Special : Hoe plaats je Dimm's (RAM) in je computer

Gestart door Han, 12 oktober 2005, 03:05:09

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Hoe plaats je Dimm's (RAM) in je computer (Door Han)

Deze special legt uit waar je aan moet denken, bij het plaatsen van Dimm geheugenmodules

Laat de stekker van de systeemkast in het stopcontact en maak je systeemkast open. Als je dan de buitenkant van de systeemkast even aanraakt voordat je de dimms uit het zakje pakt, dan ontlaad je de electrische lading die in je lichaam zit aan de systeemkast en niet aan je dimms. Soms is dat openmaken van de systeemkast een lastige zaak. In het boekje dat bij de computer geleverd werd, staat doorgaans welke handelingen je daarvoor uit moet voeren.
Vóórdat je de geheugenmodule(s) uit het anti-statische zakje haalt moet je dus even de metalen binnenkant van je PC aanraken, om je lichaam te ontladen van statische electriciteit omdat zo'n geheugenbankje daar slecht tegen kan. Niet met je voeten schuifelen over de vloerbedekking tijdens het plaatsen, maar gewoon op één plek blijven staan.
Raak de zilverkleurige/goudkleurige verbindingsstukjes aan de onderkant van de dimm niet aan met je vingers, want dan worden ze vettig en kunnen ze minder goed contact maken met het moederbord. Als je heel goed kijkt zie je op het moederbord naast de slots een nummer staan. Plaats je slechts één dimm, dan moet die altijd in slotje of geheugenbankje 1.

Dimm's kunnen er maar op één manier in het slotje geduwd worden!
Let op de kleine uitsparingen die je ziet in de dimm. In het slot waar de dimm in moet zie je kleine uitstulpingen, daar waar de dimm uitsparingen heeft.Aan het voetje voor de dimm op het moederbord, zie je links en rechts een klemmetje.
Druk die open, zodat je de dimm rechtop in het voetje kan duwen.Je moet best stevig drukken, voordat de dimm op zijn plaats zitten.
De dimm zit goed, als de klemmetjes weer recht zitten en in de uitsparingen van de dimm vallen.Bij de computer is ooit een boekje geleverd. Daarin staat vermeld :
welk soort geheugen geschikt is voor je computer.
hoeveel geheugen je kunt plaatsen.
welke module-combinaties er mogelijk zijn.

Heb je geen boekje meer, dan kun je op internet zoeken op jouw type moederbord. Het volstaat om het typenummer als zoekopdracht in te tikken in een zoekmachine. Het typenummer van jouw moederbord staat op de printplaat vermeld. Heb je het type moederbord gevonden op internet, dan staan daar meestal de specificaties van dat moederbord bij
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Bron : www.breekpunt.nl

Test het geheugen (RAM) van je computer
Microsoft heeft een gratis hulpprogramma in de aanbieding dat het werkgeheugen van je computer tot in de puntjes controleert. Na de download en het activeren van het programma wordt het programma op een opstartdiskette of CD geinstalleerd.

Na het opstarten van je computer met behulp van de door het hulpprogramma gemaakte opstartdiskette of CD worden in een dosomgeving een achttal verschillende testen uitgevoerd. Met behulp van de X-toets is het mogelijk om de voortgang van de testen te onderbreken. Afhankelijk van de omvang van het te testen werkgeheugen heeft Windows Memory Diagnostic zo'n dertig minuten nodig om alle testen uit te voeren.

Het programma "Windows Memory Diagnostic" is ontwikkeld door het "Online Crash Analysis" project van Microsoft. Dit project houdt zich bezig met het ontwikkelen van technologieen die ervoor moeten zorgen dat Windows het meest betrouwbare bedrijfssysteem wordt.

Download "Windows Memory Diagnostic"

Of

Download "Memtest" (Uitleg)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!