Een cd van 3 cm waar 1Gb aan data op kan!

Gestart door Han, 19 juni 2002, 15:28:26

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Han

Bron :www.webwereld.nl
Tjee, hebben we die kleine schijfjes ook niet in SF-films gezien? Zo langzamerhand zie je bijna alles uit dat soort films werkelijkheid worden.
Een cd van 3 cm en 1024 MB aan data
Woensdag, 19 juni 2002 - Philips heeft een zeer kleine drive ontwikkeld voor draagbare apparaten. Hierin passen cd-schijfjes met een doorsnede van drie centimeter. - Door Lukas Pruski
 
De drive maakt gebruik van schijfjes met een doorsnede van slechts drie centimeter en heeft een opslagcapaciteit van 1 gigabyte. Het schijfje kan volgens Philips dienen als opslagmedium voor draagbare apparatuur zoals digitale camera's, mobiele telefoons en handheld computers.

Plastic en Blauwe Laser
Recente ontwikkelingen op het gebied van de laser hebben ertoe geleid dat Philips in staat is om zo'n kleine drive te vervaardigen. De laser maakt geen gebruik van een glazen lens maar van een plastic lens. Het gebruik van ander materiaal zorgt voor een besparing van vijf millimeter. Met de blauwe laser is het mogelijk om de schijfjes met een zeer grote dichtheid te gebruiken.

Huidige cd's hebben een diameter van twaalf centimeter en een opslagcapaciteit van 700 megabyte. Dit schijfje is in staat om 1024 megabyte op slechts een diameter van drie centimeter op te slaan.

De drive is 5,6 centimeter lang, 3,4 centimeter breed en slechts drie kwart centimeter hoog. Philips onderzoekt nog de mogelijkheden om de drive nog verder te verkleinen. Het is nog onbekend wanneer de drive in productie wordt genomen.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Doy

De ontwikkelingen zijn echt niet meer bij te benen. ::)
We zijn nog lang niet aan het eind, het begint pas!
Kan het zelf jammergenoeg niet meemaken, maar ben toch echt wel benieuwd hoe het over zo'n 150 jaar is met de techniek

Han

Dat lijkt mij ook wel wat, Doy.
Even twee weken op vakantie naar de toekomst  :)

Ben alleen bang dat dat nooit zal gaan lukken. Reis je immers naar de toekomst dan onthou je dingen, die je weer gaat toepassen in deze tijd. Daarmee verander je dan de toekomst weer  :-\
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!