Tooltip's met duitse vertaling van hyperlinks

Gestart door fluppe4king, 04 januari 2006, 23:04:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

fluppe4king

Sinds enige tijd (hoelang reeds weet ik niet, want het is me nog maar onlangs opgevallen) verschijnt er een tooltip (zo'n klein geel venstertje) als ik op een webpagina met de muis over een hyperlink ga (onmouseover-event ?).

Ik weet dat dit kan gegenereerd worden met het TITLE-attribuut.
De TITLE-inhoud van deze tooltips zijn echter een duitse vertaling van de tekst die als hyperlink werd gemarkeerd.
Hier een voorbeeld van zo'n tooltip, bij aanwijzen van de hyperlink "ZEEBRUGGE: 6 maart 1987 - Scheepsramp Herald of Free Enterprise" op mijn website.


Het mooie is dat de vertaling woordafhankelijk is: dus het woord waar de muispointer op staat wordt vertaald, in dit geval "free".
Schuif ik naar "Enterprise", dan krijg ik hiervan de vertaling, enz... Het woord moet wèl engelstalig zijn.
Het ding "doet" het ook als ik offline werk.
Ik vind het helemaal niet hinderlijk, integendeel, en een Nederlandse vertaling zou ik nog méér waarderen.
Vraag: heeft iemand enig idee hoe dat "tiptool-dingetje" op mijn PC is gekomen, en aangezien ik vermoed dat er bestandjes werden opgeladen, ook enig idee of deze op te sporen zijn ?


Bugs

Ik denk dat je een gevalletje spyware hebt opgelopen, fluppe4king.
Heb je al een scan gedaan met AdAware?

Kijk ook even bij het onderwerp [INFO] Hulp vragen via PCN, voor het verwijderen van spyware op ons forum.
Groetjes van Bugs

fluppe4king

Hallo Bugs,
Dank voor de tip. Denk niet dat uitblijven van een onmiddellijke reactie van mijnentwege betekent dat ik uw raad niet opvolg. Wel integendeel. Maar ik wordt geconfronteerd met een aantal door mij nog nooit gebruikte programmaatjes die ik moet downloaden, en waarover ik eerst toch een minimale kennis moet opdoen om ze te kunnen uitvoeren, als ik tenminste toch wil weten wàt ik doe. Trouwens, het forum zelf verrast mij nog meermaals met de blader- en zoekmogelijkheden (+ de statistiekjes) die ik ook stilaan aan het ontdekken ben. Ik ben dus voorlopig nog wel enkele dagjes zoet.

Verder nog, dat tiptooltje vertaalt niet enkel de woorden van een url, maar ook deze gewoon in de tekst van de pagina. Nogmaals, ik vind het eigenlijk handig, want ik moet sommige engelse woorden toch "intuitief" interpreteren aan de hand van de context, en de onmiddellijke duitse "hulp" geeft ofwel bevestiging, ofwel een fijnere nuancering van wat ik dacht dat het woord betekende.

Bugs

Programma's die zich ongevraagd op je pc nestelen hebben meestal een bijbedoeling, fluppe4king. Dat gaat ook op voor die "handige" toolbars. Er zit meestal meer achter dan je op het eerste gezicht ziet. Als ik jou was zou ik het verwijderen, maar het blijft altijd je eigen keuze.  ;)
Groetjes van Bugs

fluppe4king

Hallo Bugs,
Ben begonnen met het ontplooien van de defensie-strategie zoals beschreven op de pagina "Hijack This" van  Frank (uw opgegeven link).
Satus  van mijn XP-Home Edition, vóór aanvang van de nu ontplooide verdedigingstaktieken, was aangeduid als: "Versie5.1 (build 2600.xpsp_sp2_rtm.040803 : Service Pack 2)". 'k Heb hieraan geen verdere beveiligingspatches of automatisch update's aan toegevoegd.

Tot nu toe ingezet bij de verdedigingsgevechten:
1. Geinstalleerd: "Ad-Aware SE Personam Build 1.06r1" en na (doorlezen van info en instellingsmogelijkheden) ook uitgevoerd. Er werden 41 items gevonden (op één na allemaal coockie's) en die ik heb ik dus verwijderd.
2. Geïnstalleerd "Spybot-Search & Destroy 1.4" en uitgevoerd. Resultaatbericht: "Gefeliciteerd, er werden geen spybots aangetroffen".

De duitse taalindringer weerstaat tot nu toe grandioos de tegenaanvallen van de in de strijd geworpen geallieerde troepen, want hij blijft onverstoord zijn lessen duits in de engelstalige kontreien voortzetten.

Twee verloren veldslagen betekenen echter zeker niet een verloren oorlog. Er staan nog enkele reserve-legers paraat. Van zodra ik ze heb laten down"komen" en enige leidinggevende kennis heb opgedaan, werp ik ze één na één in de strijd.

Zodus Bugs, laat U aub deze topic nog even (een tijdje) open voor verder relaas van de gevechten aan het front. Op hoop van de (eind)zege.
Groetjes, Jaak alias fluppe4king.

Bugs

Het lijkt mij in ieder geval raadzaam om Windows update te draaien, fluppe4king. Dan heb je in ieder geval de nieuwste beveiligingspatches, dat helpt je in ieder geval om nog meer ongewenste programma's op te lopen.

Ben benieuwd naar het verloop van je volgende "veldslag". ;)
Groetjes van Bugs

fluppe4king

Windows automatische update gedraaid : er werden 3 items toegevoegd.

Han

Welke?  (mijn glazen bol ziet even niets)  ;)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

fluppe4king

Oeps, Han, dacht even dat dit niet belangrijk was. Hier zijn ze:

KB892130: Windows Genuine Advantage-validatiehulpprogramma
KB898461: Update voor Windows XP
Microsoft Windows Installer 3.1

Vroeger was mijn "geschiedenislijstje" van updates (aanklikbaar op de Windows Update-introductiepagina)  véél langer. Nu staan er alleen nog maar die drie in van gisteren. Is dit een lijstje dat bijgehouden wordt op mijn computer en door "automatische updates" wordt aangeroepen, of zijn dit gegevens die door Microsoft zelf in een database worden opgeslagen en beheerd ?
In mijn Configuratiescherm > Software staan 14 items vermeld onder "Software-updates voor Windows XP": 2 verwijderbare programma's, 1 verwijderbare update (de KB898461 van gisteren), en 11 niet verwijderbare hotfix'n.
Dank en groetjes.

Han

De bovenste update is een belangrijke. Die keek of de windows die je gebruikt er een was die legaal was.
Als daarna nogmaals de windows update uitvoert dan krijg je doorgaans nog een hele rits updates binnen.
Als je aan de rechterkant onder "opties" klikt op "update geschiedenis weergeven" dan zie daarna doorgaans alle updates die ooit geinstalleerd in het rechtervenster en daar onder linkjes naar de volgende bladzijden.



Waar dat overzicht vandaan komt weet ik niet heel zeker. Het log van iedere gebruiker wordt in ieder geval niet opgeslagen bij Microsoft. Er zal wel ergens een logbestandje in de windows-directory staan die dan uitgelezen wordt. Alle gedane updates vind je in ieder geval terug in de windows directory.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

fluppe4king

Windows automatische update dus nogmaals gedraaid : er werden 28 "essentiele" items toegevoegd.
Nu over naar stap 3 op de pagina "Hijack This" van  Frank.  Nog even geduld dus.

    Duitsertje nog altijd hyperactief. Veroorlooft zich nu al grapjes over zijn tegenstander terwijl ik aan het typen ben !!!!   





fluppe4king

BEN IK OP HET GOEDE SPOOR ? ? ? ? ?

Ik heb ontdekt dat er een relatie is tussen mijn duits-tool-feldwebeltje en de Google werkbalk op mijn IE. Deze werkbalk heb ik reeds lang geleden geïnstalleerd, wanneer juist weet ik niet meer, maar de aanmaakdatum van de directory  met de Google-bestanden (trouwens 1 enkel .dll-bestandje) = 26/03/2004, zodat dit ook de vermoedelijke installatie-datum is van mijn Google-werkbalkje.

Vermits de aktiviteiten van het duitse heerschap zich beperkten tot mijn internetpagina's, ben ik, via het menu-item Extra  > "Invoegtoepassingen beheren",  eens gaan kijken naar deze die  "... momenteel in Internet zijn geladen". Het waren er zes, en ik heb ze allemaal "Uitgeschakeld".

Resultaat: "Deutschland über alles" was weg ! verdwenen ! verschwunden !!! In IE werd onder werkbalken de keuze "Google" (uiteraard) gedimd weergegeven.
Daarna de invoegtoepassingen één voor één terug ingeschakeld.
Na inschakelen van het item "Google" was het de duitse tooltip er terug, onvervaard en niet in het minste verzwakt. Bij uitgeschakeld: terug weg.

Als ik in de menubalk via Beeld >Werkbalken  het item "Google" aan- of uitvink, krijg ik wel dan niet de bemoeienis van het tooltipje. Ik denk dat de relatie tooltip-Googlewerkbalk hiermee bijna zeker bewezen is.

Toch ben ik nog niet 100% overtuigd. Inderdaad waarom is dit mij nog maar onlangs opgevallen, alhoewel ik blijkbaar bijna twee jaar gebruik maak van de Google-werkbalk, althans als ik mag afgaan op de installatie-datum van de map Google (26/03/2004).

Welnu, deze map bevat zoals reeds gezegd, slecht 1 bestand, nl. "Google Toolbar2.dll", maar... met als anmaakdatum 8/01/2006. Bij de eigenschappen van dit bestand vind ik volgende gegevens: Gemaakt: 8/01/2006 - Gewijzigd: 8/11/2005 - Laatst geopend: 12-01-2006.

En nu zit ik weer met enkele vragen :
Duidt de datum "gewijzigd" op een aktie van Google die misschien een nieuwere versie (automatisch ?) oplaad bij een gebruik van hun site ?
De datm "laatst geopend" spreekt voor zichzelf, maar hoe kan "gewijzigd" vroeger gedateerd worden an "gemaakt" ? Hoe moet ik deze data dus interpreteren ?
En uiteindelijk ook de "hamvraag": is mijn duits misterie met deze "Google-theorie" ook opgelost ?
En...  is het nu al dan niet "spyware" ?

Wat mij ook verwondert is het feit dat ik na urenlang afschuimen van het internet niet één verwijzing heb kunnen vinden naar dit specifieke  en spontane taalmonstertje. Ben ik nu echt de enige, en is dit nog aan niemand anders opgevallen ? Ook de Google-site vermeldt hierover niets, dus daarom ben ik nog altijd een beetje bang dat de hamvraag niet beantwoord is.

Han

Ik geef je er nog een hamvraagje bij....... ;)
Wat nu als er een slimme spywaremaker handig gebruik maakt van de google toolbar en daar een verandering in aanbrengt die eigenlijk niets met de toolbar te maken heeft? Dat zou kunnen verklaren dat je jouw duitse gast niet eerder opgemerkt hebt. 

Ik kwam deze link toevallig tegen.
Ik heb de pagina zelf niet gelezen maar de kop alleen al is in dit geval treffend  :uhmm
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

frank

zal ik je maar even verlossen :)

klik eens op het woord google links van je google zoekvenster in je google zoekbalk. Even klikken op het zwarte pijltje zodat het menu zich uitklapt. Kies voor help-privacy informatie-opties-vinkje weghalen bij "woorden vertalen" 
[url="http://kabonfootprint.com/"]http://kabonfootprint.com/[/url] & [url="http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/"]http://toppedia.com/stop-dreaming-start-action/[/url]

Han

Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

paul76

Haha die functie kende ik nog niet. Mijn google vertaalt in het Spaans. Han is ineens "miembro portero" geworden  ;D

Gelukkig, toch geen spyware dus . . .

fluppe4king

Frank, hartelijk dank, en inderdaad Han, LOL... maar dan echt zeer hard en zeer lang.
Wat zag ik onlangs nog op een tv-reclamespot: ".... je bent slechts één muisklik verwijderd van..." ?
Heb de duitser naar huis gestuurd, en een fransman binnengehaald.

'k Start nu een nieuwe topic getiteld: "Tooltip's met franse vertaling van hyperlinks... "

Bugs

Groetjes van Bugs

Han

Heee, watch your language Mr. Bugs  :nopompom

Ik kan het topic afsluiten nu de oplossing daar is, toch? 
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Bugs

Helaas geen antwoord van de topicstarter op de vraag van Han.
Maar aangezien het probleem opgelost schijnt te zijn gaat dit onderwerp dicht.  :locked
Groetjes van Bugs