Microsoft onthult softwarepakket met abonnement

Gestart door Han, 03 juli 2008, 16:13:00

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

bron: www.webwereld.nl

Microsoft onthult softwarepakket met abonnement - Donderdag 3 juli 2008
Op 15 juli lanceert Microsoft Equipt, een consumentenpakket met onder meer Microsoft Office en Windows Live OneCare, dat wordt verkocht op abonnementsbasis voor 70 dollar per jaar.

Bryson Gordon, group product manager voor Microsoft Office: "We hebben gekozen voor de naam Equipt omdat de software kan worden gezien als een pakket waarmee klanten hun computers kunnen uitrusten met een aantal basisservices die ze op weg helpt. De naam sloeg aan bij consumenten tijdens de testfase."

Equipt stond voorheen bekend onder de naam Albany en werd gezien als een grote concurrent voor Google Docs, dat op dit moment de markt voor online Office-applicaties nog domineert.

Kleinschalige release
Opmerkelijk is de methode waarop Microsoft dit product uitbrengt. In plaats van een wereldwijde download, zal Equipt in Amerika vanaf 15 juli alleen te koop zijn bij winkelketen Circuit City. Kort daarna zullen ook andere ketens zich aansluiten voor de verkoop. Microsoft heeft laten weten dat Equip tegelijkertijd ook in andere landen zal worden verkocht, maar waar dit zal zijn en wat de abonnementsprijs in deze landen wordt, houdt het bedrijf nog voor zich.

Geruchten
De eerste geruchten over dit pakket doken op in maart, toen er werd gespeculeerd dat Microsoft van plan zou zijn om Office op een nieuwe manier aan te bieden, die concurrentie zou kunnen bieden aan Google Docs en andere goedkope of gratis gelijksoortige online pakketten. De geruchten werden aangezwengeld door Microsoft zelf, dat naar een selecte groep mensen een uitnodiging zond met de vraag om een nieuw project, genaamd Albany, te testen. Deze mensen moesten vervolgens tekenen voor geheimhouding om mee te mogen doen aan de test. In april liet Microsoft weten welke producten het pakket zou gaan bevatten.

Geen concurrentie voor Google Docs
De samenstelling en verkoopwijze vanhet pakket bevestigen wat Microsoft eerde alstelde: Equipt is geen concurrent voor Google Docs. Volgens Bryson Gordon is Equipt vooral gericht op mensen die minder kennis van computers hebben en die met één aankoop direct startklaar zijn om de computer op uiteenlopende manieren te gebruiken. "Voor die klanten verlagen we met Equipt nu de drempel." Dit blijkt dan ook de reden waarom Microsoft in eerste instantie alleen kiest voor een release via Circuit City, een grote consumentenelektronicaketen.

Voor de prijs van één abonnement van 70 dollar kunnen gebruikers Equipt installeren op drie verschillende pc's.   

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ik vind dit initiatief zo gek nog niet. Die "Windows OneCare" zou ik nog niet willen gebruiken maar om voor 70 dollar per jaar een legale versie van MS Office te mogen gebruiken en dan voor 3 PC's in huis is echt tof. Een Office pakket licentie is normaal haast onbetaalbaar, als je geen licentie voor werk of school hebt. Afwachten wanneer dit bij ons komt en wat het gaat kosten.

Er zijn nog zat mensen met 1 pc in huis. Nog mooier was het dus geweest als Microsoft had gekozen voor een pakket per pc waarbij je een basisprijs hebt en dan woor een meerprijs had kunnen kiezen voor nog andere programma's van hun, erbij. Ze hebben zoveel mooie programma's. Misschien komt dat nog.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!