INFO: Onbeperkt of gedeeltelijk dataverkeer bij ISP's

Gestart door Han, 21 februari 2005, 16:25:15

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron : XS4ALL

Onbeperkt dataverkeer voor adsl abonnees van XS4ALL - 21 Februari 2005

Vanaf vandaag biedt XS4ALL onbeperkt dataverkeer voor abonnees met een ADSL Start, Lite, Basic of Fast abonnement. XS4ALL schaft de datalimiet af bij het ADSL Start abonnement en ook de Fair Use Policy voor de ADSL Lite, Basic en Fast abonnementen behoort tot het verleden. XS4ALL onderzoekt de mogelijkheden om ook de datalimiet bij Power ADSL zo snel mogelijk te kunnen afschaffen. Hiervoor is XS4ALL nog in gesprek met BBned.

XS4ALL vindt datalimieten niet meer van deze tijd. De ADSL verbindingen worden steeds sneller en XS4ALL wil al haar abonnees de ruimte geven om optimaal gebruik te maken van hun ADSL abonnement. De voormalige Fair Use Policy betekende in de praktijk doorgaans al 'onbeperkt dataverkeer'. XS4ALL vindt het niet nodig om nog langer een Fair Use Policy te hanteren.

* Nog wat info op Tweakers
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Wow, da's goed nieuws  :uno  Kunnen we nog meer plaatjes downloaden  ;)

Andere providers zullen wel snel volgen.
Als dat niet gebeurt wordt het ERG druk bij xs4all !!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Martijn

de fup van xs4all was sowieso al soepel, heb nu een jaar een abo bij hun en op een maandje na telkens tussen de 80 en 100 gig dataverkeer, nooit wat van gehoord, maar verder een lovenswaardig initiatief, dat de rest van providers maar snel mogen komen.
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest

Zandman

Niet slecht nu de snelheidsverhoging nog hier in haarlem en we zitten helemaal top bij onze provider  :)
een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.

Martijn

die laat idd maar op zich wachten, kreeg net ook de mail dat vanaf 1 maart kerio gratis via hun site te downloaden is.
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest

Han

Ik heb liever m'n ZAP maar een gegeven paard .......  ;)

da's trouwens de 2e gratis firewall die ze aanbieden.
Die van mcAfee kunnen we er ook al gratis downloaden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Vandaag weer een stukje erover in webwereld.

Tiscali is vooralsnog niet van plan het voorbeeld van XS4ALL te volgen. Ook Planet Internet en Het Net denken 'voorlopig' niet aan het afschaffen van de fair use policy. Vorige week is de kabelgebruikersvereniging COAX een actie gestart tegen de 'strenge' datalimieten van Chello. De kabelaanbieder bestudeert de mogelijkheid om de datalimieten aan te passen. "Daar is op dit moment echter nog geen nieuws over te melden",



Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Ook bij Chello is er een en ander gaande.

"Onbeperkt dataverkeer" bij kabelaanbieder Chello Bron: webwereld.nl

Chello schaft bij de drie duurdere abonnementen de datalimieten af. Maar onbeperkt downloaden is er toch niet helemaal bij.
UPC Nederland biedt met ingang van 1 maart in Nederland onbeperkt dataverkeer bij Chello Light, Chello Classic en Chello Plus. Dat wil zeggen dat er voor deze producten niet langer datalimieten voor downloaden bestaan", stelt Chello in een verklaring. Ook verdubbelt de kabelinternetaanbieder de datalimieten bij de goedkopere abonnementen Chello Starter en Chello Easy tot respectievelijk 500 MB en 1 GB

Daarmee lijkt de provider tegemoet te komen aan de wensen van veel klanten die al geruime tijd klagen over de in hun ogen te strenge datalimieten. De klantenorganisatie COAX startte eerder deze maand een actie tegen de harde datalimieten. Volgens COAX hanteerde Chello een datalimiet van 10 GB voor Chello Light, 40 GB voor Chello Classic en 80 GB voor Chello Plus - cijfers die Chello officieel nooit heeft bevestigd.
"Ook mensen die incidenteel de datalimiet overschreden, werden aangepakt", geeft Chello-woordvoerder Ronald van der Aart toe. "Dat automatisme verdwijnt nu. Er wordt nu niet meer ingegrepen, er is geen grens meer."

Kopieerfabrieken :
Toch houdt Chello nog een slag om de arm bij het definitief loslaten van de datalimieten. "Om de hoge servicegraad en snelheid van het netwerk voor alle gebruikers te kunnen garanderen, behoudt UPC zich wel het recht voor om binnen de grenzen van de algemene voorwaarden maatregelen te nemen tegen klanten die daadwerkelijk overlast voor medegebruikers veroorzaken", stelt de internetaanbieder.
Volgens Van der Aart gaat het daarbij maar om 'een enkel geval'. "Als iemand met tien pc's, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week aan het downloaden is, dan waarschuwen we wel even. Dan ben je geen privégebruiker meer, maar hebben we het over de grote kopieerfabrieken."

De groep klanten die onoverkomelijke problemen heeft met de datalimieten, is volgens Chello altijd al vrij beperkt geweest. In 2002 sprak de provider al van een 'kleine groep excessieve gebruikers' die zich bezighielden met het aanleggen van 'complete mp3-fabrieken' en 'filmcatalogi'.

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!