Werken zonder muis

Gestart door Han, 15 augustus 2002, 02:29:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Han

Bron : www.ad.nl

Als je last van RSI hebt of als je muis het ineens begeeft, is het handig om te weten welke toetsencombinaties je op je toetsenbord moet gebruiken, om toch je weg in windows te kunnen vinden. Het AD heeft daar een handig overzicht van gemaakt!

Werken zonder Muis
De muis is een handig apparaatje, maar tegelijkertijd een veroorzaker van rsi-klachten. Die klachten kunnen worden voorkomen door minder van de muis gebruik te maken en te kiezen voor handige toetsencombinaties. Een flink aantal van die toetsencombinaties in de populairste programma's heeft www.ad.nl "op papier gezet".

Je kunt "Werken zonder muis" op twee manieren lezen en/of downloaden:
- als Word-document
- als pdf-bestand

Je kunt zowel het Word-document als het pdf-bestand direct in je browser lezen of opslaan op je computer.
- Klik je met je linkermuistoets op de link dan wordt het bestand in je browser geopend
- klik je er met de rechtermuistoets op, dan kan je het bestand downloaden nadat je
  voor "Doel Opslaan als.." hebt gekozen.

Het pdf-bestand is (ongeveer 1,1 Mb) en het duurt daarom, afhankelijk van je verbinding, enige tijd voordat het wordt geopend in de browser. Voordeel is wel dat elke aflevering los is af te drukken en bovendien scherp in elk formaat dat je zelf in de Acrobat Reader van Adobe kunt aangeven. Die reader moet op je pc zijn geïnstalleerd, om de afleveringen te kunnen lezen.
Heb je de Acrobat Reader nog niet, dan kan je het gratis downloaden via deze link.
* Klik HIER voor "Werken Zonder Muis" in pdf

Het Word-bestand komt iets sneller binnen (omvang ongeveer 675 Kb) en bevat een mini-boekje met alle afleveringen, die je op je printer meteen kunt afdrukken.
Doe daarbij niet meer dan 5 velletjes papier in de printer, of zet - als dat kan - de printer na 5 afdrukken in de pauzestand. Draai daarna de 5 eenzijdig bedrukte vellen om en plaats ze opnieuw in de printer.
Let daarbij op dat de onbedrukte kant zo ligt dat die nu bedrukt wordt en zorg ervoor dat boven- en onderkant van de mini-pagina's hetzelfde liggen als bij de eerste drukgang.
* Klik HIER voor het "Werken Zonder Muis"-mini-boekje voor Word
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Angel

Dank je wel Han goede tip!
Toppie
Carpe Diem

Han

Ik ben trouwens nog iets vergeten te melden. Ik heb het betreffende word-document op virussen gescand en da's uiteraard virusvrij.

Het direct bekijken van een word-document via de browser is eigenlijk niet zo slim om te doen. Beter kan je het even opslaan zoals hierboven beschreven is en dan eerst op virussen checken. Er zijn héél veel macro-virussen, die in een word-document kunnen zitten.
Oppassen dus daarmee  ;)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!