Map : Verzonden items leeg.....

Gestart door Nirak, 08 april 2008, 10:52:14

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Nirak

Hallo dan maar weer,

In OE is het mapje verzonden items plotseling leeg.  :knuppel Dit mapje wordt opgeslagen in het bestand d/local settings etc. Binnen dit bestand was verzonden items in een .bak bestand veranderd, de regelkleur blauw?, kenmerk AC ipv A en de inhoud van de map is 1.506.840 KB, terwijl er in OE in ditzelfde mapje niets te vinden is. Hoe kan een dbx bestand veranderen in een bak bestand. Ik heb natuurlijk geprobeerd de extensie te wijzigen van bak naar dbx, maar dat helpt natuurlijk geen donder. Ik heb in OE een heleboel mappen aangemaakt maar het is uitsluitend met verzonden items gebeurd.
Wie het weet mag het zeggen........ :o

Veel groeten Nirak

Han

Dit kan ik even niet volgen ..... de regelkleur blauw, kenmerk AC ipv A ......., maar goed.

Op de een of andere manier is je "Verzonden items.dbx" bestand beschadigd geraakt. Waarom dat is gebeurd... ik heb geen idee. Kan door van alles komen, virus, beschadigde plek op de harddisk etc etc.

Ik ben in google gaan zoeken naar een freeware/gratis programma om dbx bestanden te repareren met zoekopdracht "dbx recovery" freeware en daar staan echt tig pagina's met programma's daarvoor. Ik zou zeggen, maak een kopietje van het beschadigde dbx bestand, kies één van deze programma's en ga ermee aan de slag. Pak wel steeds een kopietje als je er wat mee gaat doen want dan weet je zeker dat het originele bewaard blijft voor een poging met een ander programma.

Lukt het daarmee allemaal niet en zijn die verzonden mails erg belangrijk dan kun je ook dit programma proberen: DBX reader of damaged Outlook Express files/folders. Proggie kost wel $50,-
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Nirak

Regelkleur blauw : Alle bestanden/mapjes (ik heb er een stuk of 70) staan gewoon in het zwart afgedrukt uitsluitend de map verzonden items in het blauw.

Het kenmerk van ieder mapje is A, dit kun je zien als je binnen het bestand waar die mappen zijn opgeslagen niet alleen de groote van het bestand wil zien maar ook het kenmerk. Alle mappen hebben het kenmerk A. behalve natuurlijk verzoenden items, die heeft AC. Ik weet absoluut niet waar het kenmerk op slaat jij?

Ik ga je aanwijzingen volgen, je hoort van mij.

Groet
Nirak


Han

Ahh dát kenmerk. Da's het kenmerk wat gebruikt wordt door backupprogramma's.
De A staat bijvoorbeeld voor "Archive". Als een bestand dat kenmerk heeft dan betekent dat voor het backupprogramma dat het meegenomen is in de laatste backup. Blijft de a erachter staan dan wordt het bij de volgende incrementele backup overgeslagen omdat het niet veranderd is.
R = Kenmerk Alleen-lezen. 
A = Kenmerk Archief. 
S = Kenmerk Systeem. 
H = Kenmerk Verborgen.                         

Het kenmerk "C" is geen windows/DOS kenmerk. Het kenmerk AC wordt wel gebruikt als commandline bij winrar bewerkingen. Als de schakeloptie -ac is opgegeven, zal WinRAR niet het kenmerk "Archief" weghalen bij die bestanden, wier grootte of wijzigingstijd is aangepast nadat is begonnen met comprimeren.

Als een mapnaam of bestandsnaam in XP blauw is dan betekent dat dat het een systeemmap of systeembestand betreft.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Nirak

Hi, hi,

Nou progje ge-d-load, maar er was niet veel meer te redden.... Ik heb nu alles wat ik nog had, in gewone mapjes opgedeeld (Verzonden 2006, Verzonden 2007) en alle ballast verwijderd maar als ik (om de grootte van het bestand te achterhalen) via local settings ga bekijken (eigenschappen) is Verzonden items nog steeds 1.507.160 kb groot ? Dat terwijl er op dit moment 10 uitgaande berichten in staan opgeslagen met een totale grootte van 176 kb... Nou ja, ik lig er niet meer wakker van, het bestand was, denk ik, gewoon te groot.
Dank weer voor alle moeite en uitleg!
Groeten
Nirak

Han

Probeer in de map "verzonden Items" inderdaad niet teveel te bewaren want dat gaat fout. Ik snap dat je mail voor je bedrijf moet bewaren maar maak daarvoor in de hoofdmap een nieuwe map aan die je bijvoorbeeld "bewaren" noemt. Daarin kun je dan weer submappen aanmaken.
Als je het op die manier doet dan belast je de systeemmappen van Outlook Express niet teveel.

Maak zowieso regelmatig een backup van je Outlook express map.
Zie daarvoor: Backup Outlook Express + mailaccounts, adresboek en favorieten

Ik sluit het topic hiermee af  ;)

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!