Opera geeft versie 9.5 met nieuwe engine vrij

Gestart door Han, 13 juni 2008, 03:15:35

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron: Webwereld

Opera geeft versie 9.5 met nieuwe engine vrij - 12 juni 2008
De Noorse browsermaker, innovatief maar bijna zonder marktaandeel, onthult desktopbrowser 9.5, met een vernieuwde engine, meer functies en ingebakken anti-malware.

Opera ASA is met deze grote update de veel succesvollere rivaal Firefox net voor. Mozilla zal Firefox 3 volgende week dinsdag officieel loslaten.

Versie 9.5 is bovenal veel sneller, stelt Opera. Het programma start sneller op en laadt pagina's rapper. Daarvoor heeft Opera uitvoerig aan de rendering engine van de browser geschaafd. Deze is volgens het bedrijf nu meer dan twee keer zo snel als voorganger Opera 9.2 in het weergeven van JavaScript en HTML. Webstandaarden worden nóg beter ondersteund. Ook bevat de software nu standaard de Dragonfly debugger voor webontwikkelaars.

Opera biedt met 9.5 de mogelijkheid om bookmarks te synchroniseren tussen verschillende apparaten: werk-, thuiscomputer, laptop en smartphone. Daarnaast heeft 9.5 ingebouwde bescherming tegen malware. De technologie hiervoor wordt geleverd door beveiligingsconcern Haute Secure.

Toekomst is mobiel
Hoewel Opera al jaren voorop loopt met handige functionaliteiten (die vaak door concurrenten worden overgenomen) lukt het de Noren maar niet om een significant browsermarktaandeel te veroveren. Opera's aandeel komt volgens webmeter Net Applications niet boven de 1 procent uit.

Op mobiele apparaten en zelfs Nintendo gameconsoles doet Opera het echter uitstekend, en dat stemt de Noren ongetwijfeld hoopvol voor de toekomst. Opera is niet open source, maar ondersteunt en promoot al wel jaren heel principieel W3C-webstandaarden. Het is beschikbaar voor legio besturingssystemen.   
   
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Gert

Inmiddels is versie 9.51 uit met fix beveiligde sites.

Locatie: +21.3 NAP