INFO : Algemene voorwaarden van Chello sinds 1 jan '05 aangepast.

Gestart door Han, 09 januari 2005, 11:26:46

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

De algemene voorwaarden van chello zijn sinds 1 januari 2005 aangepast.
Tot voorkort had je bij chello een jaar contract. Het eerste jaar zat je "vast" aan chello. Na het verlopen van het eerste jaar was het abonnement per maand opzegbaar. Met de nieuwe wijziging in de voorwaarden is dit niet meer mogelijk. Het contract wordt nu elk jaar verlengd met 1 jaar, tenzij je dit één maand voor het verlopen van het jaar contract opzegt. Doe je dit niet dan zit je er dus weer een extra jaar aan vast.

* Artikel 10.2 van de aanvullende voorwaarden :
Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, wordt een Overeenkomst aangegaan voor de duur van twaalf (12) maanden (de "Initiële Contractsperiode"), met stilzwijgende verlenging van (telkens) twaalf (12) maanden (de "Verlengingsperiode(n)").

* artikel 9.2 van de aanvullende voorwaarden.
De tweede belangrijke verandering kan gevolgen hebben voor je portomonee als je erg veel download en je hebt een Chello Starter, Chello Easy of Chello Light abonnement. Chello mag vanaf 1 jan '05 een zwaardere abonnementsvorm mag instellen zonder daarover melding te maken bij de gebruiker, wanneer de gebruiker stelselmatig teveel dataverkeer gebruikt. Het dataverkeer van deze abonnementen is als volgt :
- Chello Starter : 250 MB per maand 
- Chello Easy     : 500 MB per maand.
- Chello Light    : 1000 MB per maand (was eerst acceptable use policy)

De voorwaarden van Chello Classic en Plus blijven nagenoeg ongewijzigd. Hierin wordt nu wel expliciet vermeld dat het draaien van bijvoorbeeld van een mail-, web- of ftp-server voor Classic-klanten niet is toegestaan. Ook een thuisnetwerk mag nog altijd niet. Plus-abonnees mogen alleen een dhcp-server draaien indien deze niet via internet benaderbaar is.

Zie ook dit topic bij Tros Radar waarin Chello-klanten klagen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!