2100? (Wat voor processor heb ik?)

Gestart door jeanette1970, 19 juli 2004, 23:04:57

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

jeanette1970

Alweer een andere pc aangeschaft, zo blijven we van de straat....dit apparaat behoort een AMD Athlon 2100 te zijn....toen ik 'm ophaalde had de vorige eigenaar een probleem...hij gaf aan dat het maar een 1800 was(1.79 GHz)...en nu zie ik net dat ie maar 1300 (1.29GHz)aangeeft bij het opstarten.....tevens geeft hij aan: AMD Athlon unknown (tijdens het opstarten).
In de bios geeft hij zelfs een duron aan.....allemaal weer abacadabra  :-X



Edit Han : Topictitel veranderd. Dit was alleen maar "2100???" en zegt niemand iets

Martijn

Op deze site kun je Everest downloaden, een gratis programma wat bekijkt wat er in je pc zit, dat geeft in 99 % van de gevallen goed weer wat er in je pc zit (en dus ook je procesor.

Meer info over Everest vind je in dit topic.
Om oud en wijs te worden moet je eerst jong en dom zijn geweest

Zandman

Hoe is het met dit probleem is het al opgelost ?
een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.

jeanette1970

Nee nog niet......pc flipt steeds van 1300 naar 1800, hoger krijg ik 'm niet en ook blijft ie duron aangeven in de bios....maar op de proc zelf staat athlon

Han

Ik heb af en toe dat m'n PC bij het opstarten direct het BIOS in floept. Dat heeft ie al 3 jaar af en toe, dus ik maak me er niet zoveel zorgen om. Als ik dan kijk dan staat ie op snelheid 1005Mhz. Hij is 1000Mhz dus dan zet ik 'm weer goed en start even opnieuw op. Als ik dat gedaan heb dan gaat het weer maanden goed.

De PC van Bugs heeft dit ook maar bij hem voornamelijk als de PC om de een of andere manier niet goed uitgezet is en is blijven "hangen". De PC gaat dan automatisch naar de allerlaagste snelheid die in te stellen is in het BIOS. Ook Bugs weet exact wat voor processor hij erin heeft zitten, dus is het ook bij hem een kwestie van de processorsnelheid weer goedzetten en weer opnieuw opstarten.

Bij jou is het dus zaak om uit te vinden wat voor soort processor je nu eigenlijk hebt. Als hij erg vaak dit soort trucken vertoont dan zou ik zeker teruggaan. Jouw PC is immers nog splinternieuw en je hebt nog garantie!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

themasteronline

Dit is duidelijk een BIOS probleem ik heb dit ook gehad met een  nieuwe pc maar achteraf (na veel zoeken) bleek de bios de FSB  van de procesor niet te ondersteunen als je wat gaat googlen vind je hier meer info over o.a op de site van AMD en de div moederboard producenten.  wat ik zou proberen is een upgrade (lees Flashen van je BIOS) van het BIOS (maar doe dit alleen als je weet wat je doet 1foutje en de hele boel doet het gelijk niet meer)  als deze operatie dan gelukt is dan kun je de fsb gaan instellen in de BIOS als je dit dan goed hebt gedaan  dan word de processor waarde goed weer gegeven.
Maar wees gewaarschuwd als je het zelf niet helemaal snapt laat dit lastige klusje over aan iemand die er verstand van heeft .
ik hoop dat je hier mee wat in de goede richting bent geduwt
suc6 ermee
grtjs Marco

Ps ik heb dit probleem telefonisch getackled samen met de technische dienst van een gespecialiseerde computer zaak  te weten  atin electronics 8) in noorwijkerhout.