HD kopen (verschil tussen IDE en S-ATA)

Gestart door Mac10, 29 mei 2004, 00:04:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mac10

Ik zit met een aantal vragen over harddisks.

- Wat is het verschil tussen IDE en S-ATA in prestatie. Heb hier totaal niets van begrepen helaas. :(
- Kan een Western Digital 160Gb, 7200rpm, SATA150, gewoon op een Asus P4C800-E Dlx,S478,i875P,4xDDR,SATA,GLAN,RAID mobo? Ik neem aan van wel maar ik wil het toch even zeker weten.

Dank.

frank

Ide houdt in dat je apparaat via een ide kabel verbonden is met het moederbord ( witte platte brede kabel) of via s-ata een kleine rode kabel die rechtsreeks van je harde schijf naar het moederbord toegaat. Bij ide kabels heb je de mogelijkheid om 1 of 2 apparaten per kabel aan te sluiten, met s-ata is het 1 apparaat per kabel, en vooralsnog alleen nog maar harde schijven. Wel is het aansluiten / herkennen van een s-ata schijf een stuk lastiger dan een gewone ide kabel. Heb je weinig ervaring met installeren / hardware en beschik je bijvoorbeeld niet over de drivers van het moederbord e.d. kan s-ata aanlsuiten weleens lastig zijn.

Op je vraag terug te komen s-ata is aan te sluiten op je pc zie de specificaties SATA,GLAN,RAID
dus s-ata schijven zijn mogelijk alsmede ze aan te sluiten als raid configuratie (nog moeilijker) 2 harde schijven die werken als 1 dus bijvoorbeeld 2 x een harde schijf van 80GB wordt gezien als 1 harde schijf maar dan wel met een snelle data doorvoer dan heb je bij raid ook weer verschillende standaarden raid 0 raid 1 enz enz.
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

Mac10

Dank je wel, het is me nu een stuk duidelijker. :)