File recovery

Gestart door john, 24 september 2013, 12:50:36

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

john

Ik begin enigszins moedeloos te worden, lijkt nl. wel of het ene probleem a la minute wordt opgevolgd door een nieuw probleem.
Op mijn WIN7 notebook ben ik ineens alle mappen en bestanden van gedownloade films kwijt die op een E: partitie stonden. In totaal ongeveer 85 Gb oftewel meer dan 100 films. Heb niet op delete geklikt of wat dan ook. Zo maar ineens foetsie dus. Ben al aan het zoeken geweest op internet en vond o.a. een 2-tal progs t.w. Ontrack EasyRecovery Home en Active @Partition Recovery. Beide progs konden alles terugvinden maar..........het zijn slechts demo's en om te activeren kost de ene iets van 90 US$ en de andere 30US$. Nou ja, dat schiet dus niet op, want is nog maar de vraag of ze doen wat ze beloven in de demo. Weet iemand echte freeware of heeft er al ervaring mee die verloren/verdwenen bestanden kunnen herstellen? Mijn dank is groter dan ik kan uitspreken.

Han

Ik heb alleen ervaring met "Badcopy Pro" dat verschillende recovery mode's heeft. Dat zijn de mode's die ik gebruikt heb voor het terugkrijgen van verloren data en dat ging prima hier. Maar.... dat was al een hele tijd geleden onder WinXP en lijkt alleen nog maar voor portable media.

Deze site bracht google. Geen idee of het programma's zijn zonder adwar/spyware e.d.:
* http://www.itips.be/2009/05/06/de-5-beste-gratis-data-recovery-tools/
* http://pcsupport.about.com/od/filerecovery/tp/free-file-recovery-programs.htm

Schrijf NIETS weg op je notebook want wan wordt de data nodig voor recovery overschreven en ben je het definitief kwijt.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

john

Wat je in je laatste zin schreef, had ik gelukkig gelezen toen ik op zoek was naar een oplossing. Gekozen voor het prog Recuva en dat werkte perfect. Was dat eerder tegen gekomen op een 2-tal Engels talig fora en daar was de conclusie dat het prog bestanden groter als 1Gb niet kon herstellen; waarschijnlijk een oudere versie. Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn alle video bestanden weer terug gezet. Wat me wel opviel, is dat sommige films tot 3x toe werden gevonden...en terug gezet. Jammer alleen dat het prog enkel bestanden kan terugzetten en geen mappen. Ik heb haast alle films als torrent gedownload en daar dan zelf de NL en UK ondertiteling bij gezocht om dan vervolgens een map te maken waar de diverse bestanden samen stonden. Behalve het terug zetten, heb ik nu een heidense klus om alle ondertiteling (srt bestanden) bij de juiste film te zoeken en weer een map aan te maken. Maar goed dat houd me even voor enige tijd van de straat zo gezegd. Allerbelangrijkste alles is weer gevonden. De hamvraag hoe het kan gebeuren (zo maar kwijt raken van al die bestanden), kan jij waarschijnlijk ook niet beantwoorden. Heb je het antwoord klaar, graag, laat maar horen. Het terugzetten van alle bestanden heb ik, zoals het prog aanraadde, niet op dezelfde partitie gedaan van waar ze waren verdwenen, maar op een externe hdd. Ik wil, als ik alle mappen weer op orde heb, die toch weer op die E: partitie zetten. Raadzaam die partitie dan eerst te formatteren of maakt dat eigenlijk niks uit?

Han

Nee maakt denk ik niks uit.
Ik heb het in vista ook eens gehad. Toen klikte ik heel stom en per ongeluk nét op het bovenste randje in de verkenner waardoor ik alles selecteerde en toen ook een map met films wegsmeet.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

john

Schrale troost dus dat ik niet de enige ben die met zo'n raadselachtige verdwijning wordt geconfronteerd. Voor de rest heb ik, wat betreft dit topic, niks meer aan toe te voegen. Dus gooi het slotje er maar op met dank, zoals altijd, voor jouw onmisbare maar boven al gewaardeerde hulp met het oplossen van dit probleem.

Han

Graag gedaan.  :)

Okido, gaat ie ..... :slotje
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!