MS heeft oplossing voor probeem firewall XP

Gestart door Han, 18 december 2004, 00:04:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

bron : www.webwereld.nl

Beveiligingsprobleem in firewall XP ontdekt - Vrijdag, 17 december 2004
Door een configuratiefout in de firewall van Windows XP zijn bestanden mogelijk met de hele wereld gedeeld.

Microsoft heeft in alle stilte een update voor Windows XP beschikbaar gesteld die een potentieel gevaarlijk configuratieprobleem in de firewall van het besturingsysteem herstelt.

Door het probleem hebben gebruikers die Service Pack 2 hebben geïnstalleerd én printer- en bestandsdeling hebben geactiveerd, hun bestanden en printers mogelijk met de rest van internet gedeeld.

De functie waarmee bestanden kunnen worden gedeeld binnen het netwerk geeft de firewall van Windows opdracht computers binnen het 'lokale netwerk' toegang te geven tot gedeelde bronnen. Naar nu blijkt is de definitie van dat lokale netwerk afhankelijk van de gebruikte internetprovider.
In bepaalde gevallen, vooral wanneer internetters nog analoog inbellen, staat het lokale netwerk namelijk gelijk aan het gehele internet, aldus Microsoft.

"In de standaardconfiguratie van Windows XP SP2, stond de instelling van de firewall waarschijnlijk iets te ruim afgesteld", aldus Gary Schare van Microsoft.
Ook met de update is het echter mogelijk dat een lokaal netwerk niet zo lokaal is als een gebruiker zou wensen. Microsoft raadt gebruikers dan ook aan een extra firewall te plaatsen voor het netwerk (zoals een router met firewall-functie).

"Als je bestanden- en printerdelen activeert, willen we dat je er bij nadenkt dat je bestanden via het netwerk deelt. Als je verbonden bent met internet, kan dat netwerk groter zijn dan je denkt."

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Deze update is nog niet via Windows-Update beschikbaar gesteld !!

Heb je een nederlandse versie van WinXP draaien en gebruik je de XP-firewall, dan staat de update die jij nodig hebt ()op deze pagina. Daar staat ook de installatie-instructie. Je kunt deze patch alleen installeren als je SP2 al geinstalleerd hebt!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!