Mail-verdwijn-truc van Norton Internet Security 2003

Gestart door Han, 10 november 2002, 12:11:32

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Nadat we hier op het forum al geconstateerd hadden dat "Norton Antivirus 2003" niet feilloos werkt, is het nu duidelijk dat een ander product van de firma symantec "Norton Internet Security 2003" ook al niet foutloos functioneert. Vergeet niet de lifeupdate te draaien als je dit programma op je PC hebt staan. Daarmee haal je een patch voor dit probleem op.

[bron : www.webwereld.nl]

Mail-verdwijn-truc met Norton Security : Zaterdag, 9 november 2002
Gebruikers van het veiligheidspakket Norton Internet Security 2003 van Symantec hebben op raadselachtige wijze mailtjes zien verdwijnen. Diverse gebruikers klaagden dat het softwarepakket mail verwijderde voordat deze de inbox wist te bereiken. Het enige tastbare bewijs van het bestaan van de mail was in deze gevallen een mailtje met als onderwerp 'Symantec Email Proxy Deleted Message'. Verder niets.

De eerste melding van het probleem kwam op 14 oktober bij Symantec binnen, zo zegt een woordvoerder. Daarna zou er sprake zijn geweest van een 'klein aantal' meldingen.

Het probleem zit in het antispam-gedeelte van het veiligheidspakket, dat verder zaken omvat als antivirus, een firewall, privacy-controle en kinderfilters. In specifieke gevallen zou het spamfilter niet naar behoren werken, bijvoorbeeld als een computer grote hoeveelheden mail ontvangt. Ook als de gebruiker zijn pc zo heeft ingesteld dat de mailserver zeer frequent wordt gecontroleerd op nieuwe mail, gaat het fout.

Inmiddels heeft maker Symantec een patch beschikbaar gesteld voor het probleem. Deze is beschikbaar via de online update feature in het pakket.
 
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!