Xs4all laat McAfee vallen na slechte test

Gestart door Han, 12 maart 2011, 12:19:49

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Yeah onze provider xs4all laat eindelijk McAfee vallen. We kunnen als abonnee gratis virusscan software downloaden bij xs4all maar McAfee wil ik echt niet hebben op de PC's hier in huis. Wel lekker als je er niet voor hoeft te betalen. Ik ben benieuwd waar ze mee gaan komen.  Eigenlijk zou het een combi van programma's moeten worden want "wedden op één paard" kan tegenwoordig niet meer.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Reactie die xs4all online heeft gezet bevat de volgende info hierover:

Op Webwereld en Nu.nl is een artikel geplaatst over McAfee, de antivirussoftware die XS4ALL kosteloos aan klanten verstrekt. Door deze media-aandacht zijn verschillende vragen gesteld aan XS4ALL. Daarom willen wij graag extra informatie geven over de situatie.

Al voordat de Consumentenbond zijn test van virusscanners publiceerde, was XS4ALL zich aan het oriënteren op andere aanbieders van beveiligingssoftware. Wij zijn momenteel in gesprek met leveranciers, over antivirussoftware voor onze klanten.

De artikelen in het nieuws suggereren nu dat XS4ALL de software van McAfee direct 'dumpt'. Dat klopt niet. Onze klanten kunnen de virusscanner van McAfee gewoon blijven gebruiken. Wanneer we een besluit hebben genomen over nieuwe software zullen we onze klanten daarover ruim van tevoren informeren. Zodat zij op tijd en effectief kunnen overgaan op de nieuwe software.

Daarnaast zijn we aan het onderzoeken hoe lang we McAfee willen blijven aanbieden aan klanten die hier tevreden over zijn. Zo zorgen we dat alle klanten hun computer op een eenvoudige manier zo veilig mogelijk kunnen houden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!