Trage opstart

Gestart door Stijn, 20 oktober 2004, 10:08:48

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stijn

Beste mensen,

Sinds een tijdje start een pc hier verdacht traag op... Ik heb geen nieuwe soft- of hardware geïnstalleerd, dus daar kan 't al niet aan liggen.
Tijdens het opstarten toont hij gedurende 5 à 7 minuten het logo "Intel Pentium4 Inside".

Heeft er iemand een idee waaraan dit kan liggen? Zou een BIOS-update misschien kunnen helpen?

alvast bedankt!

Han

Klinkt als "een gevalletje spyware", dus controleer eerst even of dat de oorzaak is  ;)

Op de site van Frank staat de procedure om spyware te verwijderen stap voor stap uitgelegd.
Volg die procedure even. Wil je nog een log plaatsen, lees dan dit topic nog even door voordat je het log plaatst in het forumonderdeel Spyware, adware, toolbars, dialers e.d..
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Stijn

Beste Han,

thx voor je reactie. Ik laat mijn pc regelmatig (gemiddeld 1x per 2 dagen) scannen door Ad-Aware, NoAdware en HijackThis. Hij vindt geregeld spyware, maar daarmee geraakt mijn probleem niet opgelost.
Mijn probleem vertoont zich al in het begin van de opstartprocedure, nog voordat hij aan de Windows-opstart is begonnen. Zou dit dan al 't gevolg van spyware kunnen zijn?

Ik dacht eerder aan BIOS-troubles...

Han

Het zou kunnen dat het bij de detectie van je hardware niet helemaal goed gaat.
Zie je daar foutmeldingen?
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Stijn

Nope, ik heb 't deze morgend nog eens geconcentreerd zitten bekijken (tijdens het wakkerworden).

Vanaf het moment dat ik de pc aan zet, verschijnt dat logo van "Intel Inside pentium 4"; er is nog niets gepasseerd van DOS of iets anders. Dit logo blijft een kleine 4 minuten staan (ik had blijkbaar in mijn eerste bericht wat overdreven), en dan gaat hij verder met opstarten van Windows.
Ik denk eigenlijk dat dit scherm getoond wordt terwijl bij andere pc's de opstartprocedure wordt getoond; RAM testen e.d.

Zou ik dat logo op de één of andere manier kunnen verwijderen?

Stijn

Ik krijg inderdaad meer en meer de indruk dat 't dat laatste is. Zojuist nog eens opgestart, en hij toont een paar minuten dat logo, direct gevolgd door "Windows XP Pro", met dat blauw schuivend balkje onderaan. Dit blijft een paar seconden staan, en vervolgens krijg ik mijn inlogscherm.

Dus ik denk dat de eigenlijk opstart in de achtergrond gebeurt, zonder dat hij alles (RAM test, e.d.) toont... Maar ik wil dat domme logo niet; hoe krijg ik 't weg??? Zit waarschijnlijk ergens in de BIOS?

Han

Yep dat zit idd in het BIOS.
Ergens heb je daar een optie "logo weergeven"  enable/disable
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Stijn

Eindelijk gevonden!

Dat logo zit blijkbaar ingebakken in de BIOS. Er zouden proggies bestaan om dit te veranderen, maar ik hoop dat 't in de volgende BIOS-update zit... Maar dat was dus niet echt mijn probleem; het opstarten van de pc duurde gewoon tamelijk lang (ongeveer 4 minuten dat domme logo), vond ik. Na veel zoeken op 't net en uitproberen, heb ik 't dan toch gevonden!  :D

Blijkbaar worden de condensatortjes op 't mobo mettertijd statisch geladen, wat voor deze problemen zorgt. De truuk met de duif: pc uitschakelen, kabel uittrekken (of hoofdschakelaar achteraan pc) uit zetten, en 2 maal 10 seconden lang de powerknop ingedrukt houden. Klinkt nogal ongeloofwaardig, maar wanneer je dan de kabel weer insteekt, en opstart, gaat dat dus effectief een pak sneller!!! Begrijpe wie begrijpen kan.  :shades Het "Intel Inside-logo" wordt nu zo'n volledige seconde getoond, en hij start verder op; eveneens supersnel.

Happy me!  ;D


Han

Condensatoren zijn erop gebouwd om spanning op te slaan en langzaam weer af te geven. Als dat problemen veroorzaakt op je moederbord en je moet ze ontladen om de snelheid bij het booten te behouden, dan is er toch iets mis...lijkt mij.

Enfin...jij blij.. dan zijn wij dat ook  ;)
Ik sluit het topic af
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!