Windows XP blijft langer te koop

Gestart door Han, 05 oktober 2008, 01:48:21

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Han

Bron: www.tweakers.net

Windows XP blijft langer te koop

Computerfabrikanten kunnen tot 31 juli volgend jaar pc's met Windows XP blijven verkopen aan bedrijven. Microsoft heeft de deadline voor de mogelijkheid om te downgraden van Vista naar XP opnieuw met een half jaar uitgesteld.

Microsoft levert sinds 30 juni Windows XP niet meer, maar via omwegen kunnen gebruikers nog steeds een pc met XP kopen: zo kunnen fabrikanten bij een pc met Vista een herstel-cd van XP in de doos doen of in de fabriek al een downgrade uitvoeren van Vista naar XP. Die mogelijkheid zou eigenlijk begin volgend jaar geschrapt worden, maar die deadline is nu uitgesteld naar 31 juli volgend jaar, meldt The Register.

Microsoft komt met het uitstel tegemoet aan de nog steeds aanwezige vraag naar het besturingssysteem uit 2001. De downgrade-optie is bedoeld om een soepele overschakeling op Vista mogelijk te maken, zegt Microsoft in een verklaring waaruit Cnet citeert. De bedoeling is dat bedrijven nog een paar maanden XP gebruiken, om vervolgens over te gaan op Vista, dat bijna twee jaar geleden werd geïntroduceerd.

Het uitstel geeft bedrijven de kans om Vista makkelijk over te slaan en gelijk over te gaan op het nieuwe Windows 7. Microsoft heeft Windows 7 gepland voor eind 2009 of begin 2010. Microsoft-topman Steve Ballmer zei tijdens een bijeenkomst voor grote bedrijven in Parijs ook al dat ondernemingen best kunnen wachten op Windows 7 om hun pc's met XP te vervangen.


Als de PCN-server down is, dan moeten we 'm opvrolijken!!