afdrukken vanuit verkenner ??

Gestart door elce, 08 december 2005, 19:10:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

elce

Is het mogelijk om vanuit verkenner de inhoud van een map af te drukken??.
Het handelt hier over een lijst van een cd, inhoud van cd is te zien in het rechter venster van verkenner maar is dat ook af te drukken.

Han

Nee, direct vanuit de verkenner een mappenlijst of bestandslijst afdrukken zonder het gebruik van een extern programma is niet mogelijk.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

paul76

Rechtstreeks afdrukken kan inderdaad niet maar er is wel een heel eenvoudige manier voor.

Je kunt een screendump maken d.m.v. ctrl-printscreen, die komt als een plaatje op je clipboard te staan. Dit plaatje kun pasten b.v. in Word en dan afdrukken. Als je maar een deel van het scherm wil hebben kun je ook pasten in een tekenprogramma, dan kan je het stuk waar het om gaat uitsnijden.

Laat maar even weten of je vraag hiermee is beantwoord. Er is namelijk ook een mogelijkheid om de bestandsinhoud van een directory in text-vorm te krijgen waarna je die tekst kan bewerken cq afdrukken maar dat is wat ingewikkelder om uit te leggen. Dat doe ik altijd via een dosprompt dus voor die manier scheelt het als je ooit in het stenen tijdperk ook met dos gewerkt hebt.

Han

Het is inmiddels 8 januari 2006. Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd allang opgelost is, anders was de topicstarter er wel op teruggekomen. Dit topic gaat dicht. De topicstarter kan het topic zo nodig laten heropenen middels een PM aan een van de teamleden.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!