opstartdiskettes

Gestart door polle, 10 januari 2006, 20:45:40

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

polle

Hallo,
Ik heb een nieuwe PC waarin er géén diskettestation meer aanwezig is
Daar ik mijn vrienden soms een helpende hand aanreik in verband met hun pc zit ik nu met een probleem
Ik moet enkele instalatiediskettes maken (een zestal )voor het instaleren van WINXP
Ik heb reeds het nodige gedownload bij Microsoft om deze aan te maken doch ik kan géén diskettes schrijven heb géén diskettestation meer
Kan dit op een andere manier opgemost worden ??????

reeds mijn beste dank bij voorbaad

frank

misschien dat er op je moederbord nog wel een aansluitng zit voor een diskettestation?  dan even de kap van je pc halen en even een los diskettestation even in je moederbord inprikken op de juiste plaats met de juiste IDE kabel.   Of de bestanden even mailen / zippen naar andere pc en daar de diskettes aanmaken.

p.s. let op dat er diverse diskettes zijn voor windows xp namelijk:

6 diskettes xp home
6 diskettes xp pro
6 diskettes xp home + sp1
6 diskettes xp pro + sp1
6 diskettes xp home + sp2
etc etc zie hiervoor ook : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;%5BLN%5D;310994#XSLTH4136121121120121120120
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

paul76

Windows XP op 6 installatiediskettes? Nooit van gehoord dat dat ook kan!

Computers hebben tegenwoordig vaak geen diskettestation meer omdat je voor de installatie van Windows op een kaal systeem geen opstartdiskette meer nodig hebt (wat bij windows '98 nog wel het geval was). Met XP is dat niet meer nodig: Het is mij nog altijd gelukt om XP te installeren door met de Windows installatie-cd op te starten. Wel eerst in de bios aangeven dat je vanaf cd wilt opstarten. Maar dit is vast niet wat je bedoelt want dan was het meer een vraag geweest voor het forumonderdeel Windows XP.

Als je het echt op diskettes moet hebben zou ik hetgeen je gedownload hebben op een usb-stick zetten en dat meenemen naar een pc mét diskettestation en dan daar die 6 diskettes fabriceren. Of, als je alsnog graag een diskettestation wilt kunt je er één aanschaffen die je op een usb-poort aansluit.

Hopelijk helpt dit alles je enigzins . . .

frank

Klopt :)

soms is het niet mogelijk om met een xp cd te booten en wel met diskette, zodat je dan met de 6 instalaltie diskettes kan booten/ opstraten en zodra hij deze 6 heeft gedaan gaat hij wel verder met de cd te installeren :)

en zelf vindt ik een diskettestation altijd wel handig zeker vanwege de makkelijke commando's onder dos te kunnen gebruiken mbt partities maken, verwijderen etc met commando fdisk enz enz :)
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

paul76

Helemaal met je eens. Dan moet je alleen geen NTFS partities hebben zoals ik want die zie je niet onder DOS.

Han

Poosje geleden een diskettedrive gekocht die connect via usb. Dat ding kostte welgeteld slechts 10 eurootjes. Prima oplossing voor als je toch eens een diskette nodig hebt. Hetzij voor booten hetzij voor datatransfer. Moet je wel in je BIOS in kunnen stellen dat je PC kan booten van een usb-device.

Edit Bugs: Het is inmiddels 25 februari 2006.
Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd is opgelost.
Dit topic gaat dicht. Op verzoek van de topicstarter kan het door een teamlid weer geopend worden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!