PC-Navigator Forum

Besturingssystemen => Windows 10 => Topic gestart door: john op 14 mei 2021, 13:47:12

Titel: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: john op 14 mei 2021, 13:47:12
Een bekende zin die verschijnt om updates te installeren. Wat ik nu niet begrijp waarom ik al 4x deze procedure heb moeten herhalen voor een en dezelfde update (KB5003173). Om het geheel te verduidelijken, ik heb eerder vandaag de laptop terug gezet via een herstelpunt. Herstelpunt idem van vandaag. Nadat dit is uitgevoerd krijg ik nu constant de in het onderwerp genoemde melding. Ik kan uiteraard de melding verder negeren, maar dan zal dat blijven verschijnen naar ik veronderstel en iedere keer opnieuw, buiten gebruik uren worden opgestart. Is er een mogelijkheid dat deze melding ongedaan kan worden gemaakt.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: Han op 15 mei 2021, 05:00:44
Je bent niet de enige bij wie deze update problemen geeft. Heeft te maken met resten van een verwijderde Edge browser. Deze update wordt daardoor niet voltooid maar weer afgebroken.
Zie: https://www.softwaregeek.nl/2021/05/14/windows-10-kb5003173-mislukt-0x800f0922/

Ook via google gevonden hierover op deze pagina (https://www.hebergementwebs.com/tech/windows-10-microsoft-introduceerde-eco-mode-in-the-task-manager):
Gelukkig is er een oplossing gevonden. Het is niet ingewikkeld. U moet controleren of er een map bestaat. Om dit te doen, gaat u gewoon naar dit adres met de bestandsverkenner.

C:/Program Files (x86)/Microsoft/Edge

Als deze map bestaat, moet u deze verwijderen en de pc dan opnieuw opstarten. Start de installatie van de update opnieuw via Windows Update.
Een andere oplossing is om Microsoft Edge handmatig te installeren voordat u de update uitvoert. Deze twee oplossingen zouden het probleem moeten oplossen.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: john op 15 mei 2021, 17:41:07
Han, allereerst bedankt voor je input. Ik heb die link naar softwaregeek geopend en het verhaal gelezen. Ik heb daar helaas totaal geen enkele herkenning mee  Heb de update geschiedenis van de laptop geraadpleegd, de laatst uitgevoerde update vond plaats 16-04-2021. Geen foutmelding toen waar genomen en tussen toen 16/4 en gisteren, voor terugzetten via herstelpunt, ook niet 1x de melding gehad van opnieuw opstarten. Ik kan overigens Microsoft Edge, hoewel ik deze browswer eigenlijk haast nooit gebruik, zonder problemen openen. Ook de bewuste map, C:/Program Files (x86)/Microsoft/Edge niet kunnen vinden.
Ik houd het er nog steeds op dat het terugzetten via een herstelpunt, nota bene van dezelfde dag, de oorzaak is.
Laat het in het weekend even voor wat het is, ergens volgende week is prima.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: Han op 15 mei 2021, 22:50:01
Ik heb dan verder geen idee wat er aan de hand kan zijn. Wat ik beschreef is alles wat ik rondom KB5003173 terug kan vinden.
Wat was er mis met je PC dat je besloten hebt om met een herstelpunt terug te keren naar een eerder tijdstip?
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: john op 17 mei 2021, 11:47:25
Ik heb nog ander, actief topic, dat het overzetten van muziek van laptop naar Android phone niet lukte. Ik heb toen op mijn eigen Android phone geprobeerd dit te realiseren. Ik moest toen een app downloaden en installeren op de laptop waarmee dan kan worden gecommuniceerd tussen laptop en phone. Maar ook dat werkte niet. Daarom besloten die app weer te verwijderen. Die stond niet in programma/onderdelen, dus daarom dacht ik dat alsnog te doen door terug te gaan naar een vorig herstelpunt. Dat herstelpunt is uitgevoerd en vanaf dat moment begonnen de meldingen dat ik de laptop steeds opnieuw moest opstarten.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: Han op 18 mei 2021, 13:28:06
Ik heb verder geen idee wat er loos kan zijn. Ik vind in google geen info.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: john op 18 mei 2021, 16:09:01
Han, ik begrijp het. Als er geen verdere info te vinden is om dit probleem op te lossen, houdt het op. Immers waar niets is, verliest zelfs de keizer zijn rechten he he. Mogelijk dat bij een nieuwe update deze melding weer verdwijnt. Het enige wat ik nu doe, weg klikken en zal de laptop, als ie niet wordt uitgeschakeld, buiten gebruiksuren opnieuw opstarten. Daar hoef ik niet wakker van te liggen. Wat mij betreft mag je het topic op slot gooien.
Titel: Re: Uw apparaat moet opnieuw worden opgestart enz.....
Bericht door: Han op 22 mei 2021, 15:41:23
Nog een PS van John:

Wat ik nog wilde laten weten, is dat de de melding waarom ik het topic opende niet meer verschijnt en wel om de reden dat ik eergisteren de update van Windows 10 naar versie 21H1 heb gedaan. Waar deze update bij andere gebruikers dus juist voor de genoemde melding zorgde, is mij het tegenovergestelde bereikt, geen  melding meer.
Zo zie je maar weer Microsoft is soms niet te volgen.