Real dicht opnieuw ernstig gat in Realplayer

Gestart door Han, 28 oktober 2004, 15:35:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : www.webwereld.nl

Real dicht opnieuw ernstig gat in zijn player - 28 oktober 2004

Kwaadwillenden kunnen een gat in RealPlayer en RealOne gebruiken om complete controle over een pc te verkrijgen. De softwaremaker is in actie gekomen.

Gezien de aard van het probleem spreekt beveiligingsbedrijf Secunia van een 'zeer kritisch lek'. Aanvallers konden immers volledige controle over een getroffen pc verkrijgen. Real Networks kwam in actie na een melding. Volgens de softwaremaker zijn er geen aanwijzingen dat internetters daadwerkelijk het slachtoffer zijn geworden.

Het probleem zit in zogenoemde skins die internetters kunnen downloaden voor hun muziekspeler. Met een dergelijke laag over de standaarduitvoering kan gerommeld zijn, met als gevolg dat er kwaadwaardige code op een getroffen pc kan worden uitgevoerd.

Het lek zit in diverse uitvoeringen van RealPlayer, zo meldt Real op zijn site. Niet getroffen zijn RealPlayer 10.5 (6.0.12.1056), RealPlayer 8 en RealPlayer Enterprise. Bezitters van overige versies wordt opgeroepen te upgraden. Dit kan handmatig, maar ook via de automatische update.

Eind vorige maand werden in de muzieksoftware van Real ook al enkele lekken gedicht. Kwaadwillenden konden via deze lekken met speciaal misvormde mediabestanden toegang tot iemands pc krijgen.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!