Auteur Topic: Windows 7 nieuws  (gelezen 25704 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #20 Gepost op: 04 februari 2009, 12:20:30 »
bron: www.webwereld.nl

XP-gebruikers krijgen korting op Windows 7 - woensdag 4 februari 2009
Auteur: Andreas Udo de Haes

Microsoft bevestigt dat XP-gebruikers kunnen 'upgraden' naar Windows 7. Dat betekent overigens geen installatie-upgrade, maar alleen een nog onbekende korting.
"Klanten kunnen een upgrade kopen om van Windows XP naar Windows 7 te gaan", aldus een woordvoerster van Microsoft. "Echter, zij moeten wel een 'schone installatie' van Windows 7 uitvoeren." Dat houdt dus in dat de harde schijf wordt geformatteerd waarmee XP en alle andere software, instellingen en achtergebleven bestanden worden gewist.

Microsoft heeft nog geen prijzen bekendgemaakt van de verschillende Windows 7-varianten die het gisteren presenteerde. Ook de korting die het XP-gebruikers nu in het vooruitzicht stelt, is nog onbekend.

XP-gebruikers die upgraden naar Vista krijgen rond de 100 euro korting, afhankelijk van de Vista-versie.
Zij kunnen echter wel een daadwerkelijke installatie-upgrade uitvoeren, waarbij bestanden en instellingen worden meegenomen.

Onlangs werd ook bekend dat klanten die na 1 juli 2009 een pc kopen met Vista erop, ze die in principe (afhankelijk van de versie naar versie migratie) gratis kunnen upgraden naar Windows 7.

Verstandig
Hoewel een schone installatie voor veel consumenten een gedoe kan zijn, vinden analisten het verstandig en slim van Microsoft om geen ondersteuning te bieden aan een installatie-upgrade. "Voor de meeste gebruikers is het eindresultaat [van een schone installatie, red] een meer solide installatie", aldus Michael Gartenberg van Jupiter Research tegen Computerworld.

Bovendien hoeft Microsoft dan zelf geen ondersteuning meer te bieden aan nog een ingewikkelde installatie-upgrade. Gartenberg: "Dat betekent dat ze het [ Windows 7, red] eerder de deur uit kunnen doen."

Officieel houdt Redmond de lancering van Windows 7 nog op begin 2010. Maar het softwarebedrijf heeft wel aangegeven dat het bij één bèta en één Release candidate blijft. Hierdoor gaan velen ervan uit dat het nieuwe OS ergens in het najaar van 2009 in de schappen zal liggen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #21 Gepost op: 05 februari 2009, 13:49:05 »
Bron: www.techworld.nl

Microsoft gaat overstag in Windows 7 UAC-kwestie - 5 februari 2009
Door: Michiel van Blommestein
 
Na kritiek op de nieuwe UAC-standaardinstellingen die in de pijplijn zitten voor Windows 7, gaat Microsoft alsnog overstag en het gedrag van het systeem aanpassen. Hoe de ontwikkelaars dat precies gaan doen, wilde het bedrijf niet kwijt.
Begin deze week ontstond beroering over de afstelling van UAC (User Account Control) in Windows 7. Microsoft heeft, na kritiek op het irritante Vista UAC, het beveiligingssysteem voor het nieuwste OS aangepast, zodat deze niet om de haverklap als popup tevoorschijn komt. Maar de nieuwe afstelling zou, zo ontdekten onderzoekers Long Zheng en Rafael Rivera, het mogelijk maken voor malware om het systeem als geheel uit te schakelen zonder dat de gebruiker het weet. Rivera heeft het klaargespeeld met een eenvoudig VSBscript.

Toch gaf Microsoft in een reactie aan niet in te gaan op de gevonden kwetsbaarheden. Het zou gaan om een bewuste functiekeuze, en bovendien voerde het bedrijf aan dat een systeem al gecompromiteerd moet zijn, als de malware zijn slag wil kunnen slaan. "We deden wat u ons hebt gevraagd", zo schrijft bijvoorbeeld Microsoftmedewerker Roger Halbheer op zijn weblog, "namelijk het verminderen van het aantal UAC-prompts, vooral als je met de Windows-instellingen bezig gaat."

Maar Microsoft is alsnog overstag gegaan. Tegenover Computerworld gaf Redmond aan dat het bedrijf alsnog aanpassingen aan UAC heeft gedaan in post-beta builds van het nieuwe besturingssysteem. De aanleiding zou nieuwe aanvalscode zijn die de onderzoekers Rivera en Long recent hebben aangeleverd. In dat interview zegt de zegsman alleen dat UAC voor Windows 7 niet terug zal worden gezet naar het oude Vistagedrag, iets waar Rivera voor pleit.

Wat de aanpassingen dan wel precies zijn, is dus niet bekend. Maar Ruud de Jonge van Microsoft bevestigt tegenover Techworld wel dat Microsoft alsnog afstapt van het huidige instellingen. "Wat ik begrepen heb is dat wij het gedrag van UAC hebben aangepast naar aanleiding van deze feedback", zegt De Jonge. Hij kon niet zeggen wat de praktische uitwerking daarvan zal zijn. "Ik ga denk ik binnenkort zelf even een recente build van Windows 7 ga installeren", zegt De Jonge.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #22 Gepost op: 01 maart 2009, 03:02:01 »
bron: www.tweakers.nl

Microsoft licht tipje van sluier Windows 7 RC1 op
Door Wilbert de Vries, vrijdag 27 februari 2009

Microsoft heeft een tipje van de sluier opgelicht over enkele veranderingen in Windows 7, die in navolging van de aanpassingen aan het uac-systeem zijn aangebracht. Het betreffen vooral kleine wijzigingen die het gebruik moeten vergemakkelijken.

De eerste Release Candidate van Windows 7 zal op diverse punten verschillen van de eerder vrijgegeven bèta van het besturingssysteem. Het zou in de meeste gevallen om kleine wijzigingen gaan, waarvan Microsoft denkt dat ze 'de gebruikerservaring zullen verbeteren'. Hoewel Microsoft aangeeft dat de tot dusver ontvangen feedback ook de nodige bugfixes heeft opgeleverd, wil het bedrijf nog niet verklappen welke dat zijn. Wel vertelt Chaitanya Sareen van Microsoft op de Engineering Windows 7-blog meer over de visuele wijzigingen.

Een van de veranderingen in Windows 7 RC1 is de ondersteuning voor lokale fat32-schijven. Ook heeft Microsoft het nieuwe besturingssysteem zo aangepast dat een laptop die tijdens het afspelen van content in de slaapstand wordt gezet, daar bij het ontwaken zonder meer mee verder kan gaan. Verder is de autolock-functie verbeterd. Deze functie kon voorheen alleen worden ingeschakeld als er ook een screensaver actief was, maar daar zouden nogal wat klachten van it-beheerders over zijn binnengekomen.

Een andere opvallende aanpassing aan het nieuwe OS is de toevoeging van de mogelijkheid om met behulp van de Windows-knop door geopende Quick Launch-items te navigeren. Als Internet Explorer bijvoorbeeld actief is en het IE-icoon het eerste icoon in deze toolbar is, dan zorgt de combinatie Windows-knop+1 ervoor dat de gebruiker direct naar IE overschakelt. Als er meerdere vensters van IE actief zijn, dan kan de gebruiker tussen deze vensters schakelen door de Windows-knop in te drukken en de 1 meerdere keren aan te slaan.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #23 Gepost op: 13 maart 2009, 22:23:37 »
Bron: www.computable.nl

Windows7 ondersteunt meer programma's dan Vista
Het besturingssysteem Windows 7 zal meer applicaties ondersteunen dan Vista. Dat belooft Microsoft op een blog. “We wilden de lat voor applicatie-compatibiliteit echt hoger leggen en verder gaan dan gewoon Vista als uitgangspunt nemen.”

Het toekomstige besturingssysteem Windows 7 zal meer softwaretoepassingen ondersteunen dan zijn voorganger Windows Vista. Dat belooft Microsoft op een blog: "Voor Windows 7 hebben we zwaar geïnvesteerd in applicatiecompatibiliteit, om te garanderen dat toepassingen die onder Vista werken, dat blijven doen onder Windows 7. Daarnaast hebben we ook een aantal applicaties gered die ‘stuk' waren onder Windows 7."

Tot de ‘geredde' applicaties behoren onder andere de Duitse en Japanse versie van QuickTime 7.1.6, maar bijvoorbeeld ook de Arabische versie van "Khalifa Cartoon Characters Creator".

Lat ligt hoger
"Tot nu toe zijn we er in geslaagd om dertig applicaties die ‘stuk' waren onder Vista, te laten werken onder Windows 7. Dat betekent dat Windows 7 een hogere applicatiecompatibiliteit heeft dan Windows Vista. We zijn bezig het aantal verder te verhogen", schrijft de softwareleverancier op de blog.

"Behalve dat we er ons van verzekeren dat deze applicaties werken onder Windows 7, hebben we een extra stap genomen voor onze bestaande Vista-klanten." De bloggers tonen een lijst van dertig applicatie-reparaties, waarvan 27 zijn overgezet naar Windows Vista. Die worden vervolgens meegenomen in toekomstige Vista-updates. "We wilden de lat voor applicatiecompatibiliteit echt hoger leggen en verder gaan dan gewoon Vista als uitgangspunt nemen."

Januari 2010, of eerder
Microsoft benadrukt keer op keer dat programma's die onder Windows Vista draaien, dat ook onder Windows 7 zullen doen. Volgens de softwareleverancier is dit een belangrijk argument voor XP-gebruikers om alsnog over te stappen op Windows Vista: het maakt de overstap naar Windows 7 straks gemakkelijker.

De softwareleverancier belooft dat de nieuwe Windowsversie in januari 2010 beschikbaar komt, maar volgens analisten is de kans groot dat het de zomer van 2009 al zover is.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #24 Gepost op: 29 maart 2009, 17:51:19 »
Bron: www.tweakers.net

Laatste pre-release Windows 7 komt in mei
Door Willem de Moor, zondag 29 maart 2009 14:43

Microsoft zal de laatste versie van Windows 7 die het uitbrengt voor het besturingssysteem in de winkels ligt in mei ter download aanbieden. Dat leert een inmiddels weer verwijderde pagina op de website van het softwarebedrijf.

De gewraakte pagina was gedurende korte tijd zichtbaar op de Technet-site van Microsoft. Daar viel te lezen dat de 'release candidate', zoals de laatste testversie van de software heet alvorens deze uitkomt, in mei voor het publiek beschikbaar zal zijn. Daarmee is de release candidate een maand later dan werd gehoopt, maar zou de uiteindelijke release van Windows 7 nog dit jaar in de schappen liggen.

De release candidate zal ruim een jaar functioneren: Microsoft belooft dat de licenties voor Windows 7 RC pas op 1 juni 2010 zullen verlopen. Tevens belooft het bedrijf dat de laatste testversie tot ten minste juni 2009 zal zijn te downloaden en dat licenties volop voorradig zullen zijn. De opvolger van Windows Vista zal in 32bits- en 64bits-versies te downloaden zijn en Microsoft geeft als systeemeisen onder meer een processor met een snelheid van 1GHz op, 1GB werkgeheugen en 16GB ruimte op de harde schijf.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #25 Gepost op: 30 maart 2009, 21:46:45 »
Bron: www.techworld.nl

Windows7 krijgt stapsgewijze upgrade
Door: Michiel van Blommestein

Een nieuwe upgradefunctie maakt het mogelijk om goedkopere versies van Windows 7 in stappen op te waarderen naar de duurdere varianten. Daarmee wordt de upgrade-drempel flink verlaagd.
De nieuwe functie is volgens het Maleisische blog TechArp Windows Anytime Upgrade (WAU) gedoopt. Microsoft heeft nog niets gemeld over de mogelijkheid, maar de plannen zijn volgens de bloggers in zijn geheel uitgedacht en klaar voor gebruik. Als bewijs levert het blog FAQs en handleidingen inclusief screenshots, en de melding dat het niet de eerste scoop van hun hand is.

WAU werkt met encryptiesleutels. Qua bits zijn alle varianten van Windows 7 identiek, maar zijn de functies in 'lagere' versies (Home Premium) op slot gegooid. Tegen betaling kan bij Microsoft of een MS-leverancier de sleutel direct worden aangeschaft om de uitgebreidere versies te ontsluiten. Dat kan dus in stappen, maar je kunt dus ook een grote sprong maken naar Win7 Ultimate. Je kunt alleen niet zomaar wisselen tussen 32- en 64-bits. Ultimate en Enterprise zullen, vanzelfsprekend, geen WAU bevatten.

Het systeem kan meerdere gevolgen hebben. Leveranciers, bijvoorbeeld oem's, zullen sneller de neiging hebben om in eerste instantie de basisversies voor te installeren op een systeem om de prijs op het oog laag te houden. Voor beheerders zal de drempel lager zijn om te beginnen met een basisversie, en in een handomdraai op te waarderen naar een uitgebreide variant als dat nodig blijkt. Hoe het zit met bedrijfs- en bulklicenties is helaas nog niet bekend.

Een essentieel detail heeft TechArp niet weten te verkrijgen: wat het prijsverschil zal zijn tussen het direct inkopen van Win7, en het upgraden via WAU
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #26 Gepost op: 06 april 2009, 21:39:48 »
Bron: www.techworld.nl

Microsoft staat downgrade Win7 naar XP toe - 6 April 2009
Door: Michiel van Blommestein

Microsoft gaat de downgrade-regeling van Vista naar XP voor pc's met ongeveer een jaar verlengen. Dat betekent dat Redmond ook downgrades van Windows 7 gaat toestaan voor zijn klanten, maar over een verdere verlenging van de XP-ondersteuning is niets gezegd.
Dat bericht de AppleInsider op basis van documenten van HP. De website heeft het over een aparte overeenkomst tussen HP en Microsoft, maar de hardwareleverancier heeft tegenover Techworld bevestigd dat het gaat om een regeling voor alle oem-leveranciers. Zowel pc's als laptops zullen hieronder vallen. Microsoft heeft het bericht nog niet bevestigd.

De termijn waarop oem-leveranciers een downgrade kunnen aanbieden zou oorspronkelijk op 31 juli 2009 aflopen, maar ze mogen dat nu blijven doen tot 30 april 2010. In het oorspronkelijke bericht zou het alleen om HP gaan, maar het gaat pertinent niet om een exclusieve overeenkomst tussen Microsoft en HP, zo zegt de hardwareleverancier. De termijn voor de downgrade is al eerder opgeschoven door Microsoft.

Veel bedrijven kiezen ervoor om het oude XP te behouden in plaats van over te stappen op Vista, tot groot chagrijn van Microsoft. De mogelijkheid om nieuwe XP-pc's te kopen liep officieel vorig jaar zomer af, maar leveranciers hebben het voor elkaar gekregen toestemming te krijgen voor zogenaamde downgrades. Een Vista-licentie (Business of Ultimate) geldt dan ook als XP Professional-licentie, zodat klanten gewoon het oudere besturingssysteem kunnen draaien.

Opvallend is de mogelijkheid om tot de nieuwe deadline ook van Win7 down te graden. De opvolger van Vista wordt in de herfst verwacht. Een dergelijke mogelijkheid is volgens analisten belangrijk, omdat klanten met XP-omgeving dan bij een hardware-refresh niet voor een voldongen feit worden gesteld wanneer Win7 verschijnt. "Bovendien wachten veel bedrijven dikwijls eerst op de eerste Service Pack voordat ze het OS gaan upgraden", zegt de HP-manager Els Ossewaarde van de pc-divisie van HP.

Of Microsoft nog gaat morrelen aan de ondersteuningsregeling, is nog niet duidelijk. Volgens Ossewaarde wordt er wel naar gekeken, maar heeft Microsoft daar in de communicatie met HP nog met geen woord over gerept. Windows XP valt vanaf volgende week dinsdag onder de zogenaamde Extended Support-regeling van Microsoft. Met deze wisseling van algemene naar uitgebreide ondersteuning worden alleen beveiligingslekken gedicht, en moeten zakelijke klanten een apart contract afsluiten om de mate van support te behouden die ze gewend zijn. Dat kan nog tot half juni. Ondersteuning van XP loopt volgens de planning definitief af in 2014
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #27 Gepost op: 20 april 2009, 14:11:14 »
Bron: www.webwereld.nl

Windows 7 RC komt begin mei al
Gepubliceerd: Maandag 20 april 2009
Auteur: Jasper Bakker[\i]

Stomme fout of slimme marketing: de Microsoft-website heeft informatie gelekt dat de release candidate van Windows 7 begin mei verschijnt.
De in januari vrijgegeven bèta van Windows 7 is volgens veel testers en bloggers al erg goed. Volgens sommige enthousiastelingen beter dan het niet zo populaire Windows Vista. Er is dan ook flink wat speculatie over een vroege release voor de volgende versie van Microsofts besturingssysteem. De bijna-af-maar-toch-nog-proefversie van Windows 7 komt begin mei uit, blijkt uit een gelekte planning van Microsoft.

Betalende abonnees
Die release candidate (RC) is vóór 5 mei beschikbaar voor abonnees van Microsofts betaalde diensten voor ontwikkelaars en beheerders. Dat zijn respectievelijk MSDN (Microsoft developer network) en TechNet. Vanaf die dinsdag 5 mei is Windows 7 RC toegankelijk voor partners.

Voor partners
Deze planning is afgelopen zaterdag kort te lezen geweest op de partnerwebsite van Microsoft. Daar geeft het informatie aan pc-verkopers, softwareleveranciers, implementators, distributeurs en andere bedrijven. Het lek is opgemerkt door pc-nieuwssite Neowin.net.

De – al dan niet opzettelijk – gelekte tekst gaf partners alvast de melding dat diegenen met een MSDN- of TechNet-abonnement de RC nu alvast kunnen downloaden. Dat betreft niet letterlijk ‘nu’; de informatie is te vroeg online geplaatst. De daarbij gegeven link naar de download komt dan ook uit op de reeds beschikbare Windows 7 bèta.

Wanneer definitief?
Het is nog altijd niet bekend wanneer de definitieve uitvoering van de nieuwe Windows-versie uitkomt. Microsoft houdt vast aan de uitspraak “drie jaar na de release van Vista”. Die opvolger van het nog altijd veelgebruikte Windows XP is in november 2006 uitgekomen voor zakelijke gebruikers en in januari 2007 voor consumenten. Daarmee is 7 dus mogelijk voor eind dit jaar, maar officieus houdt Microsoft het op begin 2010.

De ontwikkeling van 7, door critici wel een ‘second edition’ van Vista genoemd (naar Windows 98 SE), verloopt echter vlot. Het verschijnen van de RC in mei is slechts vier maanden na het uitbrengen van de eerste en enige bèta. Eind vorige maart is er al informatie uitgelekt dat de RC ergens in mei zou uitkomen. Diverse bloggers speculeren nu met hernieuwde energie over een release ruim voor het einde van dit jaar.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Format Arie

 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 7,738
 • Geslacht: Man
 • 1 bom is genoeg om je hele dag te verknallen
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #28 Gepost op: 24 april 2009, 19:46:35 »
Bron: http://tweakers.net/

Windows 7-kwetsbaarheid volgens onderzoekers niet te repareren

Door Olaf van Miltenburg, vrijdag 24 april 2009 13:44, views: 30.418

Beveiligingsonderzoekers hebben een lek in Windows 7 gevonden dat kan worden gebruikt om een systeem met dit besturingssysteem over te nemen. De kwetsbaarheid zou niet door Microsoft verholpen kunnen worden.

Beveiligingexperts Vipin en Nitin Kumar demonstreerde een proof-of-concept van de exploit tijdens The Box Security Conference in Dubai, schrijft Networkworld. Ze lieten zien hoe ze met de door hun geschreven code, VBootkit 2.0 genaamd, een virtuele Windows 7-machine tijdens het booten konden overnemen. "Repareren kan niet, het is een ontwerpfout", beweerde Vipin Kumar. VBootkit 2.0 zou gebruikmaken van het feit dat de Windows 7-ontwerper ervan zijn uitgegaan dat Windows 7 tijdens de bootprocedure niet voor een aanval vatbaar is.

Dat uitgangspunt klopt gedeeltelijk en de impact van de exploit is daarom beperkt: een aanvaller moet namelijk fysiek toegang hebben tot de machine die hij wil overnemen, en na een reboot verliest hij de controle over het systeem. VBootkit 2.0 wijzigt de Windows 7-bestanden die tijdens het booten in het systeemgeheugen geladen worden; de code laat de bestanden op de harde schijf echter met rust. Hoewel de data in het systeemgeheugen bij een reboot wordt verwijderd, betekent het feit dat VBoot hier plaatsneemt ook dat de code moeilijk te detecteren is.

VBoot stelt een aanvaller na een geslaagde overname in staat om het systeem op afstand te beheren, zich meer rechten toe te kennen en een gebruikerswachtwoord te verwijderen. De code kan er ook voor zorgen dat het wachtwoord na een reboot weer hersteld wordt, zodat de hack moeilijk te detecteren is. De beveiligingsonderzoekers toonden overigens al in 2007 tijdens de Europese Black Hat-conferentie een vroege versie van VBoot, die Windows Vista-systemen kon overnemen.

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #29 Gepost op: 25 april 2009, 01:04:06 »
Bijna releasetijd dus dan krijg je dit soort berichten. Hoeveel van dat soort exploits waar wij niet van weten er in XP en in Vista zitten laten ze voor het gemak maar even buiten beschouwing. Bij deze Windows7 Exploit moet de hacker fysiek toegang hebben tot de PC die hij wil exploiteren.

Zie je het voor je: De bel gaat......, hai hacker kom erin........, ga lekker achter m'n bureau zitten,............ biertje erbij?  :biertjuh
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #30 Gepost op: 25 april 2009, 13:34:27 »
Bron: www.webwereld.nl

Windows 7 krijgt XP modus voor oude software
Gepubliceerd: Zaterdag 25 april 2009
Auteur: Andreas Udo de Haes

Gebruikers van Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate krijgen gratis XP SP3 erbij, gevirtualiseerd op de desktop om oude apps te draaien.

Vanaf de release candidate, die op 5 mei beschikbaar komt, zit in Windows 7 de mogelijkheid ingebakken om programma's voor XP probleemloos te draaien. Daartoe kunnen gebruikers van de smaken Windows 7 Professional, Enterprise en Ultimate een speciale virtuele Windows XP SP3 downloaden en installeren.

Dat melden Rafael Rivera and Paul Thurrott, nadat ze hierover naar eigen zeggen door Microsoft waren ingelicht. Voor Home Premium komt de optie niet beschikbaar, laat staan voor de Starter editie.

Oude applicaties in Windows 7
De XP modus of XPM is een vernieuwde variant van Microsoft Virtual PC. Maar oude programma's hoeven niet meer te draaien op de XP desktop zelf, zoals bij Virtual PC. In plaats daarvan worden ze ook direct gehost op de Windows 7 desktop. Het gevolg is dat de XP interface voor de gebruiker helemaal verdwijnt en de programma's voor XP lijkt te draaien op Windows 7 zelf. De oude software is direct vanuit het startmenu van Windows 7 te benaderen.

 

Zoals te zien op het screenshot staan Word 2003 en Word 2007 naast elkaar op dezelfde Windows 7 desktop, maar Word 2003 draait onzichtbaar op Windows XP.
Deze virtuele XP modus kan in een netwerkomgeving door admins bovendien eenvoudig gecontroleerd worden via beheertools als Active Directory en Group Policy, schrijven Rivera en Thurott.

Betere compatibiliteit dan Vista
Het gevolg is dat Windows 7 een veel hogere compatibiliteitsgraad met XP zal hebben dan Vista ooit heeft bereikt. In de compatibiliteitsmodus van Vista draaien wel een aantal XP programma's, maar Microsoft waarschuwt zelf: 'sommige oude programma's draaien slecht of helemaal niet'. Dat lijkt met de XP Modus verleden tijd.

De reacties op de blogs van Rivera en Thurott zijn overwegend positief. Een enkeling reageert cynisch: "Wow, fantastisch werk Microsoft. Nu blijven al die Windows XP virussen ook werken!"
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #31 Gepost op: 25 april 2009, 13:42:51 »
Mooie oplossing Microsoft  :goed
Het zou wel mooi zijn dat je de virtual XP omgeving kunt deinstalleren als je die niet (meer) gebruikt.
Ik zou ook wel eens willen weten hoe dat dan gaat bij de installatie van de ouder programma's/
"Ziet" Windows 7 zelf dat het een oud programma is wat niet draait onder het nieuwe besturingssysteem en gebruikt ie dan meteen automatisch de virtual PC daarvoor?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #32 Gepost op: 26 april 2009, 23:03:52 »
Nog meer uitgebreide info over de nieuwe gevirtualiseerde XP-modus in Windows 7 staat op Tweakers.net

http://tweakers.net/nieuws/59809/windows-7-krijgt-gevirtualiseerde-xp-modus.html


PS) Gert, je berichtje met de screenshots zijn verplaatst naar het topic voor windows 7 screenshots wat je destijds zelf geopend hebt.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #33 Gepost op: 27 april 2009, 23:43:06 »
Bron: www.webwereld.nl

Windows 7 RC komt toch iets eerder
Maandag 27 april 2009
Auteur: Jasper Bakker


Microsoft brengt de laatste proefversie van Windows 7 iets eerder uit. De RC komt donderdag voor ontwikkelaars en beheerders, en 5 mei voor iedereen.

De softwareproducent bevestigt nu eerdere berichten dat de release candidate van Windows 7 begin mei uitkomt. Het besturingssysteem is op 5 mei beschikbaar voor het publiek. Dat blogt Windows 7-ontwikkelaar Brendan LeBlanc van Microsoft.

Hij meldt dat de enorme hoeveelheid feedback van testers al heeft geleid tot vele aanpassingen en verfijningen. Dit betreft onder meer de nieuwe taakbalk, de Aero Peek-interface, de iPhone-achtige touch-bediening en de ingebouwde Media Player. Deze verbeteringen zijn straks zichtbaar - en uit te proberen - in de RC.

Bijna klaar
Op 30 april kunnen softwareontwikkelaars en systeembeheerders deze testversie al downloaden. Deze RC is volgens planning de enige die Microsoft uitbrengt. Bovendien volgt die op slechts één bèta-uitvoering. Vaak zijn er meerdere bèta's en release candidates - en soms nog proefversies onder andere namen (Community Technical Preview) - voordat software volgens een producent klaar is voor de markt.

Toch 2009?
Microsoft lijkt haast te maken met Windows 7. Die software moet volgens de officiële, maar wat vage planning uitkomen drie jaar na voorganger Vista. Dat kan eind dit jaar zijn maar ook later. Vista verscheen namelijk in november 2006 eerst voor zakelijke gebruikers en kwam in januari 2007 uit voor consumenten. Laatstgenoemde omvatte meelevering met pc's en verkrijgbaarheid van dozen in de detailhandel.

Er gaan al geruime tijd geruchten rond dat Microsoft de opvolger voor Vista dit jaar al uitbrengt. Mogelijk nog ver voor het einde van dit jaar. De softwareproducent houdt vast aan de officiële uitspraak van "drie jaar na Vista". Critici stellen dat Windows 7 slechts een 'second edition' is van Vista en dat Microsoft haast heeft om het debacle van die Windows-versie achter zich te laten.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #34 Gepost op: 29 april 2009, 17:48:50 »
Bron: www.Technet.nl

Windows 7 RC1 is sneller met verbeterde interface
Door: Preston Gralla
 
De Windows 7 Release Candidate is op dit moment al beschikbaar op BitTorrent sites en zal binnenkort breed beschikbaar zijn. Het is een gepolijst stukje software, dat klaar is voor het grote werk. Deze versie komt met een groot aantal handige aanpassingen in de interface en een paar belangrijke verbeteringen onder de motorkap.
De meeste veranderingen in RC1 zijn niet wereldschokkend. Maar er zijn wel een groot aantal kleine verbeteringen, waardoor de productiviteit van de gebruiker toch verbeterd wordt. In deze review kijk ik alleen naar de verschillen tussen de bèta van januari en RC1.

Windows XP Mode
De grootste verrassing is een feature die wel is aangekondigd, maar nog niet beschikbaar was: Windows XP Mode. Daarin kunnen XP applicaties draaien, terwijl het lijkt alsof ze onderdeel zijn van Windows 7 (dat wordt ons in ieder geval beloofd). En daarvoor hoef je niet ook nog eens Windows XP te kopen, die licentie is erbij inbegrepen. In feite krijg je dus twee besturingssystemen voor de prijs van een.

Daar zijn wat problemen mee, maar het lost wel het grootste probleem van Micorsoft op met XP. Daarmee zijn mensen zo vertrouwd dat ze helemaal geen nieuwe versie willen. En nu hoeft dat ook niet, ze kunnen XP draaien als onderdeel van Windows 7.

Instellingen videokaart
Ik heb RC1 geïnstalleerd op een Dell Inspiron E1505 laptop met 1GB aan RAM en een 1.83GHz dual-core processor. Zelfs bij die configuratie was het besturingssysteem verrassend snel. Het leek zelfs nog sneller dan de bèta, die op zijn beurt al een stuk sneller was dan Vista. Maar voor ik zover was, liep ik wel aan tegen een moeilijkheid bij het installeren. Windows 7 herkende mijn videokaart niet goed en gebruikte de generic video driver. Daarmee kon ik Aero niet draaien, en kon ik ook de hoogste resolutie van mijn laptop niet gebruiken. Zelfs toen ik Windows vroeg om mijn hardware nog eens opnieuw te scannen, herkende hij mijn videokaart nog niet. Dus zat er niets anders op dan de Windows Vista video driver te downloaden en te installeren. Gelukkig liep mijn laptop vervolgens als een zonnetje.

Overigens had ik bij het testen van de bèta moeite om Aero werkend te krijgen, zelfs al herkende Windows de videokaart. Toen had ik ook problemen met het draadloze netwerk, maar die problemen zijn opgelost in RC1.

Verbeteringen aan de interface
Met RC1 komt een hele zwik aan subtiele veranderingen mee in de interface. Allemaal samen vertegenwoordigen ze een hele verbetering ten opzichte van de bèta.

De taakbalk van Windows 7 is de meest in het oog springende verbetering. Die was in de bèta al veel beter dan in Vista, maar in de RC1 is hij nog handiger geworden. Als je regelmatig veel bestanden open hebt staan in een applicatie en je gaat met je muis boven het icoon in de taakbalk hangen, dan krijg je nu een lijst te zien van de open bestanden in plaats van thumbnails. Zoveel thumbnails passen gewoon niet op je scherm.

In RC1 zijn de thumbnails toch teruggekomen in deze lijst. Maar je krijgt alleen een preview te zien als je boven een bestand in de lijst gaat hangen. Bovendien kun je vanuit die lijst elk window sluiten door op de kleine x te klikken, net als je dat kon bij de thumbnails.

Keyboard-junkies zullen de nieuwe shortcut waarderen voor de taakbalk, die het makkelijker maakt om zonder muis naar een bepaald venster in een applicatie te springen. Net als in de bèta, kun je nog steeds het toetsenbord gebruiken om de applicaties die op je taakbalk staan te starten. Staat Microsoft Word bijvoorbeeld op de tweede plaats op je taakbalk, dan kun je Windowstoets-2 gebruiken om Word op te starten.

Bij RC1 is dit nog verder doorgevoerd en kun je door de verschillende vensters bladeren binnen een applicatie die op de taakbalk staat. Als Word weer het tweede programma is op je taakbalk, dan hou je de Windowstoets ingedrukt en druk je een paar keer op 2. Elke keer dat je op 2 drukt, komt er een ander venster van Word naar voren.

De taakbalk heeft nog meer functies gekregen. Het kan meer vastgepinde iconen herbergen dan voorheen, zodat je er niet meer doorheen hoeft te scrollen als je er veel hebt neergezet. In een resolutie van 1024 bij 768 krijg je er standaard 15 te zien in plaats van 12 als je grote iconen gebruikt. Met kleine icoontjes zijn het er nu 22 in plaats van 16.

Springerige lijsten
In de bèta van Windows 7 werden de Jump Lists geïntroduceerd. Dat zijn lijsten met handelingen of items die verbonden zijn aan een bepaalde applicatie. In de beta kon je de lijst oproepen door rechts te klikken op het icoon in de taakbalk of het Startmenu. Daarna zie je een lijst van de meest recent geopende bestanden (of websites, in het geval van Internet Explorer), en de optie om het icoon van de applicatie op de taakbalk neer te zetten of weg te halen.

In RC1 is deze lijst iets veranderd door je de controle te geven over het maximale aantal items op de lijst. Je kunt dat aantal nu onder de tien houden. Bovendien zie je, als je rechts klikt op het Control Panel op de taakbalk, een lijst van de meest recent gebruikte Control Panel features en applets. Dat is best handig. Maar het zou nog handiger zijn als je een soortgelijke lijst tevoorschijn kon halen met een rechtsklik op Control Panel in het Startmenu. Jammer genoeg zit dat er nog niet in.

In RC1 kun je ook handmatig bestanden vastpinnen in een Jump List van een programma dat zulke formaten normaal gesproken niet afhandelt. Dat kon nog niet in de bèta. Vervolgens kun je het bestand openen met dat programma. Maar pas een beetje op met deze mogelijkheid, want onvoorziene gevolgen kunnen op de loer liggen. Als je een bestand naar de Jump List van een bepaalde applicatie sleept, dan zullen alle bestanden van dat formaat voortaan standaard geopend worden door die applicatie. Sleep bijvoorbeeld een html-bestand naar Notepad, en voortaan zullen html-bestanden worden geopend door Notepad als je er op dubbelklikt, in plaats van door Internet Explorer.

Wie Remote Desktop Connection gebruikt om andere computers op het netwerk over te nemen, heeft iets om zich over te verheugen. Als je Remote Desktop Connection op je taakbalk zet, dan komen alle remote desktop connecties die je hebt bewaard terug in de Jump List. Zo kun je nog makkelijker een desktop overnemen.

Volgens Microsoft kun je de taakbalkinstellingen nu beter aanpassen. In vorige versies, inclusief Windows 7 bèta, werden die veranderingen pas permanent doorgevoerd als Explorer werd afgesloten aan het eind van de sessie. En bij een crash, of als Windows niet fatsoenlijk wordt afgesloten, waren de veranderingen niet meer te zien in de volgende sessie. Microsoft beweert dat de veranderingen nu permanent worden binnen 30 seconden nadat ze zijn doorgevoerd.

Ook het wisselen tussen vensters met Alt-Tab is verbeterd. Deze mogelijkheid is nu gecombineerd met Aero Peek. Als je Alt-Tab gebruikt om door open vensters te bladeren en je staat even stil bij een venster, dan kun je tegenwoordig door het venster heen de desktop zien, en zie je dus het open venster en de desktop tegelijkertijd, samen met de contouren van andere open vensters. Dit nieuwe stukje eye candy vind ik heel handig, omdat ik niet meer hoef te raden wat de inhoud is van een bepaald venster. Dat zie ik in een oogopslag.

Windows Explorer en zoeken
In RC1 zijn zowel Windows Explorer als de zoekfunctie subtiel, maar handig veranderd.
Een kleine maar fijne verandering is de manier waarop Windows Explorer mappen laat zien in de adresbalk. Voorheen kon vaak het hele pad niet worden getoond als je ergens diep in je harde schijf was. De bovenliggende map kon dan wel eens worden ingekort. Nu worden de huidige folder en de bovenliggende altijd helemaal weergegeven.

Ook het zoeken is enigszins verbeterd. In de bèta werden fragmenten van een document weergegeven die handig waren om na te gaan of dat het document was dat je zocht. In RC1 krijg je meer van hetzelfde. De fragmenten zijn langer en ze worden vaker getoond. In de bèta kreeg je verder de eigenschappen te zien in de zoekresultaten, maar die hadden geen label. In RC1 hebben ze dat wel, waardoor ze makkelijker te plaatsen zijn. Tot slot zijn er nog wat veranderingen doorgevoerd aan de vormgeving en de kleuren. Daardoor zijn de zoekresultaten makkelijker te scannen.

Een paar desktoptweaks
Er zijn in RC1 ook wat toevoegingen aan Windows 7 die alleen maar amusant zijn. Zo zijn er een paar erg on-Microsoftachtige achtergronden, die doen vermoeden dat een aantal mensen op de afdeling vormgeving heeft gesnoept van verboden chemische middelen. De nieuwe achtergronden zijn een mix van psychedelische Sergeant Pepper-stijl en Japanse anime, met een vleugje Hieronymus Bosch erdoorheen. Eigenlijk zijn ze heel leuk, maar vooral is het de meest atypische kunst die je ooit van Microsoft hebt gezien.

In RC1 kun je verder bepalen of je desktopiconen en gadgets op de desktop hebt of niet. Rechtsklik op de desktop en selecteer View. Dan krijg je een menu waarmee je aan kunt geven welke iconen en gadgets je te zien krijgt en welke niet.

Andere veranderingen
Er zijn genoeg andere veranderingen in RC1. Microsoft zegt dat RC1 sneller opstart en afsluit, sneller opkomt vanuit standby, sneller zoekt en indexeert en usb-apparaten sneller herkent. Ik kan niet al die claims met zekerheid bevestigen, maar op mijn laptop kwam Windows 7 inderdaad sneller uit zijn standby modus. En opstarten en afsluiten leken ook sneller te gaan.

Verder is er een kleine poging gedaan om Windows 7 wat groener te maken. Als je op het batterij-icoon klikt, dan zie je maar twee mogelijkheden: ‘Balanced’ en ‘Power-saver’. ‘High-performance’, dat over het algemeen meer energie verbruikt dan de andere twee, blijft verborgen. Maar die optie kun je snel zichtbaar maken door op het batterij-icoon te klikken en ‘More power options’ te selecteren.

Ook de beveiliging is op een paar punten verbeterd, waaronder een paar kleine veranderingen in User Account Control (UAC). De meest in het oog springende is dat de UAC prompt de desktop nu donker maakt. Verder is AutoRun uitgeschakeld voor usb-apparatuur en andere optische opslag. Dat is een welkome voorzorgsmaatregel, omdat wormen AutoRun kunnen gebruiken om malware op je pc te smokkelen.

Internet Explorer heeft een paar kleine tweaks ondergaan. Je kunt nu een InPrivate browsing sessie opstarten vanuit de Jump List van IE. Vanuit die lijst kun je nu ook tabjes openen.

Windows Media Player heeft ook een kleine facelift ondergaan. Voorheen had Media Player een ‘Leightweight Playback Mode’ die veel minder resources nodig had dan de volledige Media Player. Die modus is van naam veranderd en heet nu ‘Now Playing Mode’. Bovendien is hij nog kleiner en nog compacter geworden. Verder ondersteunt Media Player nu .mov bestanden die opgenomen zijn met digitale camera’s en er is een Remote Media Streaming feature bijgekomen die het mogelijk maakt om media te streamen naar andere pc’s.

Tot slot zijn er nog een paar veranderingen die belangrijk zijn voor bedrijven. In RC1 zijn er veranderingen aangebracht in DirectAccess, dat bedoeld is voor het van een afstand verbinden met bedrijfsnetwerken. Er is ondersteuning toegevoegd voor smart cards en tegenwoordig kunnen mappen worden toegevoegd en verwijderd in de offline modus. En Applocker is iets veranderd, waardoor de beheerder nog beter kan bepalen welke programma’s op de verschillende pc’s mogen draaien.

Onder de indruk
Windows 7 RC1 is op een aantal punten verbeterd en is in deze vorm al een solide, snel, prettig en bruikbaar besturingssysteem. De enige echt grote verandering, Windows XP Mode, is nog niet beschikbaar, dus die heb ik niet kunnen testen.

RC1 is stabiel en snel genoeg om een download de moeite waard te maken. Zoals met alle software die nog niet officieel zijn uitgebracht is er wel het voorbehoud dat je het alleen zou mogen gebruiken om te testen. Windows 7 is duidelijk klaar voor het echte werk, hoewel er wel wat problemen zijn met de drivers, als mijn ervaring met mijn testmachine representatief is. Maar als RC1 breed beschikbaar komt, dan zou iedereen die overweegt om over te stappen het eens moeten proberen. Het zou me niet verbazen als ze behoorlijk onder de indruk zullen zijn
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #35 Gepost op: 01 mei 2009, 16:46:00 »
Bron: www.webwereld.nl

Windows 7 RC jaar lang gratis te gebruiken
Gepubliceerd: Vrijdag 1 mei 2009
Auteur: Jasper Bakker


De volgende week te downloaden RC van Windows 7 vervalt pas op 1 juni 2010. Die bijna-af versie is dus ruim een jaar te gebruiken.

De release candidate (RC) van Windows 7 is vanaf aanstaande dinsdag beschikbaar voor iedereen. Die versie is zo goed als af en valt sinds gister al te downloaden voor abonnees van Microsofts betaalde diensten Technet en MSDN, voor respectievelijk beheerders en softwareontwikkelaars. Proefversies van software hebben meestal een 'vervaldatum', waarna de programmatuur niet meer - of in verminderde vorm - werkt.

Tot juni te downloaden
Voor de Windows 7 RC komt dat over 13 maanden. Dat is langer dan wat Microsoft heeft ingesteld voor de voorgaande versie, Vista, inclusief de RC van de service packs (SP1 en 2) daarvoor. Verder laat de softwareproducent gebruikers de RC van Windows 7 tot juni dit jaar downloaden.
Daarna blijft het nog wel installatiesleutels aanbieden. Eerder wou Microsoft de downloads en installaties van de Windows 7 bèta beperken. Dat heeft het na enkele problemen flink verruimd.

De RC is overigens niet zomaar te installeren over de bèta die Microsoft in januari dit jaar vrijgaf. Microsoft wil namelijk zoveel mogelijk technische informatie vergaren over de meest voorkomende gebruiksvormen: namelijk als upgrade voor windows Vista. Opwaarderen vanaf het nog altijd veelgebruikte Windows XP is echter niet toegestaan. 7 vereist dan een schone installatie. De bèta van Windows 7 vervalt op 1 augustus dit jaar.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #36 Gepost op: 11 mei 2009, 23:34:09 »
Bron: www.tweakers.net

Microsoft bevestigt dat Windows 7 nog dit jaar verschijnt
Door Mick de Neeve, maandag 11 mei 2009 20:30u

Microsoft heeft maandag bekendgemaakt dat Windows 7 nog dit jaar zal worden uitgebracht. De release moet voor de feestdagen een feit zijn. Dinsdag begint het bedrijf met een nieuwe test voor het updatemechanisme van het OS.

De onthulling dat Windows 7 in het vierde kwartaal verschijnt, werd gedaan op de maandag begonnen Microsoft Tech Ed-conferentie te Los Angeles, aldus Microsofts Windows Blog. Een definitieve releasedatum werd evenwel niet gegeven. Hoewel al enige tijd wordt verwacht dat het nieuwe besturingssysteem in het najaar verschijnt, had Microsoft dit tot nu toe niet bevestigd. Het standpunt van het bedrijf was tot dusver dat het OS maximaal drie jaar na de release van Vista op de markt zou komen, oftewel niet later dan 30 januari 2010. Het softwarebedrijf heeft overigens voorts laten weten dat ook Windows Server 2008 R2 in het vierde kwartaal wordt vrijgegeven.

Volgens Microsoft is het bedrijf, gezien vroege testresultaten van de onlangs vrijgegeven Windows 7 RC, goed op schema voor holiday availability van het besturingssysteem. Afgaand op informatie van Acer vindt de release uiterlijk op 23 oktober plaats: op die datum zou de fabrikant namelijk een windows 7-pc op de markt gaan brengen. Sommigen verwachten een release die nog eerder is, op tijd om scholieren en studenten die na de zomervakantie weer naar school of de universiteit gaan, in staat te stellen met de nieuwe Windows-versie aan de slag te gaan.

De softwarereus is vanwege de op stapel staande release druk bezig met het testen van Windows 7. Zo zal vanaf dinsdag, net als in februari, het updateproces van Windows 7 RC worden getest met een aantal nepfixes, die deels automatisch worden doorgevoerd. Onder meer zal een nieuwe manier worden getest om gebruikers over updates in te lichten. De testreeks, die door het Windows 7 Update-team bekend is gemaakt op Microsofts Technet-site, zal maximaal 10 updates beslaan die geen nieuwe features introduceren of bugs verhelpen; ze overschrijven systeembestanden enkel met identieke versies.


* Webwereld besteed er ook een bericht aan.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #37 Gepost op: 03 juni 2009, 18:34:54 »
Bron: www.techworld.nl

Windows 7 komt op 22 oktober
Door: Sander van der Meijs
 
Windows 7 ligt op 22 oktober in de winkels. Wie in de aanloop naar die datum een pc met Vista heeft gekocht kan rekenen op korting of zelfs een gratis upgrade. Ook Windows Server 2008 R2 komt op die dag uit. Dat heeft Steve Guggenheimer gisteren in een keynote speech gezegd op Computex in Taipei. Microsoft heeft genoeg vertrouwen in de vooruitgang die wordt geboekt om de definitieve releasedatum vrij te geven.

Wie in de maanden voor 22 oktober een pc heeft aangeschaft met Vista erop, kan gebruik maken van ‘Windows Upgrade Option’, waarmee het besturingssysteem tegen een lagere prijs of zelfs helemaal gratis kan worden geüpgrade. De details van dit programma zijn nog niet bekend gemaakt, maar het zal vergelijkbaar zijn met het Tech Guarantee Program.

Fabrikanten krijgen al in de tweede helft van juli de beschikking over de RTM (Release To Manufacturing). Dan is de code van Windows 7 afgerond en kunnen ze daarmee images gaan maken voor hun verschillende systemen. Voor de RTM is nog geen vaste datum geprikt.

Al eerder is eind oktober genoemd voor de release van Windows 7. Toen werd het alleen nog in bedekte termen gebracht. Een topman van Acer heeft al eens per ongeluk 23 oktober laten vallen als releasedatum.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #38 Gepost op: 25 juni 2009, 20:46:48 »
Nederlanders krijgen geen korting op Windows 7
Gepubliceerd: www.webwereld.nl - Donderdag 25 juni 2009
Auteur: Kristian van Tuil


Vanaf vrijdag kunnen kopers van een nieuwe PC met Vista gratis upgraden. In tegenstelling tot andere landen gaat Windows 7 in Nederland niet voor een gereduceerd tarief in de voorverkoop.

Voor consumenten in de Verenigde Staten is het vanaf vrijdag mogelijk om de upgrade naar Windows 7 voor 50 dollar te bestellen. Dit is de helft van de uiteindelijke prijs van het besturingssysteem, dat vanaf 22 oktober wereldwijd op de markt komt. Microsoft publiceert nadere details over speciale deals volgende week dinsdag.

Nederland valt buiten de boot als het gaat om voorverkoop, blijkt uit een persbericht van Microsoft Nederland. Via de zogeheten Upgrade Option kunnen kopers van een pc met Vista tussen 26 juni tot 31 januari 2010 gratis upgraden, maar voor de losse verkoop helaas ontbreekt een gereduceerde voorverkoopprijs. Duidelijk is wel dat ook consumenten in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan het besturingssysteem voor de introductie goedkoper krijgen aangeboden.

Helft van de uiteindelijke verkoopprijs
In de Verenigde Staten loopt het aanbod van de voorverkoop van 26 juni tot 11 juli. Zij kunnen daarbij kiezen voor Windows 7 Home Premium ($ 50) of Windows 7 Professional ($ 99). Bij de officiële introductie op 22 oktober zullen beide producten voor het dubbele bedrag over de toonbank gaan.

Volgens een woordvoerder van het hoofdkantoor van Microsoft is de strategie van het bedrijf gericht op een zo snel mogelijke overstap van Windows-gebruikers. “Het is in het voordeel van Microsoft wanneer zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk de overstap maken”, aldus de woordvoerder.

Mogelijkheid tot upgraden valt weg
Volledige pakketversies zullen straks vanaf € 119,99 (voor de Home Premium-versie) beschikbaar komen. Andere versies kosten respectievelijk € 285 (Professional) en € 299 (Ultimate). Vanwege Europese regelgeving brengt het bedrijf niet langer upgrade-versies voor bestaande XP en Vista-gebruikers uit, maar verkoopt het in de EU volledige versies, zonder Internet Explorer weliswaar, tegen upgrade-prijzen.

Helaas is het door diezelfde Europese regelgeving voor Nederlandse gebruikers niet langer mogelijk een upgrade vanuit XP of Vista uit te voeren. Consumenten die Windows 7 willen installeren, zullen gebruik moeten maken van een schone installatie. Bij de installatie van het besturingssysteem zullen aanwezige bestanden als documenten, foto’s en muziek in de map Windows.old worden gezet.Nou bedankt hoor Mevrouw Neelie Smit-Kroes met uw Europeese regeltjes.
Windows7 wordt voor ons nu véél duurder dan nodig was. :boos
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Offline Han

 • Admin
 • Super Member
 • *****
 • Berichten: 28,344
 • Geslacht: Vrouw
 • PC-vragen worden alleen via 't forum beantwoord!
  • Han's Kattekids
Re: Windows 7 nieuws
« Reactie #39 Gepost op: 03 juli 2009, 01:20:44 »
Windows 7 mogelijk ook te koop in 'gezinsverpakking'
Door Dimitri Reijerman van http://tweakers.net , donderdag 2 juli 2009 18:32

Microsoft zou de Home Premium-editie van Windows 7 ook aanbieden als 'Family Pack', waarmee Windows 7 op drie systemen geïnstalleerd mag worden. Verder zijn alle Europese versies dit jaar voor iedereen tegen upgradeprijzen te koop.

In de licentievoorwaarden, die volgens ZDnet niet langer het bètalabel dragen, meldt Microsoft dat een Qualified Family Pack User van Windows Home Premium het recht heeft om het nieuwe OS 'binnen een huishouden' op drie systemen te installeren. De verwijzing naar een Windows 7-gezinsverpakking is ook te vinden in de licentie van de Europese 'E-editie' van Home Premium, maar niet in andere edities van het besturingssysteem.

Microsoft heeft nog geen toelichting gegeven over een eventueel Family Pack, maar de softwaregigant lijkt goed naar Apple te hebben gekeken. Dit bedrijf verkoopt in de Verenigde Staten OS X-pakketten voor 199 dollar, waarbij het besturingssysteem voor particulier gebruik op vijf Macs geïnstalleerd mag worden. Bedrijven worden bij dit licentietype echter uitdrukkelijk door Apple uitgesloten en Microsoft lijkt ook dit voorbeeld te zullen volgen.

In ComputerWorld wuift Microsoft de kritiek weg dat de E-editie mede door het ontbreken van een browser te duur is. Bill Veghte, senior vice president van de Windows Business Group, stelt dat de prijzen in Europa niet veel hoger liggen dan in de VS; volgens Microsoft is de btw namelijk al in de Europese prijzen verwerkt.

Bovendien is de volledige retailversie van Windows 7 in elk geval tot het eind van het jaar voor de prijs van een upgrade-editie te krijgen. In het persbericht over de prijzen van Windows 7 sprak Microsoft nog van 'gereduceerde opwaardeerprijzen', wat erop leek te wijzen dat alleen consumenten die al over een Windows-licentie beschikken, voor het lagere tarief in aanmerking komen.

De upgradeprijzen zullen voorlopig echter voor alle Europese Windows 7-versies gelden, zo heeft Bas Paumen, bij Microsoft verantwoordelijk voor Windows in combinatie met de zakelijke markt, aan Tweakers.net bevestigd. Pas als er E-versies van het OS zijn die daadwerkelijk een bestaande Vista-installatie kunnen upgraden, zal Microsoft het onderscheid tussen upgrade- en retailprijzen hanteren. Die versies zijn er nog niet omdat Microsoft na de introductie van Windows 7 E onvoldoende tijd had om deze te ontwikkelen. Volgens Computerworld gelden de lagere Europese prijzen voor de volledige versie in ieder geval tot 31 december van dit jaar.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!