INFO : Krimpende jpegs in IE 6

Gestart door Han, 16 mei 2003, 11:47:12

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Iets wat ik heel irritant vind en wat je dus gewoon uit kunt zetten  :)

Krimpende jpegs in IE 6 - Bron : Tweakzone.nl

Surfend over het internet kom je op webpagina's plaatjes tegen die lijken te krimpen wanneer de hele pagina is geladen. Dit gedrag is geen bug maar een toepassing welke door Microsoft in Explorer is aangebracht. IE 6 probeert de afbeelding aan te passen aan het browservenster. Zoals met de meeste nieuwe toepassingen heeft Microsoft ook voor deze toepassing een mogelijkheid geboden het uit te schakelen.

Wil je het veranderen van het formaat van een enkel plaatje uitschakelen, houdt dan uw muispijl enkele seconden op de afbeelding en je zult zien dat er twee werkbalkjes verschijnen een linksboven en de ander rechtsonder. De werkbalk linksboven kun je laten voor wat het is. Met deze werkbalk kun je een plaatje opslaan of afdrukken met je printer. De werkbalk rechtsonder bestaat uit een enkele knop, klik hier op en de afbeelding neemt zijn normale grootte weer aan.

Wil je het veranderen van grootte in IE 6 helemaal uitschakelen handel dan als volgt:

Selecteer extra > internet opties > tabblad "geavanceerd"

Je ziet een lange lijst met instellingen die je in- danwel uit kunt schakelen. Scroll naar beneden tot je bij de groep "multimedia" komt. Verwijder het vinkje bij "grootte van afbeeldingen automatisch aanpassen". Klik vervolgens op O.K. en je plaatjes veranderen niet meer van grootte. Wil ja deze wijziging later ongedaan maken plaats dan het vinkje weer terug in het betreffende vakje.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!