vastlopen bij opstart na 2 minuten weer vrij ?

Gestart door computernerd, 04 juli 2004, 13:10:52

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

computernerd

Onlangs kwam ik een raar probleem tegen en wie het weet mag het zeggen !
virusscanner norton houdt opstart vast en scant. darna doorstart in hoofdvenster.
norton 2003 verwijderd en vervangen door avg free.
spyware opgeruimd met spybot en ad-aware 181.

het volgende gebeurt: zodra internet connectie middels een PPP wordt geactiveerd loopt de taakbalk vast en prg willen niet meer opstarten. na ongeveer 3 minuten komt het systeem weer vrij.

oorzaken conflict in apparatuur ?
worm ?
restanten spyware ?
ov is de virusscanner op hol ?

iemand suggesties ?
mvg computernerd

frank

Laat je pc eens goed online scannen op virussen:

Online virusscans:
Housecall
Symantec virus/exposure check
Panda virus check
Rav antivirus
Mcaffee scan
Bitdefender scan

1 ) ad-aware 6.0 te halen op http://www.tucows.com/preview/236049.html eerst donloaden/updaten en laten scannen alles wat hij vindt verwijderen.


2) spybot te halen op http://www.tucows.com/preview/310138.html downloaden/updaten en laten scannen alles wat hij vindt verwijderen.

3) cwshredder verwijdert spywarestartpagina's te halen op
http://www.spywareinfo.com/~merijn/cwschronicles.html#cwshredder

Kijk daarna eens naar start-uitvoeren-msinfo32 intoetsen dan naar softwareomgeving-actieve taken- de lijst die je nu aan de rechterzijde ziet even kopiieren / plakken hier in een postje.
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

computernerd

deze akties zijn al doorlopen en niets
aangetroffen

probleem begon na verwijdering van spyware en dialers

frank

Anders probeer dit ook eens:

ga naar deze site: http://tomcoyote.com/hjt/  download daar het programma hijack this en sla deze op in een eigen map daarvoor dus niet in een tijdelijke map of op het buroblad:

- Start het programma door er op te klikken: je ziet nu een knop staan met de tekst SCAN, druk op deze knop en er komt een lange lijst te zien, je ziet nu dat de knop SCAN is veranderd in een knop SAVE LOG, druk op die knop save log, er verschijnt nu een kladblokbestand en de lange lijst word opgeslagen in dat kladblokbestand. Sluit Hijack this nu af dmv het kruisje en open het kladblokbestandje, kies daar voor alles selecteren / kopieeren en plak de tekst hier in een berichtje. Daarna kijk ik er even naar en hoor je verdere instaructies, verder niets met dat programma doen of op andere knoppen drukken.
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

computernerd

frank,

het enige wat er gebeurt is dat de ppp adapter vastloopt (inbel wannadoo) hij blijft maar even vaststaan (relatief) hijack this kan ik niet draaien op die pc daar ie nu niet hier staat.

ik zit eraan te denken het modem te desinstaleren inclusief de verbinding en daarna opnieuw (usb apparaat) te instaleren.

zou dat misschien kunnen helpen ?

frank

Je zou dat eens kunnen proberen, ook kan je je logboeken ens controleren via configuratiescherm-systeembeheer-logboeken.

En kan je bij start-uitvoeren-msinfo32 intoesten- kijken naar geforceerde hardware en naar  probleemapparatuur
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

Han

Het systeem krijgt ergens een hardwarematige timeout

Lijkt op een corrupte netwerkkaart. Vervang die eens door een ander of zet 'm eens in een ander slotje.

Als er geen modemconnectie opgebouwd wordt met een netwerkkaart maar via usb, check dan eens of er nieuwe drivers beschikbaar zijn voor usb.



Edit Han : Het is inmiddels 31 juli 2004. Ik neem aan dat het probleem waarvoor dit topic geopend werd allang opgelost is. Dit topic gaat dicht. De topicstarter kan het topic heropenen door te klikken op de knop .
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!