Slechte ontvangst tv zenders op de kabel. ( Interferentie )

Gestart door Gert, 21 juli 2007, 23:57:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gert

Ik had de laatste tijd erg slecht beeld op enkele zenders die hier op de kabel doorgegeven worden. ( Cogas gebied ).
Zenders zoals CNN, WDR, TMF en de BRT werden hier gestoord. Dit werd veroorzaakt door de nieuwe DVB-T zender die pas geleden in Hengelo is aangestoken. Deze zender verspreid het digitale radio en tv pakket van de KPN. Het verschijnsel heet interefentie en heeft gevolgen voor tv ontvangers ( Kabel ) die gebruik maken van slechte coax kabels en stekkers.
Ikzelf had dus ook een oude kabels met gesoldeerde stekkers die nog stammen uit de zwart\wit periode.
Nu hebben wij niet gevraagd om die digitale zendinstallaties en dus ook niet om storingen. Er is een stichting in het leven geroepen die de klachten behandeld. Ik heb hier de klacht ingevuld en 3 dagen later kostenloos  2 sets kema gekeurde ( 75 db ) coax kabels via de post thuis gekregen.( Winkelwaarde toch gauw zo'n 10 € ) De zenders zijn nu weer perfect te ontvangen.
Zijn er lezers die hetzelfde verschijnsel hebben of eventueel krijgen ( Er worden nog veel meer DVB-T zenders gebouwd) meld je dan bij http://www.stai.nl/ en klik op Stichting Aanpak Interferentie. ( http://www.stai.nl/stai.htm )

Lokaties en werkzaamheden nieuwe zenders : http://home.planet.nl/~ploe2070/fmtv/fm-nederland.html
Locatie: +21.3 NAP

Han

Dat hebben ze netjes opgelost, Gert  :goed

Maar ja...., als je nog hele oude kabels gebruikt, dan loop je natuurlijk zelf al wel heel erg achter de feiten aan, niet? Mag je dan nog een goede ontvangst verwachten. Er zijn al jarenlang betere kabels te koop. Okee dat kost wat geld maar er bestaat toch ook zoiets als prijs/kwaliteit. Wil je weinig uitgeven dan kan je niet verwachten dat je op de eerste rang zit.

De kabels uit mijn eigen zwart/wit periode waren voor zover ik weet geen coax. Wij hadden lintkabel met een plat stuk in het midden en dan aan weerszijden liep er een een draad, die doorliep naar de antenne op het dak.. ;)

We hebben overigens al bijna een jaar digitale TV van KPN en zijn er erg tevreden over.  :yessss
Heerlijk, geen kabels meer door het huis.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!