Het afsluiten gaat nog steeds heel traag. Nu ontdekte ik, dat ik ook geen windows-update kan draaien. Ik krijg fout nr 0x80248011. Vevolgens bij Micrsoft gezocht naar de oplossing en cache leeggemaakt. Het probleem blijft. Kan hier misschien de oorzaak gevonden worden?
b.v.d.
YANN

frank

Heb diezelfde foutmelding ook al eens gehad, kan het topic even niet vinden maar daar stond het antwoord ook bij. Maar ik meende dat ik dit toen heb opgelost door dit te doen:

Ga naar start-uitvoeren cmd intoetsen.

1) Nu dit intoetsen en enter geven  net stop wuauserv

2) en nu dit  cd /d %windir%SoftwareDistribution   enter geven

3) dit intoetsen:    rd /s DataStore enter geven

4) net start wuauserv enter geven

daarmee zou het windows update probleem verholpen moeten zijn.

Edit: topic alweer gevonden: klikkerdeklik
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]