Canon S450 problem

Gestart door Jaltor_nl, 05 mei 2004, 11:42:25

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jaltor_nl

Ik gebruik al een poosje een printer op 98SE, nl een Canon S450. Gisteren gebeurde er iets vreemds, van het ene op het andere moment gaf de printer aan dat hij de poort niet kon vinden, en het statuslampje (dat normaal groen behoort te zijn) begon te flikkeren.

Ik dus even kijken of alles goed aangesloten was, maar geen resultaat. Toen heb ik de driver opnieuw geinstalleerd, en de PC zelf de goede poort laten toewijzen aan de printer, dit alles verliep zonder probs. Maar toch bleef het lichtje knipperen, en bij printen geeft de printer de fout: "Printer is niet goed aangsloten in USBPR01". Ik heb ook al geprobeerd de printer op een andere USB poort te installeren, maar ook geen resultaat. Maar eigenlijk zou de printer gewoon moeten werken in de USB poort waarin ie altijd werkt.. Iemand ideen waar het aan zou kunnen liggen?

Han

Weird..., ik kan bij Canon wél de driver vinden maar een pagina met specificaties voor de S450 is er niet. Ik kan dus niet nakijken of je deze printer ook vie de LPT-poort met je computer kan laten communiceren. da's een wat tragere manier maar dat kan je 'm in ieder geval nog gebruiken.

Werkt andere usb-apparatuur nog wel op die usb-poortjes??
Als dat zo is dan is er waarschijnlijk toch iets kapot gegaan in je printer.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Jaltor_nl

Jop de USB poort werkt wel goed met andere apparaten. Ik denk zelf ook dat het aan de printer ligt, of misschien het kabeltje. USB stekkers worden hier vaak verwisseld voor headsets en digitale camera's e.d., en ik denk niet dat dit de kwaliteit ten goede komt.

Wat is trouwens de beste manier om de printer te installeren; Windows de printer zelf te laten vinden dmv de drivers te uninstalleren (via wizard 'nieuwe hardware', of via het installatieprogramma van de driver cd, en dan pas de printer aanzetten?

Anyway ik pruts er nog wel even mee.

Han

Voor USB apparaten moet je doorgaans eerst de software installeren en het installatieprogramma meld dan wanneer de apparatuur aangesloten kan worden.

Als dat kabeltje veel verwisseld wordt zou het daaraan kunnen liggen. Die kabeltjes zijn niet zo heel duur. Weggegooid geld is het niet want het is voor dit soort gevallen altijd makkelijk om een reservekabeltje in huis te hebben.
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!

Jaltor_nl

Ik heb de printer overigens wel op op verscheidene manieren getracht te installeren..
Ik denk dat ik even een nieuw kabeltje probeer. Bedankt voor de reactie(s) Han.

Han

Okee. Succes!!
Laat even weten hoe het afloopt  :)

Edit Zandman: Aangezien de topic starter een tijd niet op dit topic heeft gereageerd zet ik het op opgelost
De topicstarter kan aan een van de teamleden vragen het topic weer te openen mocht dat nodig zijn
Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!