Auteur Topic: Windows 7 nieuws  (gelezen 25704 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #40 Gepost op: 22 juli 2009, 15:10:50 »
Gezinspakket Windows 7 komt niet naar Nederland - woensdag 22 juli 2009 14:42
bron:  Olaf van Miltenburg www.tweakers.net

De Family Packs van Windows 7, waarmee het OS op drie systemen geïnstalleerd kan worden, zullen niet in Nederland op de markt komen, zo heeft Microsoft gemeld. De rtm van het nieuwe OS verschijnt op 6 augustus op TechNet en MSDN.

Microsoft heeft bevestigd dat er een familiepakket van Windows 7 Home Premium aankomt, waarbij het is toegestaan om het OS op drie pc's te installeren. Uit eerdere informatie van resellers bleek al dat deze pakketten minder dan 150 dollar gaan kosten, zodat de prijs per licentie niet boven de 50 dollar uitkomt. De fabrikant spreekt van een introductie in 'geselecteerde markten'. "Nederland valt hier helaas niet onder", laat Microsoft-woordvoerder Robert Mol aan Tweakers.net weten. Volgens Mol gaat het om een pilot in een beperkt aantal landen, waaronder de VS. Hij sluit niet uit dat het pakket in een later stadium in meer landen verschijnt, maar plannen in die richting zijn er nog niet.

Verder maakte Microsoft bekend dat de rtm-versie van Windows 7 op 6 augustus via TechNet en MSDN te downloaden zal zijn. Een dag later geeft Microsoft het besturingssysteem vrij voor klanten met een volumelicentie in combinatie met een Software Assurance-licentie. Oem's kunnen de software op 8 augustus verwachten. Gold- en Certified-partners van Microsoft kunnen de rtm-versie van het nieuwe OS vanaf 16 augustus binnenhengelen via het Microsoft Partner Network, terwijl Action Pack-abonnees moeten wachten tot 23 augustus. Deze eerste lichting betreft de Engelstalige versie; de overige talen kunnen door alle genoemde partijen vanaf 1 oktober gedownload worden. Op 22 oktober verschijnt de retailversie.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #41 Gepost op: 23 juli 2009, 23:03:08 »

Windows 7 is af
Bron: www.webwereld.nl  Auteur: Jasper Bakker

Microsoft heeft Windows 7 af en stelt de RTM vanaf 6 augustus ter beschikking aan ontwikkelaars, partners en pc-makers.
Inmiddels heeft Microsoft ook officieel bevestigd dat de Windows 7 code nu is bevroren voor 'Release to Manufacturing (RTM).

De Windows-fabrikant kondigt naar verwachting later vandaag aan dat de RTM-versie (release to manufacturing) af is, meldt Computerworld. Begin augustus zal het dan aan selecte groepen ter beschikking worden gesteld.

Ontwikkelaars kunnen de RTM-versie vanaf 6 augustus downloaden. Pc-producenten (oem's) krijgen die definitieve versie van Windows 7 ongeveer twee dagen daarna. Diverse soorten partners en klanten krijgen daarna in groepen toegang tot de nieuwe Windows-versie. Microsoft-woordvoerder Brandon LeBlanc zet het release-schema uiteen op zijn blog.

Downloaden
Software- en hardwareontwikkelaars kunnen de RTM-versie van Windows 7 op 6 augustus al downloaden bij MSDN (Microsoft Developer Network) en de Microsoft Connect-site. Dit moet die bedrijven nog wat extra tijd geven om hun programma's en drivers te testen op de definitieve versie van het besturingssysteem. Microsoft wil zo een herhaling van het driverdebacle van Windows Vista vermijden.

Beheerders die lid zijn van Microsofts TechNet-dienst krijgen daar ook vanaf 6 augustus toegang tot de RTM. De leverancier laat nu ook weten dat de afgeronde Windows-versie via zijn publieke Springboard-site kort na de aankondiging van de RTM-status toegankelijk is voor ict-professionals en beheerders. Dat zou dus ook begin augustus al zijn en niet alleen voor MSDN- of TechNet-abonnees.

Volume licentie
Klanten die een volume licentie hebben voor Microsoft-software krijgen Windows 7 RTM vanaf 7 augustus. Tenminste, dit geldt voor bedrijven die al hebben getekend voor de abonnementsconstructie Software Assurance van de leverancier. Bedrijven die wel volume licensing hebben maar geen Software Assurance mogen vanaf 1 september bij de RTM-versie komen.

Hardware- en softwarepartners van Microsoft krijgen Windows 7 RTM vanaf 16 of 23 augustus. De exacte datum is afhankelijk van het specifieke partnerprogramma waar die bedrijven dan onder vallen. Consumenten en overige klanten, zoals middelgrote en kleine bedrijven, krijgen Windows 7 pas in handen op de officiële lanceringsdatum van 22 oktober. Die exacte datum is begin juni al aangekondigd.

Familypack.., maar niet voor Nederland
Daarnaast bevestigt Microsoft nu het bestaan van een zogeheten family pack voor Windows 7. Het biedt drie licenties voor de nieuwe Windows-versie tegen een gereduceerd tarief. Wat de prijs dan is voor dat pakket en of dat alleen upgrades zijn, maakt Microsoft nu nog niet bekend. Dat er een family pack komt, was eerder al uitgelekt. Concurrent Apple biedt al geruime tijd 'familiepakketten' van vijf licenties voor zijn Mac OS X.

Een woordvoerder van Microsoft Nederland meldt dat er in Nederland helemaal geen familiepakket van Windows 7 op de markt komt. Dit kortingspakket is voorbehouden aan uitverkoren markten waartoe in elk geval de thuismarkt VS, maar dus niet ons land. Of het familiepakket wel in andere Europese landen beschikbaar komt, kan Microsoft nog niet zeggen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #42 Gepost op: 25 juli 2009, 00:09:49 »
Microsoft zwicht voor browserkeuzescherm
bron: www.webwereld.nl Auteur: Jasper Bakker

Microsoft doet een knieval naar de Europese Commissie; het voorziet Windows 7 van een keuzescherm voor webbrowsers. Eerder had het bedrijf zelf de eigen browser geheel verwijderd.


Windows 7 biedt browserkeuze
Deze opzienbarende concessie heeft Microsoft zojuist gedaan, op vrijdagavond Nederlandse tijd. De Europese Commissie bevestigt de knieval en zegt in een eerste reactie positief te zijn hierover. "De Commissie verwelkomt de nieuwe voorstellen van Microsoft voor Internet Explorer en voor interoperabiliteit." Hiermee lijkt de softwaregigant namelijk op voorhand al aan een EC-eis te voldoen die officieel nog niet was uitgesproken.

Windows-gebruikers krijgen bij het eerste gebruik straks een keuzescherm voorgeschoteld, waarbij ze een browser kunnen selecteren. Die is dan na installatie de standaardbrowser op hun pc. Het is nog niet bekend welke browsers uiteindelijk in het men komen te staan. Fabrikanten krijgen namelijk de mogelijkheid nog extra browsers in het menu te plaatsen.

Volgens het voorstel worden browsers niet met Windows meegelevered, maar na selectie gedownload. Op die manier vermijdt Microsoft problemen met tijdige aanlevering. Er is voor elke optie gelijke ruimte voor naam en logo, aanprijzende tekst, een install-optie en een link voor meer informatie.

Ook Firefox, Chrome, Safari en Opera
Microsoft lijkt in ieder geval bereid ver te gaan: bij het voorstel zit alvast een voorbeeld. Daarbij is het eigen Internet Explorer 8 vergezeld van Mozilla's Firefox 3, Apple's Safari 4, Google's Chrome, Opera Software's Opera, en nog ruimte voor eventuele browsers 6 en 7. Verder behoudt Microsoft de al eerder aangebrachte optie voor oem's en consumenten om IE8 uit of aan te zetten in Windows 7.

Vóór deze knieval leek het er al op dat de praktijksituatie voor consumenten in de EU niet drastisch zou veranderen door Microsofts eerdere, vrijwillige actie. Het bedrijf besloot IE8 uit Windows 7 te halen en dat nieuwe besturingssysteem eind oktober zonder browser op de Europese markt te brengen. De keuze voor een browser was dan aan oem's, pc-verkopers en de consument. Een nog lopende rondgang van Webwereld onder pc-fabrikanten wees al uit dat veel bedrijven kiezen voor IE8.

HP koos IE8
HP verklaarde al dat het de Microsoft-browser zou leveren op pc's met Windows 7 die het straks verkoopt in de EU, en ook in Zwitserland en Kroatië. 's Werelds grootste pc-producent levert IE8 dan vooraf geïnstalleerd op zijn pc's. Indien er vanuit klanten vraag is naar andere opties, neemt de leverancier dat wel in overweging, meldde een Nederlandse woordvoerster vrijdagmiddag nog. Voor de zakelijke markt zijn er hoe dan ook mogelijkheden voor applicaties naar wens en complete images op maat.

Het bedrijf benadrukt dat IE8 dan wel preinstalled is, maar niet embedded. De browser van Microsoft is dus gewoon een applicatie en valt door de eindgebruiker te deinstalleren. "Het is geen geïntegreerd onderdeel", verklaart een woordvoerster. Dat is echter te danken aan Microsoft die onder druk van de EC eerder al die uitschakeloptie inbouwde in Windows 7.

Dell koos 'een browser'
De wereldwijde nummer twee in de pc-markt, Dell, reageerde nogal voorzichtig op de vragen van Webwereld. De woordvoerster verklaarde vrijdag dat Dell een webbrowser als essentieel beschouwt voor 'de complete computing experience'. Het Amerikaanse bedrijf was al druk bezig stappen te nemen om straks een browser in zijn Europese pc-fabrieken te installeren op Windows 7-machines. Dat is dan net als bij HP als een gewone applicatie. Of dat er inderdaad één zou zijn, en welke dan, werd niet medegedeeld.

Asus ging voor keuze
De Taiwanese pc-leverancier Asus gaf gelijk aan de consument keuze te willen geven. De Benelux-woordvoerder zei afgelopen woensdag dat er nu nog geen definitief besluit was genomen, maar het meest logische en beste leek hem een bijgeleverde cd met daarop enkele browsers. Hij noemde IE8 en Google Chrome als waarschijnlijke kandidaten. "Ik denk dat de meeste oem's kiezen voor twee browsers."

"Je moet klanten wel de mogelijkheid geven online (het web op - red.) te kunnen gaan." Hij erkent dat een meegeleverde cd met eventueel extra handleidingspapier qua gebruiksgemakt wat lager scoort dan een vooraf geïnstalleerde browser. Hij ziet dat niet als extra last voor Asus zelf en het kanaal van wederverkopers en winkeliers: "Het gaat toch al samen met de introductie van een nieuw besturingssysteem." Daar komt ook nieuwe software, drivers, folders en marketingmateriaal bij, legt de woordvoerder uit.

Bestuderen
Door de concessie van Microsoft doen de individuele plannen van de pc-fabrikanten er nu echter veel minder toe. Zij kunnen straks nog wel eigen browsers toevoegen, die instellen als standaard, en ook IE8 deinstalleren. De EC gaat dat voorstel nu nauwgezet bestuderen en de effectiviteit ervan in de praktijk.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #43 Gepost op: 06 augustus 2009, 14:13:39 »
Windows 7-upgrades in Europa veel duurder
Gepubliceerd: Donderdag 6 augustus 2009
Auteur: Kristian van Tuil / www.webwereld.nl


Upgraden naar een meer uitgebreide editie van Windows 7 is in Europa veel duurder dan in de Verenigde Staten. Afhankelijk van de gekozen optie, is de Europeaan tot 63 procent meer kwijt.

Eind juni ontkende vice-president Bill Veghte van de Windows-bedrijvengroep nog dat Windows 7 meer zou gaan kosten voor Europeanen. Dit werd gesuggereerd vanwege de extra kosten die Microsoft zou maken om Internet Explorer van het nieuwe besturingssysteem los te koppelen. Toch moeten consumenten uit de EU waarschijnlijk wèl meer centen op tafel leggen voor een upgrade wanneer Windows 7 eenmaal gekocht is. Een analyse van Computerworld laat zien dat kopers in de EU veel meer kwijt zijn voor de zogenaamde Anytime Upgrades.

Op elk moment naar een duurdere versie upgraden
Met de Anytime Upgrades is het mogelijk om een goedkope Starter-licentie (voor bijvoorbeeld een netbook) op te waarderen naar een duurdere uitgebreide Home Premium of Professional-editie. Dit kan gedaan worden zonder dat het besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd hoeft te worden. Deze upgrades komen op 22 oktober tegelijk beschikbaar met het nieuwe besturingssysteem.

Volgens Microsoft zijn is het opwaardeerprogramma met name voor gebruikers van netbooks interessant. “Een klant kan een netbook kopen met als enige intentie om deze voor e-mail te gebruiken. Na verloop van tijd kan hij/zij er achter komen dat de netbook als volwaardige pc dient. Die persoon kan besluiten om te upgraden”, aldus een woordvoerder van het bedrijf vorige week.

Tot 163 procent van de Amerikaanse prijzen
Computerworld vergeleek het meest waarschijnlijke prijsplan van de Anytime Upgrades in Europa en de Verenigde Staten. Daarbij blijkt een Anytime Upgrade van Home Premium naar Professional 63 procent meer te kosten in Europa. Ook de upgrade van Starter naar Home Premium is duurder in Europa, waar de consument 23 procent meer moet betalen dan in de VS. Bij de percentages van Computerworld zijn internationale belastingtarieven en huidige valutakoersen meegenomen in de berekening. De definitieve prijzen van de upgrades in Europa zijn nog niet bekend gemaakt door Microsoft. In de VS is een upgrade van Starter naar Premium vanaf 79,99 dollar verkrijgbaar.

Analist Steve Baker van de NDP Group ziet nauwelijks positieve kanten aan het conservatieve prijsplan van Microsoft. “Ze zullen veel agressiever te werk moeten gaan”, zo denkt hij. “Met deze prijzen zullen ze consumenten niet snel overtuigen om op te waarderen. Wanneer iemand een goedkope computer aanschaft, speelt de prijs de grootste rol.”
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #44 Gepost op: 25 augustus 2009, 15:42:51 »
Nederland krijgt Engels family pack Windows 7
Gepubliceerd: www.webwereld.nl - Dinsdag 25 augustus 2009
Auteur: Jasper Bakker

Microsoft brengt het familiepakket van drie Windows 7-licenties toch uit in Nederland. Het gaat alleen om de Engelstalige uitvoering van de Home Premium-variant. Het familiepakket omvat zowel upgrades als de volledige versie van Windows 7, laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Webwereld. Het gaat alleen om de Home Premium-variant in het Engels..

Upgrade en volledige installatie
Home Premium is volgens de eerder vrijgegeven upgradekaart alleen als upgrade mogelijk voor de Home Basic- en Home Premium-uitvoeringen van Vista. Gebruikers van Windows XP en de Vista-varianten Starter, Business en Ultimate moeten dan een schone installatie doen.

Naast Nederland brengt Microsoft het pakket van 3 Windows 7-licenties ook uit in Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Op de Britse site van Amazon, die ook Nederland dekt, is het familiepakket laatst opgedoken met een prijskaartje van 150 Britse ponden, wat rechtstreeks omgerekend neerkomt op zo'n 170 euro. Microsoft benadrukt dat de prijs nog niet is bepaald.

Eerst niet
Eerder liet Microsoft Nederland nog aan Webwereld weten dat het 'family pack' niet in ons land zou verschijnen. Nu blijkt dat toch het geval te zijn, hoewel het alleen de Engelstalige uitvoering van Windows 7 is. Microsoft heeft geen plannen om dit voordeelpakket ook in Nederlandstalige uitvoering aan te bieden, laat het bedrijf weten.

Het bestaan van het familiepakket is eind juli bevestigd door Microsoft. Toen werd gemeld dat het in ieder geval bestemd is voor thuismarkt de Verenigde Staten. Daarnaast bleek ook Canada bediend te worden met het kortingspakket. Nederland viel toen buiten de boot, hoewel andere Europese landen mogelijk wel het familiepakket zouden krijgen. Nu is dat voor een aantal EU-landen dus het geval.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!