hp inktpatronen vervallen

Gestart door Han, 04 mei 2003, 14:17:01

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Dit topic is gekopieerd van het PCN-Noodforum.
Boven elk bericht staat cursief wie het bericht oorspronkelijk schreef.


Quantum schreef :

Inktpatronen van HP met vervaldatum
Een gebruiker van een HP BusinessJet 2200C, een duur model met afzonderlijke printerpatronen en printerkoppen voor zwart en kleur, vertelde The Inquirer dat zijn printer plotseling ophield met de volgende foutmelding: "Cyan Ink Cartidge is verlopen." Terwijl er nog voor meer dan 50% inkt in de cartridge zat.

In een reactie deelde HP de gebruiker mee, dat de datum die op de inktpatroon gedrukt staat, niet de vervaldatum is. Deze datum bepaalt volgens HP ook niet of een inktpatroon al 30 maanden in de printer zit of dat een cartridge misschien al 4,5 jaar oud is. "De datum op het patroon, waarvan u dacht dat het de vervaldatum was omdat u het niet wist, is 2,5 jaar nadat het inktpatroon werd vervaardigd.".
Op deze pagina op de Amerikaanse website van HP staat nochtans een verwijzing "Cart near expiry" (cartridge dicht bij vervaldag) naar één van de mogelijke meldingen die de printer toont als er een probleem is. De uitleg die HP hierover geeft "dat bijna verlopen patronen geen optimale printerkwaliteit leveren" is wel heel erg zwak. In ieder geval zullen ze wel optimale winsten opleveren ten koste van de consument.

De enige mogelijke oplossing voor dit consumentenbedrog is het systeem terug te zetten naar een oudere datum of -u raad het al- het patroon proberen om te ruilen of een nieuw te kopen.

De werkgever van de gebruiker heeft besloten om in de toekomst alleen printers van Lexmark aan te schaffen. Alhoewel...ooit hebben wij ergens eens gelezen dat ook Lexmark gebruik maakt van hetzelfde mechanisme. Maar waar?

------------------------
t'ja nu wordt het waarschijnlijk weer een ....CANON  ;)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Han

Hmm fraai staaltje van oplichterij van HP.   :nope

Maarrrrr......., een Canon..... never!!
Na eerdere ervaringen met Canon komt er geen apparatuur van hen meer hier in huis!!
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Zandman

Quantum schreef:

is me gelukt Han   ;)
Plaag je een beetje met "CANON ", weet maar al te goed dat je er een hekel aan heb   ;)

een dag niet gelachen
is een dag niet geleefd.

Han

Ohh, kan je wel  ;)

Maar mooi dat het gelukt is  :)
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!