Microsoft Security Essentials - Gratis virusscanner van Microsoft

Gestart door Bugs@work, 30 september 2009, 09:50:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bugs@work

Microsoft heeft een gratis virusscanner uitgebracht.
Je moet uiteraard wel een legale versie van Windows hebben.

http://www.microsoft.com/Security_essentials/


Onder de grote downloadbutton kom je via "Locales and languages" bij een dropdown-menu waar je o.a. Nederlands kunt selecteren.
[move]Werken is een hinderlijke onderbreking van je vrije tijd[/move]

Han

Wat meer info over deze virusscanner van beveiligingsnieuws.nl

Gratis Microsoft Security Essentials is beschikbaar - 29-09-2009
Microsofts gratis antimalware Security Essentials is vanaf nu te downloaden, het pakket komt uit in 19 landen. De Nederlandstalige versie van 4,3 Mb is sinds vanmiddag beschikbaar.

Security Essentials is beschikbaar voor Windows XP, Vista en Windows 7, zowel 32- als 64-bit. Microsoft zal Security Essentials niet als update via Windows Update of de Automatische Update verspreiden, dit heeft te maken met het al dan niet kunnen en mogen bundelen met Windows. Vorige week was na een testperiode van bijna 2 maanden aangekondigd aan de bètatesters dat het pakket zo goed als af was.

Nieuw is de Dynamic Signature Service. Als de software denkt met malware te maken te hebben, maar er geen overeenkomst treft in de virusdatabase is, zoekt het programma voor meer informatie contact met servers van Microsoft. Daardoor zouden gebruikers minder afhankelijk moeten zijn van updates. Microsoft biedt het pakket gratis aan omdat veel pc's in de praktijk onbeschermd zijn. Dit schaadt de reputatie van Windows, maar vormt ook een gevaar voor andere gebruikers. Het pakket moet gaan concurreren met bestaande gratis antivirusproducten.

Microsoft wil Security Essentials in een tweede fase na de lancering ook via banken verspreiden, op deze manier kunnen banken hun klanten een gratis en ondersteunde virusscanner aanbieden. Microsoft kiest er voor om het installeren van Security Essentials te koppelen aan een controle op de legitimiteit van Windows zelf.

Security Essentials werd in november 2008 aangekondigd onder de codenaam 'Morro' en is de gratis opvolger van Windows Live OneCare. Deze software biedt geen firewall en backup meer, maar alleen nog antivirus-functionaliteit. Het onafhankelijke Duitse antivirus-onderzoeksbedrijf AV-Test.org onderzocht Essentials en claimt dat de software beter scoort dan zijn voorganger.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Rivalen kraken gratis Microsoft-security af: Security-leveranciers als Symantec, McAfee en Trend Micro zeggen Security Essentials van Microsoft niet als concurrent te zien, maar hebben opvallend veel kritiek op dat gratis product.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!